Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
 • 5458 custom-general.kudos
 • 5040 custom-general.replies
 • 44 custom-general.solutions

5G Laitelähettiläät testaavat - ota seurantaan ja kysy lisää

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

200428_Telia_post_laitelahettilaat_yhteiso_2_v4.jpg

 

 

Käynnistimme alkuvuodesta Telia & OnePlus 5G Laitelähettiläs 2020 -kilpailun, jonka voittajat tulevat testaamaan tämän vuoden ajan OnePlussan uutuustuotteita ja meidän liittymää sekä kertomaan omia kokemuksiaan ja oppejaan myös muille. Kilpailu on nyt päättynyt ja meidän uudet upeat 5G Laitelähettiläät ovat @Heidihelene sekä @JoonasPNieminen, onneksi olkoon 🙂

 

Pääset tutustumaan Heidiin ja Joonakseen alla olevien esittelyiden kautta. He tulevat tekemään juttuja pitkin vuotta tähän samaan ketjuun, joten ota tämä ketju seurantaan ja jos olet jäsen niin voit tilata tästä itsellesi hälytyksen aina, kun ketjuun julkaistaan jotain uutta. Pääset tilaamaan hälytykset tämän ketjun oikeassa yläreunassa olevan hammasrattaan kautta.

 

Tämä ketju on myös sitä varten, että tänne voit myös heittää heille kysymyksiä, kysyä tarkennuksia tai vaikka pyytää vaikka testaamaan jotain tiettyä asiaa. Kysy lisää, kommentoi ja keskustele.

 

Mahtavaa päästä seuraamaan 5G Laitelähettiläidemme matkaa. Matkaa, joka käynnistyy än yy tee nyt 🙂

 

 

👇

 

PSX_20200415_165519-01.jpeg

 

Hei!

 

Mun nimi on Heidi ja oon toinen Telian ja OnePlussan 5G laitelähettiläs vuonna 2020.

 

Kerron nyt lyhyesti millaisen henkilön Telia ja OnePlus on oikein saanut...

 

Olen 19v nuori naisen alku Turun läheltä. Maaliskuussa sain ylioppilaskirjotukset päätökseen joten tällä hetkellä olen täysin vapaa kaikista oppikirjoista. Minulla on kalenteri nyt tyhjää täynnä, joten pakko myöntää, että laitelähettiläs titteli ei olisi voinut tulla enää parempaan ajankohtaan.

 

Mutta takaisin itseeni… Sopivin adjektiivi minua kuvaamaan on tomera. Olen päättäväinen, reipas ja yritteliäs. En pelkää tutustua uusiin ihmisiin ja sen myötä minulla on paljon hyviä ystäviä elämässäni, joista olen todella kiitollinen. Pyysin myös ystäviäni kuvailemaan minua, ja moni kuvaili minua todella persoonallisena, positiivisena ja leveä hymyisenä tyttönä. Yhdyn heihin täysin.

 

PSX_20191227_181618.jpg

 

Ja vielä muutama tieto itsestäni. Olen puoliksi tanskalainen ja se tuokin minulle ”etuoikeuden” päästä Tanskaan joka vuosi (voi olla, että tästä vuodesta tuleekin sitten poikkeus…). Minulla on kissa sekä koira, ja koiran kanssa lenkille meneminen metsään on yksi parhaista asioista mitä tiedän! Harrastan jalkapalloa ja urheilen muutenkin melko paljon. Ainiin ja ananas ei kuulu pitsaan.

 

Mutta siinä olisi nyt lyhyt tietopläjäys siitä, millaisen kaverin Telia ja OnePlus on oikein saanut mukaansa. Minua voi tulla seuraamaan myös Instagramin puolella → Heidihelene_.

 

 

👇

 

Terve!

 

Nimeni on Joonas Nieminen ja olen toinen Telian ja OnePlussan 5G Laitelähettiläistä. Olen kolmekymppinen media-alana yksinyrittäjä Jyväskylästä. Teen pääsääntöisesti videotuotantoja mutta otan myös paljon valokuvia. Asiakkaitani ovat sekä yksityishenkilöt että isot kansainväliset yritykset. Koulutukseltani olen Medianomi (AMK).

JoonasNieminen_oneplus8pro_spinner_GIF_small.gif

 

Perheeseeni kuuluu vaimo, 2 tarhaikäistä tytärtä ja koira. Heidän kanssaan tulee ulkoiltua paljon – säässä kuin säässä. Matkustamme mielellämme sillä sukulaisia ja tuttavia löytyy useastakin eri maailman kolkasta. Työnikin on vienyt minua ympäri Eurooppaa kamerakaluston kanssa. Toki hallitsevan tilanteen takia matkustaminen on tällä hetkellä vaihtopenkillä.

 

JoonasNieminen_perhe.jpg

 

Tulen suorittamaan laitetestausta sekä yrittäjän että perheenisän näkökulmasta. Työssäni pyrin aina hyödyntämään uusia laitteita, jotta työnteko olisi tehokkaampaa ja että saisin uusia näkökulmia luovuuteen. Tyttärien kanssa tulee myös touhuttua paljon ja tällöin dokumentoin heidän seikkailujaan usein puhelimen avulla.

 

JoonasNieminen_social_media_QR_codes_v3.jpg

 

Työ- ja arkielämääni voi seurata Instagram-tililtäni @joonasnieminen.fi ja facebookin puolella yrityssivuni on @joonasnieminen.fi. Näiden lisäksi liityin juuri TikTokkiin nimimerkillä @JoonasNieminenFI. Tulevia laitelähettiläs laitetestausvideoita ja muita vinkkejä kuvaukseen liittyen julkaisen YouTube-kanavallani Joonas Nieminen. Samaiset laitetestausvideot julkaisen myös täällä Telia-yhteisössä saateviestien ja lisäkuvien kera. Jos englanninkieli taipuu niin julkaisen myös videotuotannon vinkkejä Frame Upgrade nimisellä YouTube-kanavallani.

 

PS: Ananas kuuluu pizzaan. Banaanikin on hyvä lisä silloin tällöin – kannattaa kokeilla 🙂

Tero, Yhteisömanageri

Jos kommentti ratkaisi ongelmasi paina "Hyväksy ratkaisuksi" | Paina tykkää, jos pidit kommentista

Kuluttaja-asiakkaat: Apua ongelmatilanteisiin

Yritysasiakkaat: Apua ongelmatilanteisiin

Häiriötiedotteet ja -kartat 

Minun Telia -sovellus palveluiden hallinnointiin

 Telia 5G lähettiläät

Haluatko tietää ja oppia laitteista lisää 

20 vastausta
Kuukkelinpuu
Vakiokalustoa ☆
 • 87 custom-general.kudos
 • 197 custom-general.replies
 • 2 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Onnea valituille vielä kerran.

 

Itseäni kiinnostaa 1+:an toimivuus päivittäisessä käytössä. 

 

Otetaan nyt esimerkkinä vaikka päivittäinen lenkki, josta tulee kuvia sekä videoita. Kuinka onnistuu editointi ja mitä sovelluksia siinä joutuu käyttämään (löytyykö puhelimesta suoraan).

 

Akun kesto on myös asia, joka minua kiinnostaa. Vaikuttaako ulkoilma puhelimen toimintaan kuinka paljon (lämpötilan vaihtelut).

 

5G verkko on vielä aika suppealla alueella käytössä. Itseäni kiinnostaa se, kuinka paljon päivittäisessä käytössä 5G on nopeampi kuin esim 4G. Kuinka onnistuu verkon vaihto (katkeaako puhelut yms). Tätä puheluiden katkeilemista olen saanut osakseni erittäin paljon 3G / 4G verkoissa, eikä ongelmiin ole löydetty ratkaisua.

 

Joonakselta tulee varmaan seikkaperäinen raportti 5G puhelimen ja verkon toimivuudesta "hotspottina"?

 

Myös kattava esittely sovelluksista mitä puhelimessa on ja mitä itse on joutunut asentamaan kiinnostaa. Tämä on asia, minkä jokainen varmaan tekee vanhasta tottumuksesta kuten pizzan täytteen valinnan. 

 

Nämä nyt tuli ajatuksiin ensimmäisenä. 

 

Kysellään lisää aikanaan...

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
 • 5458 custom-general.kudos
 • 5040 custom-general.replies
 • 44 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Minua kiinnostaisi OnePlus 8 -sarjan osalta kaikki pienet käyttöä helpottavat kikat. Minulla on viime vuosilta kokemusta oikeastaan iOS-laitteista joten olisi mukava tietää ja oppia, miten OP8:sta otetaan niin sanotusti kaikki irti 🙂 Oikopolut, pikatoiminnot ja niin edelleen.

Tero, Yhteisömanageri

Jos kommentti ratkaisi ongelmasi paina "Hyväksy ratkaisuksi" | Paina tykkää, jos pidit kommentista

Kuluttaja-asiakkaat: Apua ongelmatilanteisiin

Yritysasiakkaat: Apua ongelmatilanteisiin

Häiriötiedotteet ja -kartat 

Minun Telia -sovellus palveluiden hallinnointiin

 Telia 5G lähettiläät

Haluatko tietää ja oppia laitteista lisää 

Heidihelene
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 178 custom-general.kudos
 • 96 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Kiitos paljon @Kuukkelinpuu !!

 

Tosiaan, OnePlus 8 pro on ollut minulla vasta kaksi viikkoa käytössä, mutta tässä ajassa voi jo sanoa, että kyllä tämä puhelin on vertaistaan vailla. 

 

Viimeistään ensi viikon alussa aijon tehdä kattavamman esittelyn siitä, millainen puhelin on ollut ja kuinka toiminut nämä pari ensimmäistä viikkoa. Vastaan silloin myös tarkemmin noihin sinun kysymyksiisi! Samoin vastaan @TeroRe kommenttiin. 

Heidihelene
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 178 custom-general.kudos
 • 96 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Ensikokemukset!

Glacial GreenGlacial Green

 

Kahden viikon jälkeisen käyttökokemuksen jälkeen pakko sanoa, että OnePlus 8 pro on todella ylittänyt odotukset. Kun sain sen ensimmäisen kerran käteeni se tuntui niin laadukkaalta ja hyvältä kädessä. Tämä Glacial Green väri, suomeksi Jäätävän Vihreä, on todellakin minun mieleeni, aivan upea! Myös tämän puhelimen mattainen lasipinta on paljon parempi kuin esimerkiksi OnePlus 6 lasinen takakuori, tässä takakuoressa ei tosiaan näy UnboxingUnboxingsormenjäljet ja siksi tätä voikin hyvin käyttää ilman suojakuoria! Mutta kun oli tottunut siihen OnePlus 6:seen, joka minusta sekin oli jo iso puhelin käteen, niin tämä 8 pro tuntui ensiksi jättiläiseltä. Se ei onneksi ole leveämpi, mutta hieman pidempi. Mutta tähänkin suuruuteen nopeasti tottuu. Toki toivon, että tästä suuremmaksi ei puhelimet enää muutu!

 

Kun siinä hetken olin ihastellut puhelimen ulkokuorta, oli aika avata se. Ja aivan ensiksi kun kielen valitseminen tuli eteen, olin varmaan parisenkin minuuttia vaan ihmettelemässä 120Hz näyttöä! Siinä rullailin ylös ja alas ja ihmettelin. Toisessa kädessäni oli OnePlus 6, jossa 60Hz näyttö ja se ero oli todella suuri! Nyt minun vanha puhelin tuntui ihan tökkivältä kapistukselta kun vertasi sitä 120Hz 8 pron näyttöön.

 

keltanenkukka.jpgMutta kuten esimerkiksi @Kuukkelinpuu  kysyit, mitä on pitänyt ladata puhelimeen, niin minun ei tavallaan tarvinnut ladata mitään. OnePlus Switchin avulla sain todella kätevästi vanhan puhelimen tiedot, kuvat ja sovellukset tähän uuteen 8 Prohon (toki, siinä menee jonkin aikaan kun yli 3000 kuvaa ja monta sovellusta siirrettään puhelimesta toiseen). Mutta kun tiedonsiirto oli valmis, uudessä OnePlus 8 prossa oli kaikki, ja se näytti sisällöltään täysin samalta kuin vanhani. Taustakuvat ja sovelluksien paikat näytössä yms oli kaikki nyt identtiset vanhani kanssa, niin ei tarvinnut aloittaa ns alusta. Toki, koska omistan monta sovellusta, niin siinä menee aikaa kun pitää kirjautua uudestaan kaikkialle ja antaa kaikille sovellukset lupansa esim. sijaintiin tai yhteistietoihin. Mutta jos en aivan väärin ole ymmärtänyt, niin ainakin Netflix on puhelimessa valmiiksi.

 

valkovuokko.jpg

Mutta nyt on pakko päästä jo puhumaan puhelimen parhaasta  asiasta, meinaan takakamerasta. OnePlus 8 pron kamera on todella paljon parempi mitä uskoin! Ensimmäisenä päivänä kykkisin ympäri meidän talon pihaan ja hämmästelin ja ihailin kuinka tarkkoja kuvia tällä saa LÄHELTÄ! Kameran supremakro ominaisuudella saa niin hyviä kuvia läheltä, että ei uskoisi kuvien olevan puhelilla otettuja. Lisäksi kamera tunnistaa eläimet, mikä mahdollistaa todella hyvät eläinkuvat. Itse kun ainakin räpsin paljon Lyyli_sininentaivas.jpgkuvia lemmikeistäni, niin OnePlus 8 pron kamera takaa sen, että kuvista tulee laadukkaita. OnePlus 8 pron kamera myös takaa sen, että värit pysyvät hyvinä. Esimerkiksi kuvassa jossa on koirani, niin takana oleva taivas näkyy sinisenä. Vanhalla OnePlus 6 tuo taivas näyttäisi kuvassa valkoiselta, koska olen kohdentanut kuvan koiraani ja takana olevat värit jäisivät huomioimatta. OnePlus 8 pron kamera tekee kuvista täydellisiä.

 

mäjapässi.jpgLisäksi etukamera on mielestäni moitteeton, sen ei tarvitsekkaan olla niin täydellinen. En muutenkaan sitä hirveästi käytä, mutta kyllä silläkin tulee hyvin tarkkoja kuvia luonnonvalossa ja joskus on kiva ottaa selfie vaikka pässin kanssa 😄

 

Ajan mittaan tulen enemmän kertomaan kamerasta, koska vielä en ole kerennyt/päässyt kokeilemaan esimerkiksi puhelimen yönäkymää, millainen se on ja en ole vielä hirveän monipuolisesti kameraa käyttänyt. Videotakin olen kokeillut vain sen verran, että olen nähnyt laadun. Ja tällä puhelimella saa todellakin todella laakuddaita videoita ja vaikka käsi tärisisi, sitä ei huomaa. Puhelin vakauttaa tärinät automaattisesti jolloin videot ovat todella sulavia.

 

Mutta kuvien muokkauksesta vielä vähäisen. OnePlussalla on itse galleriassaan minusta aika hyvät mahdollisuudet päästä muokkaamaan kuvia oman mielensä mukaisesti. Itse olen kahden vuoden sisällä kuitenkin tykästynyt tämän lisäksi käyttämään Snapseed ja Photoshop Express nimisiä sovelluksia. Niissä on omat hyvät puolensa kuvien muokkauksen suhteen. Snapseedillä saa esimerkiksi vain tiettyjä kohtia kuvassa hämärrettyä/kirkastettua ja sitten taas Photoshop Expressissä on laajempi valikoima filttereiden suhteen. Video -editointeja en ole vielä tehnyt, mutta enköhän jossain kohtaa niitäkin tule tekemään. Itse galleriassa videoita voi kuitenkin leikata, niihin saa filtterin sekä taustamusiikin.

 

liilatkukat.jpgOnePlus 8 pron akku on myös moitteeton. En ole itse vielä huomannut,  että lämpötilan vaihtelut olisivat vaikuttaneet sen kulumiseen, mutta toisaalta nyt on ulkosalla jo lämpösempää kuin kuukausi sitten. Akku kuluu hyvin hitaasti, mutta itse kun olen ainakin näin koronan takia paljon kotona istuskellut puhelin kädessä, pitää akku ladata kerran päivässä. Minusta se on kuitenkin todella vähän, jos miettii, että käytän raskaita sovelluksia päivittäin, monta tuntia, kuten esimerkiksi Snapchattia. Toki akun saa myös kulumaan nopeemmin, jos sitä käyttää yhtäjaksoisesti paljon esimerkiksi pelaamiseen. Mutta Warp Charge 30T laturin avulla puhelimen akku täyttyy hetkessä.

 

Valitettavasti minä en voi kertoa 5G verkosta, sillä itse en asu 5G verkon kantoalueella. Sen lisäksi korona -tilanteen takia en paljon liiku kotoota muualle, niin en ole päässyt paikkaan, jossa 5G toimisi. Toivottavasti kuitenkin tänä vuonna pääsen näkemään vielä 5G verkon nopeuden.

 

Tässä kuva ensimmäisestä etä-OnePlus-laitekokouksesta, johon minä ja kissani osallistuttiinTässä kuva ensimmäisestä etä-OnePlus-laitekokouksesta, johon minä ja kissani osallistuttiin

 

Lopetan tämän nyt tähän, mutta ensi kerralla, kun olen vielä hieman tutustunut syvemmin puhelimeen, aijon kertoa omista kokemuksistani siitä, millaista on käyttää OnePlus 8 pro puhelinta ja mitkä pikatoimminot koen hyviksi ja mitkä ovat minun vinkkini puhelimen käyttämiseen. Pysykää siis kuulolla!

JoonasPNieminen
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 158 custom-general.kudos
 • 140 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Olen käyttänyt nyt OnePlus 8 Pro -puhelinta reilun kuukauden ajan ja tässä olisi omat mietteeni kyseisestä luurista videon muodossa:

 

👇 Alla on vielä otsikoittain hieman enemmän avattuna asioita mitä en videoon sisällyttänyt (olisi tullut muuten aivan liian pitkä pätkä). Aikakoodeja klikkaamalla selaimeen avautuu uusi ikkuna YouTube-videoon kyseiseen kohtaan: 

 

00:43 - Puhelimen sisältö

Omassa puhelimessani on 12 GB nopeaa RAM-muistia ja 256 GB tallennustilaa. On olemassa myös hieman "kevyempi" mallikin missä on 8 GB nopeaa RAM-muistia ja "vain" 128 GB tallennustilaa. Nämä kevyemmätkin speksit pesee useamman muun puhelinmallin helposti, eli kumpaan malliin tahansa päädyt niin käsissäsi on todella tehokas puhelin mikä tulee kestämään pitkään. Normaalisti puhelimissa on 16 GB sisäinen tallennustila ja tällöin Micro-SD kortti on ollut hyvä lisä, varsinkin jos kuvaa paljon. OnePlus 8 -malleissa ei ole Micro-SD kortille paikkaa, mutta tätä et tule tarvitsemaan koska sisäinen tallennustila on jo omasta mielestäni riittävä.

 

00:58 - Käyttöjärjestelmän lyhyt esittely

Oxygen OS on "pudas" Android ja lainausmerkit siksi, että Oxygen OS ei kuulu virallisesti tähän "puhdas" leiriin, mutta OnePlus on ottanut itselleen tavoitteeksi ylläpitää samoja standardeja. Peruskuluttajille suunnatuissa puhelimissa löytyy vaikka mitä kaikkea turhaa sovellusta valmiiksi asennettuna mitä on tosi hankala siivota pois. Puhtaassa käyttöjärjestelmässä tämmöiset sovellukset on pyritty karsimaan tehdasasetuksien ulkopuolelle, mikä takaa käyttöjärjestelmän nopeuden ja tallennustilaakin jää enemmän käyttöön.

 

01:13 - Akun latausominaisuudetVasemmalla perinteinen laturi. Oikealla OnePlus WARP Charge -laturi.Vasemmalla perinteinen laturi. Oikealla OnePlus WARP Charge -laturi.

WARP Charge -pikalataus on erittäin kätevä semmoisille ketkä liikkuu paljon. Hetkeksi kun luurin laittaa seinään kiinni niin virtaa pitäisi löytyä!  WARP Charge ominaisuus löytyy myös LANGATTOMANA, mikä on myös uusi ominaisuus OnePlus puhelimissa. OnePlussan WARP Charge -laturi on kyllä aika kookas verrattuna perinteisiin älypuhelin latureihin... Pidän myös OnePlussan normaalia paksummasta ja punaisesta USB-johdosta - ei mene ihan heti laturit sekaisin muiden kanssa 🙂

 

01:24 - IP68-luokitus

Virallinen IP68-luokitus löytyy! Varsinkin nyt Koronapandemian aikana (ja miksi ei muulloinkin) puhelinta kannattaa pestä säännöllisesti. Puhelinta tulee räplättynä niin useasti monessa eri paikkaa. Vaikka peset käsiäsi tiuhaan niin puhelimessa ja sen kuoressa olevat pöpöt hyppää heti takaisin käsiin.

 

01:47 - Käyttöönotto

Edellinen puhelimeni oli Samsung Galaxy S9 ja siirsin yhteystiedot, sovellukset yms. käyttäen Google Accountin siirtopalvelua. Yhdistin OnePlus 8 Pro:n WiFi:iin ja puhelin alkoi siirtää tietoja ja asentaa sovelluksia automaattisesti - taustalla. Eli pystyin käyttämään puhelinta tänä aikana jo asennetuilla sovelluksilla ja uusia sovelluksia putkahti esiin sitä mukaan kun asennukset valmistuivat. Kätevää!

 

02:26 - Puhelimen koko

OnePlus 8 Pro on iso puhelin. Ei kovin leveä vaan enemmänkin pitkä. Itselläni on pienet kädet, joten tietyt toiminnot ovat pienen sormijumpan takana. Tosin tämä ei minua haittaa ja tiettyjen kuorien kanssa käsiteltävyyteen saa helpostusta.

 

02:46 - Alert Slider
Tosi kätevä tapa muuttaa puhelimen tilaa äänettömälle, värinälle ja takaisin äänet päälle. Samankaltainen vipu löytyy myös iPhone:sta, kummaa että kyseistä kytkintä ei ole yleisemmin otettu käyttöön muiden valmistajien keskuudessa 🤔

02:58 - Näytön ominaisuudet

120 Hz:n näyttö on smoooooooth! Videolla näytän hidastetussa klipissä virkistystaajuuksien eron OnePlus 8 Pro:n ja Samsung Galaxy S9:n välillä. Hertsi (Hz) on taajuuden yksikkö ja näyttöjen tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että kuinka monta kertaa sekunnissa ruutu päivittää itsensä. Maksimi resoluutio on QHD+ (3168x1440). 10-bittinen näyttö takaa erittäin elävät värit. Jos vertaa perinteisiin 8-bittisiin näyttöihin missä eri värisävyjä on reilu 16 miljoonaa, niin 10-bittisessä eri värisävyjä on miljardi.

 

03:36 - Näytön kaarevuus

Joillakin näytön kaarevuus aiheuttanut vahinkokosketuksia, mutta jos käyttää kuoria niin näiden ansiosta saa hieman leveyttä lisää mikä pitää sormet kauempana näytön reunoista. Jos päivität puhelimesi niin softapuolella on tehty korjauksia, millä on pyritty eliminoimaan myös näitä vahinkokosketuksia. Puhelimen päivittämisestä vielä lisää alempana. Itseäni nämä eivät ole haitanneet, johtuneekohan minun pienistä käsistä 🤣

 

04:00 - Sormenjälkitunnistus

Tykkään! Ensimmäistä kertaa otin kyseisen ominaisuuden käyttöön, koska se on "esillä" etupuolella näytön alla muistuttamassa itsestään eikä piilossa takakuoren puolella.

 

04:38 - Takakuori

Ultramarine Blue (Merensininen) väri on aivan mieletön! Syvät sävyt ja hypnoottinen efekti. Mattalasin ansiosta sormenjäljet eivät näy! Käytän puhelintani välillä myös ilman kuoria juurikin tämän näyttävän takakuoren takia - vaikka kuorien kanssa käytettävyys hieman parantuu.

 

05:14 - Kamera-moduuli

Takana oleva kamera-moduuli on ulkoneva. Jos et käytä kuoria niin tasaisella pinnalla puhelimen käyttö voi olla hieman koomista kun se keikkuu edestakaisin reunoille painettaessa. Kuorien kanssa tasoero pienenee huomattavasti kamera-moduulin ja takakuoren välillä mikä helpottaa puhelimen käyttöä tasaisilla pinnoilla. Moduulin iso koko johtuu erittäin laadukkaista kameroista mistä höpisenkin seuraavaksi.

 

05:39 - Kamerat 📷

Kameroita takana on peräti neljä (4) ja näistä pääkamera ja laajakulmakamera omaavat isommat kennot ja pystyvät tuottamaan jopa 48 MP kokoisia kuvia. Yleensä laajakulmakamerat ovat resoluutioltaan pienempiä, joten tämä oli erittäin positiivinen yllätys! Sitten on vielä Hybrid Zoom (eli lähikuva) kamera mikä kestää zoomaamista hiukan, mutta mitä enemmän zoomailet niin sitä suttuisemmaksi kuva menee (vain 8 MP kokoinen kuva). Valokuvaajien vanha sanonta: omat jalkasi on paras zoomi, eli rohkeasti vaan lähemmäksi kuvattavaa kohdetta niin kuvatkin ovat parempia. Lisäksi löytyy myös 5 MP värifiltteri kamera. Tästä onkin jo netti pulloillaan juttuja missä spekuloitu tätä IR (eli infrapuna) ominaisuuden käyttöön liittyvistä seikoista. IR-kamerallahan pystyy näkemään esimerkiksi tiettyjen muovien lävitse mitkä päästävät infrapunavaloa läpi (kaukosäätimien etuosat, VR-laitteet yms.) ja jotkut käyttäjät ovat nostaneet esille huolen että tällä näkisi vaatteiden läpi. Tehdään heti selväksi että mistään vaateröntgen-kamerastahan tässä ei ole kyse 🤣 jotkin vaatteet (esim. tiukemmat ja ohuet mustat vaatteet) saattavat päästää IR-valoa hieman paremmin läpi, mutta ei tämä mikään "X-ray ominaisuus" ole. Kyse siis tästä viimeisestä värifiltteri vaihtoehdosta nimeltään Photochrom. Näyttäviä maisemakuvia tällä saa aikaan. Etukamera löytyy näytön vasemmasta yläkulmasta. Näyttöön on tehty reikä kameraa varten. Etukameran saa "piiloon" asetuksista mikä siis siirtää näytön käyttöaluetta alaspäin jolloin etukameran reikä "sulautuu" käyttämättömän mustan alueen kanssa. Kattavampi katselmus kameroista vielä tulossa erikseen.

 

06:16 - OP8 Pro:lla otettuja valokuviaEtukameralla otettu selfie.Etukameralla otettu selfie.

 

RAW .DNG kuvasta muokattu makrokuva Aarnin aurinkolaseista.RAW .DNG kuvasta muokattu makrokuva Aarnin aurinkolaseista.

 

Laajakulmakameralla otettu kuva Kuopion Puijon hyppytornista.Laajakulmakameralla otettu kuva Kuopion Puijon hyppytornista.

 

Makrokuvaa jälleen.Makrokuvaa jälleen.

 

IR_PHOTO.Still001.jpg

 

 

06:27 - Akku ja virrankulutukseen liittyviä seikkoja

Virtaa löytyy (4510 mAh) ja kyllä sitä saa kulutettuakin jos haluaa esim. QHD+ resolla ja 120 Hz kombolla. En ole itse saanut vielä akua loppumaan normaalikäytöllä vaikka olen pitänyt sijaintia päällä miltein kokoajan. Itse kytken haptiset vahvisteet ja näppäin äänet pois päältä kaikista luureistani. Käytän 120 Hz virkistystaajuutta HD resoluutiolla. Pelaan paljon mobiililla ja Google Mapsia tulee käytettyä navigointiin esim. työreissuilla mistä lisää videolla.

 

07:52 - Tech & Gamer kohdeyleisön ominaisuudet

Mukana tulevien "tech support" tarrojen ja sisältä löytyvän raudan lisäksi puhelimesta löytyy asioita mitkä on suunnattu juurikin tech & gamer kohdeyleisö mielessä kuten Pelitila.

 

08:16 - Pelitila

Pelitila käynnistyy suurimmassa osassa peleissä heti automaattisesti. Pelitilaa pystyy muokkaamaan vaikka siten kuinka puhelut ja viestit hoidetaan Pelitilan ollessa käynnissä. Täältä löytyy myös edistyneempi Fnatic-pelitila missä on vielä enemmän optimointiin ja häiriötekijöiden eliminointiin liittyviä asioita.

 

08:35 - Lapsitila puuttuu

Kohdeyleisö edellä mennään, eli perheellisille puhelimien käyttäjille tutumpi Lapsitila puuttuu OnePlus 8 Pro -puhelimesta. Tämä on kyllä sen verran hintava puhelin, että en ihan heti tätä tarhaikäisten tyttöjeni käsiin antaisikaan, mutta on hetkiä jolloin voisi puhelimen antaa lapsille ja luottaa siihen että eivät vahingossa soittaisi asiakkailleni yms. mitä varten Lapsitila juuri onkin - lapsille rajattu ja turvallinen tila käyttää puhelinta. Monilta muilta valmistajilta tämä löytyy oletuksena yläpalkista tai valmiiksi asennettuna sovelluksena. Ymmärrän kyllä että kyseessä on "puhdas" Android ja raja ennalta asennettujen sovelluksien suhteen pitää vetää johonkin.

 

09:16 - OnePlussan kello

Kellonäytössä on hieno ja uniikki tuntien #1:en värikorostus. Harmi, että kellotyyli ei ole samankaltainen eri näyttötiloissa, punainen korostus ja kellon ulkoasu muuttuu lukitusnäytössä erilaiseksi. Tämä on korjattavissa esim. softapäivityksellä *vink vink* OnePlussan väki 😉

 

10:01 - Audioliitin puuttuu

Olen aina käyttäny langallisia kuulokkeita ja nyt audioliittimen puutoksen myötä on pitänyt totuutella langattomien käyttöön (esim. Pop-up boksin kanssa tulleet Bullets Wireless Z -nappikuulokkeet). Videokuvaajana harmittaa myös audioliittimen puutos, sillä käytän ulkoisia mikrofoneja mitkä vaativat kyseisen liittimen käyttääkseni niitä puhelimessa. USB-C / audio adaptereitakin löytyy, mutta mitä vähemmän palikoita on välissä niin sitä luotettavampi yhteys.

 

10:11 - MEMC-piiri (liikkeen pehmennys)

Tämä ominaisuus taikoo lisää kuvia videoihin, hyödyntäen 120 Hz:n sulavuutta, mikä tekee käyttökokemuksesta yhtenevän olit sitten skrollaamassa some-feediä tai katsomassa videoita YouTubesta. Tuettuja sovelluksia on vielä vähän (YouTube, Netflix yms.), mutta lisää tulee pikkuhiljaa. Tämän käyttäminen on makuasia. Itse EN KÄYTÄ TÄTÄ sillä videokuvaajana ja elokuvien suurena ystävänä haluan katsoa elokuvat, sarjat ja videot siinä kuvataajuudessa kuin elokuvantekijät ovat sen halunneet katsottavaksi. Samainen ominaisuus löytyy monesta älytelevisiostakin ja kytken tämän "saippuaooppera-filtterin" HETI pois päältä. Liika pehmeys kuvassa tuo hyperrealistisen, jopa dokumenttimaisen, fiiliksen elokuviin mistä en pidä. HFR (high frame rate) elokuvatkin kärsivät samasta ongelmasta. Hobitti ja Smaugin autioittama maa (2013) oli huonoin elokuvateatterikokemukseni (3D + HFR).

 

11:34 - Päivityksien tärkeys

Käyttöönoton yhteydessä havaitsin bugeja siellä täällä, kuten Instagramissa värivalinta jäi suurimmalta osin näppäimistön alle piiloon. Mutta kun käyttöjärjestelmän ja sovellukset pitää ajantasalla, niin bugitkin hävisivät sitä mukaa. OnePlus on tunnettu ripeistä päivityksistään.

 

12:07 - OnePlus Community

Varsinkin Tech kohdeyleisö pääsee loistamaan tällä keskustelualustalla missä käyttäjät ja OnePlussan kehittäjät ovat saman katon alla. Tätä kautta voitte lähettää mahdollisia kehityspyyntöjä tuleviin puhelinmalleihin tai käyttöjärjestelmä päivityksiin liittyen. Täältä löytyy hyviä Q&A osioita ja kilpailujakin.

 

12:38 - Musiikin hallinta eleillä

Voit hallita musiikkia eleillä näytön ollessa kiinni (kun tämä asetus on laitettu ensin päälle). Tämä on erittäin kätevä, sillä nyt ei tarvitse avata lukitusta jotta voit ohjata musiikkia puhelimestasi.

Baron
Vakiokalustoa ☆
 • 44 custom-general.kudos
 • 183 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Monen tunnin työ, arvostan. 

Samaan malliin vaan! 

JoonasPNieminen
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 158 custom-general.kudos
 • 140 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Ensimmäistä kertaa maailmassa Fortnite peliä pääsee pelaamaan 90 FPS:llä MOBIILISSA! 😱 Pelikonsoleissa Fortniten virkistystaajuus on rajoitettu 60 FPS:ään, joten luvassa on sulavampaa kyytiä kuin konsoleilla. Itse pelaan Fortniteä PC:llä - katso videolta miten meikäläisen kävi mobiilissa 👇

 

 

Nokkelimmat varmaan huomasikin kun säädin virkistystaajuuden 90 FPS:ään niin muut 3D-asetukset tipahtivat. 90 FPS:n pelikokemus mobiilissa täydellä laadulla olisi aikamoinen suoritus jopa OnePlus 8 Pro:lta. Jotta sulava pelikokemus voidaan toteuttaa, tulee muita asetuksia tiputtaa alemmas. Laitoin asetuksista myös FPS:n näkyville ja nytkin huomaa että pelin aikana FPS hieman elää, mutta pelikokemus oli silti sulava koko pelisession ajan. Jos haluaa pelata EPIC laadulla niin tällöin maksimi FPS on 60 mitä mobiilissa saa asetuksista päälle.

 

Minulla oli myös ruutukaappaus nauhoittamassa pelisessiotani kokoajan ja tämäkin varmasti vaikuttaa pelin FPS:n elämiseen, eli jos pelaat Fortniteä ilman ruutukaappaus nauhoitusta - niin tällöin pelikokemus on vieläkin sulavampi. Ruutukaappauksen maksimi FPS on 60 joten tämä 90 FPS:n sulavuus ei välity YouTube-videon kautta - se pitää itse kokea 😉

 

Progamerit ymmärtää miksi grafiikoiden laatua kannattaa tiputtaa varsinkin kilpapelaamisen yhteydessä - mitä sulavampi peli, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on pärjätä. Itsehän olen nuorempana pelannut PC:llä FPS (first person shooter) -pelejä Euroopan parhaimpien joukossa. Yleisiä grafiikka kikkailuja tuolloin oli että ympäristön laatu tiputettiin minimiin ja hahmojen laatu maksimiin. Tällä tavoin terävät hahmot erottuivat paremmin muun grafiikka "mössön" seasta. Foliaget, eli tämmöset ympäristöön liittyvät koristeet kuten ruohot, laitettiin kokonaan pois päältä. Decalsit ja varjot siedettävälle tasolle, mikä takasi tarpeeksi hyvän tason ympäristön interaktion suhteen. Pro tips tuleville eSports staroille 🤣 Nykyään on niin tehokkaita pelikoneita, että grafiikat saa laitettua maksimiin ja FPS pysyy tarpeeksi korkealla. Grafiikka kikkailulla saa tosin näitä muita etuja mitä mainitsin yllä.

 

Mitä mieltä olitte pelisessiostani? Pärjäsinkö mielestänne hyvin?

 

 

Kuukkelinpuu
Vakiokalustoa ☆
 • 87 custom-general.kudos
 • 197 custom-general.replies
 • 2 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Ison työn olet tehnyt videon suhteen. Kiitos tästä.

 

Kumpikin lähettiläs on seurannassa yhteisön kautta. Oma puhelimen päivitys varmaan siirtyy kauas tulevaisuuteen. 5G on sen verran kaukana, että sen vuoksi en puhelinta lähde nyt vaihtamaan.

 

Mielenkiintoisia ominaisuuksia on 1+ saanut sisälleen. Tuo musiikin ohjaus eleillä voisi olla toimiva lenkkeillessä.

 

Jatkoa odotellessa 🙂

Heidihelene
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 178 custom-general.kudos
 • 96 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Auringonvaloa vasten selfie! Niin tarkka ja hyvä kuva! Takana oleva taivas myös pysyy nätisti sinisenä eikä muutu esim valkoiseksiAuringonvaloa vasten selfie! Niin tarkka ja hyvä kuva! Takana oleva taivas myös pysyy nätisti sinisenä eikä muutu esim valkoiseksi

Nyt on jo käsi tottunut OnePlus 8 pron suureen kokoon ja sen nopeuteen. Yhtenä iltana kun piti äitiä auttaa OnePlus 6 kanssa niin ai kamala että se tuntui tökkivältä! Tää OnePlus 8 pro 120Hz näyttö on jotain niin sulavaa verrattuna 60Hz näyttöön. Toki OnePlus 8 prohon saa asetuksista 60Hz näytön käyttöön, mutta en kyllä suosittele.

 

Tahdon myös vähän suositella asetuksia kun OnePlussa ottaa käyttöön. Suosittelen ehdottomasti ottamaan värisävyksi pimeän (jolloin siis yläpalkki ja asetukset yms. ovat mustalla taustavärillä). Ensinnäkin siksi että minusta se näyttää paljon modernimmalta ja toiseksi, kun itse ainakin käytän puhelinta iltaisin ja joskus hämärässä huoneessa, niin silmille on kivempi se musta väri kuin kirkas valkoinen. Toki valkoinen näkyisi varmasti paremmin esimerkiksi kun puhelinta käyttää auringossa, mutta OnePlus 8 pron näyttö on nii laadukas että ilmoitukset ja viestit pystyy lukemaan kirkkaana kesäpäivänäkin eikä niiden näkeminen tuota ongelmaa.

 

Sitten on pakko mainita yksi sellainen huomio, jos käyttää kasvojentunnistusta näytön lukituksessa. Itse kun puhelimen sain ja kaikki asetukset ja lukitukset laitoin itselleni sopiviksi, niin luulin että puhelimessa on vika ja pistin siitä myös viestiä eteenpäin. Ongelma kuitenkin löytyi ihan omista asetuksista.

Eli... Ongelmana oli kun iltaisin vaikka otin puhelimen pois pöydälle kun aloin nukkumaan mutta hetken päästä päätin vielä katsoa josko ilmoituksia olisi tullut, niin lukitusnäytön kirkkaus olikin yhtäkkiä kirkkaimmillaan vaikka olin juuri pistänyt sen himmeälle. Avatessani puhelimen se kuitenkin himmeni takaisin. En ymmärtänyt aluksi mistä moinen vika johtui ja kyllä silmät kirosi sitä kirkasta lukitusnäyttöä. Ongelma löytyikin sitten kasvojenlukituksesta. Eli jos käytät kasvojentunnistusta, niin ota ihmeessä pois päältä avustava valaistus. Löydät sen asetuksista → turvallisuus ja näytön lukitus → avaa lukitus kasvojentunnistuksella → avausta kasvojentunnistuksella avustava valaistus. En nyt itse muista olinko sen itse laittanut päälle vai oliko se automaattisesti päällä kun omat kasvoni pistin puhelimeen, mutta kyllä siinä pari iltaa kirosin. Pimeässä voi sitten käyttää sormenjälkitunnistusta tai PIN-koodia ilman, että silmiin sattuu. Mutta muuten kasvojentunnistus on toiminut moitteettomasti ja se on kätevä.

 

Viimeiseksi tähän julkaisuun mainitsen vielä ominaisuuden, jonka itse vasta muutama päivä sitten huomasin. Niin kamerassa kuin galleriasta löytyy Google lens ominaisuus. Aivan hirmu kätevää! Google lens siis kerää tietoa kuvasta ja etsii googlesta sitten samannäköisiä hakuja. Jos esimerkiksi on puutarhassa oleva kasvin nimi hakusessa niin ota siitä kuva tai näytä sitä kameraan ja paina google lenssin merkkiä. Hakutulokset eivät toki ole tarkkoja jos kuva on epäselvä tai esimerkiksi kasveista puhuessa niitä on monia samannäköisiä, mutta suuntaa antava varmasti on. Sen lisäksi Google lenssin avulla voi kuvasta kopioida tekstiä sekä se kääntää tekstin. Google lenssiä ei ollut minun vanhassa puhelimessa tai se piti ladata, joten tämä on kyllä todella kiva ominaisuus!

 

 

Esimerkki tapaus Google lenssistä. Eli paina Google lens merkkiä tuolta ylänurkasta, niin se alkaa analysoimaan kuvaa.Esimerkki tapaus Google lenssistä. Eli paina Google lens merkkiä tuolta ylänurkasta, niin se alkaa analysoimaan kuvaa.

 

 

 

 

Pian Google lens tunnistaa kuvassa olevan tuotteen ja löytää nettisivun, josta sitä on saatavilla. (hirmu kätevää!)Pian Google lens tunnistaa kuvassa olevan tuotteen ja löytää nettisivun, josta sitä on saatavilla. (hirmu kätevää!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tämä teksti jäi nyt hieman lyhyeksi, mutta minusta on kivempi tiivistää tekstit tiettyihin aihealueisiin. Kohta tulee uutta tekstiä, ja ehkä jopa jotain moitittavaa? Odotan myös innolla, että pääsen kokeilemaan 5G nettiä. Sitä ei ainakaan vielä toistaiseksi ole saatavilla tänne maaseudulle, joten pitää käydä kaupungissa joku päivä! Tästä vielä söpö kuva perhosesta, jonka otin puhelimen supermakro kuvatilalla. ( kamera on varmasti yksi minun lemppari asioista puhelimessa ❤️ siitä myös lisää seuraavaan julkaisuun )

IMG_20200609_140226__01.jpg