Zyxel VMG3625-T50B siltaavaksi

  • 23 August 2022
  • 4 kommenttia
  • 16 katselukertaa

  • Savumerkittäjä
  • 2 kommenttia

Osaako kukaan neuvoa miten ko. reitittimen saisi Telian VDSL-liittymässä siltaavaksi? Yksi aikaisempi ketju asiasta löytyi, mutta siitä ei ollut apua.


4 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +9

@lt4tr  kirjoitti:

Osaako kukaan neuvoa miten ko. reitittimen saisi Telian VDSL-liittymässä siltaavaksi? Yksi aikaisempi ketju asiasta löytyi, mutta siitä ei ollut apua.


Hei @lt4tr ja tervetuloa yhteisöön! Meidän asiakastuki-sivustolla ei näemmä ole tälle laitteelle ohjetta silatuksen tekemiseen, mutta laitevalmistajan tukiforumilta näytti kuvallisia ohjeita löytyvän

 

Toivottavasti näistä on apua!

Konffasin ohjeen mukaan VDSL:n siltaavaksi, mutta ei toiminut. Ilmoittaa dashboardilla vain, että "Connection down". Yritin asettaa myös VLAN id:n (802.1q) 255:ksi, kun siitä oli jossain keskustelussa maininta, tämäkään ei auttanut. Mikä neuvoksi?

 

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +13

Yhteys siis toimii, kun modeemi on reitittävänä?

 

Otithan huomioon, että modeemeissa voi olla tilat pelkkä reititys, reititys ja siltaus ja pelkkä siltaus. Mikäli laite on tilassa pelkkä siltaus, se itse ei enää saa internet-yhteyttä. Pelkässä sillatussa tilassa on siis normaalia, että internet-valo ei pala eikä modeemin WAN-liitännällä ole ip-osoitetta.

 

Kun olet muuttanut modeemin asetukset, olethan muistanut vapauttaa ja uusia ip-osoitteen lainan siltä laitteelta, miltä internettiä on tarkoitus käyttää?

 

Eli irroita ethernet-johto ja kytke takaisin. Tai loitsua käyttämäsi käyttöjärjestelmän mukaisesti ipconfig /release ja perään ipconfig /renew tai sudo dhclient -v -r sovittimen_tunnus ja perään sudo dhclient -v sovittimen_tunnus.

 

Huomaa, että onnistuneen siltauksen jälkeen modeemin hallintaan kirjautuminen edellyttää, että asetat tietokoneelle ip-osoitteen käsin modeemin sisäverkon avaruudesta.

No tulipas hölmö olo tästä. Liian kauan siitä, kun on viimeksi näiden kanssa räpeltänyt. ipconfig /release ja ipconfig /renew tosiaan auttoi. Kiitos!

 

Jos joku eksynyt lammas tätä vielä joskus lukee, niin @KaPetrin linkkaamilla ohjeilla toimii, kunhan muistaa uusia ip:n lopuksi. Mitään VLAN id:tä ei tarvinnut asettaa.

Vastaa