Laitevinkit

Kadonneen puhelimen paikantaminen

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 9892 katselukertaa

Nykyään puhelin ei ole pelkkä väline yhteydenpitoa varten, vaan olennainen osa jokapäiväistä elämäämme. Niistä on tullut muun muassa tietovarastomme sekä maksu- ja työvälineemme. Koska puhelinta kuljetetaan jatkuvasti mukana, voi se helposti unohtua jonnekin. Onneksi älypuhelimen löytämistä on helpotettu, sillä sekä iPhone että Android-puhelimet pitävät sisällään mahdollisuuden hukkuneen laitteen paikantamiseen.

Kadonnut puhelin voidaan paikantaa kartalla, näyttää laitteen viimeisin sijainti sekä lukita ne etänä. Laitteen paikantaminen onnistuu iPhone-puhelimissa iCloudin ja Missä on…? -sovelluksen kautta sekä Androidissa vastaavasti Googlen paikannustoiminnolla Paikanna puhelin. Jotta voit hyödyntää edellä mainittuja toimintoja kadonneen puhelimen paikantamisessa, tulee sinun kytkeä ne ensiksi päälle.

 

Hukkuneen iPhonen paikantaminen

 

Jos iPhone-puhelimesi pääsee hukkumaan, voit suojata tietosi Applen Missä on…? -sovelluksen avulla tai vaihtoehtoisesti etsiä sitä kirjautumalla iCloud-tilillesi. Paikannustietojen tarkastelu onnistuu kirjautumalla iCloudiin selaimella, käyttämällä Missä on…? -appia jossakin toisessa Apple-laitteessa tai muiden omien Apple-laitteiden kautta. Voit etsiä hukassa olevan iPhone-puhelimesi esimerkiksi käyttämällä Missä on...? -sovellusta jonkun Perhejako-ryhmäsi jäsenen laitteessa. Jos puhelimesi ei näy laiteluettelossa, ei paikannussovellusta ole otettu käyttöön. Tilisi suojaaminen kuitenkin onnistuu tästä huolimatta näiden Applen ohjeiden avulla.

Jotta puhelimen paikannus olisi mahdollista Applen sovelluksen avulla, tulee iPhone-puhelimessasi olla Etsi iPhoneni -toiminto päällä. Sen aktivointi onnistuu puhelimesi asetuksista klikkaamalla Apple ID -kohtaa, sen jälkeen valitsemalla Missä on…? -appi ja sieltä painamalla "Etsi iPhoneni" päälle.

Sen lisäksi, että palvelussa voit paikantaa hukkuneen puhelimen sijainnin, voit aktivoida soitettavan merkkiäänen, merkitä puhelimen kadonneeksi sekä tehdä sille etätyhjennyksen.

 

Kadonneen Android-puhelimen paikantaminen

 

Kadonneen Android-puhelimen jäljille pääset Googlen Paikanna puhelin -toiminnon avulla. Tämä edellyttää, että toiminnon on ottanut käyttöön laitteen asetuksista. Jos olet lisännyt laitteelle Google-tilin, niin Paikanna puhelin on automaattisesti päällä.

Jos kadotat Android-puhelimen voit etsiä sitä, lukita sen ja tyhjentää siitä kaikki tiedot. Puhelimen etsiminen onnistuu kirjautumalla Google-tilin avulla Androidin-laitteen paikannusta varten luotuun sivustoon sekä Google Play -sovelluskaupasta ladattavan Paikanna puhelin -sovelluksen avulla. Paikannuksen lisäksi voit lähettää puhelimeesi merkkiäänen hälyttämään, kirjata laitteen ulos Googlen palveluista sekä tyhjentää siitä kaikki tiedot. Lisätietoa kadonneen Android-puhelimen paikantamiseen löydät Google-tilin ohjeista.

 

--

Lue lisää:


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa