Parhaat sovellukset meditaation aloittamiseen

  • 16 November 2021
  • 1 kommentti
  • 18 katselukertaa


 


Hyvinvointisovellukset digivalmentajana


 


Aivohyvinvoinnista puhuttaessa on nostettu esille meditoinnin hyötyjä. Tutkimusten mukaan meditoinnin harjoittaminen näkyy aivoissa: aivojen osien välille kehittyy paremmat yhteydet ja meditoivien ihmisten aivot eivät surkastu vanhetessa samaa tahtia meditoimattomiin verrattuna.


 


Meditoinnilla on vaikutus myös stressitasoihin sekä unen laatuun ja lisäksi vielä sekä tiedon- että tunteiden käsittelyn kyvyt paranevat meditoinnin avulla. 


 


Nykyisin älypuhelimiin on saatavilla monenlaisia hyvinvointisovelluksia unta ja aktiivisuutta mittaavista aina ruokalautasta analysoiviin sovelluksiin. Älypuhelimista löytyy valmistajien omia hyvinvointisovelluksia,  minkä lisäksi sovelluksia voi ladata AppStoresta ja Google Play -kaupasta. Tarjolla on laaja kattaus myös jooga- ja meditaatiosovelluksia.


 Parhaat sovellukset meditaatioharjoituksen tueksi


 


Käytän itse unen laadun parantamiseen Oura-älysormuksen lisäksi erilaisia meditaatiosovelluksia. Esittelen tässä parhaiksi kokemani sovellukset, jotka sopivat myös sinulle, joka et ole aikaisemmin meditoinut.

INSIGHT TIMER


 


Tämä on suosikkisovellukseni ja ehkä koko maailman suosituin sovellus meditaatioon ja unen parantamiseen, eikä suotta.

Useimmat sovellukset maksavat ilmaisen kokeilujakson jälkeen, mutta tämä sovellus on käytössä maksutta jatkossakin. Halutessasi voit toki päivittää sovelluksen maksulliseen Insight Premiumiin, jolloin saat käyttöösi myös erilaisia kursseja, offline kuuntelun jne.


 


Sovelluksesta löytyy ilmaiseksi meditaatioita laidasta laitaan useilla eri kielivaihtoehdoilla, myös suomenkielellä. Tarjolla on myös vähemmän henkisiä sovelluksia, jos tuppaat sellaisesta saamaan herkästi näppylöitä.


 


Sovelluksen suola on sen yhteisöllisyys, halutessasi voit liittyä ryhmiin ja verkostoitua muiden käyttäjien kanssa. Koska sovelluksessa on käyttäjiä paljon, sisältöäkin tulee lisää jatkuvasti. 


 


Meditaatioiden lisäksi sovelluksesta löytyy mm. ASMR-sisältöjä, iltasatuja ja runoja sekä parantavaa, rauhoittavaa musiikkia tai vaikkapa tiibetiläisten kulhojen sointia. Sovelluksessa on myös maksuton meditaatioajastin, jos tykkäät meditoida omalla tavallasi, mutta haluat kellottaa aikaa.


 


Käyttöliittymä on hieman vanhanaikainen, mutta siitä huolimatta sovellus on suosikkini, koska voin seurata kehittymistäni, eli sovellus träkkää meditaatioon käyttämääni aikaa.


 


Hinta: ilmainen, myös maksullista sisältöä


Saatavuus: AppStoresta ja Google Playsta


Kieli: myös suomenkielisiä meditaatioita


Vaikeustaso: sopii myös aloittelijalle


 


 


YOGAIA


 


Yogaia on suomalainen startuppien helmi, josta löytyy ohjattuja harjoituksia sekä suomeksi, että englanniksi.


 


Joogaharjoitusten lisäksi sovelluksesta löytyy ohjattuja meditaatioita. Tarjolla on livetunteja ja nauhoitteita. Sopii hyvin meditaatio-ohjaajaksi heille, ketkä haluavat tehdä kotona myös ohjattuja joogaharjoituksia.


 


Ohjatussa joogaharjoituksessa on hyvä, että palvelu toimii läppärin selaimessa, mutta saatat tykätä myös siitä, että näet meditaatio-ohjaajasi ilmeet ja eleet kunnolla.


 


Hinta: ilmaisen kokeiluajan jälkeen maksullinen 


Saatavuus: AppStoresta ja GooglePlaysta, toimii myös tietokoneen selaimessa


Kieli: myös suomenkielisiä meditaatioita


Vaikeustaso: sopii myös aloittelijalle


 


 


ZEN


 


Applen laitteisiin saatavilla oleva visuaalisesti kaunis sovellus tarjoaa sekä ilmaista että maksullista sisältöä. Sovellukselle ominaista ovat minimalismi ja inspiroivat lauseet. 


 


Jos olet meditaation suhteen aivan vasta-alkaja, tämä sovellus tarjoaa sinulle ilmaisen 21 päivän meditaatioharjoituksen, joka opastaa lempeästi meditoinnin alkuun. Harjoitukset alkavat minuutin meditaatiosta ajan kasvaessa päivittäin.


 


Hauskana lisänä sovelluksessa on eri mielentiloihin sopivat terapeuttiset meditaatiosessiot. Valitset sovelluksesta mielialan ja se tarjoilee sinulle siihen sopivan meditaatioharjoituksen.


 


Sovellus on pelillinen ja se palkitsee harjoituksista ja harjoitusminuuteista.


 


Hinta: ilmainen kokeilujakso, maksullinen kokeiluajan jälkeen


Saatavuus: AppStoresta


Kieli: englanninkielinen
Vaikeustaso: Soveltuu hyvin aloittelijalle


 


 


 


HEADSPACE


 


Headspace on hyvin Zenin kaltainen enlanninkielinen sovellus, jonka saa myös muihin kuin Applen laitteisiin. Sovelluksessa on niin ikään ilmainen kokeilujakso, minkä jälkeen se on maksullinen. 


 


Tämä sovellus on syntynyt nuorena urheilulääketiedettä opiskelleen ja sittemmin buddhalaismunkkina meditaation ja mindfulnessin saloihin perehtyneen miehen ja markkinointiduunissa burnoutin kokeneen miehen yhteistyönä. Sovelluksen meditaatiot ovat yksinkertaistettuja ja maanläheisiä versioita buddhalaisista harjoituksista. Lue lisää Essin blogitekstistä


 


 


CHOPRA CENTER MEDITATION


Meditoi Oprahin ja Deepakin kanssa! Tarjolla on ilmaisia 21 päivän meditaatiojaksoja. Sovelluksesta on saatavilla myös maksullista sisältöä.


 


Sovellus on harmoninen ja kaunis, ja se tarjoaa mahdollisuuden pitää päiväkirjaa harjoituksen etenemisestä. Meditaatiot ovat englanninkielisiä.


 


Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, sillä nämä meditaatiot ovat laadukkaita ja ihania. Ilmaisia 21 päivän jaksoja on suhteellisen säännöllisesti. Seuraava ilmainen jakso alkaa 25.3. joten ehdit hyvin rekisteröityä siihen mukaan!


 


Ilmaisista jaksoista ja rekisteröitymisestä lisää tietoa Chopra Centerin sivuilta


 


Saatavuus: Google playsta tai AppStoresta.


Hinta: useamman kerran vuodessa ilmainen 21 päivän meditaatiojakso, lisäksi maksullisia sisältöjä


Kieli: englanninkielinen


Vaikeustaso: sopii myös aloittelijalle


 


 


SPOTIFY


 


Spotify tunnetaan ehkä paremmin suoratoistopalveluna, jossa voi kuunnella musiikkia ja podcasteja.


 


Palvelusta löytyy myös laaja kattaus erilaista harjoituksia meditaatioon, rauhoittumiseen ja unen kutsumiseen. Esimerkiksi seuraavilla hakusanoilla löytää varmasti itselleen sopivia harjoituksia: meditation, white noice, mindfulness, relaxation, gong meditation, rentoutusharjoitus ja ASMR.


 


Spotifyssa voi rakentaa itselleen soittolistoja mieluisista meditaatioista tai vaikkapa rauhoittavasta musiikista.


 


Saatavuus: AppStoresta, Google Playsta, toimii myös selaimessa


Hinta: Saatavilla myös ilmainen versio, Premium on maksullinen (ei sisällä mainoksia)


Kieli: sisältöjä löytyy useilla eri kielillä


Muuta: Laaja kattaus erilaisia sisältöjä


 


 


YOUTUBE


 


Myös Youtubesta löytyy paljon ohjattuja meditaatioita ja rentoutusharjoituksia, kuten myös ASMR-videoita, joiden avulla jotkut ihmiset rentoutuvat tai pääsevät uneliaaseen tilaan.

ASMR on monelle portti meditatiiviseen tilaan - toisille se toimii pelkästään kuuntelemalla, mutta osa haluaa mukaan myös visuaalisen puolen. 


 Saatavuus: AppStoresta, Google Playsta, toimii myös selaimessa


Hinta: käytettävissä myös maksutta


Kieli: sisältöjä löytyy useilla eri kielillä 


Muuta: laaja kattaus sisältöjä 


 


 


Mitä tarvitset meditaation aloittamiseen?


 


Älykännykän ja sovelluksen lisäksi tarvitset vain meditaatioon sopivan tyynyn (tyynyn avulla saat miellyttävämmän asennon), rauhallisen paikan ja kuulokkeet. Itselläni käytössä on laadukkaat vastamelukuulokkeet, joita löytyy myös meidän verkkokaupasta.

Oletko sinä kokeillut jo meditointia sovellusten avulla? Kerro kokemuksistasi ja suosikkisovelluksistasi!


 


Lue lisää:1 kommentti

Itselläni on käytössä Calm-sovellus. Kyseessä on englanninkielinen sovellus, jossa on sisältöä meditointiin, iltasatuihin ja rauhoittumiseen. Harjoitusten taustalla kuuluu veden liplatusta ja sirkkojen siritystä. Saatavilla on 7-päivän ilmaiskokeilu ja sen jälkeen vuodeksi sovelluksen sai rajottamattomalla sisällöllä n. 36eurolla. Olen toistaiseksi ainakin tykännyt tosi paljon! 

Vastaa