Voita ja testaa Nokian uutuusmallit 2.2, 3.2 ja 4.2 (29.7.-11.8.2019)


Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16 KILPAILU ON PÄÄTTYNYT! Kiitos kaikille osallistujille :)

Nokia-puhelimen itselleen voittivat @Quuqqeli @TheArt ja @n3xus , onneksi olkoon voittajille!

Jos voitto ei tällä kertaa osunut kohdalle, kannattaa silti pysyä kuulolla. Laiteskaboja on tulossa jatkossakin.  Oletko innokas uutuuslaitteiden testaaja, jolla pysyy myös kynä kädessä? Etsimme testaajia kolmelle Nokian uutuuspuhelimelle: Nokia 2.2 (arvo 119€), Nokia 3.2 (arvo 149€) ja Nokia 4.2 (arvo 199€).
Kommentoi mitä sinä odotat Nokian uutuusmalleilta ja mikä niiden ominaisuuksista näyttää omaan silmääsi kiinnostavimmalta. Onko se esimerkiksi tyylikäs ulkonäkö, kestävä akku vai kameraominaisuudet? Näin olet mukana arvonnassa ja voit voittaa laitteen testin jälkeen itsellesi. Arvomme yhden kappaleen jokaista puhelinta. Tsekkaa laite-esittelyt ja tarkemmat arvonnan säännöt alta. Nokia 2.2 Edullisesta 119 euron hinnastaan huolimatta Nokia 2.2 on ominaisuuksiltaan pätevä laite. Laitteen erikoisuuksiin kuuluu erillinen Google Assistant -painike, joka on sijoitettu puhelimen vasempaan reunaan. Sen avulla hankit vastauksia kysymyksiisi, soitat ystävällesi, tsekkaat kalenterin tai vaikkapa viimeisimmät Liiga-tulokset napin painalluksella pelkkiä äänikomentoja antamalla. Nokia takaa Android One -sertifioidulle puhelimelle tuoreimman Android 9 Pie -ohjelmiston ja lisäksi järjestelmäpäivitykset kahdeksi vuodeksi eteenpäin ja kuukausittaiset suojauspäivitykset kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Puhelinta voi siis käyttää täysin huoletta pitkälle tulevaisuuteen.

Tutustu Nokia 2.2 -malliin tarkemmin Yhteisön laite-esittelyssä. Nokia 3.2 Nokia 3.2 sisältää vaikuttavan määrän kehittyneitä ominaisuuksia ja tarjoaa kovan haasteen isojen pelureiden, kuten Samsungin ja Huawein, edullisen hintaluokan laitteille. Nokia 3.2 loistaa erityisesti akunkestollaan. Pinnan alta löytyy peräti 4000 mAh akku, joka on reilusti isompi, kuin monissa lippulaivamalleissa (esim. Samsung Galaxy S10 Plussan akku on 3400 mAh). Nokia lupaakin akun kestävän jopa kaksi päivää yhteen menoon yhdellä latauksella, joka on nykypäivänä melko poikkeuksellista. Akunkestoa parantaa myös laitteen tekoäly, joka optimoi virrankulutuksen käyttötottumustesi perusteella ja parantaa näin käyttökokemusta. Tekoäly osaa esimerkiksi rajoittaa turhien akkua syövien taustasovellusten käyttöä. Tutustu Nokia 3.2 -malliin tarkemmin Yhteisön laite-esittelyssä. Nokia 4.2 Loistavalla hinta-laatusuhteella varustettu Nokia 4.2 kiristää kilpailua entisestään alle 200 euron älypuhelimien sarjassa. Nokia 4.2:n tehoista vastaa Qualcomm Snapdragon 439 -järjestelmäpiiri höystettynä 3 Gt RAM-käyttömuistilla. Sisäistä tallennustilaa löytyy mukavat 32 Gt ja sitä saa lisää muistikortin avulla. Näiden speksien perusteella puhelimessa pitäisi pyöriä raskaammatkin sovellukset ongelmitta. Google Assistantin avulla saat muun muassa vastauksia kysymyksiisi, säätiedotteita ja ajo-ohjeita yhdellä näppäimen painalluksella. Tekoälyn avulla se oppii kuinka käytät puhelintasi ja osaa ehdottaa esimerkiksi seuraavaksi käytettäviä sovelluksia. Tekoälyä hyödynnetään myös Nokia 4.2:n kamerasovelluksessa. Kameroita Nokia 4.2:ssa on kolme: takana 13 Mpix pääkamera ja 2 Mpix syvyysterävyyskamera ja edessä 8 Mpix etukamera, jota hyödynnetään myös biometrisessä kasvojentunnistuksessa puhelimen avaamiseksi. Tämän lisäksi kamerasovelluksesta löytyvät monipuoliset kuvaus- ja editointiominaisuudet, kuten bokeh- ja HDR -toiminnot. Tutustu Nokia 4.2 -malliin tarkemmin Yhteisön laite-esittelyssä. Arpaonnen suosiessa odotamme sinulta

Jos voitat arvonnassa, niin käytä ja testaa puhelinta aivan kuten normaalistikin. Näin saat siitä kokemuksia arjessasi, joita haluamme sinun jakavan muillekin täällä Yhteisössä. Kirjoita kokemuksistasi kaksi juttua tänne Yhteisöön Käyttökokemukset Nokia 2.2, 3.2 ja 4.2 -keskusteluketjuun:
• Ensitunnelmat puhelimen vastaanottamisen jälkeen (vähintään 100 sanan mittainen juttu)
• Varsinainen arvostelu kolmen viikon käyttämisen jälkeen (vähintään 300 sanan mittainen juttu)

Voit nostaa kirjoituksessasi esiin esimerkiksi seuraavia näkökulmia: Miltä puhelin tuntuu ja näyttää. Millaisia odotuksia sinulla on juuri vastaanottamasi puhelimen suhteen. Oliko käyttöönotto helppoa. Miltä sitä tuntui käyttää, ja soveltuiko se hyvin käyttöösi. Mitä erityisen hyvää siinä on ja mitä kenties viilaisit. Tyyli on vapaa!

Voit pitää puhelimen itselläsi maksutta testien jälkeen.

Skaba pähkinänkuoressa

1. Voit osallistua arvontaan 11.8. kello 23:59 asti
2. Tämän jälkeen suoritamme arvonnan ja ilmoitamme voittajille voitosta Yhteisön yksityisviestillä
3. Osallistu arvontaan vastaamalla yllä esitettyihin kysymyksiin tämän ketjun kommenttiosissa. Jos voitat arvonnassa, testaa puhelinta kolmen viikon ajan ja tee fiiliksistäsi kaksi juttua tänne Yhteisöön, sisältäen laitekuvia sekä myös laitteella otettuja kuvia
4. Huomioithan, että osallistumalla arvontaan sitoudut siihen, että pystyt testaamaan puhelinta sekä kirjoittamaan siitä kaksi juttua tänne Yhteisöön: Ensikokemukset viikolla 34 sekä varsinainen arvostelu viikolla 35.
5. Saat pitää puhelimen itselläsi testin jälkeen maksutta.
6. Lue ennen osallistumistasi vielä arvonnan säännöt, klikkaa PALJASTUS-sanaa.
Arvonta on vain Yhteisön jäsenille. Jos et ole vielä jäsen niin liity mukaan ja voit osallistua paitsi tähän, myös muihin arvontoihin ja skaboihin tulevaisuudessa.Hide content
PALJASTUSArvonnan säännöt ja rekisteriseloste Voita ja testaa Nokian uutuusmallit 2.2, 3.2 ja 4.2Arvonnan järjestäjä
Telia Finland Oyj, jäljempänä "Telia" (Telia Finland Oyj, Teollisuuskatu 15, 00510 Helsinki, Y-tunnus: 1475607-9, puh. 020401).

Osallistumiskelpoisuus
Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat luonnolliset henkilöt pois lukien Telian sekä kumppaneiden henkilökunta ja heidän perheenjäsenensä, sekä niiden yhtiöiden ja organisaatioiden työntekijät, jotka ovat olleet tekemisissä tämän arvonnan kanssa.

Osallistumisaika
Arvontaan voi osallistua 29.7.-11.8.2019 kello 23:59 välisenä aikana. Telia ei vastaa teknisistä syistä perille tulemattomista osallistumisista tai puutteellisista, asiattomista tai lukukelvottomista vastauksista.

Palkinnot
Palkintona arvotaan yksi Nokia 2.2 (arvo 119€), Nokia 3.2 (arvo 149€) ja Nokia 4.2 (arvo 199€) -puhelin. Maksimissaan yksi puhelin/osallistuja.Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai muuksi hyödykkeeksi. Palkinto on henkilökohtainen eikä sitä voi myydä tai siirtää eteenpäin.

Arvontaan osallistuminen
Arvontaan osallistuminen ei edellytä tuotteen tai palvelun ostamista. Arvontaan voi osallistua vastaamalla tämän blogin kommenttiosioon tässä blogissa esitettyihin kysymykseen. 1 kommentti = 1 arpa. 1 arpa/henkilö.

Yhteystietoja ei luovuteta ulkopuolisten käyttöön.

Arvonnan suorittaminen ja palkinnon lunastus
Arvonta suoritetaan 12.8. ja voitosta ilmoitetaan yksityisviestillä Telia Yhteisön kautta. Jos voittajaa ei tavoiteta kolmen (3) vuorokauden kuluessa, arvotaan uusi voittaja. Telia ei korvaa palkintoa, mikäli osallistujaa ei tavoiteta. Telialla on oikeus julkaista voittajan nimi ja kotipaikkakunta sekä Yhteisön nimimerkki eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai korvausta.

Testaajat sitoutuvat siihen, että he julkaisevat kahden viikon testijakson aikana kaksi artikkelia Telia Yhteisöstä löytyvään Käyttökokemukset Nokia 2.2, 3.2 ja 4.2 -keskusteluketjuun:

• Ensituntumat 1-2 vuorokauden kuluessa puhelimen vastaanottamisesta (vähintään 100 sanan mittainen artikkeli). Julkaisu viikolla 34
• Varsinainen arvostelu kolmen viikon käyttämisen jälkeen (vähintään 300 sanan mittainen artikkeli). Julkaisu viikolla 35

Testaajat voivat halutessaan tehdä juttuja myös enemmän. Testaajien tekemien artikkelien ja videoiden tulee olla hyvän tavan mukaisia eivätkä ne saa sisältää asiatonta sisältöä. Testaukseen saa halutessaan liittää kuva-ja videomateriaalia.

Osallistumalla kilpailuun ja lähettämällä Telialle tekemäänsä materiaalia henkilö myöntää Telialle oikeuden hyödyntää materiaalia Telian markkinoinnissa ilman eri korvausta, sekä julkaista materiaalin tehneiden henkilöiden Telia Yhteisön nimimerkit ja Youtube-kanavien nimet.

Jos kilpailun voittajat eivät tee artikkeleita Telia Yhteisöön testijakson aikana, Telia veloittaa voittajalta puhelimen hinnan, joka määräytyy puhelimen myynninaloituspäivän hinnan mukaan.

Verot
Telia sitoutuu maksamaan lakisääteiset verot näissä virallisissa säännöissä ilmoitetuista palkinnoista.Viralliset säännöt koskevat kaikkia osallistujia. Osallistumalla tähän arvontaan osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä arvonnan sääntöjä.

Rekisteriseloste
Telian henkilötietolain mukainen rekisteriseloste on nähtävissä osoitteessa www.telia.fi/tietosuoja.

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.Telia Finland Oyj
Helsingissä 08.07.2019

Lue lisää:
- Esittelyssä Nokia 4.2 - innovaatioita ja luotettavuutta edulliseen hintaan
- Nokia 3.2 häikäisee akunkestollaan
- Nokia 2.2 – edullinen ja älykäs puhelin tekoälyominaisuuksilla
- Pidennetty laitetakuu Telian asiakkaille
- Matkapuhelimen ostajan opas


60 kommenttia

Odotan Nokian uutuusmalleilta hyvää akunkestoa, GPSää ja nopeutta. Harrastuksiini kuuluu mm. Geokätköily ja GPS-pohjaiset pelit, joten akkua ja tarkka GPS ovat tärkeitä. Erityisest Nokia 4.2 Snapdragon 439 kuulostaa todella hyvältä, suorituskykyä hyvässä hintaluokassa.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Odotan Nokian uutuusmalleilta hyvää akun kestoa, laadukasta kameratekniikkaa ja vieläkin enemmän parempaa äänentoistoa kaiuttimesta :) Olen testaillut ainoastaan Nokia 4.2 -puhelinta, jossa on hyvä 3000 mAh akku ja joka kestää melkein päivän riippuen tietenkin käytöstä, mutta ei sisällä pikalatausta vaan perinteisen micro-USB-liitännän. Äänentoisto yksinäisen kaiuttimen varassa on Nokia-puhelimessa ollut aina hivenen pettymys. Nokia 4.2 -puhelimessa ei ole esim. "näytön herättämistä kaksoisnapsautuksella" ominaisuutta. Hinta-laatusuhteeltaan kuitenkin Nokia on edelleen erinomainen perusälypuhelin 100-200 euron hintahaarukassa, jossa riittää tehoa ilman takkuamista ja sisältää hyvin puhtaan Android-version.

Hei, omistan Nokia-puhelimen.

 

Nyt olen kiinnostunut uudemmasta älypuhelinmallista. Kaikkien esittelyssä olevien puhelimien ominaisuudet vaikuttavat luotettavilta ja kiinnostavilta: käyttönopeus, tehokkuus, loogisuus ja valokuvausominaisuudet.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Arpa vetämään :womanwink:Itsellä tällä hetkellä Nokia 6.1.Voisin vertailla mitä hyvää on tullut ja missä olisi vielä kehittämisen varaa. Eritoten akun kesto ja kamera ominaisuudet kiinnostaa.

Moi. Odotan uudelta Nokia puhelimelta: Miltä tuntuu edullinen mutta uusi puhelin omassa käytössä. Eli onko halpa mutta uusi puhelin kelvollinen tämänpäivän kevyeen käyttöön. Riittoisa akku olisi kiva koska nykyisessä se riittää maksimissaan yhden aktiivisesti käytetyn päivän.

 

Minulla joku noista Nokioista olisi päivittäisessä käytössä joten uutuudelle tulisi paljon aktiivista käyttöä jossa se pääsisi näyttämään kyntensä. Olen myös aina innokas testaamaan uusia laitteita ja pystyn arvioimaan niitä puolueettomasti ja rehellisesti kuitenkaan omia henkilökohtaisia näkemyksiäni unohtamatta.

 

Kirjoitan myös paljon muutenkin joten se arvioiden kirjoittaminen ajallaan sujuu kyllä minulta.

Odotan Nokian uutuusmalleilta tuttua nokia laatua ja nopeaa käyttöjärjestelmää, koska siinä on Android One. Myös puhelimien kameroiden laatu kiinnostaa näin pienessä hintaluokassa. Toivottavasti pääsen testaamaan.

Mukana ollaan arvonnassa.

Tällä hetkellä käytössä Nokia 5 ja näillä uusilla malleilla varmasti ainakin parempia kuvia saisi otettua.

Morjesta, odotan työkäyttöön soveltuvaa puhelinta. Akun pitkä kesto olisi myös plussaa. Kameran tarkkuus on myös oleellinen asia, koska itse käytän paljon kameraa. Olisi mielenkiintoista päästä kokeilemaan tässä hintaluokassa olevaa puhelinta. Toivon, että saisin mahdollisuuden kokeilla!

Mielelläni testaisin puhelimen akun kestävyyttä, puheluiden kuuluvuutta ja muutakin suorityskykyä omassa käytössäni. Kameran kuvien laatu olisi myös mielenkiintoni kohteena.

Olisin mielelläni valmis testaamaan nokian uutuksia ja kirjoittamaan niistä rehellisen ja laajan arvostelun mikäli minut valittaisiin testiryhmään. Mielenkiintoisin ominaisuus on mielestäni tuo kestävä akku jolle luvataan jopa kahden päivän toiminta aikaa.

Uudelta puhelimelta odotan hyvää akun kestoa, suoritusvarmuutta sovellusten pyörittämisessä sekä kameran monipuolisia ominaisuuksia. Oman käyttökokemukseni lisäksi itseäni kiinnostaa lasteni (7 ja 11v.) mielipide puhelimesta. Hinta kun näissä olisi sellainen, että voisi toimia myös lapsen älypuhelimena. 

Ehdottomasti kameraominaosuudet on ne, jotka eniten kiinnostaa ja niistä varmasti tulisi eniten tekstiä. Akun kesto toinen. Nyt alkaa puhelin hyytymään niin olisi hyvä vertailukohta uusi puhelin ja eri merkkinen vielä ja se akun kesto. 

Odotan akkukestoa ,yleistä käytettävyyttä sekä sovellusten sujuvaa toimintaa.

Odotuksena on kunnollinen tallennustila, joka ei ihan heti lopu kesken. Toivottavassti mikrofonissa ja kaiuttimessa on parempi laatu kuin aikaisemmissa malleissa. Akun kesto on tietenkin aina plussaa ja odotuksena on että tämän päivän puhelimissa on ok laatuinen kamera.

Luotettavuutta

Kunniamerkki +3

Mulle tuo Nokia 3.2 🙂 Ei turhuuksia ja jatkuvaa latailua. Mun vanha nokia-puhelin jää pois käytöstä parin kuukauden päästä ja oikeastaan että mun Nokia puhelimien virta jatkuisikin niin sopii oikein hyvin. 

Tässä puhelimessa saattaisikin olla kaikki just niin kuin omaan käyttöön paras. Hieno näyttö, ja tuo google assistant kiva päästä kokeilemaan. 

Ei tarvitsisi pähkäillä mikä se seuraava puhelin olisi, tässähän se. 

3.2:n pitkä akunkesto kiinnostaa.

Olen vaihtamassa puhelinta. Nokia on ollut yksi kiinnostuksen kohde. Kummipoikani kehui Android One-ohjelmaa ja sen myötä tulevia järjestelmäpäivityksiä. Testiaikana tällä ei tosin ole merkitystä. Olisi hienoa kokeilla kuinka hieman ”vähäisimmillä” ominaisuuksilla olevalla puhelimella tulisi toimeen ja kirjoittaa kokemuksestaan. Ehkä noillakin ominaisuuksilla nopeus riittää. 

Nokiassa kiinnostaa akun kestävyys, joka voi todellakin olla huomattavasti pidempi kuin nykyisessä puhelimessani. Samoin oppiva Google Assistant painike/järjestelmä kiinnostaa. Kameran ominaisuudet eivät ole niin merkittävä asia valinnastani. Nokiasta voisi tulla ihan käypä ”kumppani” päivittäiseen toimintaani. Puhelin on todellakin jatkuvassa käytössä ja akun kestävyys koetuksella. Käyttössä paljon eri sovelluksia. Somea, hakukoneita, viestejä, sähköpostia, karttapalveluna ja eri palveluja tulee käytettyä lähes taukoamatta. 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +4

Odotan tajunnanräjäyttävää hinta-laatusuhdetta, olisko tässä uusi "lippulaiva" siltä saralta?. Kovin tyylikkäitä tai suorituskykyisiä puhelimet eivät ainakaan näytä olevan. 3.2:n akku vaikuttaa sangen hyvältä mutta saa nähdä miten suorituskyvyn käy. Voisi varmaan olla hyviä puhelimia vaikka lapsille, testeissähän nuo selviää :)

Siis en kyllä odota yhtään mitään, ni ehkä sen takia parempi vaan antaa mulle testiin, että tulee rehellinen palaute eikä totaalinen *******ennuolenta-show, mitä nää tuppaa aina olemaan. 

Puhelimessa tärkeimpiä ominaisuuksina on hyvän akun kestävyyden lisäksi on ehdottomasti hyvä kamera ja hyvä äänenlaatu musiikin kuunteluun.

Odotan hyvää kameraa ja ulkonäkö on mielestäni hieno, testaisin mielelläni! :smileyhappy:

Ihan ensisijaisesti haluaisin testata millainen nokian puhelin nykyään on. Mille se tuntuu kädessä, mille se näyttää ja millaista sitä on käyttää. On nimittäin piiiitkä aika, kun viimeksi olen Nokialaiseen koskenut. Akunkesto ja kamera on mulle ne tärkeimmät ominaisuudet ja niitä lähden tietysti heti testailemaan. Pitkä akunkesto on aina mieletön plussa! 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +8

Oma äippäliini on jo kovasti puhunut haluavansa vaihtaa hänelle valikoidusta iPhone SE:stä johonkin isompaan, Androidiin, ja etenkin häntä kiinnostaisi vanha kunnon nokialainen!

Näistä Nokia-puhelimista ottaisin selvää, kuinka paljon vanhaa onkaan oikein jäljellä ja mihin halvemman luokan puhelimet pärjäävätkään peruskäytössä jo kohta eläkeikää kolkuttelevalle vanhemmalle joka ei aiemmin ole pahemmin Androidia käyttänyt.

Näteinhän noista on 4.2 kultaisena ja siinäpä olisi myös parhaimmat kamerat, mitä äidillä varmasti tulisi eniten käytetyäkin. Koonsa puolesta menisi myös 3.2, sillä hän halusi isompaa näyttöä pienemmän tilalle. Hyvä akunkesto tulisi siinä samalla. Nokialaisissa viehättää Androidin puhtaus sekä pitkälle luvatut päivitykset.

Akkukeston ohella kiinnostaa tuotteen GPS sekä kamera- ja videopuoli. Ja onko Android todellakin näissä kapuloissa niin puhdas kuin väitetään. Olisihan se mielenkiintoista palata Noksuun ja testata heidän osaamisensa tasoa hyvinkin kilpaillulla puhelin alalla.

Vastaa