WhatsApp – web, varmuuskopio ja muita toimintoja

  • 10 August 2021
  • 0 kommenttia
  • 405 katselukertaa

21181i2B40B9A1F841D756.jpg

WhatsApp on yksi maailman suosituimmista pikaviestisovelluksista. Vuosien saatossa se on vakiinnuttanut asemaansa viestittelyväylänä ja haastanut perinteisen tavan lähettää tekstiviestejä. Tässä artikkelissa käydään läpi muutamia WhatsApp-sovelluksen niksejä, jotka monipuolistavat sen käyttötapoja entisestään.

 

WhatsApp selaimessa

 

Suurimmaksi osaksi WhatsApp-sovellusta käytetään puhelimessa, mutta halutessaan sen saa ladattua myös tietokoneelle. WhatsAppin saa toimimaan koneella joko selainversiona tai lataamalla sen sovelluskaupasta. WhatsApp tarjoaa Windowsille ja Macille omaa sovellustaan, mutta sitä pääsee käyttämään myös selaimen avulla Chromessa, Safarissa, Firefoxissa, Edgessä ja Operassa.

WhatsApp Web mahdollistaa muun muassa viestien lähettämisen sekä kuvien ja tiedostojen jakamisen tietokoneelta kaikille kontakteillesi. Jotta voit käyttää WhatsApp-sovellusta tietokoneella, tulee sovellus olla ladattuna myös puhelimeesi. Selainversion saat näppärästi käyttöön menemällä WhatsApp Web -palvelun sivuille.

 

Ohjeet sisäänkirjautumiseen tietokoneella

 

  1. Siirry tietokoneella WhatsApp Webin sivuille. Kun sivusto avautuu, näet siinä QR-koodin, jota tarvitaan puhelinsovellukseen yhdistämisessä.
  2. Avaa WhatsApp-sovellus puhelimestasi.
  3. Riippuen puhelimesi käyttöjärjestelmästä (Android / iOS), klikkaa sovelluksesta Valikko/Asetukset, jonka jälkeen klikkaa WhatsApp Web -kuvaketta
  4. Nyt puhelimesi kameran pitäisi aueta automaattisesti. Jos puhelimesi kamera ei kuitenkaan vielä avautunut, niin valitse Lue QR koodi. Osoita puhelimesi kameralla selaimessasi olevaa QR-koodia.
  5. Valmista tuli! Nyt WhatsApp yhdistyy myös tietokoneelle.

 

WhatsApp-keskusteluiden varmuuskopiointi

 

WhatsApp-sovelluksen keskustelut kannattaa varmuuskopioida, jos etu halua, että keskusteluhistoriasi katoaa puhelimen hajotessa tai uuden puhelimen käyttöönoton yhteydessä. Uudelle puhelimelle asennettu WhatsApp kysyy heti alkuun, haluatko ladata tilillesi aiemmin tehdyt varmuuskopiot käyttöösi. WhatsApp-sovelluksen asetuksista saat valittua, kuinka usein varmuuskopiointi suoritetaan. Voit tehdä itse varmuuskopioinnin manuaalisesti, mutta halutessasi voit asettaa päälle säännöllisesti tapahtuvan automaattisen varmuuskopioinnin. Sovellus muistuttaa sinua, milloin varmuuskopiointi tulee suorittaa. 

 

Varmuuskopiointi eroaa hieman eri käyttöjärjestelmien välillä. Androidilla kaikkein kätevintä on varmuuskopioida keskusteluhistoria Google Drive -palveluun. Varmuuskopiointi onnistuu klikkaamalla sovelluksen etusivun ylävalikosta valikkokuvaketta ja valitsemalla AsetuksetKeskustelutVarmuuskopiointi. iPhonella varmuuskopiointi onnistuu iCloudin avulla. Varmuuskopioinnin voit suorittaa seuraamalla tätä polkua: Klikkaa oikean alakulman rataskuvaketta – KeskustelutVarmuuskopiointi.

 

21183i8829B6D06D9670C7.jpg

Käteviä WhatsApp-toimintoja

 

WhatsApp-sovelluksesta löytyy monia käteviä ominaisuuksia – tiesitkö sinä jo näistä?

 

Erikoistehosteiden lisääminen tekstiin

 

Halutessasi saat tehostettua viestiesi vaikutusta lisäämällä teksteihin erilaisia muotoiluja.

 

Tekstiin voi lisätä muotoiluja seuraavasti:

Lisäämällä sanan ympärille tähdet, saat tekstin lihavoitua: *lihavointi*
Jos haluat kursivoida sanan, laita sen ympärille alleviivaus: _kursiivi_
Sanan yliviivaaminen onnistuu kahdella aaltoviivalla: ~yliviivaus~

 

Järjestä tärkeimmät keskustelut näkymään ensimmäiseksi

 

WhatsApp järjestää keskustelut näkymään sovelluksen päänäkymässä sen mukaisesti, mikä keskustelu on ollut aktiivisena viimeisempänä. Jos haluat pitää tärkeät keskustelut aina listan kärjessä, se onnistuu pinnaamalla ne nastan avulla. Klikkaa valitsemaasi keskustelua, jolloin näytön yläosaan ilmestyy valikkopainike. Sen jälkeen paina nastan kuvaketta.

 

Eri keskusteluryhmille oma viestiääni

 

WhatsApp-sovelluksessa saat halutessasi määrittää jokaisella ryhmäkeskustelulle oman viestiäänen. Tämän kätevän toiminnon avulla tiedät katsomatta puhelinta, mihin keskusteluun tuli uusi viesti. Viestiäänien muokkaus tapahtuu seuraavan polun avulla: klikkaa ryhmächat auki, jonka jälkeen paina ylävalikon kohdasta Ryhmän tiedot ja sen alta Mukautetut ilmoitukset. Täältä voit vaihtaa viestien ilmoitusäänen, laittaa päälle tai pois värinän ja ponnahdusikkunat sekä valita jopa ilmoitusvalonkin värin.

 

Keskusteluiden hiljentäminen

 

Jos ryhmächatissa keskustelut käyvät vilkkaina ja höpöttävien kavereiden aiheuttama piippailu alkaa riipimään hermoja, saat ilmoitukset saapuneista viesteistä kätevästi hiljennettyä. Androidilla keskusteluryhmän hiljentäminen onnistuu ryhmächatin oikeasta ylänurkasta. Paina keskustelunäkymän kolmen pisteen Menu-valikkoa ja valitse sieltä Mykistä ilmoitukset. iPhonella ryhmächatin hiljentäminen onnistuu klikkaamalla keskustelun auki ja painamalla vasemmasta yläreunasta Ryhmän tiedot. Avautuvasta valikosta klikkaa Mykistä ilmoitukset. Voit myös erikseen valita, haluatko nähdä ilmoitukset uusista viesteistä.

 

Oma taustakuva päänäkymään ja keskusteluille

 

Halutessasi voit personoida omaa WhatsAppia erilaisilla taustakuvilla. Voit valita oman taustakuvan sovelluksen päänäkymään ja haluamillesi keskusteluille. Taustakuvan valitseminen sovelluksen etusivulle onnistuu seuraamalla polkua: Asetukset – Keskustelut – Taustakuvat. Yksittäisille keskusteluille ja ryhmächateille voit asettaa oman taustakuvan seuraavan reitin mukaisesti: klikkaa keskustelu auki – Yhteystiedon / Ryhmän tiedot – Taustakuva ja ääni – Valitse uusi taustakuva.


Viestien siteeraaminen

 

Viestien siteeraaminen on näppärä ominaisuus etenkin ryhmächateissa, sillä niissä keskustelu saattaa helposti rönsyillä. Viestin lainaaminen onnistuu painamalla pohjaan sitä viestiä, johon haluat vastata. Sen jälkeen klikkaa avautuneesta valikosta Vastaa.


Tarkista, milloin viestisi on luettu

 

Jos haluat udella, milloin lähettämäsi viesti on luettu, niin se onnistuu painamalla pohjaan lähettämääsi viestiä. Valitse aukeavasta valikosta Tiedot. Tätä kautta näet, milloin viesti on lähetetty ja luettu. Jos viestin vastaanottaja on kuitenkin piilottanut paikallaolonsa, ei viestin lukuaikaa näe.


Sijainnin jakaminen

 

Oman sijaintinsa voi jakaa keskustelussa painamalla tekstikentän viereistä plus-merkkiä ja klikkaamalla Sijainti. Sovellus voi kysyä lupaa sijainnin jakamiseen. Valitse joko nykyinen olinpaikkasi tai jokin kontaktitietoihin tallentamasi sijainti. Kun jaat sovelluksessa oman sijaintisi, niin se näkyy karttanäkymänä viestiketjussa.

 

 

 

Lue lisää:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa