Esittely

Esittelyssä Honor Magic6 Pro

 • 14 March 2024
 • 0 kommenttia
 • 226 katselukertaa
Esittelyssä Honor Magic6 Pro
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Honorin uusin, vuoden 2024 lippulaivapuhelin on saapunut markkinoille. Monipuolisesti varustettu uutuusmalli Honor Magic6 Pro on ulkoisesti erittäin tyylikäs, ja sen tärkeimpinä ominaisuuksina voidaan mainita Honor Falcon -kolmoiskamerajärjestelmä ja 2. sukupolven Honor pii-hiiliakku. Se onkin saanut huikean määrän DxOMark Gold Label -tunnustuksia ominaisuuksistaan. Tutustutaan seuraavaksi tarkemmin puhelimen ominaisuuksiin.

 

Alumiinirunkoinen ja reunoista kaareva puhelin henkii ulkoiselta olemukseltaan laadukkuutta. Värivaihtoehtoina ovat lasisen takapinnan omaava musta malli sekä kullatuin yksityiskohdin varustettu vihreä Epi Green tekonahkaisella takakannella. Muista puhelinmalleista edukseen erottuva kupolimainen kamerakohouma hallitsee laitteen takaosaa tyylikkäällä ulkonäöllään.

Honor kutsuu kamerakolmikkoa nimellä Falcon Camera. Kolmen takakameran ryhmä sisältää automaattitarkenteisen optisella kuvanvakaimella varustetun ja OmniVision OVB9000 -kennolle rakentuvan 50 megapikselin pääkameran, 50 megapikselin 122 asteen automaattitarkenteisen ultralaajakulmakameran ja 180 megapikselin periskooppirakenteisen telekameran automaattitarkennuksella. Telekamera sisältää kaksi- ja puoli kertaisen optisen zoomin, 100-kertaisen digizoomin ja optisen kuvanvakaimen. Ultralaajakulmakamera sisältää puolestaan myös makrokuvausominaisuuden. Kamera-alueella on lisäksi LED-kuvausvalo ja dTOF-lasertarkennus. Etukameran ominaisuudet poikkeavat myös totutusta. Tämän mallin selfiekamerassa on peräti 50 megapikseliä, ja siinä on 90 asteen kuvakulma sekä automaattitarkennus.

Paranneltu Honor AI Motion Sensing Capture -toiminto mahdollistaa valmistajan mukaan muun muassa nopeiden tilanteiden tarkan kuvaamisen tekoälyn avustuksella. Ominaisuus helpottaa esimerkiksi urheilusuoritusten kuvaamista, sillä tekoäly tunnistaa kymenestä erilaisesta urheilukategoriasta peräti kahdeksan miljoonaa liikettä. Kameraominaisuuksia onkin vuolaasti kehuttu eri arvosteluissa ja kuvien laadun on kerrottu olevan upeita myös pimeässä.

 

Silmäystävälliset näyttöominaisuudet

 

Neljältä sivulta kaartuva LTPO AMOLED -näyttö on kooltaan 6,80 tuumaa. Sen pintana on NanoCrystal Shield -erityislasi, joka valmistajan mukaan on tavanomaista lasia kymmenkertaisesti kestävämpi sen sisältämien nanokristallikiteiden ansiosta. Näyttölasille on myönnetty SGS:n viiden tähden sertifikaatti ja sen on kerrottu kestävän pudotuksia monissa tilanteissa. Näytössä on joustavasti mukautuva virkistystaajuus, joka yltää maksimissaan 120 hertsiin sekä 1,07 miljardin värintoisto. Näytön kirkkaus yltää normaalisti 1600 nitiin ja huipussaan jopa 5000 nitiin. LTPO-ominaisuus tekee siitä silmäystävällisen, jolloin näyttöä on mukavampi katsella kirkkaudestaan huolimatta. 4320 hertsin välkevapaa PWM-himmennys, tuki dynaamiselle himmennykselle ja vuorokaudenaikaan mukautuva Night Display -yötila suojaavat myös osaltaan silmiäsi liialliselta rasitukselta ja tekevät väreistä luonnollisen sävyiset ja pehmeämmät. Tällaiset ominaisuudet parantavat esimerkiksi lukukokemusta. Käyttömukavuuteen on siis panostettu nyt erityisen paljon.

 

Tyylikäs Epi Green on tämän ajan trendiväri.

 

Tehokas monenlaiseen käyttöön

 

Puhelimen tehoista vastaa Snapdragon 8 Gen 3 -piirisarja, joka julkaistiin lokakuussa. Kyseisen järjestelmäpiirin on kerrottu tarjoavan parhaimman suorituskyvyn Android-puhelinten joukossa. Sen graafinen suorituskyky on huomattavan paljon parempi aiempaan versioon verrattuna ja piirisarjassa on nyt panostettu paljon tekoälyn vaatimaan laskentatehoon. Sen jäähdytysjärjestelmän on kerrottu olevan tehokas myös mobiilipelaajien tarpeita ajatellen. Näin suorituskyky pysyy korkealla esimerkiksi pitkissä ja raskaissa pelisessioissa. Puhelimen käyttö eri tilanteissa on luonnollisesti sulavampaa eri tilanteissa silloin, kun tehot ovat kunnossa. Vastaava järjestelmäpiiri on käytössä myös Samsung Galaxy S24 Ultrassa ja OnePlus 12 -mallissa.

Akkukapasiteetti on peräti 5600 milliampeerituntia, joka on huomattavan paljon suurempi kuin puhelimissa yleensä. Erityisominaisuutena voidaankin mainita laitteessa oleva pii-hiiliakku sisäänrakennetulla E1-virranhallintapiirillä, jonka toimivuus on normaaliakkuun verrattuna parempi erittäin kylmissä ja kuumissa olosuhteissa. Akun on kerrottu riittävän peruskäytössä jopa kaksikin vuorokautta. Se latautuu 80 watin teholla, mutta laturi ei sisälly myyntipakkaukseen. Erikseen hankittavalla 100 watin laturilla latausaika tyhjästä täyteen kestää noin reilut 40 minuuttia. Vartin lataus tarjoaa jo virtaa yhden päivän tarpeeksi. Puhelin tukee myös langatonta latausta jopa 50 watin teholla Honorin oman lataustelineen kanssa.

 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

 

 • Rakenne: Alumiinirunko, takapinta lasia (musta) tai vegaaninahkaa (vihreä)
 • Näyttö: 6,80" LTPO AMOLED, 1-120 hertsin virkistystaajuus, HDR10+ / Dolby Vision -tuki, kirkkaus huipussaan 5 000 nitiä, PWM-kirkkaudensäätö 4 320 hertsin taajuudella
 • Resoluutio: 2800×1200
 • Etukamera: 50 Mp f/2.0 + 3D syvyyskamera
 • Takakamerat:  50 Mp pääkamera f/1.4-2.0, OIS  + 50 Mp 122 asteen ultralaajakulma f/2.0, makrokamera   +  180 Mp telekamera f/2.6, 2,5x optinen zoom, 100x digizoom, OIS
 • Muisti: 12 Gt RAM + 512 Gt sisäinen muisti
 • SIM: Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa ja eSIM
 • IP-luokitus: IP68
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3
 • Käyttöjärjestelmä: Android 14 -käyttöjärjestelmäversio osana MagicOS 8.0 -ohjelmistoa
 • Akku: 5 600 mAh, 80 watin langallinen ja 66 watin langaton Honor SuperCharge -pikalataus
 • Mitat: 162,5 x 75,8 x 8,9 mm
 • Paino: 229 g (musta) / 225 g (vihreä)
 • Muuta: Stereokaiuttimet ja DTS: X Ultra -tilaäänituki, 3D-kasvojentunnistus, sormenjälkilukija näytön alla

 

 

Kaikenkaikkiaan Honor Magic6 Pro vaikuttaa erinomaiselta kokonaisuudelta. Hintalappu on lippulaivamallin mukainen, mutta puhelin sisältää toki ominaisuuksia joita ei joka mallista löydy. Järjestelmäversiopäivityksiä valmistaja on luvannut neljä kappaletta ja tietoturvapäivitykset on luvattu viideksi vuodeksi eteenpäin. Suhteellisen pitkäikäisestä kumppanista on siis kyse. 

Honor Magic6 Pro on tilattavissa verkkokaupastamme vihreänä ja mustana. Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi USB-C-kaapelin, SIM-työkalun, suojakalvon, pikaoppaan ja takuukortin.
 

Huom! Puhelimen tilaajana saat nyt kaupan päälle Honor Pad X9 -tabletin ja 100W SuperCharge -virtalähteen (arvo yht. 338 €). Tarjouksen lunastamiseksi ostos tulee rekisteröidä kampanjasivulla. Tilaus on tehtävä 28.4.2024 mennessä. Rekisteröi ostoksesi viimeistään 31.5.2024.

 

 

Lue myös:

 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa