C Moressa juuri nyt: Tammikuussa lisätyt elokuvat

  • 17 January 2022
  • 0 kommenttia
  • 39 katselukertaa

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15


 


Tammikuussa C Moreen on lisätty monipuolinen valikoima erilaisia elokuvia. Tuoreimmat listan leffoista ovat tulleet ensi-iltaan vasta viime vuonna, mutta luvassa on myös arvostelumenestyksiä 2000-luvun alkupuolelta. Tässä kuussa saamme nauttia etenkin ruotsalaisista menestyselokuvista, joiden aihealueet ja teemat ovat ajankohtaisia vielä tänäkin päivänä. Ei muuta kuin popparit siis kulhoon ja filmi pyörimään! C Moren uutuuselokuvien kautta pääset matkustamaan myös vaikka etelän lämpöön, pakoon talven pakkasia.


 


C Moren suoratoistopalvelun voit tilata itsellesi verkkokaupastamme. Liittymäasiakkaana saat C Moren tuotteet etuhintaan, ja leffat sisältyvät mukaan kaikkiin C Moren paketteihin. Osa tässä esittelyssä mukana olevista elokuvista on katsottavissa myös Telia TV Vuokraamon kautta. Jos sinulla ei ole vielä Telia TV -sovelluksen maksuttomia tunnuksia, voit tilata ne sivuiltamme. Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen ilmaiseksi.


 


C Moren sarjat ja sisällöt ovat katsottavissa C More -suoratoistopalvelun kautta puhelimella, tabletilla, tietokoneella osoitteessa cmore.fi, useimmilla älytelevisioilla, sekä Telia TV digiboksin käyttöliittymän kautta.


 


The Misfits


 


Julkaisuvuosi: 2021


Genre: Toiminta


Ikäraja: K12


Kesto: 1h 30min


 


The Misfits -elokuvan on ohjannut Hollywoodissakin tunnettu suomalainen Renny Harlin. Kyseessä on todellinen uutuuselokuva, sillä se sai ensi-iltansa vasta viime vuoden kesäkuussa Yhdysvalloissa. Elokuvan pääroolissa nähdään James Bondin -roolistaankin tunnettu Pierce Brosnan. Luvassa on upeita ja eksoottisia maisemia, sillä The Misfits on lähes kokonaisuudessaan kuvattu Arabiemiraattien pääkaupungissa Abu Dhabissa.


 


Kansainvälisestikin tunnettu varas Richard Pace (Brosnan) on onnistunut pakenemaan vankilasta kaikista turvatoimista huolimatta. Richardin oma tytär Hope (Hermione Corfield) on hiljattain liittynyt The Misfits -nimellä itseään kutsuvaan ryhmään. Ryhmä saakin houkuteltua myös Richardin heidän riveihinsä toteuttamaan vuosisadan ryöstöä. Tarkoituksena on anastaa miljoonien arvoiset kultaharkot, joita säilytetään vankilan alla terroristeja kuhisevassa kuvitteellisessa Jazeristanin valtiossa. Vankilan omistaa kieroakin kierompi liikemies Schultz (Tim Roth), joka kantaa myös henkilökohtaista kaunaa Richardille. The Misfits -ryhmä ei tee ryöstöä vain rahan himoissaan, sillä vankilan holvissa säilytettävällä kullalla rahoitetaan terrorismia. Ryhmän tavoitteena on siis sulkea terroristien rahahanat, ja lahjoittaa saalis hyväntekeväisyyteen. Elokuvan muissa rooleissa ja The Misfits porukan päänä nähdää Nick Cannon, sekä Jamie Chung.


 


The Misfits on komediallisella otteella toteutettu toimintaelokuva, josta ei puutu rikkauksia saati vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Elokuva ensisijaisesti viihdyttää, ja sopii katsottavaksi etenkin näin pimeänä ja muutenkin värittömänä vuodenaikana.


  


 


The Virtuoso


 


Julkaisuvuosi: 2021


Genre: Toiminta


Ikäraja: K16


Kesto: 1h 44min


 


The Virtuoso on niinikään tämän listan tuoreimpia elokuvia, sillä se on tullut ensi-iltaan vasta viime vuonna.  Elokuvan on ohjannut Nick Stagliono, ja käsikirjoittanut Staglionen lisäksi myös James C. Wolf.


 


Virtuoosi -nimellä tunnettu ammattitappaja (Anson Mount) on huippu työssään, ja tekee tappamisesta lähes taidetta. Hänen salaperäinen mentorinsa (legendaarinen Anthony Hopkins) antaa hänelle jälleen uuden tehtävän, mutta tällä kertaa se sisältää erittäin hämmentävät ohjeet. Virtuoosi saa tietoonsa vain ajan ja paikan, ei muuta. Hän ei saa edes tarkemmin tietää kuka eliminoitava kohde on, mutta ohjenuorana on, että mitä tärkeämpi kohde, sitä vähemmän siitä tulee ennalta tietääkään. Ajaksi ja paikaksi tehtävän toteutukselle on annettu pikkukaupungin rustiikkinen baari iltaviideltä. Kun Virtuoosi saapuu paikalle, mahdollisia kohteita on useita: muun muassa pariskunta, apulaissheriffi sekä yksinäinen mies. Lopulta hän päätyy vaarantamaan oman henkensä metsästäessään saalistaan, ja saadakseen tehtävänsä suoritetuksi. Tehtävän toteutusta pahentaa ja jarruttaa Virtuoosin tapaamiset paikallisen naistarjoilijan (Abbie Cornish) kanssa.


 


The Virtuoso -elokuva sopii etenkin murhamysteerien ystäville. Tarina pitää tiukasti otteessaan, sillä jännitys säilyy aina loppuratkaisuun asti.


  


The Hustle - ammattihuijarit


 


Julkaisuvuosi: 2019


Genre: Komedia


Ikäraja: Sallittu


Kesto: 1h 29min


 


The Hustle - Ammattihuijarit on ohjaaja Chris Addisonin esikoisohjaus, ja se perustuu kahteen aiemmin julkaistuun elokuvaan: 1960-luvun Kuin kukot orrella -elokuvaan, sekä 80-luvun loppupuolella ilmestyneeseen Herrasmieshuijarit -elokuvaan. 


 


Elegantti ja tyylikäs Josephine (Anne Hathaway) viettää luksuselämää Ranskan Rivieralla. Elämäntyylinsä hän rahoittaa rikkaita ja hyväuskoisia miehiä huijaamalla, vailla minkäänlaista omantunnon tuskaa. Josephinen jetset-elämä kokee kuitenkin kolauksen, kun samoille apajille saapuu räävitön ja sanavalmis Penny (Rebel Wilson). Alkukärhämien jälkeen sotakirveet kuitenkin haudataan, ja naiset päättävät yhdistää voimansa. Josephine auttaa Pennyä tulemaan entistä paremmaksi huijariksi, ja yhdessä he toteuttavat toinen toistaan kekseliäämpiä huijauksia. Pian näköpiiriin ilmestyykin nuori it-miljonääri Thomas (Alex Sharp), jonka hurmaamisesta naiset päättävät lyödä keskenään vetoa. Kumpi onnistuukaan viettelemään naisrintamalla kokemattoman miljonäärin, ja mitä sitten tapahtuu?


 


Glamouria ja tyylikkyyttä tihkuva huijarielokuva sopii hyvin kevyen komedian ystäville, ja vaikkapa katsottavaksi ystäväporukan yhteisessä illanvietossa. Näin Suomen lumisissa maisemissa on virkistävää välillä nähdä aurinkoa ja uima-altaita.


 


  


Ystävät hämärän jälkeen


 


Julkaisuvuosi: 2008


Genre: Kauhu


Ikäraja: K16


Kesto: 1h 49min


 


Ystävät hämärän jälkeen on ruotsalainen palkittu kauhuelokuva, joka perustuu John Ajvide Lindqvistin saman nimiseen romaaniin. Lindqvist on myös itse käsikirjoittanut elokuvan, ja ohjaajana on Tomas Alfredson


 


Tukholmalaisessa lähiössä eletään 1980-luvun alkua. Yksinäinen ja koulukiusattu 12-vuotias Oskar (Kåre Hedebrant) kaipaa kipeästi ystävää. Pian hänen toiveisiinsa vastataankin, kun naapuriin muuttaa samanikäinen tyttö Eli (Lia Leandersson) isänsä Håkanin (Per Ragnar) kanssa. Eli kiehtoo monella eri tavoin Oskaria, ja heidän välilleen syntyykin syvä yhteys ja ystävyys. Eli ei kuitenkaan ole sieltä tavallisimmasta päästä, sillä hän liikkuu vain pimeällä, ei palele pakkasella, ei syö eikä pysty astumaan kenenkään toisen kotiin sisälle ilman erillistä kutsua astua sisään. Kaiken lisäksi seudulla alkaa tapahtumaan murhia, ja erään nuoren pojan kuivaksi valutettu ruumis löytyy aivan lähistöltä. Pian Oskar saakin tietää, että Eli on vampyyri ja tarvitsee elääkseen ihmisen verta.


 


Ystävät hämärän jälkeen on äänestetty 100 parhaimman elokuvan joukkoon. Sen tarina on erittäin omaperäinen ja vangitseva, eikä elokuvassa ole turvauduttu perinteisten kauhuelokuvien säikyttely-keinoihin. Suosittelen ehdottomasti katsomaan elokuvan, jos et vielä ole sitä nähnyt ja olet kauhuelokuvien ystävä.


  


Vingar av glas


 


Julkaisuvuosi: 2000


Genre: Draama


Ikäraja: K12


Kesto: 1h 45min


 


Vingar Av Glas on jo parikymmentä vuotta vanha elokuva, mutta sen teema on yhä ajankohtainen, ja voisi olla totta nykypäivän yhteiskunnassakin. Romanttisen draamaelokuvan on ohjannut ruotsalainen ohjaaja Reza Bagher.


 


Nazli (Sara Sommerfeld) on 18-vuotias nuori nainen, joka on alunperin Irakista mutta varttunut Ruotsissa. Hän asuu yhä isänsä Abbasin (Said Oveissi), ja vanhemman siskonsa Mahinin (Aminah Al Fakir) kanssa. Koko ikänsä Ruotsissa asuneena, Nazli kokee olevansa enemmän osa länsimaista yhteiskuntaa ja alkaa kutsumaan itseään Saraksi. Hänen haaveenaan on elää tavallista ruotsalaisen teinin elämää: nähdä ystäviä, seurustella ja käydä juhlimassa. Tämä ei kuitenkaan isää miellytä, sillä hänellä on muita suunnitelmia Nazlia ja tämän siskoa varten. Isä aikoo järjestää juhlat, ja juhliin on kutsuttu muutama sukulaismies, ketkä Abbas on suunnitellut naittavansa tyttärilleen. Suunnitelma ei tietenkään Nazlia miellytä, sillä hänen sydämensä viekin ruotsalainen Johan (Alexander Skarsgård). Isä ei hyväksy ruotsalaista poikaystävää, ja pian tilanne äityykin todella monimutkaiseksi.


 


Vingar Av Glas on tunteita herättävä elokuva. Siinä on paljon mukana myös huumoria, vaikka tarina on suurimmaksi osin koskettava ja surullinen. Kun kaipaat hyvää draamaa, kannattaa katsoa Vingar Av Glas.


  


Pahuus


 


Julkaisuvuosi: 2002


Genre: Draama


Ikäraja: K16


Kesto: 1h 48min


 


Mikael Håfströmin ohjaama elokuva Pahuus perustuu Jan Guilloun omaelämänkerralliseen romaaniin tämän nuoruusvuosista. Elokuva on ollut ilmestyessään todellinen arvostelumenestys, ja se sai myös parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-ehdokkuuden.


 


Erik (Andreas Wilson) on 16-vuotias kotiolojensa muovaama nuori mies. Hänen isäpuolensa (Johan Rabeus) on ollut aina väkivaltainen Erikiä kohtaan, ja nämä opit näkyvät myös Erikin omassa käytöksessä koulussa. Erik purkaa kotona kokemaansa pahuutta väkivaltana muita kohtaan, ja näin väkivallan kierre on valmis. Lopulta Erik erotetaan käytöksensä vuoksi koulusta, ja hänen äidilleen (Marie Richardson) ei jää muuta vaihtoehtoa kuin lähettää Erik Stjärnsbergin sisäoppilaitokseen käymään koulu loppuun. Koulussa vallitsee oppilaiden oma kurinpitojärjestelmä, jossa vanhemmat oppilaat simputtavat armottomasti nuorempiaan. Erikin hermot ja pyristelyt irti väkivaltaisesta käytöksestä joutuvat toden teolla koetukselle, ja on vain ajan kysymys milloin raja tulee vastaan. 


 


Pahuus on ansainnut kaiken saamansa suitsutuksen, ja se on ehdottomasti katselemisen arvoinen. Elokuvassa nähdään myös romantiikkaa, kun Erik rakastuu koulun keittiössä työskentelevään Marjaan (suomalainen Linda Zilliacus). Elokuvan kaikki näyttelijävalinnat ovat osuneet nappiin, ja etenkin Erikin kasvutarinaa on mielenkiintoista seurata. Koskettava ja epäoikeudenmukainen tarina saa katsojansa varmasti herkistymään ja ymmärtämään vieläkin syvemmin esimerkiksi koulukiusaamisen vääryyden.


 


  


The unthinkable


 


Julkaisuvuosi: 2018


Genre: Toiminta, trilleri, Scifi


Ikäraja: K16


Kesto: 2h 3min


 


The Unthinkable on ruotsalainen menestystrilleri, jonka alkuperäinen nimi on Den Blomstertid Nu Kommer. Elokuvan on ohjannut Victor Danell, ja käsikirjoittanut Danellin lisäksi myös elokuvan pääosaa näyttelevä Christoffer Nordenrot. Kotimaassaan Ruotsissa elokuva on kerännyt palkintoja ja ollut ehdolla muun muassa parhaan elokuvan palkinnon saajaksi. 


 


On vuosi 2005, ja Alex (Nordenrot) elää nuoruuttaan ruotsalaisessa pikkukaupungissa. Kun äiti jättää perheen, Alex jää kahden isänsä (Jesper Barkselius) kanssa. Myös Alexin läheinen ystävä Anna (Lisa Henni) jättää pikkukylän tomut jaloistaan ja lähtee Tukholmaan. Samaan ratkaisuun päätyy myös Alex, ja muuttaa sukulaisen luokse. Kymmenen vuotta kuluu, ja Alex on kuuluisa pianonsoittaja Tukholmassa. Yhtäkkiä Tukholmaan tehdään useita terrori-iskuja ja Alex palaa takaisin vanhaan kotikaupunkiinsa. Myös Anna on palannut sinne, ja Alex haluaakin herätellä uudestaan henkiin heidän nuoruuden suhteensa. Samaan aikaan iskut Ruotsiin jatkuvat, ja kaikkien on tehtävä kaikkensa selviytyäkseen hengissä.


 


The Unthinkable on ennen kaikkea katastrofielokuva, jossa on ripaus romantiikkaa ja toimintaa. Iskut Ruotsiin kaatavat tietojärjestelmiä ja kansaa. Luvassa on huikea eloonjäämistaistelu useiden mielenkiintoisten henkilöhahmojen siivittämänä. Selviääkö Ruotsi hyökkäyksestä ja millä keinoin? Kuka on iskujen takana? Elokuva on visuaalisesti näyttävä, ja pauketta tai vaarallisia tilanteita siitä ei puutu. 


 


  


Populäärimusiikkia vittulanjänkältä


 


Julkaisuvuosi: 2004


Genre: Draama


Ikäraja: K16


Kesto: 1h 40min


 


Iranislaissyntyinen Reza Bagher on ohjannut elokuvaksi Mikael Niemen huippusuositun vuonna 2000 ilmestyneen romaanin Populäärimusiikkia vittulanjänkältä. Kirja on voittanut kotimaassaan Ruotsissa arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon, Augustin. Elokuva on ruotsalais-suomalainen, ja siinä puhutaan niin ruotsia, kuin suomeakin Niemen omasta vaatimuksesta. 


 


Eletään 1960-lukua Ruotsin Tornionjokilaaksossa Pajalan syrjäseuduilla. Ystävykset Niila (lapsena Tommy Vallikari, teininä Andreas af Enehielm) ja Matti (lapsena Niklas Ulfvarsson, ja teininä Max Endefors) varttuvat kaukana kaikesta tiukasti kuria pitävässä lestadiolaisyhteisössä. Poikien taustat ovat kuitenkin keskenään hieman erilaiset, sillä Matin perhe on viinaanmenevää ja lupsakampaa porukkaa. Niilan perhe on puolestaan nimenomaan tiukka vanhoillislestadioilainen, jossa kuria pidetään yllä myös nyrkein. Poikien sydämiin tulee täysin uutta eloa, kun Niila saa serkultaan lahjaksi vinyylilevyllisen rock'n roll -musiikkia. Lopulta pojat perustuvat bändin, ja alkavat musiikin voimin tavoittelemaan päämääräänsä: vapautta ja rakkautta. Yhtenä vapaudenmittarinaan he pitävät kiipeämistä vielä jonakin päivänä Himalajan vuorelle. 


 


Populäärimusiikkia Vittulanjänkältä on ennen kaikkea kasvutarina huumorilla höystettynä. Elokuva on täynnä värikkäitä hahmoja ja 60-luvun elämänmenoa. Kylässä on tarjolla niin juhlia, kuin esimerkiksi erilaisia huumausaineitakin. Maisemat ovat auntenttisen komeat ja tarinaan on helppo uppoutua.


 


  


 


And then we danced


 


Julkaisuvuosi: 2019


Genre: Draama


Ikäraja: K12


Kesto: 1h 43min


 


And Then We Danced on erittäin kehuttu ja kiitelty Levan Akinin ohjaama georgialainen draamaelokuva. Elokuva esitettiin ensimmäisen kerran Cannesin filmifestivaaleilla, ja elokuvan jälkeen sille taputettiin seisten jopa varttitunnin verran. Georgiassa elokuva aiheutti kuitenkin protesteja ja närää, sillä siinä kuvataan homorakkaussuhdetta.


 


Merab (Levan Gelbakhiani) tanssii Georgian kansallisessa tanssiryhmässä partnerinsa Maryn (Ana Javakishvili) kanssa. Hän unelmoi paikasta pääryhmässä, mutta se vaatisi muuttumista maskuliinisemmaksi ja kovemmaksi. Hän ei siis kelpaa miestanssijan rooliin sellaisena kuin on. Kilpailu kovenee entisestään, kun Merabin unelmien tielle astuu karismaattinen Irakli (Bachi Valishvili). Lahjakas Irakli kilpailee Merabin kanssa samasta paikasta, mutta siitä huolimatta mies myös herättää Merabissa tunteita, joita hän ei ole kokenut koskaan aikaisemmin. Miehet tanssivat paitsi tavoittaakseen himoitun paikan, mutta myös saadakseen viettää aikaa yhdessä toistensa kanssa. Pian Meirab on valinnan edessä: seuraako hän sydäntään ja lähtee tutusta ja turvallisestakin vanhoillisesta maailmasta, vai riskeeraako hän kaiken minkä vuoksi on elämässään aiemmin taistellut.


 


Tanssimaailma esitetään elokuvassa todella aidon tuntuisena: elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista, ja se on myös välillä hyvinkin alkeellista. Tarina on koskettava ja kaunis, ja sen tanssikohtaukset ovat hienoja. Elokuva antaa uskoa yhteisöllisyyteen, ja siihen että asioihin voi itse vaikuttaa jos kokee sen vain tärkeäksi.


 


  


Lue lisää: 


 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa