Skip to main content

Motorolan alempaan keskihintaluokkaan sijoittuvat uutuusmallit ovat valmistajan mukaan suunniteltu niin huviin kuin hyötyynkin. Tyylikkään näköiset Motorola moto g35 ja moto g55 5G -puhelimet on varustettu isolla korkearesoluutioisella näytöllä, niissä on ohut muotoilu ja hyödyllisiä ominaisuuksia jokaisen tarpeeseen. 

 

Mototola moto g35 5G

 

Uutuuskaksikon edullisempi malli on varustettu 6,72 tuuman FHD+-näytöllä ja huipussaan se yltää jopa 1000 nitin kirkkauteen. Itse näyttölasi on kestävää Corning Gorilla Glass 3 -lasia. 120 hertsin virkistystaajuus tekee näytön käytöstä sulavaa ja nopeaa. Pistemäinen 16 megapikselin tekoälyllä varustettu etukamera on sijoitettu näytön keskellä yläosaan. Etukameran ominaisuuksia ovat muun muassa automaattinen hymyntunnistin ja Night Vision -hämäräkuvaus.

Takakameroita on kaksi, 50 megapikselin Quad Pixel -tekniikalla varustetun pääkameran rinnalla toimii kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera. Quad Pixel -kamerajärjestelmä on suunniteltu parantamaan kuvien laatua erityisesti heikossa valaistuksessa. Tekniikka yhdistää kuvapikselit isommaksi kokonaisuudeksi, jolloin kuviin saadaan valoa tavallista enemmän. Takaosan kamerakohoumassa on myös kahden LED-valon salama.

Laitteen tehoista vastaa UNISOC T760 -suoritin ja käyttöjärjestelmänä on Android 14. Akku on kooltaan 5000 mAh ja se tukee 18 W pikalatausta. Muista ominaisuuksista mainittakoon muun muassa FM-radio, joka alkaa olla jo harvinaisuus nykypuhelimissa. Lisäksi laitteesta löytyy Dolby Atomos -tilaäänituella varustetut stereokaiuttimet ja 3,5 millimetrin kuulokeliitin. Voit myös lisätä pankkikorttisi tiedot puhelimeen, sillä se tulee NFC-lähimaksustandardia. Käyttöjärjestelmän versiopäivityksiä moto G35 -puhelimelle on luvattu kaksi ja tietoturvapäivitykset kolmen vuoden ajaksi.

Motorola moto g35 5G on tilattavissa verkkokaupastamme mustan värisenä. Myyntipakkaukseen kuuluu puhelimen lisäksi USB Type-A – USB Tye-C -kaapeli, pikaopas, SIM-työkalu ja suojakotelo.

 

Motorola moto g55 5Gt

 

Ohuella ja tyylikkäällä muotoilulla varustettu moto g55 eroaa aiemmin esitellystä mallista erityisesti teknisiltä ominaisuuksiltaan. Puhelin on kooltaan hivenen pienempi. Sen 6,49 tuuman LCD-näyttö yltää FHD+ -tason resoluutioon ja on varustettu niin ikään 120 hertsin virkistystaajuudella. Näyttö yltää myös tässä mallissa maksimissaan 1000 nitin kirkkauteen. 16 megapikselin Ultra Pixel -tekniikkaa hyödyntävä etukamera on sijoitettu näytön yläosaan keskelle. Etukameran ohjelmisto on varustettu useilla toiminteilla, kuten eleselfiellä, värien korostuksella, automaattisella hymyntunnistuksella muutamia mainitakseni. Eleohjaus on yksi puhelimen kätevistä ominaisuuksista. Sen avulla esimerkiksi erilaisten tilojen vaihto, kuvien ottaminen, näytön jakaminen tai lukituksen avaus onnistuu nopeasti.

Takaosan kamerakohoumassa on 50 megapikselin Quad Pixel -tekniikalla toimiva pääkamera, jossa on optinen kuvanvakain. Pääkameran rinnalla toimii kahdeksan megapikselin automaattitarkenteinen 118° ultralaajakulmakamera. Samassa kamerassa on myös Macro Vision -objektiivi, joka tuo kohteesi neljä kertaa lähemmäksi ja voit kuvata näin tarkkojakin yksityiskohtia. Kameroiden ominaisuuksista mainittakoot Night Vision -hämäräkuvaus, kasvojen ehostustoiminto ja bokeh-efekti, joka sumentaa taustaa ja tuo kuvattavan kohteen paremmin esille.

Suorittimena moto g55 -mallissa on Mediatek Dimensity 7025, joka on julkaistu tämän vuoden keväällä. Valmistajan mukan siru on suunniteltu parantamaan keskitason älypuhelinten suorituskykyä ja tukemaan korkeataajuisia näyttöjä ja tehokkaita kameroita. Sisäistä tallennustilaa on 256 Gt ja keskusmuistia 8 Gt. Puhelin tukee myös ulkoista muistikorttia, jonka kapasiteetti voi olla maksimissaan yhden teratavun. Akun varauskyky on niin ikään 5000 mAh ja se tukee 30 watin TurboPower -latausta. Laite tukee myös lähimaksua, joten voit hoitaa kauppaostokset näppärästi puhelimeen asennetun maksukortin avulla. Muista ominaisuuksista mainittakoot Dolby Atmos -tilaäänituella varustetut stereokaiuttimet ja 3,5 mm kuulokeliitin.

Huomion arvoista on myös laitteessa oleva Moto Secure -sovellus, joka keskittyy puhelimen turvallisuuteen ja yksityisyyteen. Se tarjoaa keskitetyn paikan muun muassa arkaluontoisille sovelluksille ja tiedostoille. Se sisältää esimerkiksi Auto Lock -ominaisuuden, joka lukitsee laitteen automaattisesti, jos se havaitsee, että puhelinta käytetään epäluotettavassa paikassa. Sovellus auttaa pitämään laitteesi ja tietosi turvassa, mikä on tänä päivänä erittäin tärkeä ominaisuus. Toinen erityinen ominaisuus on Smart Connect, jonka avulla voit jakaa tiedostoja ja kuvia eri laitteiden välillä, tai käyttää puhelintasi television kautta. Smart Connect tukee esimerkiksi Chromecastia, jolloin voit peilata puhelimen näytön suoraan televisioosi. Käyttöjärjestelmän versiopäivityksiä moto G55 -puhelimelle on luvattu kaksi ja tietoturvapäivitykset neljän vuoden ajaksi.

Motorola moto g55 5G on tilattavissa verkkokaupastamme metsänvihreänä. Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi laturin, USB-C-kaapelin, pikaoppaan, suojakotelon ja SIM-työkalun.

 

Katso alta molempien mallien vertailuvideo: 

 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

 

  moto g35 moto g55
Näyttö: 6,72” LCD, HDR10 6,49” LCD, Full HD+,
Resoluutio: 1080 x 2400 1080 x 2400
Etukamera: 16 MP (f/2.45) 16 MP (f/2.4)
Takakamerat:

50 MP (f/1.8) 

8 MP (f/2.4)

50 MP (f/1.8) + OIS

8 MP (f/2.4)

Akku: 5000 mAh, tuki 18W pikalataukselle 5000 mAh, tuki 30W TurboPower lataukselle
Käyttöjärjestelmä: Android 14 Android 14
Järjestelmäpiiri: UNISOC T760 Mediatek Dimensity 7025
IP-luokitus: IP54
Muisti 4 Gt + 128 Gt tallennustila 8 Gt + 256 Gt tallennustila
Mitat ja paino:

166,29 x 75,98 x 7,79 mm

188 g

161,56 x 73,82 x 8,09 mm

179 g

Muuta Dolby Atmos, kasvojentunnistin, FM-radio Dolby Atmos, kasvojentunnistin, sormenjälkitunnistin

 

 

Lue myös:
 

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa