Esittely

Esittelyssä Sony Xperia 10 V 5G

 • 21 June 2023
 • 0 kommenttia
 • 1871 katselukertaa
Esittelyssä Sony Xperia 10 V 5G
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Sonyn uutuus Xperia 10 V on kevyt ja kompakti 5G-puhelin, joka tulee täydentämään keskihintaluokan älypuhelinten valikoimaa. Laite on muotoilultaan ja monilta ominaisuuksiltaan melko samanlainen kuin edeltäjänsä Xperia 10 IV, mutta joitakin muutoksia on tähän uutuuteen tullut. Puhelimen kamera ja näyttö ovat kokeneet muutoksia, ja ne ovatkin saaneet parannuksia muun muassa kirkkauden ja kuvakennon suhteen. Uudistuksena myös stereokaiuttimet on sijoitettu laitteen etupuolelle. Sonylle tuttuun tapaan Xperia 10 V:stä löytyy IP65/68 veden- ja pölynkestävyys, joten voit käyttää puhelinta huoletta missä vain. Tutustutaan artikkelissa tarkemmin puhelimen spekseihin.

 

Kirkas näyttö ja aidon tuntuinen äänimaailma

 

Sony Xperia 10 V on varustettu 6,1 tuumaisella OLED-näytöllä, jossa on FullHD+ -tarkkuus. Valmistajan mukaan näytön maksimikirkkaus on 50 prosenttia edeltäjämallia Xperia 10 IV kirkkaampi, mikä helpottaa sisällön näkemistä kirkkaassa valaistuksessa. Puhelimessa on ainutlaatuinen TRILUMINOS DISPLAY for mobile -teknologia, mikä hyödyntää Sonyn TV-osaamista. Valmistaja kertoo TRILUMINOS DISPLAY:n optimoivan näytön elokuvien katseluun, jonka ansioista voit katsoa erinomaista ja eloisaa kuvaa.

Sony on panostanut Xperia 10 V -puhelimessa laitteen äänimaailmana. Etuosassa olevat stereokaiuttimet tuottavat tehokkaan, tasapainoisen ja aidon stereoäänen. Valmistajan mukaan kaiuttimien sijoittelu parantaa kuuntelukokemusta ja laitteen kaiuttimet ovat 20 prosenttia voimakkaammat edeltäjään verrattuna. Voit siis nauttia äänimaailmasta joka kerta, katsotpa sitten elokuvia, kuuntelet musiikkia tai pelaat lempipelejäsi. Ääniominaisuuksiin kuuluu myös Sony DSEE Ultimate, joka parantaa toistettavan musiikin äänenlaatua sekä 360 Reality Audio -tilaäänituki. Puhelimessa oleva High Resolution Audio -toiminto mahdollistaa musiikin kuuntelun kuulokkeilla juuri niin kuin artisti on tarkoittanut. Sama ominaisuus löytyy myös lippulaivamallista Xperia 1 V.

 

Hyviä kuvia myös hämärässä

 

Puhelimessa on kolmoiskamera, jota Sony kuvaa ammattitasoiseksi. Pääkameralla saat otettua kuvat 48 megapikselin tarkkuudella ja sen lisäksi laitteessa on kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera ja telekamera. Pääkamerassa on optinen kuvanvakain, jolloin pieni liikehdintä tai tärinä ei tee kuvistasi epätarkkoja. Xperia 10 V:n kamera käyttää kohteen tunnistustekniikkaa ottaen samalla huomioon olosuhteet ja valitsee automaattisesti asetukset parasta kuvaa varten. Sinun ei siis tarvitse alkaa tehdä säätöjä manuaalisesti, vaan voit vain keskittyä valokuvaamiseen.

Sony kertoo kamerassa olevan uusi kuvakenno, jonka herkkyys on 60 prosenttia parempi verrattuna Xperia 10 IV -malliin. Suurempi kuvakenno mahdollistaa myös yökuvien ottamisen vähemmällä kohinalla. Jos otat kuvia esimerkiksi vastavalossa tai heikossa valossa, saattaa kirkkaat alueet ylivalottua tai tummemmat alueet kadota kokonaan. Xperia 10 V:n kamera kuvaa aina automaattisesti HDR-tekniikalla, joten saat aina yksityiskohtaisia ja selkeitä kuvia, eikä valoisuudesta tai sen puutteesta tarvitse huolehtia. Selfieitä varten puhelimeen on laitettu kahdeksan megapikselin kamera. Etukamerassa on käsisuljin, jolloin kuvan saa otettua helposti itselaukaisimella näyttämällä vain kämmentä puhelimelle.

 

 

Suurella akulla pitkäaikaista käyttöä

 

Suorittimena Xperia 10 V:ssä on Quoalcommin Snapdragon 695 ja sen rinnalla on 6 gigatavua käyttömuistia sekä 128 gigatavua tallennustilaa. Jos tarvitset lisää tallennustilaa, löytyy puhelimesta tuki microSD-muistikortille aina yhteen teratavuun asti. Käyttöjärjestelmänä puhelimessa on uusin Android 13.

Puhelimessa on suuri 5000 milliampeerin akku, jolle Sony lupaa jopa 34 tuntia virtaa videoiden katseluun. Sinun ei tarvitse päivän aikana huolehtia akun loppumisesta. Puhelimessa oleva USB Power Delivery -pikalataus mahdollistaa laitteen lataamisen 18 watilla. Puhelimen mukana ei toimiteta laturia tai USB-C-kaapelia, vaan nämä pitää hankkia erikseen.

 

Tekniset tiedot:

 

 • Näyttö: 6,1” Full HD AMOLED-näyttö, 1080 x 2520 resoluutio, 21:9-kuvasuhde, 60 Hz virkistystaajuus, Corning Gorilla Glass Victus -lasi
 • Takakamerat: 48 MP pääkamera, f/1.8, 26 mm | 8 MP ultralaajakulmakamera, f2.2, 120˚, 16 mm | 8 MP telekamera, f2.2 54 mm
 • Etukamera: 8 MP, f/2.0, 26mm
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm SM6375 Snapdragon 695 5G
 • Muisti: 6 Gt RAM-muisti + 128 Gt tallennustila, muistikortti max. 1 Tt
 • Akku: 5000 mAh, USB Power Delivery (USB PD) -pikalataus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 13
 • IP-luokitus: IP65/68
 • Mitat: 155 x 68 x 8,3 mm
 • Paino: 159 g
 • Muuta: Sormenjälkitunnistin, Bluetooth 5.3, USB-C, eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet, 3,5 mm kuulokeliitäntä, nano-SIM, Dual-SIM

 

 

Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi pikaoppaan ja takuukortin. Tilaa Sony Xperia 10 V verkkokaupastamme. Voit valita itsellesi puhelimen neljästä eri värivaihtoehdosta, jotka ovat musta, valkoinen, laventeli ja vihreä.

 

--

Lue myös:

 


Aihe on suljettu kommenteilta.