Yhteys Thomson TG789vn:iin langattomasti toisella reitittimellä tms.?

  • 26 February 2015
  • 2 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Talonyhtiööni avattiin tänään Sonera valokuitu–nettiyhteys, minkä johdosta olin myös tilannut Sonera Viihde -

paketin. Tänään "ilokseni" huomasin, että nettiyhteys toimii vain makuuhuoneen verkkopistokkeesta, eikä makuuhuoneesta käytännössä pysty (tai no pystyy, mutta n. 20 m piuhalla ja kahden "käytävän" poikki) vetämään kaapelia olohuoneeseen, jonne pitäisi saada paketissa mukana tullut Thomsonin TG789vn ja siihen piuhalla digiboksi ja pari muuta laitetta.

 

Tuota Thomsonia ei ymmärtääkseni pysty siltaamaan wlanin yli toiseen wlan-tukiasemaan (vai voiko?). Mikähän voisi olla helpoin tapa saada makuuhuoneen verkkopistokkeesta langattomasti yhteys olohuoneen TG789:ään? Sähköverkkolaitteet (esim. ZyXEL PLA-4201) ja Inteno Zap toki mahdollisia, mutta tuleeko IPTV-signaali näillä mukaan tällä settingillä?

 

Kaapista näytti löytyvän läjä vanhempia laitteita ml. Airport Express, Thomson TCW770 (jonka voi sillata) ja A-Linkin wnap -laitteet. Onnistuisikohan joillakin näistä rakentaa langaton silta Thomsonin ja digiboksin välille?

 


2 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Kyllä onnistuu langattomana siirtää IPTV:tä jos langaton tukiasema tukee multicast tekniikkaa... eli osaa reitittää sitä.

 

Thomson TG789vn ei tietääkseni salli IPTV:n siltaamista langattomaan verkkoon, joten tarvitset todennäköisesti toisen reitittimen.

 

Jos kiinnostaa saada Sonera Viihde toimimaan muilla reitittimillä, kannattaa vilkaista tänne: https://www.taisto.org/Sonera_Viihde_IPTV_asetukset

 

Inteno ZAP on tarkoitettu siihen että IPTV:n saa langattomaksi myös...

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11

Onko asunnossa muita verkkopistokkeita kuin makuuhuoneessa? Jossain pitäisi olla jakokaappi, josta voi yhdistää toisiin pistokkeisiin?

Vastaa