Parhaat Isänpäivälahjaideat

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 15 katselukertaa

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

 

 

Isi, iskä, faija, isukki... rakkaalla isällä voi olla monta nimeä, ja niin voi olla monenlaisia isejäkin. Pian on taas se aika vuodesta kun heitä on aika kiittää ja juhlia, sillä isänpäivää vietämme ensi viikon sunnuntaina 14.11.

Oli sitten isäsi, isähahmosi, bonusisäsi tai isoisäsi millainen vain, löydät verkkokaupastamme taatusti hänelle mieluisan lahjan.

 

Tähän artikkeliin olemme koostaneet lahjavinkit sellaiselle isälle joka on erityisen kiinnostunut ja innostunut tekniikasta ja haluaa olla sen aallon harjalla, sekä sellaiselle isälle joka nauttii yksinkertaisemmista keksinnöistä jotka tekevät arjesta mukavampaa ja helpompaa. Lahjavinkt ovat lisäksi hieman eri hintakategorioista.

 

Digi-isä - Tekniikan edellä kävijä

 

 

Sony WH-XB910N -vastamelukuulokkeet

 

Langattomat Sony WH-XB910N -vastamelukuulokkeet sopivat mainiosti monipuolisia toiminteita arvostavalle isälle, joka tykkää kuunnella vaikkapa musiikkia tai äänikirjoja liikkeellä ollessaan. Oli isäsi sitten ruuhkaisessa bussissa, töissä avokonttorissa, keskellä kodin hälyä tai nurmikon leikkuussa, hän pystyy tehokkaan Dual Noise Sensor -tekniikan ansiosta sulkemaan ympäristön muut äänet pois ja keskittymään vain siihen mitä hän kuulokkeistaan kuulee. Liikkeellä oloa tukee myös kuulokkeiden pitkä 30 tunnin akunkesto ja pikalatausominaisuus. Laitevalmistajan mukaan 10 minuutin latauksella saa jopa 4,5 tuntia kuunteluaikaa. Kuulokkeet kulkevat kätevästi isän mukana pakettiin kuuluvan kantolaukun ansiosta.

 

Kuulokkeiden äänimaailma on lisäksi monipuolinen, ja sen Extra Bass -toiminto tekee matalista taajuuksista entistä parempia ja syvempiä. Kuulokekotelon oma bassokanava ja kaiutinelementtien ja tärykalvojen välinen ilmatiiviys tuottavat laitevalmistajan mukaan erityisen tarkan soinnin, johon uppoutumalla isäsi voi mielikuvitusmatkata vaikkapa suosikkifestareidensa tunnelmaan. Syvä basso ja musiikin rytmi ei kuitenkaan peitä alleen laulajan ääntä, vaan nämä soivat keskenään tasapainoisesti. 360 Reality Audio -ominaisuus tuo musiikin kuuntelijansa ympärille.

 

Ja kun isäsi kerran nauttii viimeisimmästä tekniikasta, hänellä saattaa hyvinkin olla käytössään yhtäaikaisesti useampia laitteita. Monipisteliitettävyyden ansiosta isäsi voi yhdistää kuulokkeet kahteen Bluetooth-laitteeseen samanaikaisesti. Kun isällesi soitetaan, kuulokkeet tunnistavat automaattisesti kumpi laite soi, ja ne muodostavat yhteyden suoraan oikeaan laitteeseen. Isä voi myös itse vaihtaa kuulokkeiden käyttämää laitetta yhdellä painalluksella. Hän voi myös vaihtaa kappaletta, säätää äänenvoimakkuutta, soittaa puheluita, sekä vastata niihin napauttamalla tai pyyhkäisemällä kuulokkeiden sivulla olevaa kosketuspaneelia. Hän voi myös vähentää äänenvoimakkuutta, tai päästää ympäristön äänet läpi asettamalla käden kotelon päälle. Kaikki toiminteet onnistuvat isältäsi siis varmasti erittäin näppärästi ja vaivattomasti. Kuulokkeet ovat myös yhteensopivat virtuaalisten ääniavustajien Amazon Alexan ja Google Assistantin kanssa. 

 

Kuulokkeet ovat saatavilla sinisinä ja mustina verkkokaupastamme 199 euron hintaan.

 

Nintendo Switch V2 -pelikonsoli

 

Syttyisikö isäsi eniten lahjasta, jota hän pääsee käyttämään yhdessä muun perheen kanssa? Siinä tapauksessa oiva lahjaidea voisi olla Nintendo Switch -pelikonsoli! Nintendo Switchistä on varmasti iloa koko perheelle, ja se helpottaa myös tulevien merkkipäivien lahjapulmia: voit nimittäin aina jatkossa ostaa lahjaksi vaikkapa uuden pelin. Switchille löydät pelejä niin klassikoista kuten Super Mario, Donkey Kong ja The Legend Of Zelda, aina uusiin julkaisuihinkin asti. 

 

Nintendo Switch on myös siitä erilainen konsoli, että voitte nauttia peli-illoista yhdessä kotona television äärellä, mutta yhtä helposti onnistuu myös sen mukana vieminen ja pelaaminen vaikkapa tien päällä. Switchin oman näytön avulla isäsi ei siis jumiudu TV:n ääreen, vaan konsolin kylkeen kiinnitettävät ohjaimet, Joy-Conit mahdollistavat pelaamisen joko yksin käsikonsolin tavoin, tai sitten irrottamalla näyttö omaksi yksikökseen ja ottamalla ohjaimet käteen. Joy-Con ohjaimia konsolissa on kaksi, joten tien päälläkin pelaaminen onnistuu helposti kaksinpelina sillä ne toimivat hyvin myös itsenäisinä ohjaimina. Näytön voi nostaa vaikka pöydälle vaaka-asentoon sen oman sisäänrakennetun jalustan avulla. Muunneltavuus ja pelipaikan riippumattomuus ovatkin Nintendo Switchin ehdoton valttikortti. Pelit toimivat saumattomasti pelitavasta riippumatta, eli jos isälläsi jää hyvät pelit kesken kun pitää jo rientää seuraavaan paikkaan, hän voi irroittaa konsolin mukaansa ja jatkaa pelejä matkalla.

 

Nintendo Switchin kytkentä televisioon tapahtuu sen mukana tulevan Nintendo Switch Dock -telakkayksikön avulla, ja tällöin isäsi voi nauttia HD-laatuisista peleistä isolta ruudulta. Jos lähipiiristä löytyy myös muita Nintendo Switch -konsolien haltijoita, onnistuu jopa kahdeksan konsolin yhdistäminen langattomasti ja yhdessä pelien pelaaminen vaikka isommissakin illanistujaisissa. 

 

Nintendo Switch -pelikonsoli on saatavilla verkkokaupastamme sini-punaisena tai harmaana 339 euron hintaan.

 

Perinteistä tekniikkaa suosiva isä

 

Tivoli Audio -radio

 

Nauttiiko isä rauhallisista aamuhetkistä kahvikupin, tuoreen lehden ja radion aamu-uutisten ääressä? Ennen kuin päivä lähtee käyntiin, on monella oma pieni hetkensä, jossa kerätä voimaa päivän rientoihin. Usealle se on nimenomaan oma hetki tuoreiden uutisten parissa. Niitä isälle välittää tyylikkään ajatonta, mutta perinteistä muotoilua edustava Tivoli Audio One+ Bluetooth-radio. Se sopii pienen kokonsa vuoksi hyvin vaikka keittiönpöydän päähän tai työtasolle. Bluetooth-ominaisuus puiolestaan takaa sen, että se tarjoilee tarvittaessa vaikka koko perheelle ja jokaiselle sen jäsenen haluamat rytmit ja biitit. Sävelet eivät siis rajoitu pelkkään radion tarjontaan. 

 

Kaiutin tuottaa ylöspäin suunnatulla kaiuttimella korkealuokkaista ääntä, ja sen soundi toimii mainiosti muussakin tilassa kuin keittiössä. Radio kulkee näppärästi mukaan myös vaikka mökille. Siinä on selkeä digitaalinäyttö, ja isä voi halutessaan tallentaa siihen viisi lempikanavaansa. Napinpainalluksella hän voi surffata näiden valittujen kanavien välillä. Jos isä haluaa, hän voi käyttää radiosta löytyvää herätystoimintoakin. Mikä on miellyttävämpi tapa herätä kuin puheensorina radiosta tai mukava musiikki? 

 

Radiota on saatavana kolmessa eri värissä: musta-puinen,  ruskea-puinen ja harmaa. Radion saat verkkokaupastamme hintaan 299 €.

 

 

Lenovo Tab M10 HD -tabletti

 

Lenovo Tab M10 HD -tabletti on omiaan isälle, joka on vailla kompaktia viihdekeskusta ja kotikonttoria. Tabletin käytettävyyttä helpottaa kasvojentunnistus. Isän ei tarvitse aina naputella tunnuslukuja ja salasanoja päästäkseen käyttämään laitetta, mikä tekee käytöstä jouhevaa. Kun kyse on isäihmisestä, niin erityisen maininnan ansaitsee lapsia tai lapsenlapsia ajatellen tabletista löytyvä turvallisen käytön takaava lapsitila. Isä voi hallita laitteen toimintaominaisuuksia, ja turvata siten lasten turvallisen surffailun ja sovellusten käytön laitteellaan. 

 

Akkua valmistaja lupaa riittävän yhdellä latauskerralla jopa yhdeksän tunnin ajaksi, eli siinäkin tapauksessa jos tabletilla ensin pyörii elokuva, jonka päätteeksi sillä luetaan päivän iltapäivälehdet ja maksetaan laskuja, niin laite ei tilttaa kesken käytön.  Reissun päälläkin pitkä akunkesto on varsin hyvä ominaisuus. 

 

10 tuuman koko on miellyttävä käsissä sekä myös silmille TV-sarjoja ja elokuvia katsellessa. Hyvät äänentoisto-ominaisuudet mahdollistavat katselun ja kuuntelun ilman kuulokkeitakin, joten tabletin ääreen voi kerääntyä isompikin porukka katselemaan isän tai isoisän kuvaamia videoita tai yhteistä lempisarjaa. Kaksi etukaiutinta ja Dolby Audio™ -tuki saavat aikaan hyvät soundit.

 

Löydät Lenovo Tab M10 HD -tabletin verkkokaupastamme hintaan 149 euroa.

 

 

Honor Band 6 -aktiivisuusranneke

 

Kunnostaan huolta pitävälle isälle tai kuntoilun aloittamisen kannustamiseen oivallinen lahja on aktiivisuusranneke. Edullisemman hintaluokan Honor Band 6 sisältää kaikki ominaisuudet, joita kuntoliikuntaan voi tarvita. Sen avulla isä seuraa helposti niin juoksua, kävelyä, pyöräilyä kuin paljon muitakin aktiviteetteja. Rannekkeen vesitiiviys takaa myös sen, että se on oivallinen kello ranteeseen kalareissullekin tai ihan uintiin.

 

Uni on yksi tärkeimmistä hyvän elämänlaadun peruspilareista. Ilman hyvää ja riittävää unta jaksaminen alkaa ontua. Honor Band 6 mittaa unisyksettä ja hengitystä, ja analyysin tuloksena isä voi seurata unenkestoa ja sen vaiheita. Kello myös tarjoaa unenlaadun parantamisehdotuksia niitä tarvitsevalle käyttäjälle. Syke- ja unisensorin lisäksi rannekkeessa on happitasomonitori. Akku voi hyvin kestää kaksikin viikkoa, mikä tekee käytöstä huoletonta ja tulostenseurantaan ei pääse syntymään aukkoja.

 

Honor Band 6 on yhteensopiva laitteiden kanssa, joissa on Android 5.0 tai uudempi / iOS 9.0 tai uudempi käyttöjärjestelmä.  Ranneke löytyy verkkokaupastamme kolmessa eri värissä: mustana, valkoisena ja vaaleanpunaisena. Hintaa rannekkeella on 59,90 euroa. 

 

 

Tuleeko sinulle mieleen jotain muita hyviä lahjavinkkejä, jaa omasi kommenttiosiossa! 💝>

 

Lue myös:

 

 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa