Esittely

Paras urheilukello 2022 – kuusi parasta vertailussa

  • 26 July 2022
  • 0 kommenttia
  • 2836 katselukertaa
Paras urheilukello 2022 – kuusi parasta vertailussa
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Älykello on nykyään lähes kaikkien ranteessa ja yhä useampi haluaa seurata liikuntasuorituksiaan ja päivän aktiivisuuttaan. Kelloja löytyykin erilaiseen tarpeeseen ja monenlaiselle käyttäjälle. Tässä artikkelissa pureudun erityisesti urheilukelloihin. Millainen urheilukello on paras ja mitä kannattaa ottaa huomioon sen hankinnassa. Vertailuun on otettu mukaan kuusi kelloa, jotka tällä hetkellä ovat markkinoiden kärkikastia useammallakin osa-alueella.

 

Tärkeimmät valintakriteerit:

 

Urheilutila – tukeeko kello juuri sitä lajia, jota harrastat

Akunkesto – mitä enemmän ominaisuuksia kello sisältää, sitä enemmän se kuluttaa akkua

Näyttö – kirkas näyttö kaikenlaisissa olosuhteissa helpottaa itse urheilusuoritukseen keskittymistä

Hallittavuus – onko kellossa pelkkä kosketusnäyttö vai hallitaanko sitä myös fyysisillä näppäimillä? Fyysiset painikkeet helpottavat hallitsemista kaikenlaisissa olosuhteissa, myös hansikkailla

IP-luokitus – jos harrastat vesiurheilua

 

Garmin Fenix 7

 

Garmin Fenix 7 on kerrottu olevan edistynein markkinoilla oleva urheilukello. Se on valmistettu korkealuokkaisista materiaaleista ja se pitää sisällään huippuluokan harjoitusominaisuudet. Kello sopii niin erikoislajien harrastajille kuin tavallisellekin lenkkeilijälle. Siitä löytyy monipuoliset unenseurantaominaisuudet ja rannesykeanturi toimii myös veden alla. Osa Garmin Fenix 7 -sarjan kelloista sisältää myös aurinkolatauksen, ja näin ollen niissä riittää virta pidempäänkin. Pisimmillään akku kestää Garmin Fenix 7X Solar -mallissa, johon on luvattu jopa 37 päivän akunkesto. Perusmallissakin akku kestää noin 11 päivää. Tilaa Garmin Fenix 7 verkkokaupastamme. 

 

+ Erinomainen navigointi ja helppokäyttöiset treenityökalut

+ Korkealuokkainen materiaali ja kestävä muotoilu

- Ei mikrofonia

- Suhteellisen isokokoinen 

 

 

Garmin Epix 2

 

Garmin Epix 2 muistuttaa paljon Fenix-sarjan kelloja, mutta on ominaisuuksiltaan ja muotoilultaan kevyempi. Kellon yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on sen jatkuvasti päällä oleva AMOLED-näyttö, joka on kirkas myös auringonvalossa. Terävä ja kirkas kosketusnäyttö yhdessä sivupainikkeiden kanssa tekevät kellon käytöstä miellyttävää. Kellossa on useita hyvinvoinnin seuraamiseen tarkoitettuja toiminteita pulssioksimetristä aina unen seurantaan ja kaikkea siltä väliltä. Siihen on ladattu yli 30 suoritusprofiilia valmiiksi ja juoksijan apuna on myös oma Garmin-valmentaja. Akku kestää älykellotilassa noin 16 päivää. Tilaa Garmin Epix 2 verkkokaupastamme.

 

+ Kirkas AMOLED-näyttö

- Todella isokokoinen, ei välttämättä sovellu pieneen ranteeseen

- Ei tue langatonta latausta

 

 

Garmin Venu 2 Plus

 

Garmin Venu 2 Plus on keskihintaluokan urheilukello ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin seuraaja. Se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja sopii tyylikkyytensä ansiosta kaikenkokoisiin ranteisiin ja menoihin. Kirkas AMOLED-värinäyttö mahdollistaa tapahtumien seuraamisen myös kirkkaassa auringonvalossa. Venu 2 Plus sisältää oman juoksuvalmentajan, jonka mukana voit harjoitella esimerkiksi maratoonille. Kellon avulla voit tallentaa tilastoja sykkeestä ja sen vaihtelusta, hengityksestä, stressitasosta jne. Lisäksi Body Battery -toiminne seuraa kehon energiavaroja, jolloin tiedät milloin on paras aika toimintaan ja lepoon. Kellolle luvataan vedenpitävyys aina 50 metriin asti, joten voit pitää sen ranteessasi pidemmilläkin uimareissuilla. Akun on luvattu kestävän älykellotilassa jopa yhdeksän päivää. Tilaa Garmin Venu 2 Plus verkkokaupastamme. 

 

+ Loistava akunkesto

+ Laadukkaat terveys- ja liikuntaominaisuudet

- Ei langatonta latausta eikä magneettista latauslätkää

 

 

Apple Watch 7

 

Vaikka kaikki eivät miellä Apple Watch 7 -älykelloa varsinaisesti urheilukelloksi, sisältää se kuitenkin kattavat urheiluominaisuudet. Ulkoisesti tyylikäs kello istuu niin lenkkimaastoon kuin juhlavaankin menoon. Kello on erinomainen valinta sellaiselle joka haluaa seurata treenejään, mutta joka ei vaadi urheilukellolta niitä kaikkein erikoisimpia ominaisuuksia. Liikuntasuorituksia voit mitata ja seurata Applen oman treenivalikon kautta, josta valmiiksi ladattua lajeja löytyy erittäin paljon. Lisäksi voit ladata puhelimeesi Sports Tracker -sovelluksen, josta lajeja löytyy kymmenittäin lisää. Kun sovellus on ladattu puhelimeen, saat lisättyä sen myös kellon sovellusvalikkoon. Lisäksi kellosta löytyy kattavat unenseurantaominaisuudet. Akunkesto vaihtelee käytön mukaan, mutta peruskäytöllä yhdellä latauksella pärjää noin 18 tuntia. Tilaa Apple Watch 7 verkkokaupastamme. 

 

+ Kattava sovellustuki

+ Sulava käyttökokemus

+ Laadukas ja kirkas OLED-näyttö

+ Cellular-malli toimii omana laitteenaan, jolloin et tarvitse kännykkää välttämättä mukaan lainkaan

- Akunkesto

 

 

Polar Grit X

 

Polar Grit X on tehty kestämään kovemmissakin olosuhteissa. Sen voisikin kategorisoida samaan luokkaan Garmin Fenix -mallien kanssa. Grit X on kuitenkin saatavissa huokeampaan hintaan. Se on kevytrakenteinen, mutta silti lujaa tekoa. Akunkesto treenitilassa on noin 40 tuntia. Kello tarjoilee tarkkaa tietoa terveydestä ja se muistuttaa nesteytyksestä, rasituksesta ja palautumiseen kuluvasta ajasta. Reaaliaikainen reittiopastus toimii apuna maastossa ja Komoot reittisuunnittelu ja navigointi -sovellus auttaa suunnittelemaan uusia reittejä. Grit X kerää myös dataa nousemistasi mäistä ja niiden jyrkkyydestä. Kattavien treeniominaisuuksien lisäksi kellosta löytyy myös kattavat uniominaisuudet. Tilaa Polar Grit X verkkokaupastamme. 

 

+ Kattavat tiedot palautumisesta

+ Monipuoliset urheiluominaisuudet

- Hidas kosketusnäyttö ja synkronointi

 

 

Suunto 9 Peak Titanium

 

Suunto 9 Peak Titanium on tyylikäs ja laadukas multisportkello, joka elegantin ulkokuorensa ansiosta sopii lenkkimaastosta juhlaillalliselle. Se on valmistettu Suomessa korkealaatuisista materiaaleista, ja on sirosta sekä ohuesta muotoilustaan huolimatta kestävä. Safiirilasin ansiosta näyttö kestää rajumpaakin menoa. Kello on vesitiivis 100 metriin asti ja pitkä akunkesto (25-170 h) varmistaa sen, ettei akku lopu kesken pidemmilläkään reissuilla. Suunto 9 Peak pitää sisällään 80 esiladattua urheilutilaa, sykkeenmittauksen, aktiivisuuden seurannan, sääilmoitukset, GPS-navigoinnin ja paljon muuta. Juoksun ystäville tarjolla on ”Ghost-runner” -ominaisuus, joka auttaa parantamaan juoksusuoritustasi. Kellotaulu näyttää yhteenvedon koko viikon treeneistä ja seuraa kuormittavuutta ja levon määrää. Erityismaininta Over The Air -päivitysten latausominaisuudesta, joka päivittää uudet ominaisuudet kelloosi automaattisesti. Tilaa Suunto Peak 9 Titanium verkkokaupastamme. 

 

+ Todella kestävä

+ Tyylikäs design

- Älykello-ominaisuudet puutteelliset 

 

 

Tekniset tiedot vertailussa:

 

Alla olevaan taulukkoon on asetettu artikkelissa olevien urheilukellojen tärkeimmät ominaisuudet tekniseen vertailuun. Paras akunkesto on ehdottomasti Garmin Fenix 7 -mallin kelloissa, johtuen osittain myös aurinkokenno-ominaisuudesta, joka Solar-mallista löytyy. Vesitiiviys on kaikissa kellomalleissa joko 50 tai 100 metriin saakka. 

 

Kello Garmin Fenix 7 Garmin Epix 2 Garmin Venu 2 Plus
Akunkesto

GPS-tilassa: 75 tuntia

Retki-tilassa: 40 päivää

Aurinkolataus-mallissa akunkesto vieläkin pidempään. 

GPS-tilassa: 42 tuntia

Retki-tilassa: 14 päivää

GPS-tilassa: 24 tuntia

Akunsäästäjän katselutilassa: 10 päivää

Kellotaulun koko: 42-51 mm mallista riippuen 33 mm 33 mm
Paino 62-96 g mallista riippuen Rannekkeella 76 g 51 g
GPS

GPS/GLONASS/

Galileo-vastaanotin

GPS/GLONASS/

Galileo-vastaanotin

GPS/GLONASS/

Galileo-vastaanotin

Vesitiiviys Vesitiivis 100 metriin Vesitiivis 100 metriin Vesitiivis 50 metriin

 

Kello Apple Watch 7 Huawei Watch 3 Pro Polar Grit X Suunto 9 Peak Titanium
Akunkesto n. 18 tuntia

Peruskäyttö: 5 päivää

Ultra-long battery life -tilassa 21 päivää

Harjoittelutilassa: 40 tuntia

Katselutilassa: 7 päivää

GPS-tilassa: 170 tuntia

Aktiivisuuden seurantatilassa: 7 päivää

Kellotaulun koko 41 ja 45 mm mallista riippuen 36 mm 30 mm 43 mm
Paino 32-51.5 g mallista riippuen ilman ranneketta 63 g ilman ranneketta 64 g rannekkeella 62 g
GPS

GPS/GLONASS/

Galileo/BeiDou/QZSS-vastaanotin

GPS/GLONASS/

Galileo/BeiDou/QZSS-vastaanotin

GPS/A-GPS/Galileo/

GLONASS/QZSS

GPS/GLONASS/

Galileo/BeiDou/QZSS

Vesitiiviys Vesitiivis 50 metriin Vesitiivis 50 metriin Vesitiivis 100 metriin Vesitiivis 100 metriin

 

 

Löytyykö sinulta jokin näistä kelloista, tai puuttuuko tästä mielestäsi joku urheilukello, joka ansaitsisi paikkansa listalta? Kommentoi ja osallistu keskusteluun! 

 

Lue myös nämä: 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa