Zyxel P870HN-51b modeemi

  • 19 October 2017
  • 4 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +11

Olisikohan ko. modeemi jo aika vaihtaa? Se on tullut muistaakseni ilmaiseksi Soneran aikaan vuonna miekka ja kivi taloyhtiön liittymän mukana (ilmainen 10meganen päivitetty 100Mb/s -liittymään), mutta eipä tuolle taida enää mitään firmis-päivityksiä olla tulossa... Varsinkin nyt ajankohtaiseen wpa2-haavoittuvuuteen. 

Olisiko Telialla tähän vaihtoehtoja, vai pitäisikö katsella ihan muita laitteita? Olisihan se mukava, jos olisi automaattisten päivitysten piirissä, ja kun se liittymä taloyhtiössä on Telialta vuokraan sisältyenkin. Mutta ei toki olisi ongelma itsekään firmistä päivitellä. 


4 kommenttia

Kunniamerkki +14

@Yaria kirjoitti:


Olisikohan ko. modeemi jo aika vaihtaa? Se on tullut muistaakseni ilmaiseksi Soneran aikaan vuonna miekka ja kivi taloyhtiön liittymän mukana (ilmainen 10meganen päivitetty 100Mb/s -liittymään), mutta eipä tuolle taida enää mitään firmis-päivityksiä olla tulossa... Varsinkin nyt ajankohtaiseen wpa2-haavoittuvuuteen. Olisiko Telialla tähän vaihtoehtoja, vai pitäisikö katsella ihan muita laitteita? Olisihan se mukava, jos olisi automaattisten päivitysten piirissä, ja kun se liittymä taloyhtiössä on Telialta vuokraan sisältyenkin. Mutta ei toki olisi ongelma itsekään firmistä päivitellä. 


Ei ainakaan sen haavoittuvuuden takia tarvitse tyypillisessä kotikäytössä olla huolissaan 🙂 Kyllähän laitteita noin muutenkin on hyvä aikaajoin vaihtaa uudempiin. Telialla on se vuokra smart modeemi 1e/kk (laitteena joku inteno/technicolor) joka voi olla hyvä vaihtoehto tyypilliseen kotikäyttöön, jossa vaatimuksena on ainoastaan se että yhteys toimii ja laitteilla pääsee nettiin. Mikäli vaatimukset ovat jotain muuta, voisit avata niitä niin osataan täällä suositella paremmin sopivaa laitetta.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +11

Ilman tuota nimenomaista haavoittuvuuttakin lienee ihan paikallaan, jos laitteen softa päivittyisi joskus. Eli muutenkin vaihto uudempaan voisi jo olla ajankohtainen. Saattaisi olla vaihtoehto tuo Inteno DG301, jos vuokra on tuo ja siitä pääsee halutessaan eroonkin. :smileywink: 

Käyttö on tällä hetkellä se neljä laitetta kiinni ethernetissä, ja kolme puhelinta WLANin kautta. Ei noita ominaisuuksia port forwardingia lukuunottamatta ole käytössä, eli ihan perus DHCP serveri, palomuuri/NAT. 

Mitä lisäarvoa saisin vaihtoehtoisesti jollain Asus DSL-N16 modeemilla, jos mitään?

Kunniamerkki +14

@Yaria kirjoitti:


Ilman tuota nimenomaista haavoittuvuuttakin lienee ihan paikallaan, jos laitteen softa päivittyisi joskus. Eli muutenkin vaihto uudempaan voisi jo olla ajankohtainen. Saattaisi olla vaihtoehto tuo Inteno DG301, jos vuokra on tuo ja siitä pääsee halutessaan eroonkin. :smileywink: Käyttö on tällä hetkellä se neljä laitetta kiinni ethernetissä, ja kolme puhelinta WLANin kautta. Ei noita ominaisuuksia port forwardingia lukuunottamatta ole käytössä, eli ihan perus DHCP serveri, palomuuri/NAT. Mitä lisäarvoa saisin vaihtoehtoisesti jollain Asus DSL-N16 modeemilla, jos mitään?


Tuolla Asuksella lisäarvo että se on täysin sinun hallinnassa, mutta Asuksen softassa ollut bugeja jonkun verran.. Oma suositukseni olisi https://www.google.fi/amp/s/www.verkkokauppa.com/fi/product.amp/64916/hcknt tuo, varmatoiminen ja kaikki peruskäytössä tarvittava löytyy. Tuota Zyxelliä myös Telia myy mutta siinä on sitten operaattorin oma firmis..

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +11

Kiitos vinkeistä. Noista on käyttäjäarviot vähän Asuksen puolella, mutta pitää katsella mitä bugeja siitä on mahdollisesti raportoitu.

Vastaa