Win10 palauttamisen jälkeen (win7:ksi) ei yhteyttä nettiin

  • 8 April 2016
  • 3 kommenttia
  • 12 katselukertaa

Pöytäkone alkoi itsestään asentamaan win10 koneeseen. Asennuksen jälkeen ei tietysti tulostimet yms. lisälaitteet toimineet kun ei ollut ajureita tuohon windowsiin. Päätin palauttaa win7 takaisin koneeseen ja kaikki näytti menevän hyvin kunnes huomasin ettei kone löydäkkään enää kaapelimodeemia (Cisco EPC3928) eikä saa täten yhteyttä nettiin. Netti pelaa lanagattomilla laitteilla ja kannettava ottaa kaapelilla yhteyden modeemiin.

Verkko- ja jakamiskeskuksessa näkyy ainoastaan tuntematon verkko joka on julkinen ja ei yhteyttä internettiin.

Olen sammutellut modeemia, tarkistanut johdot yms. mutta yhteys ei muodostu. Netti toimi kuitenkin ennen win10 asennusta ja asennuksen jälkeenkin toimi. Win7 palauttamisen jälkeen ei ole yhteys toiminut kertaakaan.

Win7 asennuslevyjä ei löydy mistään jotenka en pysty lataamaan sitä uudestaan eikä uudelleen päivitys win10 onnistu ilman nettiyhteyttä.

Mitkä asetukset tuossa palautuksessa on mahtanut muuttua jotta kone ei saa enää IP osoitetta modeemista?

 

t. epätoivoinen

 


3 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Hyvin vaikea sanoa missä vika koska tälläiset ovat tapauskohtaisia.


 


Kannattaa lähteä tietokoneen valmistajan tukisivulta alkaen eli sieltä lataamalla viimeiset ajurit mitä saa koneellesi ja asentaa nämä. Voit kokeilla määrittää IP-osoitteen käsin tietokoneelle myös. 


 


Toisen tietokoneen avulla saat siis ladattua vaikka muistitikulle ajurit ja siirtää ne toiselle koneelle. Tulee aina muistaa että päivitykset saattavat hajoittaa ajurit. Ennen asennusta on hyvä ottaa varmuuskopiot.


 


Syitä voi olla monia, esimerkiksi että ajuri on väärä tai rikki... Todella vaikea sanoa täältä asti miksi ei toimi.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei DonMarino ja tervetuloa Klaaniin!


 


Microsoftin sivuilla on seuraavaa : 


 


Kun olet päivittänyt Windows 10:ksi, sinulla on kuukauden ajan mahdollisuus palata aiempaan Windows-versioon. Valitse Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Palautus. Tämä ei vaikuta henkilökohtaisiin tiedostoihisi, mutta se poistaa versiopäivityksen jälkeen asennetut sovellukset ja ohjaimet sekä asetuksiin tehdyt muutokset.
Jos haluat palata aiempaan versioon:
  • Älä poista mitään kansioista windows.old ja $windows.~bt versiopäivityksen jälkeen.
  • Poista kaikki versiopäivityksen jälkeen lisätyt käyttäjätilit.
  • Sinulla on oltava tallessa salasana, jolla kirjauduit sisään Windows 7:ään tai Windows 8.1:een (jos käytit salasanaa).
  • Sinulla on oltava käsillä USB-asema, jota käytit Windows 10 -versiopäivityksessä (jos käytit USB-asemaa).
@olkitu tuossa antoikin jo hyviä neuvoja.


Katso, että DNS haku on automaatti -tilassa. En muista tila statuksia nimityksillä, mutta mikäli johdon laittaessa koneeseen kiinni tietokone ei reagoi johtoon mitenkään on hyvin todennäköistä, että sinulla ei ole kaikki ajurit kohdillaan. Selvitä verkkokorttisi merkki/malli sekä lataa sopivat ajurit kyseiselle verkkokortille.

Vastaa