KATSELUVINKIT

C Moren alkuperäissarja Uros - mobiiliruhtinaan tarina

C Moren alkuperäissarja Uros - mobiiliruhtinaan tarina
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +13

C Moren uusi alkuperäissarja kertoo laajasta talousrikosepäilystä. Kansainvälisten mobiiliratkaisujen ja IoT-ratkaisuiden eli esineiden internetin parissa toimiva teknologiayritys Uros nousi miljardiliikevaihtoon tyhjästä. Donald Trumpinkin tuntemasta yhtiöstä povattiin uutta Nokiaa tai Supercelliä, ja vuonna 2018 sen liikevaihto ylsi jopa 1,3 miljardiin euroon. Vuonna 2022 pääomistaja Jyrki Hallikainen yrityksineen ajautui kuitenkin konkurssiin - myytyään osakkeita vain hetkeä aiemmin kymmenillä miljoonilla euroilla. Toimittaja Susani Mahadura lähti Kemin kautta Sveitsiin selvittämään tapahtumien kulkua.

 

Mihin katosivat omaisuudet?

 

C Moren dokumenttisarjassa haastatellaan niin asiantuntijoita kuin Hallikaisen lähipiiriäkin. Ääneen pääsevät muun muassa tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppönen, oikeustieteen professori Matti Tolvanen, Nokia-historiikin kirjoittanut dosentti ja historiantutkija Martti Häikiö, organisaatiotaloustieteen professori Mikko Ketokivi, johtava tilintarkastaja Pasi Karppinen, Hallikaisen lapsuudenystävä Erkki Närä, bisneskumppani Timo Kojo ja asianhoitaja Kari Uoti. Haastatteluista käy ilmi, että entinen Nokian insinööri Jyrki Hallikainen on ollut äärettömän arvostettu ja uskottava niin Suomessa kuin ulkomailla. Mobiiliruhtinas-nimi sopii varauksetta miehelle, joka on aikoinaan tullut tunnetuksi työstään globaalien mobiiliyhteyksien parissa.

Katso alta sarjan traileri:

 

 

Uros – mobiiliruhtinaan tarina on katsottavissa C More -suoratoistopalvelussa 25. toukokuuta alkaen yhden jakson viikkotahdilla. Jaksoja on yhteensä kolme.

 

Katso myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa