Xbox live ääniongelma


Hei

 

N kuukausi sitten päivitin kotini netin kaapeli liittymäksi entisen hybridin tilalle.

nyt kuitenkin on tullut esiin sellainen ongelma että pelien chat ei toimi lainkaan missään pelissä.

Eli jos pelaan liven seurueen kautta niin kaikki toimii moitteettomasti mutta jos menen esim: Call Of Duty warzone peliin niin yleisellä servulla ääneni ei kuulu kenellekkään.

Sama tilanne toistuu Fortnite:ssa eli kun pelaan vaikkapa playstation 4 kavereideni kanssa niin he eivät kuule ääntäni vaikka ennen se oli mahdollista.

Missähän mahtaisi olla vika ja miten sen saisi korjattua ?
Itse kun pelailen mielelläni muidenkin konsolipelaajien kanssa mutta tällä hetkellä se on mahdotonta koska kukaan ei kuule minua pelin aikana.


8 kommenttia

Niin ja esim:

Tuo Codin oma palvelu sanoo että NAT on open joten siitä ei mielestäni voi olla kiinni...kaikki portitkin olen avannut.
Boksin oma seurue kuitenki toimii moitteettomasti joten ihmetyttää tämä tilanne.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Jos yksittäinen portti on auki, mutta kaikki eivät toimi, kannattaa tarkastaa modeemin palomuuriasetukset.

 

Eli firewall off-, disabled- tai low-asentoon. Myös ip flood detection, mikäli modeemissa sellainen asetus on, kannattaa kääntää pois, eli disabled.

 

Oletko määritellyt portinohjaukset käsin, vai antanut UPnP:n hoitaa ne automaattisesti?

 

Jos automatiikka ei toimi riittävän  hyvin, määritä pelikonsolin sisäverkon ip-osoite modeemin DMZ-toimintoon. Demilitarised zone on kuin portinohjaus, mutta yksittäisten porttien sijaan se ohjaa kaikki vapaana olevat portit määriteltyyn ip-osoitteeseen.

 

Toinen vaihtoehto on selvittää miten siltaus toimii modeemissasi. Yleensä siltauksen, bridging, voi määritellä johonkin laitteen Ethernet-liittimistä. Tällöin määriteltyyn liittimeen kytketty laite saa julkisen ip-osoitteen ja pelien kaikki ominaisuudet toimivat ilman ylimääräistä säätöä.

 

Joissakin modeemeissa Ethernet-portteja ei voi sillata, vaan siltaus tehdään syöttämällä modeemin siltausasetuksiin sillattavan laitteen MAC-osoite, eli toisin sanoen pelikonsolin verkkosovittimen laiteosoite.

Eipä nuo oikein auttanu yhtään asiaan.

Firewall on ollut alusta lähtien off mut tuota ip floodia en löytäny mistään.

Eilen syötin kaikki portit manuaalisesti ja kokeilin...ei auttanu.
Tuo UPnP on ollut koko ajan päällä mutta silläkään ei näytä olevan mitään merkitystä.

Laitoin tuonne DMZ toimintoon boksin ip osoitteen mutta edelleenkään ei ääniä kuulu.

 

Tosiaan missään pelissä ei kyllä ääniä kuulu joten joku tässä nettiyhteydessä nyt blokkaa äänet...ennen ei tällaista ongelmaa ollut vaikka 4 G netilläkin pelasi joten hieman ihmetyttää että tämän uuden netin myötä tuli nämä ongelmat.

 

Moikka @JATATE! Tuo voisi johtua NATista, oletko tarkistanut onko verkkoasetuksissa NAT type OPEN vai joku muu. Jos on joku muu kuin OPEN, niin johtunee siitä. Vielä lisäys, DMZ-listalle laitetaan boksin MAC, ei IP-osoitetta. Koklaile tuota, josko lähtisi toimimaan! :)

Hei

Niin NAT on open sekä boksilla katsottuna ja myös codi näyttää että olisi open joten siitä ei ole kiinni.

Eilen kyllä toimi sitten äänet fortnitessa jopa molempiin suuntiin joten heti kokeilemaan codia mutta kuulen kyllä muiden äänet (se vähäinen mitä siellä puhuttiin) mutta vaikka kuinka yritti huudella niin ei minkäänlaista reagointia (ei edes kuulunu et olisin puhunu mitään).

Ihme tuon DMZ kans kun toisella palstalla sanotaan että IP osoite täytyy laittaa siihen...no kokeilin siihen sitä mac:ia mutta eipä se modeemi sitä hyväksy.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

Vaikuttaa nyt siltä ettei ongelma jää yhteyden tai modeemin asetuksiin kerran NAT on OPEN kun asetuksista sen katsot. Oletko tarkistanut pelin asetusvalikosta onko siellä erillistä asetusta CrossPlay voice chatille?

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

Löysin aiheeseen liittyvän ohjeistuksen kolmannen osapuolen sivuilta. https://support.turtlebeach.com/hc/en-us/articles/360041610593

Ihan hyvät ohjeet tuollakin mutta näyttäisi olevan kaikki niinkuin pitäisikin eli sallittu kaikki ääni yms.

Mitä toiselta palstalta tosin luin niin näyttäisi muillakin olevan samanlaista ongelmaa äänien kanssa joten epäilen että olisikohan ongelma sittenkin itse pelin tai jopa konsolin puolella eli itse ei pysty tekemään mitään muuta kuin toivomaan että ajaisivat päivityksen jossa tämä ns vika on korjattu.

 

Jäämme odottelemaan miten tässä käy.

 

Kiitos

Vastaa