VDSL vaihtaminen 5G liittymäänNäytä ensimmäinen kirjoitus

29 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +7

@SINAD@  kirjoitti:

@Purnipsi@  kirjoitti:

En ymmärrä mitä ongelmaa Googlen kanssa olisi vaihtuvasta IP:stä. Käytän parhaimmillaankin noin viittä mobiiliverkon yhteyttä ja yhtä kiinteän verkon yhteyttä. Ongelmia ei ole ollut viiteen vuoteen. Ainoa palvelu, joka tykkäsi kyttyrää oli steam, kun oli kaksi kiinteää yhteyttä. Mutta Gmail, ei mitään ongelmia koskaan ole ollut. 


Ainakin maksullinen Workspace/Gsuite haluaa toisinaan varmistaa henkilöllisyyden ja iskee aika herkästi 2-stepin kehiin jos havaitsee jonkin detailin muuttuneen edellisestä. Mut esim. puhelimessa oleva ilmainen Gmail ei ole koskaan näistä valitellut, vaikka puhelin onkin paljon kiinteän IP:n takana kotona kuidussa wifillä.


Itselläkin jatkuvasti tahtoo kysellä, nykyään hiukan vähentynyt, kun ei reissaa niin paljoa. Mutta voisi sanoa, että parhaillaan kaksi kertaa päivässä kysyy, jos käyttää selaimella ja paria eri internet yhteyttä. Todella rasittavaa ja aivan turhaa. Ilmoitus tietenkin menee myös Gsuiten adminille ja se saa aina ihmetellä. Jos selaimen välimuistin menee tyhjentämään kyselee myös kiinteällä IP:lläkin.

 

Oman kokemuksen mukaan kiinteää IP:tä ei nykypäivänä tarvi kuin sellaisiin palvelinhommiin, missä palvelussa ei saisi tulla lyhyttäkään katkosta, esim. sähköpostipalvelin tai nettisivujen pyöritys domainilla jne. Dyndns auttaa paljon, toki eri asia on jos haluaa asiat tehdä niin, että tarvii kiinteän IP:n. Joissain tapauksissa se voi hiukan lisätä tietoturvaa, mutta itse pidän enemmän tietoturva riskinä. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@Purnipsi@  kirjoitti:

En ymmärrä mitä ongelmaa Googlen kanssa olisi vaihtuvasta IP:stä. Käytän parhaimmillaankin noin viittä mobiiliverkon yhteyttä ja yhtä kiinteän verkon yhteyttä.


Mahtaako sinulla olla Android-laite? Google luottaa Androidiin. Jos Android-laitteesi on samassa verkossa mistä käytät muita Googlen palveluita, kirjautumisen vahvistamisia tulee harvemmin kuin jos käytät esimerkiksi ainoastaan Gmailia.

 

Aamulla tuli hyvä esimerkki tästä, kun ip-osoite vaihtui. Android-puhelimen käyttäjän sähköposti toimi tietokoneella normaalisti. Minä en käytä päivittäin Androidia ja jouduin vahvistamaan palautussähköpostiosoitteen Googlen tilihallinnassa, ennen kuin sähköposti aukesi. Samoin kävi myös tyystin ja kokonaan Androidia käyttämättömälle, Google herjasi aamun aluksi please login via your web browser.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Minulla on niin Android kuin Windows-laitteita, eikä tuo kysy uudelleenkirjautumista kuin ylläpitäjän asettaman aikarajan jälkeen. Windows-koneella firefoxilla ei salasanaa uudelleen, vaikka sim-kortti purkissakin vaihtuisi.

Kunniamerkki +12

@irritus@  kirjoitti:
Aamulla tuli hyvä esimerkki tästä, kun ip-osoite vaihtui

Elä nyt hyvänen aika säikyttele, sydän jo pomppasi kurkkuun mutta kirjautuminen reitittimelle paljasti, ettei ole onneksi muuttunut.. 🙂>

Vastaa