Ehdottakaa puhelinta Samsung S20 FE mallin tilalle

  • 6 August 2023
  • 5 kommenttia
  • 131 katselukertaa

Kunniamerkki +1

Hei S20 FE palvellut hyvin jo 2.5 vuotta ja kohta olisi luurin vaihto. Olen käyttänyt Samsung puhelimia  yli 10 vuotta. Katsellut uusia A34- ja A54-malleja, mutta onko näistä S20 FE- mallin tilalle? S21 FE alkaa olla jo vanha malli...joten sitä en harkitse.  Hintaluokka saisi olla siis alle 500 euroa S22- malli tosin ollut tarjouksissa, mutta siinä turhan heikko akku...Muut Android merkitkin tulevat kyseeseen, mutta olen tottunut pitkään päivitystukeen.


Aihe on suljettu kommenteilta.

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Tällä hetkellä Op10t 16/256GB malli 499€ on aika hyvä tarjous. Laitteen akunkesto on mielestäni hyvä, näyttö laadukas ja kameroillakin saa kohtuullista jälkeä. Toki kamerat eivät ole yhtä monipuoliset kuin mitä esim. S22, mutta akunkesto on takuulla parempaa. Tuossa on Snapdragon 8 Gen 1+ -järjestelmäpiiri, joka on energiapihimpi kuin mitä joissain laitteissa oleva Snapdragon Gen 1, koska näiden piirien valmistaja on eri. Gen 1+ käy viileämpänä ja akku kestää pidempään. Oneplussa lupaa 3 vuotta Android-päivityksiä ja neljä vuotta tietoturvapäivityksiä, joka on se ihan passeli suoritus. 

https://suomimobiili.fi/arvostelussa-oneplus-10t/

→ toki tässä on aikaa arviosta kulunut.

Akun lataus on todella nopea myös, ja ei pitäisi tuhota akkua mitä valmistajaan luotto. Laturi sisältyy toimitukseen. 499€ tarjouksella mielestäni kannattava ostos. Alkuperäisellä myyntihinnalla ei.

Tuosta linkkiä tarjoukseen:

Mustan värin (jota enää saatavilla) takakansi on sellainen jännä karhea mattapintainen.

https://www.telia.fi/kauppa/tuote/oneplus-10t-5g/5011102137

 

Sellainen lisäys vielä, että minulla on kyseinen laite, joten kirjoitan omistajan näkökulmasta. Olen testaillut sillä mobiiliverkkojen toimintaa ja tässä laitteessa verkko-ominaisuudet ovat ihan ykkösluokkaa.

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +7

Moikka! Itselleni nousi ainakin tällaiset mallit mieleen noiden kriteerien perusteella: 

  • OnePlus 10Ttällä hetkellä erittäin hyvässä tarjouksessa 14.8.2023 asti, oma ykkösvaihtoehto olisi ainakin tämä. Tehokas, hyvä kamera ja parempi akku (myös pikalataus). Tähän malliin luvattu myös kolme suurempaa versiopäivitystä ja neljän vuoden tietoturvapäivitykset. 
  • Sanoisin myös että tuo Samsung Galaxy A54: Pitkät päivitykset: neljä versiopäivitystä ja tietoturvapäivitykset viiden vuoden ajaksi, hinta-laatusuhde todella hyvä, kolmoiskamera ja samantasoinen näyttö kuin S20 FE:ssä, akku tosiaan tehokkaampi.
  • Honor 90 5Gei ihan yhtä pitkät päivitykset; kaksi versiopäivitystä ja kolmen vuoden tietoturvapäivitykset, mutta huippukamera ja kestävämpi akku, näyttö myös todella hyvä ja suoritin hieman korkeampi kuin perustason.

Linkeistä pääsee lukemaan puhelimien tarkemmat esittelyt.

 

Kunniamerkki +1

Tuo A54 pyörinyt mielessä kun Samsungiin olen tottunut ja hintakin laskenut. Ainoa mikä mietityttää on tuo akun latausnopeus ja Equinox. S20 FE: ssä tehokas Snapdragon...

Kunniamerkki +1

Tuo uusi Oneplus Nord 3 voisi olla mahdollinen, parempi kuin A54 ja hyvä päivitystuki?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Ei huonoja ole ei, mutta tuossa tarjouksessa oleva 10T on vain hinta-laadultaan lyömätön diili. Ennemmin ottaisin sen kuin 50€ edullisemman Nordin, mutta ei Nord huono valinta ole. Eikä Samppakaan, jos merkin vaihtaminen arveluttaa.

https://suomimobiili.fi/arvostelussa-oneplus-nord-3/

 

Yllä syväluotaava arvostelu Nordista.

 

Dimensity 9000 on tehokas piiri, Mediatekin huippupiirejä, vaikkei ole ihan uusin. A54 on vain keskitason Exynos-piiri.

 

10T:n piiri on tehokkaampi kuin Dimensity 9000, Qualcommin edellisen sukupolven tehokkain.