C Moren parhaat True Crime -sarjat

  • 29 June 2021
  • 0 kommenttia
  • 37 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19


 


 


True Crime – eli tosielämän rikoksista tehdyt dokumenttisarjat ovat yleistyneet viime vuosina hurjaa vauhtia. Mielenkiintoisissa muutaman jakson mittaisissa sarjoissa tutustutaan runsaasti julkisuutta saaneisiin rikostapauksiin, joissa pohditaan tapauksen taustoja ja sukelletaan tutkijoiden matkaan. Tässä esittely muutamasta suosituimmasta C Moren True Crime -dokumentista.


 


C Moren sarjat ovat katsottavissa C More -suoratoistopalvelun kautta puhelimella, tabletilla, tietokoneella osoitteessa cmore.fi, useimmilla älytelevisioilla ja Telia TV digiboksin käyttöliittymän kautta. Jos sinulta ei vielä löydy kyseistä suoratoistopalvelua, onnistuu sen tilaaminen verkkokaupastamme. Liittymäasiakkaidemme kannattaa myös hyödyntää etuhintainen C More TV -palvelu


 


Kuka tappoi Agnetan?


 


Ruotsalainen kaksiosainen dokumenttisarja perehtyy Agnetan tapaukseen. Eräänä syksynä Agneta lähti kävelylle koiransa kanssa, mutta hän ei koskaan palannut takaisin. Aviomies lähti etsimään vaimoaan, ja löysi hänet kuolleena lähellä järveä Loftahammerissa. Vammojen perusteella poliisi päätteli että Agneta on murhattu, ja pidätti teosta todennäköisin syin epäiltynä Ingemarin, Agnetan miehen. Onko tämä todella syyllinen ja mitä Agnetalle tapahtui?


  


The Unexpected Killer 


 


Sarjassa päästään tutustumaan tapauksiin, joissa tappajan henkilöllisyys on järkyttävä yllätys. Amerikkaan sijoittuvat tarinat pitävät sisällään monenlaisia kohtaloita pikkukaupungissa tapahtuvasta murhasta aina kymmenen vuotta kestäneen tapauksen tutkintaan. Tällä hetkellä jaksoja on julkaistu kahden kauden verran ja uudet jaksot ilmestyvät aina jenkkitahtiin lauantaisin. Suomeksi tekistetty versio julkaistaan aina maanantaisin.


  


Rikospaikka


 


Rikospaikka on toistaiseksi Suomen ainoa rikosohjelma, jossa MTV:n kokeneet rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen tutustuttavat katsojat rikostoimittajien maailmaan. Ohjelma pitäytyy tiukasti kiinni ajassa, ja kertoo rikollisuuteen liittyvistä ilmiöistä sekä kertoo tehdyistä rikoksista ja niiden taustoista. Jaksoissa haastatellaan poliisia, rikollisia, rikosten uhreja ja heidän omaisiaan. Todella suositusta ja mielenkiintoisesta sarjasta on julkaistu jo peräti yhdeksän kautta. Jaksot ovat noin parinkymmenen minuutin mittaisia, joten ne ovat sopivaa katsottavaa myös kiireisimmälle katsojalle.


  


NXIVM-kultin tarina


 


Neliosainen dokumentti kertoo amerikkalaisesta seksikultista. Sarja pureutuu 28 vuotiaan India Oxenbergin elämään kultissa. Hän oli seitsemän painajaismaisen vuoden ajan seksiorjana lahkon johtaja Ranieren salaisessa orjaryhmässä. Sarjassa käsitellään myös Indian äidin ajatuksia tapahtuneesta ja siitä kuinka hän taisteli yrittäessään saada tyttärensä pois lahkosta. Totuuden tultua ilmi India ja muut uhrit joutuivat kestämään rankan julkisuuden ja kohtaamaan kärsimyksensä sekä menneet tapahtumat uudelleen oikeudenkäynnissä. Heidän psyykkinen toipumisensa alkoi vasta sen jälkeen.


  


Parveketapaus


 


Sofia putoaa yhtäkkiä parvekkeelta Södertäljessä. Sofian mies kertoo nähneensä tämän hyppäävän, mutta kukaan Sofian läheinen ei ole pitänyt häntä itsemurha-alttiina. Sofia ei kuole, vaan hän vaipuu koomaan ja herää siitä myöhemmin. Mies Bobel saa syytteen murhan yrityksestä, mutta vapautetaan myöhemmin. Onko Bobel syyllinen, vai mitä Sofialle tapahtui. Sarjassa seurataan poliisitutkintaa tapauksen ympärillä kahden jakson voimin.


  


Versacen murha: Ajojahti 


 


Muoti-ikoni Gianni Versacen murha sai poliisit jahtaamaan väsymättömästi sarjamurhaajaa. Tässä dokumentissa rikostekniikan ja oikeustieteen asiantuntijat ruotivat murhaaja Andrew Cunananin mieltä ja sitä miksi hän päätyi teloitusmaiseen tekoon ja riisti uransa huipulla olleen Versacen hengen. Cunana surmasi yhteensä viisi ihmistä kolmen kuukauden aikana, joista Versacen surma oli viimeinen. Murhakierre päättyi Cunananin itsemurhaan. 


  


Jengisotien aika


 


Kaksiosainen dokumentti kertoo rehellisen ja ainutlaatuisen näkemyksen raa'asta jengisodasta, jota on käyty Göteborgin Biskopsgårdenissa jo yli kymmenen vuoden ajan. Dokumentissa haastatellaan rikollisia, poliiseja ja asiantuntijoita, sekä tavallisia kansalaisia joihin väkivalta on vaikuttanut. Kyseisen alueen jengisodista on uutisoitu jo pitkään, ja elämä alueella on todella arvaamatonta. 


  


Up and vanished 


 


Suosittu podcast Up and Vanished herää henkiin, kun Payne Lindsey tutkii kadonneiden naisten tapauksia vuosien takaa. He haastattelevat uusia todistajia ja laittavat epäillyt koville etsiessään totuutta. Sarjassa käsitellään viisi eri katoamistapausta ympäri Yhdysvaltoja.


  


 


Ed Kemper: Sarjamurhaajan mieli 


 


Ed Kemper on yhdysvaltalainen sarjamurhaaja ja nekrofiili, joka tappoi ja paloitteli 1970-luvun alussa naisliftareita Kaliformiassa. Kemper tappoi myös äitinsä ja erään tämän ystävistä ennen kuin antautui viranomaisille. Teini-ikäisenä hänet oli tuomittu molempien isovanhempansa ampumisesta. Dokumentissa sukelletaan Kemperin mieleen, joka on yhtä aikaa sekä äärimmäisen älykäs, että brutaalin väkivaltainen. Nykyään hän kärsii rangaistustaan vankilassa, ja on istunut siellä jo peräti 45 vuotta.


  


Lue myös nämä:


 


Kesäkuun vuokraamon uutuudet


Ruokaohjelma joka viihdyttää - 10 parasta ruokaohjelmaa C Moressa


HBO Nordicin sarjasuositukset


Parhaimmat vinkit TV:n katseluun mökillä


C Moren suosituimmat kauhuelokuvat


 


 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa