Uutinen

Myydyimmät puhelimet 2021

  • 19 January 2022
  • 1 kommentti
  • 5845 katselukertaa

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Vuosi 2021 on vedetty yhteen jo monin tavoin, ja tehdään se vielä myydyimpien puhelintenkin osalta. Viime vuotta leimasi vahvasti 5G-yhteyksiä tukevien puhelinten nopea nousu kaikkien eri hintaluokkien myydyimpien puhelimien kärkeen, ja teknisten ominaisuuksien lisäksi ekologisuus oli yksi vahvoista teemoista. Nykyään kuluttajia kiinnostaa tuotteiden ja palveluiden taustat, ja se näkyy muun muassa ympäristövaikutuksia mittaavan eco rating -ekoluokituksen ja kierrätyspuhelinten suosiona. 

Käydään vähän läpi Top 10 -listalle päässeitä puhelimia ja niiden erilaisia ominaisuuksia!

 

1. Apple iPhone 12 5G

 

Vuoden 2021 myydyin puhelin ei ole enempää eikä vähempää kuin Apple iPhone 12. Sen A14 Bionic -siru mahdollistaa jopa 11 biljoonaa toimintoa sekunnissa. Se luo pohjan muun muassa ammattilaistason videokuvaamiselle ja kuvanmuokkaukselle. Hyvä kamera onkin nykyisin kuluttajille, meille kuvaaville puhelimenkäyttäjille, tärkeä ominaisuus. Apple iPhone 12 -puhelimesta löytyy muun muassa laajakuva, ultralaajakulma sekä yötila, ja resoluutioltaan kaikki ovat 12 megapikseliä. Älykäs HDR 3 hienosäätää automaattisesti kuvan valotuksen, varjostukset, yksityiskohdat ja väritasapainon harmoniseksi kokonaisuudeksi.

Lue lisää iPhone 12 -sarjasta aiemmin julkaistusta artikkelistamme.

 

2. OnePlus Nord N100

 

Edullisemman hintaluokan puhelin OnePlus Nord N100 on lunastanut paikkansa toiseksi myydyimpänä puhelimena. Sen hinta-laatusuhde on selvästi houkuttanut ostajia, sillä muun muassa sen hyvä akunkesto, kolme takakameraa ja 13 MP etukamera sekä stereokaiuttimet melunvaimennuksella ovat omaisuuksia, jotka tuovat laatua niin peruskäyttöön, elokuvien katseluun kuin pelaamiseenkin. Puhelimen suosiosta kertoo osaltaan sekin, että se on toistaiseksi myyty loppuun. 

Lue lisää OnePlus Nord N100 -puhelimesta aiemmin julkaistusta artikkelistamme.


3. OnePlus Nord 5G 

 

Pronssisijalta löytyy OnePlus Nord 5G. Snapdragon 765 5G -mobiilialustansa ansiosta se on nopea, ja 12 Gt:n RAM-muistilla varustettuna se pyörittää suosikkisovelluksiasi samanaikaisesti ilman ongelmaa. Nordiin on asennettu valmiiksi OxygenOS 10.5. Valmistaja kertoo, että puhelin ei kuumene kovassakaan käytössä. Warp Charge 30T voi täyttää tyhjän akun 70 prosenttiin jo puolessa tunnissa. 


4. Samsung Galaxy A21s 

 

Samsung Galaxy A21S ehti olla puoli vuotta myynnissä, ja ylsi siitäkin huolimatta nelossijalle vuoden myydyimpien joukossa. Siihen varmasti vaikutti se, että tämä edullinen puhelin vaikuttaa olevan hintaansa nähden pakattu täyteen kiinnostavia ja laadukkaita ominaisuuksia. Iso näyttö, neloiskamera, tehokas akku! Vastaavanlainen hyvä kamera löytyy huomattavasti hinnakkaamista Galaxy Z Flip sekä Galaxy Note 10 -malleista. Galaxy A21S on ollut varsin kysytty - eikä ihme - ja onkin tällä hetkellä loppuunmyyty.

Lue Samsung Galaxy A21S -puhelimesta aiemmin julkaisemasta artikkelistamme.


5. Apple iPhone 11

 

Applella on useampi sijoitus top kympissä. Viidenneltä sijalta löytyy iPhone 11, joka on rakennettu kestävästä lentokonealumiinista, ja jonka pinnoite on työstetty yhtenäisestä lasilevystä. Siinä on Liquid Retina LCD -näyttö, ja valmistajan mukaan se on vesitiivis kahden metrin syvyyteen jopa puolen tunnin ajan. Iphone 11 sopiikin menevälle tyypille niin ominaisuuksiltaan, akunkestoltaan kuin valmistusmateriaaliltaan. 

Lue iPhone 11 -sarjan puhelinvertailu aiemmasta julkaisustamme.


6. Apple iPhone SE (2nd Gen 2020)

 

Tämä sijalta kuusi löytyvä iPhone SE muistuttaa ulkoisesti iPhone 8 -mallia, sisällä puolestaan sykkii 11 Prosta tuttu A13 Bionic -siru. Kameran edistyksellinen muotokuvatila sekä selfie-ominaisuudet syvyydensäädöllä ja taustan sumennusefektillä aikaansaavat hyvät otokset monenlaisissa tilanteissa. Lisäksi lisämausteensa kuvankäsittelyyn tuo kuusi studiotasoista tehostetta, joilla voit säätää valaistusvoimakkuutta. iPhone SE:llä voit valmistajan mukaan katsoa jopa 13 tuntia videota yhdellä latauksella. Pikalatauksen ansiosta saat ladattua akun nollasta jopa 50 prosenttiin puolessa tunnissa.

Lue lisää iPhone SE -puhelimesta aiemmin julkaisemastamme artikkelista.


7. Samsung Galaxy A32 5G

 

Koko A-sarja on tunnetaan edullisista, mutta hyvillä ominaisuuksilla varustelluista matkapuhelimistaan. Siinä Galaxy A32 5G ei tee poikkeusta. Sen viime vuoden hyvään myyntiin varmasti on vaikuttanut se, että hintaansa nähden se luo mahdollisuuden suoratoistaa, pelata, jakaa sisältöä ja surffailla nopeilla mobiiliyhteyksillä ilman viiveitä. Tehokkaan 5000 mAh:n akun saat pikaladattua, ja käyttöaikaa riittää yhdellä latauksella noin vuorokaudeksi. Etenkin pelikäyttöön tämä puhelin on hyvä valinta, sillä siitä löytyy Frame Booster ja Game Booster -ominaisuudet. Dolby Atmos Surround -äänentoisto luo hyvät soundit niin peleihin, musiikinkuunteluun kuin TV-sisältöjen katseluun.

Lue lissä Galaxy A32 5G -puhelimesta aiemmin julkaisemastamme artikkelista.


8. Apple iPhone 12 Pro 5G

 

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu jämäkkä iPhone 12 Pro kätkee sisäänsä muun muassa Lidar-skannerin, jonka avulla pystyt muokkaamaan kamerakuvan päälle lisätyn todellisuuden elementtejä. Kameraominaisuuksiltaan 12 Pro eroaa muista 12-sarjan muista puhelimista siinä olevan 2.0 aukon telekameran ja kuvanvakaimen ansiosta. 6,1" koon näyttö on kestävää Ceramic Shield -ainesta, jonka sanotaan olevan kovempaa kuin useimman metallin. 

Lue lisää iPhone 12 -sarjasta aiemmin julkaistusta artikkelistamme.


9. Samsung Galaxy A22 5G

 

Ensimmäisten edullisen hintaluokan 5G-puhelinten joukosta löytyy viime vuonna yhdeksänneksi myymämme Galaxy A22 5G. Se lupaa käyttäjälle hyvät perustoiminnot kompaktissa paketissa. Sen kamera lähentelee tarkkuudessaan jopa lippulaivamalleja, ja 6,6 tuuman Full HD -näyttö 90 Hz:n virkistystaajuudella puolestaan  varmistaa miellyttävän katselukokemuksen. Laitteen mukana saat pikalaturin, joka lataa 5000mAh:n akun nopeasti taas käyttökuntoon.

Lue lisää Samsung Galaxy A22 5G -puhelimesta aiemmin julkaistusta artikkelistamme.


10. Samsung Galaxy S20 FE 5G

 

Myydyimpien puhelinten kymmenenenneksi ylsi Samsung Galaxy S20 FE 5G. Puhelin on varmastikin noussut myydyimpien joukkoon sen hyvän kameran, mutta myös Dolby Atmos sound -äänentoiston ja näytön kuvanlaadun ansiosta. Valmistajan mukaan puhelimella voit ottaa niin päivällä kuin yölläkin ammattimaisia kuvia sen uskomattoman valoherkkyyden ansiosta. Qualcomm Snapdragon 865 5G -suoritin yhdessä ohjelmiston kanssa tukevat huippunopeuksia. Pitkän akunkeston kanssa nämä mahdollistavat sujuvan käytön. 

Lue lisää Samsung Galaxy S20 FE 5G -puhelimesta aiemmin julkaistusta artikkelistamme.

 

Onko sinulla käytössä joku TOP 10 -puhelin tai oletko harkinnut hankkivasi näistä jonkun?

 

Lue myös:

 

1 kommentti

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

OnePlussan huippumallit puuttuvat listalta, ilmeisesti kalliit muovipuhelimet eivät kuluttajia sytytä.

Vastaa