Käyttökokemukset Marshall London


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10005 kommenttia

Myynti alkoi tänään, ja sain testipuhelimen eilen joten perustetaanpa ketju käyttökokemuksia varten.


 


Eilisestä blogista löydät ensikokemuksia sekä unboxing-videon --> linkki.


 


Ensivaikutelma on se että London on taattua Marshall-kamaa, jo pelkkä pakkaus materiaaleineen tuntuu laadukkaalta. Laite ja varusteet on pakattu ehkä vähän turhankin hyvin, tällainen laitefriikki kuin minä en meinaa malttaa avata pakkauksia siististi ja rauhallisesti vaan kaikki kuoret tekee mieli repiä auki jotta näkee mitä sieltä löytyy Hymiö Onnellinen


 


Ja sieltähän löytyy siisti kompaktin kokoinen puhelin. Koko on sitä luokkaa että ainakin omaan käteen tämä on yhdellä kädellä käytettävä luuri. Takakuori ja sekä puhelimen sivuosat on verhoiltu Marshall-henkisesti nahalla (ei aitoa nahkaa kuitenkaan). Painikkeet ovat laadukkaan tuntuiset ja varsinkin laitteen volume-näppäin on mallia heavy duty - ihan oikea rulla! Äkkiseltään oudon näköinen on puhelimen yläreuna, siellä kun on tuplaliitäntä kuulokkeita/mikkiä varten Hymiö Onnellinen


 


Näyttö on tarkka ja se reagoi tarkasti sekä herkästi painalluksiin. Tärkeä asia joka vaikuttaa käytettävyyteen.


 


London on yllättävänkin kevyt, ehkä omaan makuun jopa liian kevyt mutta toisaalta keveys on plussaa koska silloin sitä ei niin huomaa taskussa jne.


 .


Marshall Londonhan on musaluuri ja nyt on jonkin verran musankuuntelua takana ja nuo mukana tulevat korvanapit ovat ensinnäkin hyvä-ääniset niin ne on myös hyvin muotoillut joten ne pysyvät hyvin korvissa eivätkä ne myöskään purista/paina korvia mitenkään. En ole ollut tähän asti korvanappien ystävä mutta nämä olivat kyllä mukava positiivinen yllätys.
 


Vertailin Londonia kahteen muuhun puhelimeen ja täytyy sanoa että Londonin kaiuttimen ääni todellakin on omaa luokkaansa! Nyt ei tarvi enää erillistä kaiutinta jos mielii kuunnella vaikka porukalla musaa. Ääni on todella puhdas ja selkeä, bassotoistoltaan neutraali. Ääni muistuttaa jollain tapaa Marshall Stanmore -pienoiskaiuttimen soundia (kts kuvat alla), jotain samaa fiilistä näiden molempien soundeissa on.


 


Kuulokkeiden kautta kuunnellessa, varsinkin jos ruuvaa equsta eri taajuuksia +/- niin niiden kautta bassotoiston saa muhkeaksikin ja yläpään vaikka kuinka kirkkaaksi. Ja vaikka säätäisikin bassoa isommalle niin ääni ei puuroudu isommallakaan volumella joka kielii siitä että Londonissa riittää potkua isommillekin äänenpaineille ja huomaa että musiikinkuunteluun on tämä luuri tehty.


 


Lainaan yhden kollegani kommenttia: "Jos kuuntelet tuttua biisiä ja London saa sulle kylmiä väreitä kuunnellessasi sitä tuttua biisiä Londonilla ensimmäistä kertaa, tässä täytyy olla jotain, jotain hyvää...".


 


Testeissä kuuntelin musiikkia Spotifyn kautta parhaimmalla laadulla sekä muutamia netistä löytyviä isolla bitratella olevia testibiisejä.


 


Latasin viime yönä akun täyteen ja tänään perjantaina puhelin on ollut sitten enempi käytössä. Olen esitellyt sitä kollegoille usean tunnin ajan, ja nyt illalla akku näyttää että siinä on 66% vielä virtaa!! Ihan huikea suoritus, kun tuolla nimenomaan on kuunneltu musiikkia, kaiuttimien kautta, useampi tunti. Välissä isommalla ja välissä pienemmällä. Tässä vaikuttaa siis olevan hyvä akku, ja otaksun että selittyy ainakin osin sillä että Londonissa on Android jossa ei ole paljoa muistia ja akkua syöviä sovelluksia mitä monen muun merkin käyttikseen on ahdettu. Tästä syystä Londonin Lollipop-käyttis tuntuu kevyeltä ja ketterältä.


 


Vuorokauden käytön jälkeen London vakuuttaa sillä mihin se on tehty - musiikkipuhelimeksi. Se on laadukas, ei nitise eikä natise, on todella tyylikäs puhelin. Kaiuttimien sijoittaminen etukanteen, eli ne osoittavat suoraan käyttäjään, on fiksu veto koska näin kaiuttimien edessä ei ole sormia vaimentaen ääntä. Muu käyttö on vielä testaamatta, se miten London sopii puhumiseen, surffailuun ja valokuvaamiseen ja niin edelleen. Odotan myös kieli pitkällä sitä että pääsen testaamaan tuplaliitäntää in action - input-liitännän kautta musaa vaikka kitarasta ja Londilla vähän sämpleä mukaan ja output-liitännän kautta ääni ulos eetteriin! Millä toisella puhelimella pystyy tekemään näin? Edit 11.09.2015: Kitara liitetäänkin micro usb-liitäntään erillisen iRig UE -lisälaitteen avulla. Yläreunan liitännän ovat kuulokkeita varten.


 


Sitten vähän kuvia, on se komia.


        
 


81 kommenttia

Noh, olen nyt tilannut sitten ML:n, pakettia odotellessa etsin kaiken mahdollisen infon. Saas nähdä miten esim. kuvien siirto iMaciin tulee onnistumaan eli onko monimutkaista vai ei... Monta vuotta iPhonien kanssa toimineena eittämättä jännittää uuden laitteen opettelu ja tuleeko suustani sinkoilemaan ärräpäät tai "ai se meneeki näin" -huudot.
Marsu tuli Toijalasta saarelle todella nopeasti mutta olivat sitten unohtaneet liittää simin mukaan, voi räkä. Soitto aspaan, laittavat tulemaan mutta kun vkl edessä, menee ens viikkoon ennenkuin pääsee kokeilemaan. Kun itsellä on vielä työreissu edessä, se tarkoittaa etten pääse kokeilemaan marsua ennen ensi viikon torstaita! Että tällee...

No voihan vattu! Täytyy vielä odotella sitten, että pääsee kuulemaan miltä luuri käytössä tuntuu.

Sonera laittoi kai pikana simin, tänään tuli joten pääsin lataamaan Marsun. Kun sitten sain virran päälle, aukesi näkymä jossa teksti:
"Astua SIM-kortin PIN-koodi. Sinulla on 3 yritystä jäljellä."

Astua? Ööö...? Hei eikös jo nykyään kännykät käytä ihan hyvää suomea eikä tuommoisia virheitä pitäisi olla...

Päiväykset alkaa 1.1.1970. Saadakseni tämän pvän, piti näyttöä rullata tähän päivään asti kuukausi kerrallaan sillä en voinut noin vain kirjoittaa uutta päivämäärää.

Menee ainakin tämä vkl tietojen asentamisessa käsin, sillä ei ainakaan meidän alueen Elgiganten tai Clas Ohlsson myy piuhaa jolla yhdistää Marsu iMaciin. Sellaista taidan joutua tosissani etsimään? Jollei joku ystävällinen sielu tiedä antaa neuvoksi jotain.
Olen hankkinut Soneran XL-paketin mutta marsu ilmoittaa koko ajan ettei minulla ole internet-yhteyttä. Niin kauan kun se ei toimi, on känny vajaa. En taida voida ottaa sitä työmatkalle mukaan, tarvitsen kaikki mahd. jutut mitä olen jo vuosia tottunut iphonen kanssa käyttämään (tähän harmi-hymiö)
Tiedä sitten kuinka paljon siinä vaikuttaa se, että Sonera oli ainakin simin saatekirjeeseen kirjannut numeroni väärin: kun pitäis olla 0400 niin oli jäänyt 040-alkuiseksi. Onko se kortissakin sitten väärä, tiedäpä tuota....
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kannattaa olla asiakaspalveluun yhteydessä mahdollisimman pian vaikka chatilla ja tarkistaa puhelinnumero sekä sim-kortin numero. Itsellä sattui keväällä niin että sim-kortin numero oli eri kuin minkä sain aktivointi-viestissä ja niin ei toiminut uusi eikä vanha liittymä. Pieni paniikki iski, onneksi hoksasin nettiliittymällä ottaa yhteyttä asiakaspalveluun chatilla ja asia ratkesi nopeasti.

Kunniamerkki +5

@gixxeri1000cc kirjoitti:
Menee ainakin tämä vkl tietojen asentamisessa käsin, sillä ei ainakaan meidän alueen Elgiganten tai Clas Ohlsson myy piuhaa jolla yhdistää Marsu iMaciin. Sellaista taidan joutua tosissani etsimään? Jollei joku ystävällinen sielu tiedä antaa neuvoksi jotain.

Mitä eikö tuo puhelin tue jo normaalia usb A - Micro Usb B -kaapelia? Näitä kaapeleita pitäisi olla molemmat yritykset pullollaan. Toinen vaihtoehto on ottaa bluetooth yhteys. Luulisi serial port profilen olevan molemmissa tuettuna. Jos molemmat puuttuvat, niin ihmettelen miksi on tullut myyntiin. Mico-Usb-B -liittimen puuttuminen onkin sitten jo sellainen että ihmettelne miten ovat saaneet myyntiluvan. Ainakin Aasiassa sellaista puhelinta ei saisi myydä ja Eurooppa on tulossa perässä. Clasulta voisit tiedustella tuotetta 38-5861-1. Muistelen että joko jäsenistämme Kiisseli tai Poistettu käyttäjä oli myös tuon kaapelin tarpeessa.


 


Lisätään:


Katseltuani tuota unboing videota, niin eikö se laturin johto sovin Macin ja Marsun väliin? Vai onko Apple -kansa jo poistettu usb aikakaudesta?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Juu, Poistettu käyttäjä oli piuhan tarpeessa, mutta on jo hankkinut sellaisen. Minulla oli onneksi varapiuha vanhasta powerbankista ja olen sittemmin hankkinut ihan kullatun piuhan, jonka hinta jäi alle 5 euroon kotia tilattuna Virtapiikistä. Hymiö Silmänisku

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

, joko sulla toimii netti ja toimiiko se itse liittymä eli pystyt soittelemaan jne?


 


Tuo kellonaikahomma viittaa siihen että se kortti ei toimi, jos se toimisi niin puhelin kyllä hakee kellonajan verkosta automaattisesti. Ja se nettiherjakin viittaa siihen että se kortti ei toimi.


 


Numerolla ei ole sinänsä väliä onko se merkitty muodossa 0400 123456 vai 040 0123456, sama numero se silti on 🙂 Siis jos tästä oli kyse, jos numero on kokonaan eri kuin sulla niin asia toki silloin eri.


 


Jos puhelin muuten toimii eli puhelit viestit jne, mutta netti ei niin tsekkaa asetuksista että nämä tuossa kohdassa APN on internet.


 Asetukset -> Matkapuhelinverkot -> Tukiasemien nimet

Joo, tein illalla liian nopeita oletuksia puotien tarviketasosta, oma häpeä (noloushymiö tähän). Marsulla on nyt piuha.
Piti soittaa aspaan tänä aamuna, kytkivät sen samoin tein. Olin kyllä saanut textarin jo 2 pvää sitten että liittymäni olisi kytketty mutta ei sit ollutkaan.
Seuraava kysymys:
Olen nyt onnistuneesti saanut napsuteltua ainakin parikymmentä kuvaa varpaistani ja haluaisin poistaa kuvat mutta en kertakaikkiaan löydä marsusta mitään miten se tapahtuu. Onkohan se nyt android käyttöjärjestelmä joka mulla tökkii applen jälkeen vai kännykän outous iphonen jälkeen kun noita "eikumitensenytmenee" juttuja alkaa olla aamu täynnä....
Ideana kuitenkin on, että ensin haluan sen käytettävyyden kuntoon niin että se sujuu täydellisesti, sitten alan keskittymään musapuoleen tosissaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Ei ole itsellä tuota puhelinta, mutta android on ja siinä yleensä saa kuvan poistettua niin että näpäyttää kuvaa kerran - sitten roskakoria - kuva poistetaan. Toimisiko noin myös tuossa Marshallissa?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
Just kokeilin ja homma menee osittain kuten kiisseli67 kirjoottaa: Paina pitkään ko kuvaa jonka jälkeen pääset valitsemaan kuvat jotka haluat poistaa. Sen jälkeen valitse oikeasta yläkulmasta kolme pistettä ja sieltä "Poista".
Tuli hankittua Marshall puhelin, laadukas, ei tarvitse suojakuoria hankkia, oma kuori miellyttävä ja otteenpitävä.
Äänenlaatu niin omilla kaiuttimilla kuin saman valmistajan kaiuttimen kautta on loistava. Puhelimena hyvä, vastapuoli kehunut ääntä poikkeuksellisen hyväksi. Kosketusnäytössä hiukan kosketushäikkää, ajoittain ei kertakosketus riitä, välillä sovellus aukeaa näyttöä selatessa, vaikkei ollut tarkoitus. Näihin auttaa päivitys. Koskakohan Marshall London saa luvatun 6-androidversion? Tuleeko myös suomalaisille?

Nyt pakko tunnustaa tyhmyyteni: tarkoitatko uutta puhelinmallia vai jotain sovellusta? Kun ei googlettamallakaan löydy mitään tähän viittaavaa :smileysurprised:

Marshall Londonin kosketusnäytön lievät häiriöt on kuitattu ulkomaisissa testeissä vain sanalla bugi, mutta ne eivät ole pahoja ollenkaan, vaatii vain sormenpäihin hiukan tarkkuutta, kun skrollaa ohjelmistosivuja, ettei avaa skrollatessa mita sattuu ohjelmia ja kyljen äänenvoimakkuuspyörää pitää tottua pyörittämään kynnen kärjellä varovasti, ettei avaa kameraa. Entinen puhelimeni Sony Z3 Compact on kosketuksen suhteen ihan toista maata ja olen kai poispilattu sen hyvin toimivan kosketusnäytön takia, toisaalta sen seuraajamalli Sony Z5 Compact valkoinen on ollut toivoton kosketusresponssin suhteen monilla. Mutta en luopuisi Marshall Londonistani enää mistään hinnasta. Odotan kovin kuitenkin kovin päivitystä 6-versioon, on luvattu jo viime kuussa toimittajille, että se tulee pian.

Melko vähällr huomiolle on jäänyt Marshall Londonin kameran video+audio-yhdistelmä: aivan terävää kuvaa 60-tuumaisella TV -ruudulla ja ääni on kuin studionauhurilla äänitettyä!

Lievä kosketusnäyttö"häiriö", joka ilmeni esimerkiksi selaimen (esim Opera) kirjanmerkkejä nopeasti selatessa (avasi liian helposti skrollaavan sormen alla linkkejä) tai poikittain skrollatessa ohjelmistokuvakkeita (avasi aivan liian herkästi sormen hipaisusta satunnaisia ohjelmia, ja turhan usein aukesi Rockabilly peli, jonka alkufanfaarista saa melkein "sydärin") on ratkaistu kutakuinkin: riitti kun poisti muutaman mukana tulleen ohjelman Mixcloud, Soundcloud ja tuo peli Rockabilly bros. Nyt kosketusresponssi on kutakuinkin sama kuin erittäin hyvänä pitämässäni

Sony Z3:ssa, jonka sai käyttäytymään samalla lailla, jos unohti ns sormikasasennon kosketusnäyttöön.

Kamerasovelluksen aukeamisvauhti on nopein mitä olen toistaiseksi nähnyt - yksi sekuntti.

Kokemukset puhelimesta paranevat viikko viikolta. Asetuksista kannattaa kohdasta Esteettömyys valita näytön herätys kaksoisnapauttamalla. Näyttö himmenee itsestään tai kylkinapista, nappipainalluksen voi toki korvata Screen onoff-ohjelmallakin, joka on tuntunut hyvältä jo monissa edellisissä puhelimissani. Marshall on puhelin, jossa tyypillisesti selataan pitkiä musiikkilistoja ja tuntuu, että näyttö sammuu turhan usein kesken tärkeän soittolistan teon. Tähän löytyy maino apu Kinscreen, joka pitää näytön päällä, kun näytössä on pientäkin liikettä ja sammuu, kun asettaa pöydälle. Paljon kätevämpi kuin säätää näytön päälläolo ylipitkäksi. 

Itse listojen pystyskrollaus ja ohjelmien vaakaskrollaus sujuu joka tilanteessa tarkasti, jos hiukan viistouttaa sormen pyyhkäisylinjaa - ei liuata sormenpäätä ihan pysty- tai vaakalinjassa. Google playstä löytyy ilmaiset tai hiukan maksavat pro-ohjelmat, jolla M Londonin näytön värit saa hehkeiksi ja kosketuksen tarkemmaksi (näin minusta ainakin tuntuu parin päivän testauksen jälkeen). Ohjelmat ovat saman ohjelmistotalon Display Calibration (Pro) ja Touchscreen Calibration (Pro). Näitten jälkeen ei eroa huomaa mihinkään huippuluokan kosketusnäyttöön verrattuna. 

Olen ostokseen tosi tyytyväinen, odottelen vielä läpinäkyvää silikonisuojaa (täytyyhän takakannen Marshall-logon paistaa läpi), näytön suojakalvon sainkin jo (tilattuna netistä) hulppeaan 2 € hintaan.

Tuli kuvattua Marshallilla videota niukassa valossa lasten Halloween-juhlia. Täytyy sanoa, että paras videokamera taloudessamme on nyt M.London niin äänen kuin kuvan suhteen. Laatu on kyllä ällistyttävä, eräässä testissä mainittiin, että 60-tuumaisella TV:llä katsottuna terävää ja moitteetonta. Mutta se ääni... miten usein kännyköillä ääni on pelkkää rätinää tai ininää. 

Nettiradio on ehtymätön musiikin lähde ainakin arkikäyttöön. Osa nettiradioista lähettää aika korkeallakin bitradellä ja silloin Marshall pääsee oikeuksiinsa. Oli hieno havaita, että M- eli Marshall-näppäintä painamalla saa esille nettiradion puhelimen soittimessa ja siitä voi säätää volumeä liukukytkimellä, taajuuskorjainta (tai laittaa oma esivalittu taajuusasento) ja painaa tarvittaessa M-näppäintä valikossa, jolloin bassobooster-käynnistyy ja sen kuulee jopa laitteen omilla kaiuttimilla saatikka erillisista kaiuttimista, joista suosittelen Marshall Stanmorea, joka on kuin suora jatke puhelimelle. Vitsailinkin, että ostin Stanmore-kaiuttimelle "kaukosäätimen". Itse asiassa tuoreimmassa Tekniikan Maailma-lehdessä nro 19/2015 käsitellään älypuhelinta musiikin kaukosäätimenä. Marshall London on puhelin, joka on eräs parhaista "kaukosäätimistä", mitä voi saada tällä hetkellä. 

Joku soi sanoa, että Marshall London on vain 4-ytiminen 1.2GHz:n laite, entinen laitteeni oli 4-ytiminen 2.2GHz laite ja sitä edellinen 2-ytiminen 1-2GHz laite, erot nopeudessa ovat marginaalisia ja joissain sovelluksissa joku on nopeampi. 

Ainoa mitä olisi toivonut, olisi ollut edes nanopinnoite siltä varalta, että ulkoilmakonsertissa sattuisi satamaan, kun tekee videoklippejä Marshallilla. Mutta toivottavasti tulossa oleva silikonikuori antaa tarvittavan roiskevesikeston.

Yleinen ongelma on saada youtube ja taajuuskorjain eli ekvalisaattori toimimaan sujuvasti. Marshall London ei ole näytön suhteen jaettavissa, mutta homma on hoidettavissa lataamalla yllättävän pieni, mutta tehokas selain Floating Browser, joka on vain osan näyttöä peittävä ja liikuteltavissa näytön oikeaan nurkkaan, vasemmalle mahtuu Marshall-nappulastaa painamalla saatu äänen ja taajuussäätimet. Näin Marshallissa saa upeasti youtube soimaan ilman katkoksia, vaikka muuttaa taajuuksia.
Näytönkaappaus, jos nyt onnistuu tänne:
https://<a href="http://kuvapilvi.fi/k/" target="_blank">http://kuvapilvi.fi/k/]http://kuvapilvi.fi/k/yxul.png[/url]

varalla suora kuvalinkki Marshallin näytöstä: http://kuvapilvi.fi/k/yxul.png

Oma lukunsa on ottaa näytöstä kuva. Kymmeniä kokeilin ja yksi toimii ja jopa niin hyvin, että saa myös videota näytöstä: Screenshot snap (Rashii)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Mahtavaa , kiitos kun jaat kanssamme juttuja Londonista :)

Tänään tuli päivitys Marshalliin. Paketti aika iso 755Mt, mutta asentui hyvin. Korjasi monia asioita paremmaksi, yleinen nopeus nousi.
Tästä voi katsoa, mikä muuttuu: https://ota.redbend.com/DPInfo?DPID=27571803759120700418551043602110638336&Type=HTML&Locale=fi_FI

OTA-päivitys, vie tunnin ainakin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Kiitos kun kerroit, tämä oli mennyt minulla ohi 🙂 Laitoin hyrskyttämään itsellenikin!


@marsu53 kirjoitti:

Oma lukunsa on ottaa näytöstä kuva. Kymmeniä kokeilin ja yksi toimii ja jopa niin hyvin, että saa myös videota näytöstä: Screenshot snap (Rashii)


Tarkistan vain, että oletko huomannut että kuvakaappauksen painamalla yhtä aikaa n. 2 s virtanäppäintä ja scroll wheel -painiketta? Erillistä applikaatiota ei välttämättä tarvitse. 

Vastaa