Esittely

Esittelyssä OnePlus Open – taittuvanäyttöinen lippulaivamalli

  • 1 November 2023
  • 0 kommenttia
  • 296 katselukertaa
Esittelyssä OnePlus Open – taittuvanäyttöinen lippulaivamalli
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Taittuvanäyttöisten puhelinmallien valikoima kasvaa. OnePlus julkaisi uuden lippulaivamallinsa nimeltään OnePlus Open. Valmistajan mukaan kyseinen malli on ollut suunnitteilla jo vuosia, joten sen tekniikkaa ja ominaisuuksia on hiottu pitkään. Uutuusmallia onkin kehuttu laadukkaaksi ja kameraominaisuuksiltaan varsin vakuuttavaksi muihin vastaavanlaisiin malleihin verrattuna. Käydään läpi seuraavaksi hieman tarkemmin puhelimen tärkeimpiä ominaisuuksia.

 

Tyylikäs ja laadukas kokonaisuus

 

OnePlus Open on Premium-tason puhelin niin ulkonäöltään kuin tuntumaltaankin. Metallirunko ja Ceramic Guard -pinnoitteella suojattu lasipinta tekevät siitä erityisen tyylikkään. Takaosan lasi on mattapintainen, jolloin se kerää vähemmän sormenjälkiä ja naarmuja. Lasipinnat on yhdistetty metallikehykseen huolellisesti, joka myös tuo ulkonäköön ja toimivuuteen laadukkuutta. Kansipuolen näytössä olevan pinnoitteen on kerrottu parantavan iskunkestävyyttä jopa 20 prosenttia verrattuna muissa puhelimissa yleisesti käytössä olevaan Gorilla Glass Victus -suojaan. OnePlus on valinnut puhelimen saranaksi Flexion Hinge -sarjan saranan, ja se on suunniteltu kestämään yli miljoona taitoskertaa. Tärkeimmissä saranakomponenteissa on käytetty koboltti-molybdeeniseosta. Laitteen vasemmassa reunassa on OnePlussan tavaramerkki – Alert Slider -kytkin, josta voit valita hiljaisen, värinän ja soittoäänitilojen väliltä. Yläreunaan on puolestaan istutettu kaksi kaiutinta ja kaksi mikrofonia. Alareunassa on kahden kaiuttimen ja mikrofonin lisäksi luukku SIM-kortille, sekä USB-C-liitin.

 

OnePlus Open on Premium tason lippulaivauutuus

 

Vaikuttavat kameraominaisuudet

 

Koska kyseessä on taittuvanäyttöinen puhelin, on siinä myös useampi etukamera. Puhelimen ollessa suljettuna 32 megapikselin kiinteätarkenteinen neulamainen etukamera sijaitsee oikeassa yläkulmassa. Myös isossa näytössä on 20 megapikselin kiinteätarkenteinen kamera, ja se on sijoitettu oikeaan yläkulmaan. Puhelimen takakuoressa on kamerakohouma, joka sisältää kolme takakameraa. 48 megapikselin pääkamerassa on automaattitarkennus, Sonyn LYT-T808 -kenno sekä optinen kuvanvakain. Tämän rinnalla toimii 48 megapikselin automaattitarkenteinen ultralaajakulmakamera, joka sisältää myös makrokuvaus ominaisuuden 3,5 senttimetrin etäisyydeltä. Kolmantena kamerana on 64 megapikselin automaattitarkenteinen telekamera, joka on varustettu kolminkertaisella optisella zoomilla, optisella kuvanvakaimella ja 120 kertaisella digizoomilla. Kameroissa on tuttuun tapaan Hasselblad-brändäys. Salamavalo on sijoitettu kamerakohouman ulkopuolelle, takakannen vasempaan yläkulmaan. Pääkameran sensorissa on käytetty uudenlaista tekniikkaa ja tämän on kerrottu vastaanottavan todella paljon enemmän valoa perinteisiin sensoreihin verrattuna myös heikossa valaistuksessa. Ultralaajakulmakamera on puolestaan tekniikaltaan sama kuin OnePlus 11 -mallissa. Takakameroiden apuna toimii myös monikanavainen värilämpötilasensori, joka nimensä mukaisesti huolehtii värien taltioinnista entistä paremmin. OnePlus Openilla taltioituja kuvia on kehuttu parhaimmaksi mitä OnePlus on koskaan tarjonnut. Kuvien on kerrottu olevan yksityiskohtaisia, tarkkoja ja niiden värimaailma on luonnollinen. Myös hämärässä napattuja kuvia on kehuttu yksityiskohtaiseksi ja hyvälaatuisiksi.

 

Tehoa ja suorituskykyä

 

Kauniiden kuorien alla hyrrää Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri, joka on sama kuin yhtiön aiemmassa OnePlus 11 -mallissa. Grafiikkaprosessorina on kuitenkin tällä kertaa tehokkaampi Adreno 740, joka tarjoaa jopa 25 prosenttia paremman suorituskyvyn. Lisäksi se on 45 prosenttia energiatehokkaampi. Käyttöjärjestelmä on OxygenOS 13.2 Open Canvas, joka on rakennettu nimenomaan useamman ikkunan tehokasta käyttöä varten. RAM-muistia on 16 Gt ja sisäistä tallennustilaa 512 Gt. Muistin osalta tarjolla on tämän hetken tuoreinta tekniikkaa, jotka mahdollistavat paremman luku- ja kirjoitusnopeuden. Jotta suorituskyky olisi mahdollisimman hyvä, on laitteessa käytössä nimenomaan taittuvaa rakennetta ajatellen suunniteltu lämmönpoistojärjestelmä. Uutuusmallia onkin kiitelty siitä että sitä on mukava käyttää eikä se kuumene käytössä.

Akkuja on laitteessa kaksin kappalein, jotka yhteenlaskettuna ovat 4805 milliampeerituntia. Puhelimen on luvattu latautuvan 67 watin pikalatauksella tyhjästä täyteen 42 minuutissa, joka on ihan hyvä taittuvanäyttöisten puhelinten vertailussa. Puhelimen mukana toimitetaan tehokkain laturi, joten sitä ei tarvitse erikseen ostaa.

OnePlus Open on pitkäaikainen hankinta, sillä valmistaja on antanut päivityslupauksena Android-versiopäivitykset neljäksi vuodeksi ja tietoturvapäivitykset viiden vuoden ajaksi. 

 

OnePlus Open myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi 67 watin SuperVOOC-pikalaturin,
USB-A-USB-C-kaapelin, kaksiosaisen suojakuoren, SIM-korttikelkan avaustyökalun,
pikaoppaan, OnePlus-tarroja ja OnePlus Red Cable Club -jäsenkortin.

 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

 

Etunäyttö: 6,31 tuuman LTPO 3.0 AMOLED, 2484×1116 resoluutio, 10-120 Hz  virkistystaajuus, 240 Hz  kosketustunnistus, Ceramic Guard -lasi

Sisänäyttö: Taittuva 7,82 tuuman LTPO 3.0 AMOLED, 2440×2268 resoluutio, 1-120 Hz virkistystaajuus, 240 Hz kosketustunnistus, Ultra Thin Glass -lasi

Etukamerat: 32 Mp f/2.4 + 20 Mp f/2.2

Takakamerat: 48 Mp pääkamera f/1.7 PDAF, OIS + 48 Mp ultaralaajakulma f/2.2 (114 asteen näkökenttä) + 64 Mp telekamera f/2.6, OIS, 3 x optinen zoom, 120 x digitaalinen zoom

Suoritin: Snapdragon 8 Gen 2

Käyttöjärjestelmä: OxygenOS 13.2 Open Canvas

IP-luokitus: IPX4 -roiskevedenkestävä

Muisti: 16 Gt RAM + 512 Gt sisäinen muisti

Akku: 4 805 mAh kaksiosainen akku, 67 watin SuperVOOC-pikalataus

Mitat: Suljettuna 153,4 x 73,3 x 11,7 mm ja avattuna 153,4 × 143,1 × 5,8 mm.

Paino: 245 g

Muuta: Dolby Atmos -tilaäänituki, NFC-lähiyhteys, Alert Slider -kytkin, ei tukea langattomalle lataukselle, sormenjälkitunnistin virtapainikkeessa, kasvojentunnistin

 

 

Tilaa OnePlus Open verkkokaupastamme. 

 

Mitä ajatuksia uutusmalli herättää? Kommentoi alle. 

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa