Käyttökokemukset OnePlus 8 ja OnePlus 8 ProNäytä ensimmäinen kirjoitus

92 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +20

@Bluntti  kirjoitti:

Ps. toivottavasti rehelliset, sekä puutteita esiin tuovat arvostelut ovat mukana "arvonnassa". Se auttaa Teliaa varmasti kehittymään jatkossa parempaan suuntaan ja rohkaisen kaikkia muitakin kertomaan rehellisen mielipiteen puhelimesta, eikä kaunistelemaan asioita. 


Tottakai ovat mukana. Meillä ei ole tapana sensuroida tai piilottaa tai muutoinkaan käsitellä mahdollisesti negatiivisia viestejä jollain toisella tavalla. Kuten itsekin kirjoitat tuossa niin rehellinen mielipide on se juttu, ja se on just se jota mekin haemme ja joka on lukijoillekin arvokas. Jos sen verran tarkennan niin jos mielipiteeseen saa mukaan myös perustelun niin sitten on 10/10.

 

Kiitos siis myös sinulle :)


@snow28@  kirjoitti:

 

Puhelin ollut nyt pari viikkoa ja tänään tuli käytettyä useita tunteja ja testattua Telian 5G-verkko Rekolassa Vantaalla. Ajelin 5G päällä ja tulin maston luokse ja ajoin pari speedtestiä (ilmastoidussa autossa) ja puhelin alkoi ylikuumenemaan ja herjasi:

 

 

Vähän kurja juttu kun vielä tälläisiä lastentauteja esiintyy puhelimessa. Uusin mahdollinen päivitys asennettu sisään luuriin. OP7Pro5G ollut vajaan vuoden ja siinä ei samoja ongelmia ole ollut.

Kamera on aikaisemminkin jumitellut, crashaillut ja sekoillut ja tämä päivä ei ollut poikkeus vaikka oli uusin päivitys sisällä. Videota yritin ottaa ja videokuva heilui kuin vappuna olisi ottanut 20 olutta. Otin toisella puhelimella myös videon tästä hienosta ominaisuudesta...

 

Sitten tuplasimmillä tapahtuu ajoittain kummallisuuksia. 1 SIM-slotissa oli Elisan simmi ja 2 SIM-slotissa Telian simmi. Telia disabloituna ja Elisan 4G-nopeudet heittelevät ihan merkillisesti. Tulee ehkä 100Mbps ja edes lentotila ei auta. Vasta puhelimen bootti auttaa palauttamaan nopeudet 220-250Mbps normaalitasolle. 

 

Jotenkin tuntuu että monenlaisia lastentauteja puhelimessa vielä valitettavasti esiintyy tämän päivän testauksien perusteella. Otin myös Qualcommin lokit talteen tuosta dual-sim Elisa hidastelusta.


Onko mahdollista laittaa tästä lämpenemisestä ja mobiilidatanopeuksien heittelystä viestiä meidän tuen kautta, niin voidaan tutkia asiaa tarkemmin?

https://www.oneplus.com/fi/support?from=head

 

Edit MinnaLN: Lyhennetty lainattavaa tekstiä.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +20

@Bluntti@  kirjoitti:

 

Telian Ongelmat:

 

1. Rahoitus ei toimi vaikka luottotiedot kunnossa, ei ole ensimmäinen kerta, enkä ole ainoa kenelle näin kävi. ( Tästä voisi joku telialainen ottaa kopin ja hoitaa asian kuntoon! )

2. Lupaamanne tuotteet eivät tulleet ajallaan vaikka maksu oli lopulta perillä sadasosasekunneissa tilillänne.

3. Tiedoituksessanne olisi todella paljon parannettavaa!


1. Tämäntyyppisen probleeman tutkimisen suhteen pyydän ottamaan yhteyden asiakaspalveluun. Onko kyse rahoitukseen liittyvästä ongelmasta, verkkokaupan tai kenties molempien.

 

2 & 3. Olen samaa mieltä, online-pop-up jätti paljon parantamisen varaa tulevaisuutta ajatellen. Voimme parantaa ihan kaikilla osa-alueilla.


@Bluntti@  kirjoitti:

 

Oneplussaon Ongelmat:

 

1. Näyttö: Musta näkyy vihreänä, pimeässä. Tästä löytyy paljon keskustelua internetistä.

 

2. Näytönsuojakalvo: Ei ollut valmiina esiasennettuna, mahdoton laittaa itse, ilman ettei tulisi ilmakuplia. Luulisi tämän hintatason puhelimessa olevan näytönsuojan jo valmiina kun halvemmissa mallissakin oli. : D 

 

3. Suojakalvo: kerää helposti likaa ja roskia, kiteytettynä suojakalvo oli vain pieni osa tätä farssia

 

Lisää ongelmia ei toivottavasti ilmene, lisäilen kyllä varmasti jos ilmenee.

 


1. Näytön viherry matalalla kirkkaudella pitäisi korjautua järjestelmäpäivityksellä. Voitko ottaa yhteyttä meidän tukeen jos päivitys ei auta: https://www.oneplus.com/fi/support?from=head

2 & 3. Suojakalvoa en ole itse tottunut käyttämään, kun tuntuma parempi ilman ja kalvo kerää aika paljon naarmuja ihan normaalikäytössä, mutta osa taas sitä tykkää käyttää. Jos tarvitsee saada noita kalvoja lisää, niin voidaan lähettää tai sitten voi käydä hakemassa ja myös asennuttamassa meidän huoltokeskuksessa. 

ohjeet asennukseen:https://s3.amazonaws.com/oneplussupport/OP8/OnePlus%208%20Series%20protective%20film%20attaching%20guidance%20video.mp4

Edit MinnaLN: Lyhennetty lainattavaa tekstiä.


@Bluntti@  kirjoitti:

HUOM! TÄMÄ ON LISÄYSTÄ AIEMPAAN ARVOSTELUUNI JOKA LÖYTYY YLEMPÄÄ TÄLTÄ SIVULTA (5).

 

 

 

 

Nyt vielä viikon puhelinta käytettyäni olen huomannut vielä seuraavat puutteet:

 

1. GPS / Navigointi / Google maps yms. ei toiminut ekan viikon aikana, sitten tuli päivitys joka korjasi tämän vian ainakin toistaiseksi. Tuli eksyttyä kun tyhmänä luotin että tässä tonnin luurissa toimisi GPS.

 

2. Viestien saapumisen -merkkivalo ei toimi, siihen piti ladata ihan erillinen sovellus play kaupasta.

 

3. Latauksen merkkivaloa ei ole (!?)

 

4. Telia / Oneplus ei ole noteerannut näitä puutteita tai jo aiemmin mainittuja mitenkään.

 

5. POP-UP BOXIA EI OLE VIELÄKÄÄN TULLUT. ENNAKKOTILATTU, KERTAMAKSULLA. (?)

 

6. Lopputulema: päädyin vaihtamaan liittymäni varmatoimiselle ja suomalaiselle Elisalle.

 

Ps. toivottavasti rehelliset, sekä puutteita esiin tuovat arvostelut ovat mukana "arvonnassa". Se auttaa Teliaa varmasti kehittymään jatkossa parempaan suuntaan ja rohkaisen kaikkia muitakin kertomaan rehellisen mielipiteen puhelimesta, eikä kaunistelemaan asioita. 


1. Ikävä kuulla että GPS:n kanssa oli ongelmia. Hyvä että asia korjaantui päivityksellä, mutta luonnollisesti on oletus että mm. GPS toimii heti paketista.
2. Horizon light -toiminne tosiaan välähtää kerran viestin saapuessa. Plus Beat niminen sovellus toimi ainakin 7 Pron kanssa kivasti. Tuota voisi kokeilla. Itse nyt huomannut että en ole enää tuota ilmoitusvaloa kaivannut, kun puhelin on jopa valitettavan paljon kourassa :D
3. OnePlus -puhelimissa ei ole OnePlus 6 mallin jälkeen ollut LED-ilmoitusvaloja. Puhelimen asetuksista saa päälle näytönsäästäjän, joka on päällä aina kun puhelin on latauksessa. Tämä ehkä voisi ajaa hieman samaa asiaa.
4. Pahoitteluni hitaasta vastauksesta. Varsinkin näin uuden sarjan lanseerauksen aikaan tänne foorumille ehtii harvemmin, kuin tekisi mieli. Kiireellisissä tapauksissa paras kanava ottaa meihin yhteyttä  on joko chat, sähköposti tai puhelin: https://www.oneplus.com/fi/support?from=head
5. Toivottavasti tämä ratkeaa mahdollisimman pian. 

Vajaan 2 viikon kokemuksia OnePlus 8 Pro Ultramarine Bluesta. Komia se ON.

Kokoon oli 5:n jälkeen totuttelimista, mutta hyvin on jo tottunut. Puhelimen leveys hyvä, voisi olla vähän lyhyempi, niin sitten bueno!? Paino omaan käteen sopiva. Akun kestosta vielä epävarma mielipide, odotin kuitenkin enemmän. Toki varmaan tullut käytettyä uuden puhelimen näpräämisen lisäksi muutenkin tässä hetkessä enempi ja tottakia nämä uude herkut, 120 hz etunenässä kuluttavat akkua. En ole myöskään vielä testaillut esim. FHD+ vs. QHD+ tilojen tai muiden säätöjen vaikutuksia akun kestoon.

 

Itselle tullut vasta puhelimen ja sen mukana tulleiden härpäkkeiden (läpinäkyvä silikoninen suojakuori ja tarrat sekä 2 kpl kalvoja) lisäksi Bullets Wireless 2 -kuulokkeet. Muita odotellessa vielä! Silikonikuori jättää komian takakuoren näkyviin. Saa nähdä olisiko tulossa view cover -kuoria, kun se aina päällä toiminto on tulossa. Itse tykkään enempi sen tyyppisistä kuorista enempi kuin takakuori + suojakalvo/panssarilari yhdistelmästä.

 

Näyttö on upea ja nopea, OxygenOS tuttu ja toimiva. Näytössä en ole huomannut vihertymistä, mitä raportoitu ongelmaksi. Mobiilidata jumittaa kyllä välillä, uudelleen käynnistys auttaa. Tuntuu toki turhalta, josko päivitys poistaa tämän? Chrome jumittanut myös wi-fin kautta jonkun kerran. Itse tykkään käyttää painikkeita enempi kuin eleitä navigointiin, sovellusten painikkeet ja navigoinnin painikkeet tosi lähellä toisaan ja välillä tulee virhepainantoja, voikohan tätä jotenkin säätää?

 

Kameraa tullut käytettyä vasta jonkin verran, mutta tuntuu selkeästi kehittyneen 5:n verrattuna. Kuvanvakaaja tuottaa hienoa videota liikkuessa. Kameran kaikkiin ominaisuuksiin kiinni lähitulevaisuudessa.

 

Bullets Wireless 2 -kuulokkeet tuntui alkuun oudoilta kun tottunut true wirelss -kuulokkeisiin. Ihan ok ääni niissä kuitenkin on ja niskan kiertävään tukeen on hyvin tottunut. Saa nähdä sitten miten Bullets Wireless Z eroaa näistä. Miksiköhän OnePlus ei ole vielä kehittänyt true wireless -kuulokkeita? Akun kesto toki hyvä näissä, olisiko yksi syy pitäytyä näissä siinä. Latauskoteloilla true wireless mallit pääsevät myös hyvään käytettävyyteen.

Eilen kävin hakemassa postista uuden Interstellar Glow värisen One plus 8 puhelimen. Täytyy sanoa, että on kyllä aika ihanan värinen. Nyt tätä uutta puhelinta käyttäessä viimeistään huomaa, että oli se edellinen puhelin jo aika vanha.

 

Ainoa miinuspuoli, minkä olen huomannut, on Snapchat sovelluksen selfiekamera. Kuva on hyvin blurrattu ja filtterinen erityisesti silloin, kun kuvaa ottaa salamalla. Olisi todella kiva, jos tämä asia korjattaisiin, koska se häiritsee aika paljon. Onko kukaan muu huomannut saman ongelman?

 

Kuitenkin fiilikset on katossa!!! :smileylol:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hei,

 

Päätin nyt pari viikkoa puhelinta käytettyäni jättää julkisen arvostelun tänne foorumille. 

 

Minulla oli aiemmin Oneplus 7 pro ja olen ollut posiitivisesti yllättynyt tästä Oneplus 8 pro:sta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puhelimessa on todella hyvä kamera,

sormenjälkitunnistin, upea näyttö sekä hyvät mukana tulleet kuulokkeet pysyvät menossa mukana mm. lenkkeillessä.

 

Ennakkotilaamani puhelin oli siis Oneplus 8pro ultramarine blue, mutta en ole saanut vielä mitään luvattuja kaupanpäällisiä (mm. pop-up boxia) se harmittaa kyllä suuresti.

 

Olen lukenut aiempia arvosteluja täältä foorumilta ja löytänyt samoja puutteita mitä niissä mainitaan, mm. näytönsuojakalvo on kehno, eikä sitä saanut itse asennettua riittävän siististi. Merkkivalojen puuttuminen hämmensi. Pimeässä käytettäessä musta näkyy/näkyi vihreänä. GPS:n kanssa ongelmia.

 

 

 

Oneplussan uunituoreet mallit ovat erittäin houkuttavia uusia puhelimia. Tämän takia ennakkotilasinkin Telialta uuden 8 pro-puhelimen sinisenä, sitä olenkin jo käytellyt ja ihmetellyt tässä parisen viikkoa. Ennakkotilaajan elämä ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista ja uusilla laitteilla flexaamista - nimittäin lastentaudit, puutteet softassa ja ongelmat näytössä.

 

Edellisestä Yhteisö-postauksestani onkin jo vierähtänyt harvinaisen pitkä tovi, se oli silloisen lippulaivan Oneplus 6:n arvostelu.

 

Noniin, asiaan. Postista haettuani ja isoa (jättimäistä) punaista laatikkoa tarpeeksi kauan ihasteltuani uskalsin avata boksin ja astua kehityksessä askeleen eteenpäin. Vanhan ja uskollisen kutosen oli aika siirtyä eläkkeelle kahden kunniakkaan palvelusvuoden jälkeen. 

 

 

Ensivaikutelmat olivat lupaavat. Hieno, jämäkkä ja painavahko rakenne toi laadukkaat tunnelmat. Fiilis vain parani kun löin luurin päälle. Iso, kirkas ja kehyksetön näyttö varmisti, että nyt kädessä ei todellakaan ole mikään halpa laite, olihan puhelimella hintaa nelinumeroinen luku.

Laitteen kokoon totuin todella nopeasti. Iso, lähes 6,8 tuuman näyttö miellyttää varmasti niitä, jotka tykkäävät suurista puhelimista, itseni mukaan lukien.

 

Laitteen käyttö on todella nopea ja silmiä hivelevä kokemus. 120 hertsin ja 1300nitin kirkkaudella varustettu 10-bittinen hdr-näyttö pistää muut 60hz-puhelimet käyttökelvottomaan kategoriaan. Näyttö näkyy erittäin hyvin suorassa auringonpaisteessa. 1 miljardin värin tukea ei huomaa arkikäytössä, mutta videoita, leffoja tai vaikkapa kameran kuvia katsellessa ero 8-bittiseen näyttöön on erittäin iso. Ns. "color banding" tässä puhelimessa on mahdotonta havaita silmällä hdr-sisältöä katsellessa. Katselukokemusta parantaa ERITTÄIN kovaääniset stereokaiuttimet, jos ei jostain syystä satu olemaan kaiuttimia tai kuulokkeita mukana. Näytöstä lisää asiaa arvostelun lopussa.

 

Suorituskyky on kirjaimellisesti huippuluokkaa. Uskaltaisin väittää, että tämän nopeampaa puhelinta ei maailmasta tällä hetkellä löydy. SD 865, lpddr5 ram ja ufs 3.0 ja 5G valmius varmistaa markkinoiden parhaat speksit. Ram-muistia on ehkä jopa liikaa, erittäin nopeaa ufs 3.0 tallennustilaa riittää pitkiinkin 4k-kuvaussessioihin ja 48 megapikselin kuvien säilömiseen. Puhelin on siis ainakin muistiensa osalta ns. "future-proofed".

 

Kamera on OnePlussan paras tähän asti, sen myös huomaa. Värit ovat tarkat, välillä kuvaprosessointi tekee kuitenkin tietyistä elementeistä kuvissa epärealistisen räikeitä (taivas, pilvet). 48mp pääkmeralla otettuja kuvia voi hyvin verrata järkkärillä otettuihin. Laatu on mahtava, ja valkotasapaino tarkka.

 

Laajakuvakamerassa on hyvin laaja kuvakulma, joka vääristää hieman kuvan reunoilla olevia elementtejä, kuten taloja. Kuvanlaatu on kuitenkin hyvin kaunista, lähellä pääkameran laatua.

 

Makrokuvaustila on mahtava. En olisi ajatellut, että puhelimella saisi nykyään 2,5-3cm etäisyydeltä tällaisia kuvia. Makrotilan opettelu vaatii hieman aikaa, ennen kuin sen oikean kuvausetäisyyden löytää.

 

Zoomikamera ei mielestäni ole hehkutuksen arvoinen. Kyseessä ei tosiaan ole 3x optinen zoomi, vaan "hybrid zoom", joka yhdistää optisen ja digitaalisen zoomin luodakseen 3x suurennuksen. Lopputulos on ihan hyvä, mutta kuva menettää yksityiskohtia ja siitä tulee hieman rakeinen. 8 megapikselin resoluutio ei sekään auta yksityiskohdissa, päinvastoin.

 

5 megapikselin värisuodatus aka photochrome-kamera on jännä lisä kamera-arsenaaliin. Se on heikkolaatuinen, mutta kirkkaassa päivänvalossa sillä saa ihan ok-näköisiä taiteellisia ja surrealistisia kuvia.

 

 

 

Videokuvausta en ole vielä kokeillut, mutta 4K 60fps on taatusti hyvin tarkkaa ja sulavaa. Uudet 21:9 cine-kuvaustilat tuovat vielä laajemman kuvakulman ja sen kautta elokuvamaisen videokuvauskokemuksen. Erittäin iso plussa siitä, että pääkameran ohella laajakuvakamerakin tukee 4K-videokuvausta. Pientä miinusta siitä, ettei 8K-kuvausta ole, kilpailijoiden lippulaivoista se jo kuitenkin löytyy. Toki sellaisen saa lisättyä vielä ohjelmistopäivityksillä, joten en valita.

 

Lopuksi asiaa niistä mistä en tässä puhelimessa tykkää ollenkaan:

 

  • Taajuuskorjaimen puuttuminen kokonaan - Vanhassa kutosessani oli sisäänrakennettu taajuuskorjain, mutta tässä uudessa ei ole. Joku Dolby Atmos "sound enhancement" valikko sieltä löytyy, mutta nuo kolme balanced/warm/nuanced-asetusta eivät säädä ääntä mielestäni tarpeeksi, vaikka musiikin kuunteluun nuanced-asetus kuulostaakin olosuhteisiin nähden parhaimmalta. Euroopan malleista taajuuskorjain on kuulemma jätetty tarkoituksella pois. (Jos joku tietää syyn tälle, niin voi tulla mua tässä asiassa valaisemaan miksi näin on päätetty tehdä). Kaupan päälle tulleiden Bullets wireless 2- kuulokkeiden ja muiden kaiuttimieni osalta tämä korjaimen puuttuminen on erittäin ikävää, Onni onnettomuudessa, että omistan Sonyn kuulokkeita, joiden Headphones Connect-apista löytyy taajuuskorjain (onneksi sentään voi vielä jotenkin kuunnella musaa entiseen tapaan). 

 

  • Satunnaiset jäätymiset sovelluksissa ja valikoissa - tämä on "pieni" haitta muihin verrattuna. Sovellukset ja valikot välillä jäätyy, hetken kuluttua koko systeemi kaatuu ja Oneplus launcher käynnistyy uudestaan. Lastentauteja, päivityksiä odotellessa.

 

  • NÄYTÖN VÄRI- JA KIRKKAUSONGELMAT - Ja tämä isolla tekstaten. Näyttö oireilee uskomattoman ärsyttävästi. Pimeässä 0-30% kirkkaudella koko näyttö vihertää ja vilkkuu, luo etukameran reiästä suoria varjoja alaspäin ja oikealle sekä vääristää värejä. Leffojen katselu pimeässä on siis periaatteessa vihreän liikkuvan mössön tuijottamista. DC-dimming ei auta, päinvastoin se vain pahentaa tilannetta vääristäen värejä entisestään. Internetissä monet ovat havainneet näytöissään samaa - en siis ole yksin tämän asian suhteen. Oneplus tiettävästi julkaisi tätä kirjoittaessani uusimmassa 10.5.6-päivityksessä korjauksen tähän ongelmaan, itsellä ongelma ei ole korjaantunut vielä päivityksen jälkeenkään.

 

  • Screen burn-in / Image retention - Toinen hyvin ärsyttävä ongelma. Kuva jää todella herkästi näyttöön kiinni. Jo pelkästään ambient displayn aktivointi 10 sekunniksi tuottaa haamukuvan näytölle. Kellonaika ja tilapalkki ovat jo jääneet pysyvästi jumiin näyttöön, vaikka puhelin on vasta 2 viikkoa vanha. Vanhassa, lähes 2-vuotiaassa OP kutosessani screen burn-iniä ei ole vieläkään silmin havaittavissa. Näyttöäni kun nyt tarkemmin harmaata taustaa vasten tutkin, erotan haaleasti vihreän sormenjälkitunnistimen kuvakkeen ääriviivat. Hyvin vakava kosmeettinen haitta, olo on hieman petetty kun tonnilla saa tällaista laatua näytön osalta. Näytön speksit ovat ihan mahtavat, mutta nämä ongelmat pilaavat ison osan käyttökokemuksesta.

Näytön isoja ongelmia lukuun ottamatta tämä on mahtava puhelin! Toivottavasti OnePlus saa nämä ongelmat korjattua, jonka jälkeen voin puhelinta erittäin lämpimästi suositella!

 

 

 

Noniin, nyt muutama hetki vietetty OnePlus 8 Pro kanssa. Itselle valikoitui 8g+128gt Black versio. Ennen julkaisua oli selkeää, että tilaan normi 8, mutta esittelyn loputtua poltteli pro versio näytön, kameroiden ja langattoman latauksen vuoksi. Pro lähtikin tilaukseen pop up-tapahtuman kautta.


Pop Up-paketti oli tyylikkäästi kasattu paketti. Paketin sisällön parasta antia itselle olivat karbon kuoret ja ne olisikin olleet ostoslistalla, jos ei olisi tullut paketin mukana.


Kuulokkeet olivat aika perus kauraa, mutta toki kiva lisä. On-off toiminto magneeteilla on näppärä, mutta turhan helposti napit irtoavat ja menevät päälle. 


Itse puhelimeen. Näyttö on upea ilmestys, joskin kaarevuuden vuoksi sivujen pieni värinmuutos vaatinut totuttelua, mieluummin oisin ottanut flätin näytön. Näyttö muuten on kyllä puhelimen parasta antia ja tuo 120hz näyttö on kyllä kermaa. Toki nuo näyttöongelmat mistä on tullut luettua vähän varjostavat, vaikkakin itsellä ilmeisesti on käynyt tuuri ja näyttö on ollut priimaa. Pitää koputtaa puuta tämän suhteen. 

 

Kamerat myös ovat ottaneet ison stepin eteenpäin edellisestä puhelimestani (OnePlus 6). Laajakulmasta olen pitänyt erityisesti varsinkin, kun laatu ei häviä merkittävästi, eikä tarvitse kirkkailla enää erillisten Black eye linssien kanssa. Filtteri kameraa en vain ole vielä ymmärtänyt?


Itselleni tämä puhelin on taas yks koko luokka isompi ja silti vielä mahdollinen käyttää yhdellä kädellä, mutta mennään jo todella rajoilla. Onneksi puhelin on kohtuu slimmi kokoisekseen, muuten tämä olisi jäänyt haaveeksi.

 

Mobiilidatan kanssa on paikoitellen ollut ongelmia, jotka on korjaantunut, kun on lentokone tilassa käyttänyt. Pieni asia, mutta ärsyttävä tämän hintaluokan laitteessa. Toivottavasti OnePlussalla saadaan nämä lapsuudet korjattua päivitysten kanssa. 

 
Mutta kaiken kaikkiaan puhelin on kyllä todella vakuuttava, kun muutama lapsuus katoaa ja tuo näyttöongelma korjaantuu. Toki nämä lapsuudet olisi saaneet jäädet kehitysvaiheeseen. 

 

 

 

@MrAlexandra  Voisitko olla meidän tukeen yhteydessä näytön ongelmista? Tuo näytön viherrys  matalilla kirkkauksilla on tiedostettu ongelma, jota korjataan pävitysten avulla, mutta kuvan palaminen näyttöön kiinni ei kuulosta hyvältä eikä pitäisi missään nimessä tapahtua ns "normaaleissa" käyttötilanteissa.

https://www.oneplus.com/fi/support

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +20

Viikonloppuna oli komia halo josta sai napattua automaattiasetuksilla ja super widellä ihan hienon kuvan :) (HDR päällä mutta en tiedä onko juuri tässä kuvassa mitään hoodeeärrää)

 

 

 

 

Miten tää kamera voi nähdä kaukosäätimen kuorien läpi? Pitääkö tässä laittaa foliohattu päähän ?

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +13

@K0nna, foliohattua ei tarvita. Kamerasi on herkkä ir- eli infrapunavalolle ja kaukosäätimesi on muovia, joka läpäisee tämän.

 

Kun monet kaukosäätimet toimivat infrapunavalolla, on luonnollista, että ainakin osa kuoresta on infrapunavaloa läpäisevää. Yleensä tämä on ollut kaukosäätimen yläreunassa oleva erillinen pieni ikkuna. Mutta tässä tapauksessa suunnittelija on päätynyt tekemään koko kuoren samasta muovista.


@irritus@  kirjoitti:

@K0nna, foliohattua ei tarvita. Kamerasi on herkkä ir- eli infrapunavalolle ja kaukosäätimesi on muovia, joka läpäisee tämän.

 

Kun monet kaukosäätimet toimivat infrapunavalolla, on luonnollista, että ainakin osa kuoresta on infrapunavaloa läpäisevää. Yleensä tämä on ollut kaukosäätimen yläreunassa oleva erillinen pieni ikkuna. Mutta tässä tapauksessa suunnittelija on päätynyt tekemään koko kuoren samasta muovista.


Kiitos hyvästä vastauksesta ? ihmettelin myös, että miksi patterikotelon kannen läpi ei näy patterit. Mutta se on siis eri muovia jostain ei infrapunavalo mene läpi

Olipa mielenkiintoinen kuvauskohde @K0nna - tämä 8 Proon filtterikamera oli itselle tätä kuvaa ennen pohdinnassa, että onko kyseessä oikea IR-ominaisuus vai onko IR-väriefekti luotu suurimmalta osin värimanipulaation kautta. Tämä kuva todistaa että kyseessä on kuin onkin aito IR-kamera!

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +20

Mainitsin tuolla 5G Laitelähettiläs -ketjussa, että minulla on kokemusta vuosien varrelta vain iOS-laitteista. Olen nyt käyttänyt OP8 Prota noin viikon pari ja täytyy sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt siitä kuinka helppoa siirtymä on ollut. Olen antanut vuosien varrella Android-puhelimille "mahdollisuuden" muutaman kerran mutta aina on joku klikki tullut ja olen palannut iPhonen pariin. Suurin klikki on tullut näytöstä ja sen tuntumasta, käyttämissäni Android-puhelimissa näytön tuntuma on ollut erilainen kuin iPhonessa ja esimerkiksi virhepainalluksia on tullut viestejä kirjoittaessa. Tässä OnePlus 8 Prossa tuntuu olevan omaan käteen sopiva näyttö, tuntuma on hyvä ja tällä on hyvä kirjoittaa.

 

Se minkä löysin haasteeksi tässä siirtymässä on iCloud, minulla on siellä jotain 44 gigaa kuvia ja videoita ja haluaisin ne myös tähän OnePlussaan. OnePlus Kytkimellä (Switchillä?) ne saisi siirrettyä mutta suuresta määrästä johtuen aikaa menee tyyliin 12 tuntia ja tänä aikana sovellusta ei saisi sulkea. Joten tämä ei ole vaihtoehto. iCloudista saa talletettua tiedostot tietokoneelle ja sieltä ne vaikka OneDriveen mutta vain 1000 tiedostoa kerrallaan.

 

Onko kenelläkään tähän vinkkiä? :)

 

Pakko mainita vielä OnePlus 8 -sarjan pikalataus. Pitkäikäiselle iPhone-käyttäjälle tunnin latausaika tyhjästä täyteen on jotain uutta ja hienoa :)


@KKKaitsu@  kirjoitti:

Kokoero Oneplus 6 puhelimeen on sopivan maltillinen, näytön kaareutuminen on hieman häiritsevää näin aluksi mutta uskon että siihen tottuu.

 

Sain lähetyksessä puhelimen ja kuulokkeet. Puhelin on Ultramarine Sininen, 12/256 versiona.

 

Puhelimen mukana on yllätyksekseni myös 2 kpl suojakalvoja näytölle. Näytössä ei näytä olevan valmiiksi asennettua kalvoa.

 

Seuraavaksi kun olen kopioinut vanhan puhelimen tiedot uuteen niin voin viedä vanhan liikkeeseen vaihtohyvitystä varten.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisäyksenä aiempaan unboksaukseen...

 

Nyt kun tuo kauan odotettu pop-up boksi on saatu toimitettua myös minulle niin otin siitä muutaman kuvan ja kerron pari mielipidettä puhelimesta noin kuukauden käytön jälkeen.

 

 

Tuollaista sieltä löytyi. Kokeilin tuota carbon suojusta puhelimeen mutta olen jo ehtinyt tottua siihen kirkkaaseen joten jatkan sen käyttämistä. Ja muutenkin tuo väri on sen verran hieno (sininen) että en sitä halua piilottaa. Bullets Z jää odottamaan sitä aikaa kun v2 joskus sanoo sopimuksensa irti.

 

Puhelimessa esiintyy ajoittain jäätymistä chromea käyttäessä, siitä pääsee ohi kun sulkee näytön ja avaa uudelleen.

Jostain syystä puhelin ei osaa älykkäästi vaihtaa wifin ja mobiilidatan välillä, varsinkaan jos edistyneet asetukset on käytössä.

Sormenjälkilukija toimii nopeasti, näytöstä en osaa sanoa sen kummempaa kuin että näyttää hienolta.

Movies kansiossa oleva Dolby Atmos -demovideo antaa hyvän kuvan kaiuttimista.

 

Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen ostokseeni.


@KKKaitsu@  kirjoitti:

Koko ero Oneplus 6 puhelimeen on sopivan maltillinen, näytön kaareutuminen on hieman häiritsevää näin aluksi mutta uskon että siihen tottuu.

 

Sain lähetyksessä puhelimen ja kuulokkeet. Puhelin on Ultramarine Sininen, 12/256 versiona.

 

Puhelimen mukana on yllätyksekseni myös 2 kpl suojakalvoja näytölle. Näytössä ei näytä olevan valmiiksi asennettua kalvoa.

 

Seuraavaksi kun olen kopioinut vanhan puhelimen tiedot uuteen niin voin viedä vanhan liikkeeseen vaihtohyvitystä varten.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jatkan tähän tunnelmia nyt jokusen viikon käytön jälkeen.

 

Ensin kuvat tänään saapuneesta paketista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokoero kuutoseen on tosiaan selkeä, mutta ei tuo enää tunnu suurelta laitteelta.

 

Edellisessä käytin pop sockettia mutta tähän en sitä aio laittaa. Hyvin on pysynyt kädessä ilman sitäkin.

 

Langatonta latausta en ole vielä päässyt kokeilemaan koska, no eihän niitä latureita ole oikein missään vielä saatavilla. No, autossa on QI alusta mutta sitä varten täytyy ottaa tuo suojakuori pois, ei mahdu muuten.

 

Bullets v2 toimii hyvin, Z kuulokkeita en ajatellut ottaa käyttöön ennenkuin edelliset hajoaa. Suojakuorista kirkas on käytössä, carbon ja sandstone tuntuu tyhmältä kun puhelin on niin hienon värinen.

 

Kameraa ei tule kännykässä niin paljoa käytettyä että siitä voisi sen kummempia sanoa. Kai se ihan kiva on.

 

Mun silmällä en huomaa 120Hz näytössä mitään eroa mihinkään. QHD resoluutio on käytössä.

 

Chrome jäätyy aika useasti, tästä pääseen eroon kun sulkee näytön ja avaa sen uudelleen.

 

Sormenjälkilukija toimii nopeasti ja suht luotettavasti.

 

Ärsyttävin ongelma on wifin ja mobiilidatan kanssa. Jos asetuksista on älykkäät vaihdot ja kaistan kiihdytykset päällä niin mobiilidata ei toimi kun on poistunut kotoa.

 

Puhelimen movies kansiosta löytyvä Dolby Atmos demo on  ihan jännä, mutta en ehkä katsoisi kokonaista elokuvaa noin pieneltä ruudulta vaan tuon ominaisuuden takia.

 

Summa summarum, olen tyytyväinen ostokseeni. Ja loppu hyvin, kaikki hyvin. Sain enemmän kuin mitä odotin. Kiitos.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +7

Kuulin huhuja, että OTA päivitys OP8:een dual-simmin osalta tulisi vasta Q4/2020. Voitteko vahvistaa, että tulee jo kesällä? En todellakaan halua odottaa vuoden loppupuoliskolle päivitystä.

 

Olen myös huomannut, että GPS ei toimi cellmapperin kanssa, poistin myös kaikki virransäästöt kyseiseltä ohjelmalta, mutta ei auttanut. Pitää ilmeisesti avata support ticket.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +17

@KKKaitsu Kirjoitit mobiilidatan toimimattomuudesta. Onko sinulla 5G verkko käyttöpaikassasi (eli näkyykö 5G-logo), kenties Telia jos on, tai Elisa muualla kuin: Helsinki, Vantaa, Tampere, Turku, Jyväskylä?

 

Saattaa olla, että kyseessä on ongelma, jonka juurisyy on jossain verkon parametrien ja laitteen modeemin käyttäytymisessä. Tämä on Nokialla selvityksessä.

 

Muutoin laite on vallan mukava!


@Purnipsi@  kirjoitti:

@KKKaitsu Kirjoitit mobiilidatan toimimattomuudesta. Onko sinulla 5G verkko käyttöpaikassasi (eli näkyykö 5G-logo), kenties Telia jos on, tai Elisa muualla kuin: Helsinki, Vantaa, Tampere, Turku, Jyväskylä?

 

Saattaa olla, että kyseessä on ongelma, jonka juurisyy on jossain verkon parametrien ja laitteen modeemin käyttäytymisessä. Tämä on Nokialla selvityksessä.

 

Muutoin laite on vallan mukava!


Ei ole 5G liittymää.

 

Sen huomasin että jos valitsee ensisijaiseksi verkoksi 2-4G:n niin mobiilidata laahaa 0,01 nopeudessa. Jos valitsee 2-5G verkot niin nopeus on luvattu.

 

Kahden kanavan kiihdytys on ollut pois käytöstä niin tuo ensimmäisen viestin ongelma on pysynyt poissa.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +17

Onpa erikoista, tuo ei pitäisi vaikuttaa mihinkään, jos ei ole 5G liittymää ja verkkoa. Mitä puhelimen ilmoituspalkin kuuluvuuspalkeissa lukee? 4G, 4G+, 5G?


@Purnipsi@  kirjoitti:

Onpa erikoista, tuo ei pitäisi vaikuttaa mihinkään, jos ei ole 5G liittymää ja verkkoa. Mitä puhelimen ilmoituspalkin kuuluvuuspalkeissa lukee? 4G, 4G+, 5G?


4G siinä näyttää lukevan.


@KKKaitsu@  kirjoitti:

@Purnipsi@  kirjoitti:

Onpa erikoista, tuo ei pitäisi vaikuttaa mihinkään, jos ei ole 5G liittymää ja verkkoa. Mitä puhelimen ilmoituspalkin kuuluvuuspalkeissa lukee? 4G, 4G+, 5G?


4G siinä näyttää lukevan.


@Purnipsi 

Lisään tähän vielä että välillä näkyy 4G ja välillä 4G+

Vastaa