Zyxel IP-osoite ei toimi

  • 9 September 2022
  • 1 kommentti
  • 21 katselukertaa

Sain vanhan Zyxel NWA3160 boksin ja yhdistin Ethernet-kaapelilla seinään. Netti toimii, mutta en pääse muokkaamaan default settings eli salasanaa yms koska IP-osoite ei toimi. Tällä hetkellä wifi on siis julkinen, koska edellisellä omistajalla wifi oli koko ajan julkinen. Haluaisin kuitenkin salasanan. IP-osoite on boksissa 192.168.1.2, mutta kun laitan sen eri selaimiin, se ei toimi. Olen kattonut asetuksistani nykyisen IP-osoitteen, mutta sekään ei toimi selaimessa, tulee vaan viesti ettei saa yhteyttä.. Mitä avuksi??? Haluaisin ottaa nopeamman netin, mutta turha ottaa, koska muuten muutkin pystyy käyttämään sitä. 

 

Mietin että voiko tämä boksi olla jo niin vanha että mikään ei toimi enää? 😁> 


1 kommentti

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +13

Onko tietokoneesi samassa aliverkossa NWA3160 kanssa?

 

Jos ei ole, aseta koneellesi ip-osoite käsin samasta aliverkosta, esimerkiksi 192.168.1.3, maski 255.255.255.0 ja yritä sitten kirjautua langattoman tukiaseman hallintaan. Muista myös määritellä protokolla, eli syötä selaimeen koko http://192.168.1.2/ rimpsu.

 

Kun lopetat laitteen konfiguroinnin, muista palauttaa tietokoneesi ip-osoitteen asetus automaattiseksi, dhcp.

 


@vaie97  kirjoitti:

Olen kattonut asetuksistani nykyisen IP-osoitteen, mutta sekään ei toimi selaimessa, tulee vaan viesti ettei saa yhteyttä.


Mitä tarkoitat nykyisellä osoitteella?

 

Mikäli laite sattuisi toimimaan verkkosi reitittimenä, voisit yrittää ottaa yhteyden yhdyskäytävän osoitteeseen. NWA3160 vaikuttaisi olevan tarkoitettu pelkäksi langattomaksi tukiasemaksi, eli käytettäväksi erillisen reitittimen kanssa. Näin ollen epäilen, että verkossasi yhdyskäytävä osoittaa reitittimellesi, ei NWA3160:lle.

Vastaa