Esittely

Samsung Galaxy S21 FE 5G – Premium ominaisuudet edullisempaan hintaan

 • 17 January 2022
 • 0 kommenttia
 • 524 katselukertaa

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Samsung julkisti hetki sitten kauan odotetun uutuuspuhelimensa nimeltä Samsung Galaxy S21 FE 5G. Suositun Galaxy S21-sarjan uusin jäsen pitää Samsungin mukaan sisällään premium-tason ominaisuudet edullisempaan hintaan. Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja Mika Engblom toteaakin että he haluavat tuoda parhaat innovaatiot yhä useamman käyttäjän saataville. Uusi malli on hinnaltaan edullisempi, mutta varustettu ominaisuuksilla, jotka vastaavat vaativien Galaxy-käyttäjien tärkeimpiin tarpeisiin. Aiempaan Galaxy S20 FE 5G - malliin verrattuna uutuusmallissa on muun muassa tehokkaampi järjestelmäpiiri, kestävämpi näyttölasi, sekä uudempi ohjelmisto.

 

Sulavalinjainen muotoilu yhdistyy ammattitason kameraominaisuuksiin

 

Muotoilultaan S21 FE 5G on hyvinkin edeltäjänsä kaltainen, tosin hieman kapeammalla muotoilulla. Takapinta on rakenteeltaan muovia, ja kylkiä kiertää alumiinirunko. Kamerat on sijoitettu allekkain vasempaan yläkulmaan ja pistemäinen 32 megapikselin etukamera sijaitsee näytön keskellä, yläosassa. Se sisältää AI Multi-Frame -toiminnon, joka Samsungin mukaan tuo kuviin enemmän värejä ja yksityiskohtia. Näyttö on kooltaan 6,4” ja se on valmistettu vahvaksi ja kestäväksi luokitellusta, naarmunkestävästä Gorilla Glass Victus -lasista. Full HD+ -tarkkuudella toimivassa AMOLED-näytössä on 120 hertsin virkistystaajuus 240 hertsin kosketustunnistuksella. Näiden ansiosta puhelimen käyttö on sujuvaa, jonka huomaat erityisesti verkkoa selatessa ja pelatessa. Virkistystaajuus muuttuu sisällön mukaan automaattisesti, joten se on aina käyttöön nähden optimaalinen. Sormenjälkilukija on integroitu näytön alaosaan.

Galaxy S21 FE 5G on varustettu kolmella takakameralla, 12 megapikselin pääkameran rinnalla avustavat 12 megapikselin ultralaajakulmakamera ja kahdeksan megapikselin telekamera. Optinen kuvanvakaaja löytyy niin pää-, kuin telekamerastakin, joka onkin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista puhelimella kuvattaessa. Kuvanvakaaja poistaa käden tärinästä aiheutuvaa epätarkkuutta ja sumeutta ja mahdollistaa paremmat kuvat myös hämärässä. Tekoälyllä varustetun kameran on kerrottu sisältävän myös monia muokkaustoimintoja, joilla voi tuoda kuviin lisää eloa ja poistaa kuvista ylimääräisiä kohteita.

 

Riittävästi suorituskykyä ja monipuolisia ominaisuuksia

 

Yksi uutuusmallin vahvuuksista on uudempi ja tehokkaampi järjestelmäpiiri. Qualcomm Snapdragon 888 on Samsungin mukaan heidän nopein suorittimensa, jonka teho korostuu erityisesti pelattaessa grafiikaltaan vaativia pelejä, ja silloin kun puhelimella tehdään useita asioita samanaikaisesti. 4500 mAh akku toimii yhdessä virtaa säästävän näytön ja suorittimen kanssa. Akun onkin sanottu kestävän koko päivän myös 5G-yhteydellä. Pikalatauksella saat ladattua virtaa useammaksi tunniksi muutaman minuutin latauksella. Lisäksi käytössä on langaton pikalataus, ja puhelimelta voi myös käänteisesti antaa virtaa kuulokkeille, kellolle tai kaverin puhelimelle. Maininnan arvoista on myös laitteen saama IP68 -luokitus, se ei säikähdä pienestä vesisateesta ja puhelimen on luvattu selviävän 1,5 metrin syvyisessä vedessä jopa noin puolen tunnin ajan.

 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

 

 • Rakenne: Muovi / alumiini Näyttö: 6,4”
 • Etukamera: 32 Mpix, kiinteätarkenteinen, f/2,2
 • Takakamerat: 12 Mpix pääkamera f/1,8 + 12 Mpix ultralaajakulmakamera f/2,2 + 8 Mpix telekamera f/2,4
 • Suoritin: Qualcomm Snapdragon 888 RAM: 6 Gt
 • Tallennustila: 128 Gt ja 256 Gt
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12, osana One UI 4 -ohjelmistoa
 • SIM: Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa + eSIM
 • IP-luokitus: IP68
 • Akku: 4500 mAh, 25W pikalataus ja 15W lantagon lataus + langaton virranjako
 • Mitat: 155 x 74,5 x 7,9 mm.
 • Paino: 177 g
 • Muuta: Optinen sormenjälkilukija, USB-C-liitäntä

Samsung Galaxy S21FE 5G on nyt tilattavissa verkkokaupastamme. Värivaihtoehtoina ovat grafiitti, laventeli, oliivi ja valkoinen. Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi USB-C-johdon, sim-kortinpoistotyökalun ja pikaoppaan.

Onko uutuusmalli hankintalistallasi ja mitä mieltä olet ylipäätään FE-sarjan puhelimista? 

 

--

Lue myös nämä:

 

- Samsung Galaxy Watch 4 - pieni helpotus arkielämään

- Esittelyssä Samsung Galaxy S20 FE 4G- ja 5G -puhelimet - Taattua laatua tiukassa paketissa

- Esittelyssä Samsung Galaxy A52s 5G - tehokkaampi versio edeltäjästään

 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa