Esittely

Esittelyssä OnePlus Nord 2T 5G - entistä enemmän valoa, tehoa ja värikkyyttä

 • 1 July 2022
 • 0 kommenttia
 • 1118 katselukertaa
Esittelyssä OnePlus Nord 2T 5G - entistä enemmän valoa, tehoa ja värikkyyttä
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

OnePlus on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä suosituimpana älypuhelinvalmistajana. Sen valikoimista löydät puhelimia niin edullisemmasta, kuin myös kalliimmastakin hintaluokasta. Kummankin hintaluokan puhelimet ovat ominaisuuksiltaan monipuolisia ja kilpailukykyisiä tämän hetkisillä älypuhelinmarkkinoilla. OnePlus-puhelimissa etenkin kameraominaisuudet ovat monesti saaneet kehuja ja positiivisia arvosteluja. OnePlus-tuoteperhe sai keväällä lisäyksen, kun Nord 2 -puhelin sai päivitetyn version OnePlus Nord 2T 5G -älypuhelimesta. Tutustutaan tässä artikkelissa tarkemmin mitä uutuusmalli pitää sisällään, ja millaisia ominaisuuksia siihen on tullut lisää edeltäjäänsä nähden. 

 

Uusittu järjestelmäpiiri ja monipuoliset näyttöominaisuudet

 

OnePlus Nord 2T 5G on keskihintaluokan älypuhelin, vaikkakin laitevalmistajan mukaan puhelimen nopeus ja sulavuus muistuttavat jopa lippulaivamallien ominaisuuksia. Tehokkuutta tuo mukanaan uusi MediaTek Dimensity 1300 -järjestelmäpiiri uuden HyperEngine 5.0 -tekniikan avulla. Jos tykkäät esimerkiksi pelata mobiilipelejä, kaipaat varmasti puhelimeltasi myös tehokkuutta. Lisäksi tehokkuus näkyy esimerkiksi eri sovellusten käynnistysnopeudessa ja niiden välillä navigoinnissa. 

Nord 2T -puhelimen näyttöominaisuudet eivät myöskään kalpene vertailuissa, sillä siinä on 6,43" 90 Hz:n virkistystaajuudella toimiva FHD+ AMOLED -näyttö HDR10+-laajasävyskaalan väritoistolla, sekä Corning Gorilla Glass 5 -lasi laitteen etupuolella. Laitevalmistajan mukaan näillä näyttöominaisuuksilla pystyt nauttimaan suoratoisto- ja videopalveluista erittäin värikkäinä, sulavaliikkeisinä ja terävinä. Näytön alapuolelta löydät myös sormenjälkilukijan suojataksesi puhelimesi ja sen sisältämät tärkeät tiedot ulkopuolisten katseilta. Puhelimen etu-ja takapuoli ovat lasiset, ja reunoja kiertää muovinen runko. Puhelimen hienoisesti kimaltelevan mattapinnan kerrotaan ehkäisevän sormenjälkien näkymisen, ja näin puhelin pysyy siistimmän näköisenä ahkerammassakin käytössä.

Edelliseen OnePlus Nord 2 -malliin nähden 2T:hen on tuotu joitakin uudistuksia. Juurikin järjestelmäpiiri ja käyttöjärjestelmä ovat edeltäjäänsä tuoreemmat, sekä 2T-mallista löytyy tehokkaampi 80 watin SuperVOOC-pikalataus, jolla laitevalmistajan mukaan saat akkuun virtaa koko päiväksi vain 15 minuutin latauksella. Myös ulkomuoto on hieman erilainen Nord 2:een nähden. Suurimmat ulkonäköön liittyvät eroavaisuudet löytyvät puhelimien kamerakohoumista, joissa on hieman keskenään erilaiset asettelut ja linssien koot.

OnePlus Nord 2T 5G -puhelin on saatavilla verkkokaupastamme tummanharmaana kahdella eri muistivariantilla: 8 Gt + 128 Gt, sekä 12 Gt + 256 Gt. Ensimmäiset luvut kertovat RAM- eli käyttömuistin koon, ja jälkimmäinen sisäisen muistikoon. Itselle sopivaa muistivarianttia valitessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ettei puhelimessa itsessään ole muistikorttipaikkaa. Puhelin on verkkokaupastamme saatavilla myös toisella vaalean jaden värillä. Vaalea jade on saatavilla vain pienemmällä 8 Gt + 128 Gt muistivariantilla. 

 

 

Entistä enemmän valoa ja värikkyyttä päivitetyillä kameraominaisuuksilla

 

OnePlus Nord 2T -puhelimessa on tekoälyavusteinen kolmoistakakamera. 50 megapikselin automaattitarkenteisen pääkameran (aukkoluku f/1,8) lisäksi puhelimessa on myös kahdeksan megapikselin kiinteätarkenteinen ultralaajakulmakamera (f/2,2), sekä kahden megapikselin monokromikamera (f/2,2). Jos monokromikamera on vielä käsitteenä vieraampi, sen tehtävänä on parantaa kuvanlaatua, sekä lisätä kuviin lisää yksityiskohtia. Aukkoluku puolestaan kertoo sen, kuinka paljon linssi päästää valoa kennolle. Mitä pienempi aukkoluku, sen parempi. Hyvien kameraominaisuuksiensa ja Sonyn IMX766 -lippulaivakennon ansiosta Nord 2T 5G -puhelin taltioikin 56 prosenttia enemmän valoa, tuottaen laitevalmistajan mukaan moitteettomia kuvia heikommassakin valaistuksessa.

Laitevalmistaja kertoo, että uusi Dimensity 1300 -järjestelmäpiiri näkyy myös parantuneina kameraominaisuuksina. Esimerkiksi HDR-videokuvaus, sekä Nightscape-yökuvat onnistuvat paremmin kehittyneemmän tekoälyprosessoinnin myötä. Kuvista tulee näin ollen kirkkaampia, selkeämpiä ja värikkäämpiä myös hämärässä. Myös selfiet onnistuvat tällä luurilla varmasti hyvin, sillä etukamerassa on 32 megapikseliä, ja aukkoluku on f/2,4. Etukameran megapikselien määrä on sama kuin esimerkiksi OnePlussan aikaisemmassa 10 Pro -lippulaivamallissa, ja etukamerassakin on lisäksi tekoälypohjainen tarkennusalgoritmi.

OnePlus Nord 2T -puhelimessa on myös kilpailukykyiset videokuvausominaisuudet. Puhelimella kuvaat niin 4K-videot, kuin myös hienon näköiset slow-mo-hidastusvideot vaikkapa lemmikkisi tempuista, tai omista uimahypyistäsi näin kesäkuumalla. 

 

OnePlus Nord 2T 5G -puhelin monipuolisilla ominaisuuksilla

 

Nimensä mukaisesti Oneplus Nord 2T 5G -puhelin toimii 5G-verkossa myös 2G-, 3G- ja 4G-verkkojen tapaan. Pystyt siis nauttimaan entistä nopeammista yhteyksistä ympäri Suomen jos liittymäsi tukee myös 5G-nopeuksia. Lisäksi puhelimessa on paranneltu Wi-Fi ja Bluetooth -yhteyksiä samanaikaisessa käytössä. Tämä merkitsee vahvaa audioyhteyttä, vähäistä latenssia, vakaata latausnopeutta ja lyhyempää viivettä Wi-Fi -verkossa pelatessa. Pelaamiseen, musiikin kuunteluun tai suoratoistopalveluiden katseluun houkuttelee myös kaksi kustomoitua Dirac-stereokaiutinelementtiä. Kannattaa kuitenkin huomioida, ettei puhelimesta löydy perinteistä 3,5 mm kuulokeliitäntää. Musiikkia voit kuitenkin kuunnella esimerkiksi langattomilla bluetooth-kuulokkeilla. Puhelimen muina mainitsemisen arvoisina ominaisuuksina on myös kaksi nano-SIM -korttipaikkaa, sekä jo aiemmin mainitun sormenjälkilukijan lisäksi voit suojata puhelimesi myös kasvontunnistuksella. Nord 2T 5G -puhelimen myyntipakkauksen mukana saat valmiiksi asennetun näytönsuojan, suojakuoren, SuperVOOC 80W -pikalaturin, USB-A to USB-C -kaapelin, pikaohjeen turvallisuustietoineen sekä SIM-kortin poistotyökalun. 

 

Tarkemmat tekniset tiedot 

 

 • Näyttö: 6,43" Full HD, 1080 x 2400, AMOLED 90 hertsin virkistystaajuus
 • Kuvasuhde: 20:9
 • Etukamera: 32 megapikseliä, f/2,4. Kuvaustilat: Yökuvaus, Muotokuva, Panorama, Time-lapse, Dual-View Video 
 • Takakamerat: 50 megapikseliä (f/1,8) + 8 megapikseliä (f/2,2) + 2 megapikseliä (f/2,2)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12 -käyttöjärjestelmäversio osana OxygenOS 12.1 -ohjelmistoa
 • Järjestelmäpiiri: MediaTek Dimensity 1300
 • Muisti: 8 Gt + 128 Gt ja 12 Gt + 256 Gt (ei muistikorttipaikkaa)
 • SIM: Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
 • Akku: 4500 mAh, 80W Super-VOOC pikalataus
 • Mitat: 159,1 x 73,25 x 8,35 mm
 • Paino: 190 g
 • Muuta: sormenjälkilukija, kasvojentunnistus
 • Takuu: 24kk

 

--

Lue lisää:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa