Valokuitu puhelinpistokkeen kautta

  • 4 October 2017
  • 4 kommenttia
  • 1 katselukerta

hei. Ihmettelin tässä että taloon on kuulemma tuotu valokuitu, mutta netti kuitenkin toimii puhelinpistorasiassa ? Onko se muka mahdollista. Eikö se olisi ollut kannattavampaa tuoda suoraan huoneistoon kuin jakaa se puhelinpistokkeen kautta :) 

Edit IlariJR: otsikkoa muokattu kuvaavammaksi.


4 kommenttia

Moi @henkkaj21! Tässä tapauksessa valokuitu on vedetty talojakamoon, joka sijaitsee yleensä kellarissa. Talon sisäverkko puolestaan on toteutettu kuparikaapeleilla eli yhteys tuodaan niitä pitkin huoneistojen puhelinpistorasiaan. Talon sisäverkko on aina taloyhtiön vastuulla eli operaattorina emme pysty tähän hirveästi vaikuttamaan. Vaikka kyse ei olekaan täysin puhtaasta valokuituyhteydestä, niin tälläkin tavalla mahdollistetaan jopa 100/10 Mbit/s nopeudet. Lisätietoja löytyy googlettamalla esimerkiksi VDSL2, joka on näissä yhteyksissä käytettävä tekniikka :)

Sekin että kyseinen rivitalo on tehty just noin niin ihmetyttää kun eihän täällä ole saatavilla kuitua. Ja silti sitä vedetään jakamoon asti ? Olen kysynyt liittyä kuituun, mutta ei ole mahdollista. Miten tollasta sitten voidaan toteuttaa jos kuituun ei ole mahdollista

Eli jos se sisäverrko oltais toteutettu muulla tavalla olisi yhteys 100M/100M

Puhuin äskeisessä viestissä yleisellä tasolla ja oletin, että kyseessä on kerrostalo, niin kuin yleensä näissä tapauksissa. Yhteisön kautta emme pääse tarvittaviin tietoihin käsiksi, joten otatko yhteyttä asiakaspalveluumme, niin katsotaan alueen tilannetta tarkemmin :)

Vastaa