Uutinen

Black Friday – Vuoden paras tarjoussesonki

  • 16 November 2021
  • 4 kommenttia
  • 8456 katselukertaa
Black Friday – Vuoden paras tarjoussesonki
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Black Friday 2023, tuo vuoden suurin ja paras alennussesonki on perjantaina 24.11.2023. Klikkaa Telia.fi-sivuilta itsellesi uutiskirje, jotta kuulet ensimmäisenä Black Friday 2023 -uutiset ja muut tarjoukset.

 

Black Friday -alennuksien aikaan me laskemme hintojamme enemmän kuin minään muuna alennuskampanjana koko vuonna. Musta perjantai onkin otollinen ajankohta päivittää elektroniikkasi vastamaan nykyaikaa tai hankkia joululahjat hyvissä ajoin.

 

Alun perin Black Friday on kotoisin Yhdysvalloista jo vuosikymmenien takaa. Black Friday on Yhdysvaltojen kiitospäivän jälkeinen päivä ja sitä pidetään Yhdysvalloissa kauppojen joulusesongin lähtölaukauksena. Kertoman mukaan Yhdysvaltojen kiitospäivän jälkeinen liikenne oli niin ruuhkaista ja poliisia työllistävää, että päivästä alettiin käyttää nimitystä "Black Friday". Myöhemmin termi yhdistettiin kirjanpidossa käytettäviin väreihin. Ajan kuluessa Black Friday on vakiinnuttanut paikkansa alennus- ja shoppailujuhlana ympäri maailmaa, aina tänne Suomeen saakka.

 

Katseet kohti Black Friday tarjouksia – Näitä ominaisuuksia kannattaa pitää silmällä

 

Vaikka me suomalaiset olemme ottaneet osaa tähän amerikkalaislähtöiseen ostojuhlaan vasta muutamia vuosia, on se muuttanut meidän suomalaistenkin kulutuskäyttäytymistä. Alennuksia ei enää jäädä odottamaan joulunjälkeisille päiville, vaan ihmiset osaavat yhdistää Black Fridayn vuoden parhaaksi tarjouspäiväksi.

Välttääksesi heräteostokset suunnittele mitä tarvitset tai mitä haluaisit hankkia lähimmäisillesi lahjaksi ennen kuin hyppäät Black Friday -alennuksien joukkoon. Kaikista viimeisin ja parhain tekniikka tapaa näkyä myös hintalapussa. Black Friday voi parhaimmillaan tiputtaa useita satasia normaalihinnoista myös niin sanottujen premium-laitteiden kohdalla. Katso alhaalta muutama tärppi mitkä eri tuotteiden ominaisuudet ovat erityisesti nyt niin sanottua kuuminta hottia.

 

Televisio – Upea kuvanlaatu, suurempi kuvakoko, enemmän ominaisuuksia

 

Useimmiten uusi televisio tarkoittaa entistä suurempaa ruutua ja aiempaa parempaa kuvanlaatua. Viimeisimmät televisiot näyttävät upeilta ja ne tarjoavat parhaimmat mahdolliset ominaisuudet. Television 4K tai jopa 8K-resoluutio, värikylläs ja kontrastivaihteluita tukeva HDR-tekniikka sekä monipuoliset älyominaisuudet ovat hyödyllisiä ajatellen katselukokemustasi, katsoit sitten elokuvaa, urheilua tai pelasit konsolipelejä.

Tarkan kuvan ja värien luonnollisuuden lisäksi television kuvanlaatuun vaikuttaa merkittävästi näytössä käytetty paneelitekniikka. Niin sanottuja highend-luokan paneelityyppejä tällä hetkellä ovat Samsungin QLED ja heidän aiemmin esittelemä Neo QLED sekä monella muulla brändillä käytössä oleva OLED. Paneelitekniikka vaikuttaa merkittävästi kuvan kirkkauteen, kontrasteihin ja siihen miltä kuva näyttää missäkin valaistuksessa. Meidän TV-sanaston ABC avaa OLED, QLED ja Neo QLED -termejä

Laadukkaimmista televisiomalleista löytyy lisäksi tuki HDMI 2.1. -liitännälle. Jos olet hankkinut tai hankkimassa uuden sukupolven konsolia, kuten PlayStation 5 tai Xbox Series X -konsolia mahdollistaa HDMI 2.1. -standardi muun muassa korkean, jopa 8K-resoluution, vaihtelevan virkistystaajuuden (VRR) ja parhaan äänenlaadun (eARC) peleissä.

 

Television osto-opas avaa TV-termistöä ja auttaa sinua valitsemaan television, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi.

 

Upean kuvanlaadun lisäksi älytelevisioiden hienoimpia piirteitä on tietysti se, että sinun ei tarvitse miettiä, että mitäs sieltä telkkarista nyt tulee, vaan pikemminkin mitä sinä haluat, että sieltä tulee! Erilaiset kanavapaketit tarjoavat katseltavaa jokaiseen makuun. Tiesithän, että meidän liittymäasiakkaanamme olet oikeutettu MTV Katsomo -suoratoistopalvelutuotteisiin etuhintaan. Lähes jokaisessa televisiossa MTV Katsomo -sovellus on esiladattuna valmiiksi.

Tsekkaa koostamamme sarja- ja elokuvasuositukset.

 

Soundbar ja aktiivikaiutin – Kruunaa katselukokemuksesi

 

Nykypäivän ohuen ohuisiin televisioihin ei ole integroituna järeitä kaiuttimia ja sen vuoksi ääni tuodaan yhä useammin erillisen äänilähteen kautta. Aktiivikaiuttimet ja soundbarit sopivat mainiosti kohottamaan elokuvan tai urheiluohjelman tunnelmaa kotonasi.

Aktiivikaiuttimet ovat kaiuttimia, joissa on sisäänrakennetut vahvistimet. Tämä tarkoittaa sitä, että voit liittää ne suoraan television audiolähteeseen ilman erillistä vahvistinta. Joissain malleissa on myös Bluetooth-tuki, joka mahdollistaa esimerkiksi puhelimesi liittämisen kaiuttimiin. Jos pidät bassosoundeista kiinnitä huomiosi aktiivikaiuttimen teknisiin tietoihin tarkistaaksesi onko niihin liitettävissä aktiivisubwoofer. Aktiivikaiuttimet soveltuvat myös loistavasti esimerkiksi tietokoneesi äänilähteeksi.

Soundbar-kaiutin on yhtenäinen pitkä kaiutin, joka tapaa pituudeltaan olla lähes television mittainen. Ennen uuden Soundbarin hankintaa mieti valmiiksi minkä kokoinen se saa korkeintaan olla, pitääkö siinä olla Bluetooth-tuki tai haluatko kenties, että se tukee viimeisimpiä, huippulaadukkaita Dolby Atmos ja DTS: X -tilaäänitekniikoita. Parhaimmat Soundbar-kaiuttimet osaavat myös säätää automaattisesti äänen katsottavan sisällön mukaan.


Bluetooth-kaiutin - Musiikkia kotona ja matkalla


Kätevä bluetooth-kaiutin vastaa musiikista niin kotona vakiokaiuttimena kuin myös mukana kuljetettaessa. Kaiutinta hankittaessa tavataan hakea mahdollisimman tyylikästä kaiutinta, joissa ääni on korkeatasoista. Nykyisin pienempikokoisistakin kaiuttimista saadaan hyvää ääntä, joten koko ei ole välttämättä laadunmittari.

Jos kaiutinta on tarkoitus pitää mukana myös ulkosalla, kiinnitä huomiosi vesi- ja pölytiiveyteen sekä hyvään akkukestoon. Kaiutin radiolla on erinomainen seuralainen niin keittiössä, rannalla tai vaikka kalaretkellä. Tämän lisäksi erilaiset virtuaaliset avustajat, kuten Google Home ja Amazon Alexa tai Spotify Connect ovat nostaneet suosiotaan. Spotify Connect -ominaisuus mahdollistaa saman musiikin soittamisen useammassa kaiuttimessa ja huoneessa samanaikaisesti.

 

Kuulokkeet – Vapaudu johtojen ikeestä ja keskity olennaiseen

 

Kuulokkeita löytyy niin jämerinä kuppikuulokkeina kuin siroina nappikuulokkeina sekä tietenkin langallisena ja langattomana. Hyvät kuulokkeet ovat tärkeä hankinta jokaiselle, joka kuuntelee vähänkin enemmän musiikkia, äänikirjoja tai podcastejä. Hyvät kuulokkeet ovat erityisesti mukavat käyttää, ne ovat tyylikkäät ja tietenkin kuulostavat upealta. Erityistä suosiota nauttivat ominaisuudet, kuten kuulokkeiden langattomuus ja vastamelutoiminnot. Langattomat kuulokkeet eivät ole jatkuvassa solmussa tai jää kiinni pyörän sarveen. Vastamelutoiminnon avulla kuuntelutuokiosi ei häiriinny ympäristön hälinästä, vaan voit uppoutua kuunteluhetkeesi. Kuulokkeilta haetaan lisäksi käyttöä helpottavia toimintoja, kuten mahdollisuutta tehdä komentoja puheellasi tai kosketuspaneelilla ja tukea virtuaalisille avustajille kuten Sirille, Google Assistantille tai Amazon Alexalle.


Älykello – Pitää sinut yhteydessä ja seuraa terveyttäsi

 

Älykello on kätevä laite älypuhelimen rinnalle. Voit vastaanottaa ilmoituksia, lähettää ja lukea viestejä sekä käyttää erilaisia sovelluksia ilman, että sinun täytyisi kaivaa puhelinta taskusta. Markkinoiden viimeisimmät älykellot pitävät sisällään tavallisimpien toimintojen lisäksi monipuolisia ja hyödyllisiä ominaisuuksia. Viimeisimmillä älykellomalleilla pystyt muun muassa tekemään äänikomentoja, maksamaan ostoksiasi ja seuraamaan urheilusuoritustasi. Lisäksi älykello auttaa sinua seuraamaan terveyteesi liittyviä asioita. Älykellosi avulla voit seurata esimerkiksi untasi, sydämesi toimintaa ja joissain malleissa jopa verenpainettasi. Älykello toimii loistavasti yhdessä parhaiden älypuhelimien kanssa, mutta nykyisin osa malleista ei tarvitse rinnalleen aina puhelinta älykellon mahdollisen eSIM-kyvykkyyden myötä.

 

Koostamamme älykellon osto-opas auttaa sinua valinnassasi.
 

Puhelin – Jokapäiväinen kumppanisi sujuvoittaa arkeasi

 

Puhelin on tänä päivänä ahkerammassa käytössä kuin koskaan ennen. Puhelimesi saattaa ajaa kameran, navigaattorin tai vaikka käsikonsolin virkaa. Merkittävimpiä ominaisuuksia, joita uudelta älypuhelimelta nyt haetaan ovat erityisesti hyvä kamera, suorituskyky ja laadukas näyttö. Muita suosittuja ominaisuuksia ovat 5G- ja VoLTE-tuki. Tällä hetkellä jopa 60 prosenttia myymistämme puhelimista ovat 5G-kyvykkäitä. Puhelimen 5G-tuki sujuvoittaa arkeasi ja varmistaa puhelimen ajantasaisuuden pidempiaikaisessakin käytössä. Ethän myöskään sorru puhelimeen, joka ei ole VoLTE-kyvykäs. VoLTE, eli 4G-puhe tulee olemaan tulevaisuudessa entistä merkittävämmässä roolissa, jahka 4G-verkosta tulee ensisijainen puheverkko. Kaikki verkkokaupassamme myytävistä puhelimista tukevat 4G-puhetta.

Esittelemme artikkelissamme Paras puhelin 2023 parhaimmat mallit kahdessa hintaluokassa, pihistä vs. panosta -tyyliin

 

Pelaaminen – Laadukkaat pelivälineet parantavat pelikokemustasi

 

Pelasitpa sitten satunnaisesti huvin vuoksi tai tosissaan joka päivä, on varmaa, että laadukkaat pelivälineet parantavat pelikokemustasi ja -suoritustasi merkittävästi. PC-pelaajalle hyvän tietokoneen lisäksi ei voi väheksyä kunnollisen hiiren, näppäimistön tai näytön merkitystä sujuvassa pelaamisessa. Konsolipelaamisen lisävarusteita, kuten lisäohjaimia tai pelikuulokkeita kannattaa lähteä kalastamaan Black Friday -tarjouksien joukosta. Verkkokauppamme pelaaminen-osiosta löydät pelaamisen välineet aina PC-pelaamisesta konsolipelaamiseen.

Tutustu keräämiimme tärppeihin pelaamisen huippuvälineistä.
 

Nopea laajakaista herättää kodin laitteet eloon

 

Jotta saat kaiken ilon irti tässä artikkelissa aiemmin mainitsemistani kodin elektroniikasta, tarvitset kotiisi nopean ja tasaisen laajakaistan. Lisäksi monessa taloudessa on tilanne, jossa useampi laite hyödyntää samaa internet-yhteyttä yhtäaikaisesti. Esimerkiksi, jos yksi katsoo suoratoistopalveluita, toinen pelaa netissä ja kolmas ehkä tekee etätöitä täytyy yhteyden olla tarpeeksi hyvä, että se riittää jokaiselle. Koostimme kattavan paketin laajakaistatekniikoiden ominaisuuksista artikkeliimme: Millainen laajakaista minulle sopii?

Tilattavissa olevat laajakaistaliittymät riippuvat osoitteestasi, sillä eri taloissa ja taloyhtiöissä on käytössä erilaisia laajakaistatekniikoita. Saatavuushaullamme saat selvitettyä, millaisen laajakaistan saat juuri sinne missä asut.
 

Parhaat Black Friday tarjoukset

 

Valmistaudu Black Friday -sesonkiin ja tilaa meidän Black Friday uutiskirjeemme hyvissä ajoin niin et jää paitsi parhaista tarjouksista sekä eduista. Muistathan, jos olet vaihtamassa älypuhelintasi, älykelloasi, tablettiasi tai tietokonettasi uudempaan kannattaa hyödyntää meidän vaihtodiiliä! Kun tuot vanhat laitteesi meille, me kierrätämme ne puolestasi ja saat reilun hyvityksen.

 

Lue myös:

 


4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Black Fridayn yhteydessä olisi syytä ihmisten miettiä kulutustottumuksia. Itse ostan tarpeeseen, esim silloin kun jokin menee rikki tai tarvitsen jonkun laitteen. En tee heräteostoksia muutakuin pörssissä (ja nekin pienen selvittelyn jälkeen). Tuntuu vain, että Black Fridaysta ostetaan turhaa, vaikka tarvetta ei olisi. Mutta kauppa se on, joka kannattaa.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +15

@AsiakasY  kirjoitti:

Black Fridayn yhteydessä olisi syytä ihmisten miettiä kulutustottumuksia. Itse ostan tarpeeseen, esim silloin kun jokin menee rikki tai tarvitsen jonkun laitteen. En tee heräteostoksia muutakuin pörssissä (ja nekin pienen selvittelyn jälkeen). Tuntuu vain, että Black Fridaysta ostetaan turhaa, vaikka tarvetta ei olisi. Mutta kauppa se on, joka kannattaa.
Itsekin pyrin aina välttämään heräteostokset oikeastaan kaikkina tarjouspäivinä! Mutta kyllä nyt tähän Black Fridayhin olen nyt pienellä listalla alkanut valmistautumaan, listalla on juurikin laitteita ja tuotteita jotka nimenomaan ovat päivitystä vaille tai puuttuvat kokonaan. Uusi TV on kyllä yksi sellainen joka ollut pitkään ostoslistalla, ja jonka osalta olen päättänyt odotella BF-tarjouksia. Mutta samaa mieltä kyllä että nykyään kulutustottumuksiin hyvä kiinnittää huomiota. 

Kunniamerkki +2

On kyllä outoja ”tarjouksia”. Kunnostettu iPhone 11 hinta 599€ ja uusi 399€ jonka normaalihintakin 499€. Kuka ostaisi kunnostetun 200€ kalliimmalla kuin uuden ? Joku joka vahingossa eksyy sivulle ja uskoo että hyvä diili. Ja salainen liittymätarjous täysin sama kuin ennen black fridayta. Mielestä tän kampanjan alle ei pitäisi muutenkaan kerätä kaikkea joka on ollut jo muutenkin alessa, esim monet kuulokkeet. Mennyt mielenkiinto koko black friday kampanjaan yleisesti. 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +12

Mukava, että Telia-TV -elokuviakin oli joitakin BF-tarjouksessa a 1e.

Eihän ne normihintaisetkaan (4 - 6e) nyt maata kaada, mutta olisi tuossa tarjoussetissä saanut olla pari Suomi-elokuvaakin - nyt näköjään vain kymmenkunta ulkomaa-rainaa tarjolla...

Vastaa