Näin varaat lomamatkan omatoimisesti – tärkeimmät sovellukset avuksi

  • 26 September 2019
  • 0 kommenttia
  • 2 katselukertaa Moni hoitaa nykyisin kaikki lomamatkoihin liittyvät selvitykset, varaukset ja maksut suoraan älypuhelimella. Maailma on muuttunut varsin helpoksi, kun kaikki on käden ulottuvilla erilaisten sovellusten avulla. Parhaimmillaan voit saada yhteyden myös asiakaspalvelun ammattilaisiin suoraan näiden sovellusten kautta, joten et joudu pulaan missään tilanteessa. Käyn tässä artikkelissa läpi omasta mielestäni tärkeimpiä sovelluksia ja huomioitavia seikkoja, jolloin kuka tahansa onnistuu matkan järjestelyistä.  Haluaisin matkalle, mutta kohde puuttuu Monesti mielessä voi olla jo kohde, johon lomalla haluaisit matkustaa ja enää puuttuu vain lennot ja muut järjestelyt. Toisinaan voi kuitenkin olla tilanne, että kaipaisit hieman virikkeitä ja ideoita, mikä voisi olla seuraava lomakohde. Hyviä matkakohteita voit bongailla varsin helposti eri sosiaalisen median kanavista, googlella tai näistä alla mainituilta sivustoilta.
Rantapallo.fi sivusto toimii tietokoneella tai älypuhelimen nettiselaimella. Tarjolla on kattava otanta suosituimmista lomakohteista ympäri maailmaa. Näistä voit helposti selailla tarkempia tietoja ja löytää seuraavan mielenkiintoisen lomakohteesi. Skyscanner nettisivusto tai älypuhelimeen ladattava sovellus. Täältä löydät matkan suunnitteluun toteutetun työkalun. Sinun tarvitsee vain kertoa, mistä lentokentältä olet lähdössä liikenteeseen ja mikä olisi mieleisin ajankohta reissulle. Tämän jälkeen saat lukuisia vaihtoehtoja, joihin lentoja kyseisenä aikana löytyy. Tämä toimii erittäin kivasti myös kännykällä, kun sovellus tarjoilee suosittuja kohteita, joista voi saada inspiraatiota. Tietokoneen kautta katsottuna saat erittäin hienon karttanäkymän myös auki. 

 Kohde löytyi, mistä varaan lennot? Erilaisia lentojen hintojen vertailuun tarkoitettuja sivustoja ja palveluita on varsin paljon. Näitä kannattaa toki hyödyntää, jolloin löytää parhaat mahdolliset aikataulut ja hinnat itselleen. Yksi hyvä sovellus ja sivusto tähän tarkoitukseen on edelläkin mainittu Skyscanner, joka hakee useiden lentoyhtiöiden palveluista hintoja. Sovellukseen voit erikseen määritellä matkan ajankohdan ja haluatko suoran lennon, vai kelpaako mahdollisesti välilaskukin. Sopivan lennon löytyessä pääset sitten helposti jatkamaan matkan varaukseen ja hoitamaan ostoksen loppuun. Kannattaa toki huomioida, että palvelun näyttämään hintaan voi tulla erilaisia lentoyhtiöiden ylimääräisiä lisämaksuja esimerkiksi matkalaukuista tai istumapaikoista yms. 

 Jokainen lentoyhtiö tarjoaa hyvää palvelua myös omilla sovelluksillaan ja nettisivuillaan. Otetaan tässä nyt esimerkkinä Finnairin ja Norwegianin sovellukset, kun nämä lentoyhtiöt ovat suomalaisille käyttäjille varsin tuttuja. Molemmissa sovelluksissa pääsee näppärästi tutkimaan eri reittien hintoja ja varaamaan matkan todella nopeasti. Sovellusten kautta pääset myös tekemään lähtöselvityksen ja omat matkustusasiakirjat säilyvät myös täällä tallessa, jolloin sinun ei tarvitse enää tulostella perinteisiä paperisia asiakirjoja. Sovelluksista voit myös ostaa erilaisia lisäpalveluita omalle lennollesi jos esimerkiksi haluat korottaa matkustusluokkaa tai lisätä matkalaukkuja. 

  Parhaat hotellitarjoukset hakusessa Hotelleissa pätee oikeastaan sama kaava, kuin lennoissakin eli erilaisia vertailupalveluita on varsin paljon. Hinnat ja tarjolla olevat hotellit vaihtelevat sen mukaan, mistä palvelusta saatavuuksia selailet. Hotellien ei ole pakko kuulua mihinkään hakupalveluihin, mutta valtava määrä hotelleja näissä on mukana, koska sitä kautta tulee myös asiakkaita. Mikäli itselläsi on joku oma suosikki hotelliketju, niin huoneen voit varata myös suoraan hotellin omilta sivuilta, mutta usein hintojen vertailu on helpointa hakupalvelun avulla. Otetaan tässä käsittelyyn neljä itselleni tuttua palvelua, joiden kautta olen hotelleja ja majoitusta etsinyt. Tripadvisor Laaja valikoima hotelleja ja näiden tarjoushintoja. Pystyt tutkimaan hotellien sijaintia kartalla tai selaamaan listanäkymää. Kaikki hotellit voi lajitella hinnan, asiakasarvioiden tai etäisyyksien mukaan. Voit myös laittaa määrityksiä hotellihuoneen palvelutasosta, kuten wifi, ilmastointi tai aamupala. Tripadvisorissa on kiva selata muiden asiakkaiden arvioita ja pääset myös näkemään asiakkaiden ottamia valokuvia kohteesta, jolloin saat realistisen kuvan kyseisestä hotellista. 

 Hotels.com Kattava valikoima hotelleja ja toimintaperiaate hyvin pitkälle samanlainen kuin Tripadvisorillakin. Erikoisuutena on palvelun omat tarjoukset sovelluksen kautta selaaville käyttäjille ja lisäksi voit hyödyntää Hotels.comin Rewards ohjelmaa. Tämä Rewards ohjelma tarjoaa yhden ilmaisen hotellivarauksen, kun olet varannut palvelun kautta kymmenen edellistä hotellivaraustasi. 

 Booking.com Hyvin samanlainen palvelu, kuin edellä mainitut hakukoneet. Hotellien tarjonta ja hinnat toki voivat vaihdella edeltäviin nähden. 

 AirBnb AirBnb eroaa muista palveluista siinä, että se tarjoaa kotimajoitusta. Käytännössä kuka tahansa voi ryhtyä tarjoamaan omaa asuntoaan muiden ihmisten vuokrattavaksi lomamatkan ajaksi. Tarjontaa löytyy etenkin isoista kaupungeista varsin paljon, joten kannattaa tämäkin pitää yhtenä vaihtoehtona, kun majoitusta pohtii. Itse suosittelen tutkimaan tarkasti muiden käyttäjien arviot kohteesta ja lukemaan myös, onko huoneisto kokonaan omaan käyttöön vai vuokrataanko siinä vain yhtä huonetta. Tällainen kotimajoitus on monille varmasti eksoottinen ja kiva vaihtoehto, kun tutustuu uuteen paikkaan. Tämä vaatii toki kielitaitoa jonkin verran, kun majoituksista ja saapumisesta sopii paikallisen tarjoajan kanssa. 


Lentokentältä hotellille Lentokentälle saapuessasi on usein tarjolla paljon erilaisia vaihtoehtoja, millä voit suunnistaa hotellille. Usein helpoin tapa saattaa olla lentokentältä napattava taksi, jolle voit antaa hotellin osoitteen ja pääset vaivatta kohteeseen. Toki jos edullisempia vaihtoehtoja kaipaat, niin kannattaa tutkia julkiset kulkuvälineet. Hyvin usein lentokentältä pääsee eteenpäin junalla, bussilla tai metrolla. Google Maps toimii hyvänä sovelluksena etenkin isoissa kaupungeissa, jolloin pääset tutkimaan julkisten kulkuvälineiden aikatauluja ja reittejä helposti. Tässä esimerkkinä näkymä Malagan lentokentältä Fuengirolan aurinkorannikon suuntaan lähdettäessä. 

 
Ruokapaikkoja ja nähtävyyksiä Sitten kun olet päässyt mukavasti majoittumaan hotelliin tai muuhun majapaikkaan, niin saatatkin kaivata jo syömistä. Ruokapaikkoja toki löytyy kaikkialta, kun vain kuljet matkakohteen katuja eteenpäin, mutta eihän kannata tyytyä heikkoon vaihtoehtoon, jos voit valita hyvääkin. Omasta mielestäni paras tapa ravintoloiden ja nähtävyyksien etsimiseen on Tripadvisor, jota suosittelin aiemmin hotellien etsimiseen ja tutkimiseen. Täältä sovelluksesta löydät runsaasti ravintoloita ja näiden arvosteluita. Voit helposti valikoida, millaista ruokaa haluaisit ja sen jälkeen lajitella ravintolat arvosteluiden mukaan paremmuusjärjestykseen. Tarjolla on myös kiva karttanäkymä, jolloin voit tutkia lähellä olevia ravintoloita ja näiden saamia arvioita. Muiden jättämiä arvosteluita kannattaa lukea ja katsella ihmisten ottamia kuvia annoksista. Näiden perusteella saa jo hyvän käsityksen ravintolan tarjonnasta. Halutessasi pöytävarauksen voi myös tehdä moniin ravintoloihin tämän sovelluksen kautta. 


Mitä vinkkejä sinä antaisit muille matkaajille?  Lue lisää:
0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa