Kaikki Harry Potter -elokuvat HBO Nordicilla

  • 4 January 2022
  • 0 kommenttia
  • 146 katselukertaa


 


Pian tulee kuluneeksi 15 vuotta viimeisimmän Harry Potter -kirjan julkaisusta. Harry Potter -huuma ei ole kuitenkaan fanien sydämissä laantunut, vaan kirjoihin sekä sen pohjalta tehtyihin elokuviin palataan aina uudelleen ja uudelleen. Harry Potter on lisäksi jälleen ajankohtaisempi kuin pitkään aikaan, sillä ensimmäisen Harry Potter -elokuvan ensi-illasta tuli marraskuussa täyteen 20 vuotta. Tämän merkkipaalun kunniaksi tehty erikoisjakso Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts kerää taas tutun Harry Potter -jengin kasaan muistelemaan kaikkea yhdessä kokemaansa elokuvan teon aikaan. Luvassa on näyttelijöiden haastatteluja, sekä tarinoita kulissien takaa. Erikoisjakso on julkaistu HBO Maxilla vuodenvaihteessa.


 


Katso kaikki Harry Potter -elokuvat HBO Nordic -palvelusta Telia TV:n kautta. Uutena asiakkaana saat ensimmäiset 14 vuorokautta ilmaiseksi. Palvelun katsomiseen tarvitset maksuttomat Telia TV -sovellustunnukset, joiden aktivoimisen yhteydessä saat myös yhden ilmaisen leffavuokrauksen Telia TV -elokuvavuokraamosta.


 


Harry Potter -elokuvia on julkaistu yhteensä kahdeksan, ja kaikkien elokuvien päärooleissa nähdään Harry Potterina Daniel Radcliffe, Ron Weasleyna Rupert Grint sekä Hermione Grangerina Emma Watson.


 


Mistä Harry potter -elokuvissa on kyse?


 


Harry Potter -elokuvat perustuvat kirjailija J.K. Rowlingin luomaan maailmankuuluun kirjasarjaan. Tarinassa uppoudutaan velhomaailmaan, ja siellä käytävään taisteluun pimeyden voimia vastaan. Tarinassa velhot elelevät tavallisten ihmisten parissa - joskin taikuudet ovat visusti kielletty taikomattomien ihmisten, eli jästien seurassa. Nuoret velhot ja noidat käyvät seitsemän vuotta kestävän velhokoulun, jossa he oppivat kaiken esimerkiksi taikuudesta, taikaeläinten hoidosta, luudalla lentämisestä, pimeyden voimilta suojautumisesta sekä taikajuomien valmistuksesta.


 


Tarinan sankari on Harry Potter, joka jäi yksivuotiaana orvoksi pahan velhon, Lordi Voldemortin hyökätessä hänen ja hänen perheensä kimppuun. Harryn isä ja äiti kuolivat hyökkäyksessä, mutta Harry jäi henkiin kuin ihmeen kaupalla. Harryn selviytyminen hyökkäyksestä teki hänestä heti kuuluisan koko velhomaailmassa, ja samalla Lordi Voldemort menetti voimansa ja hävisi kuin savuna ilmaan.


 


Nyt Lordi Voldemort on palannut, ja janoaa kostoa. Harryn aloitettua Tylypahkan velhokoulussa, alkaakin heti tapahtua ja merkit Voldemortin paluusta ovat väistämättömät. Tarina synkistyy osa osalta, huipentuen lopussa hyvän ja pahan taisteluun. Kumpi voittaa, ja onnistuuko Lordi Voldemortin tuhoaminen vihdoinkin pitkän ajan jälkeen? 


 


Maailma Harry Potterissa lumoaa ja vie mukanaan, luet sitten kirjaa tai katsot elokuvaa. Tarina tempaisee mukaansa niin lapset kuin aikuisetkin, vaikkakin ihan perheen pienimmille elokuvat eivät sovi.


  


Harry Potter -elokuvasarja pähkinänkuoressa


 


Harry Potter ja Viisasten Kivi käynnistää koko elokuvasarjan. 11-vuotias Harry kuulee olevansa velho, ja saa kutsun Tylypahkan velhojen ja noitien kouluun. Harry ystävystyy pian opiskelutovereidensa Ronin ja Hermionen kanssa. Jo ensimmäisestä osasta lähtien paha Lordi Voldemort alkaa tekemään paluuta. Joskin elämä koulussa sujuu melko normaalisti, eikä uhka tunnu olevan vielä todellinen saati kovinkaan lähellä.


 


Harry Potter ja Salaisuuksien Kammio jatkaa siitä mihin edellisessä osassa jäädään. Uusi kouluvuosi alkaa Tylypahkassa, ja tällä kertaa Harry alkaa kuulemaan pahaenteisiä ääniä ja uhkauksia ympäri koulua. Kukaan muu ei kuule niitä, mutta uhkaukset alkavat käymään toteen, ja oppilaita löytyy kangistettuina paikoilleen. Salaisuuksien kammion kerrotaan avautuneen, ja sen pedon päässeen irti.


 


Harry Potter ja Azkabanin vanki -elokuvassa lukuvuosi käynnistyy erikoisjärjestelyin, sillä velhovankila Azkabanista on onnistunut pakenemaan pahamaineinen vanki Sirius Musta. Sirius tuomittiin aikoinaan vankilaan Voldemortin tukijana, ja hänen pakonsa syyksi epäillään hänen haluavan tappaa Harryn. Onko kaikki kuitenkaan lopulta sitä miltä näyttää? Ja mikä salaisuus mahtaa olla uudella pimeän voimilta suojautumisen opettajalla, Remus Lupinilla?


 


Harry Potter ja Liekehtivä Pikari -elokuvassa Tylypahkan koulu isännöi tunnettuja kolmivelhoturnajaisia. Kolmivelhoturnajaisissa kisailee kolmen eri Euroopan suurimman velhokoulun oppilaat taitoa ja taikaa vaativissa kilpailuissa. Turnajaisiin osallistujilla on 17 vuoden ikäraja, mutta jollakin keinoin Harryn nimi nousee kilpailijavalinnat tekevästä liekehtivästä pikarista. Harrylla ei ole aavistustakaan miten hänen nimensä on pikariin päätynyt, ja tuleeko hän selviytymään kilpailuista hengissä. Kuka on juonitellut Harryn turnauksen yhdeksi osallistujaksi, ja mistä syystä?


 


Lordi Voldemort on vihdoin onnistunut palaamaan viidennen Harry Potter ja Feeniksin kilta -elokuvan alussa, ja tästä käynnistyy Harry Potter -sarjan synkempi puolisko. Taikaministeriö kiistää Voldemortin paluun jyrkästi, sillä he haluavat piilottaa totuuden velhomaailmalta, ja välttää sekasortoa, paniikkia ja kaaosta. Harry ja hänen ystävänsä pistävät kuitenkin kampoihin, ja nousevat kapinaan. Heidän tärkeimmäksi tehtäväkseen tulee Lordi Voldemortin lopullinen kukistaminen.


 


Harry Potter ja Puoliverinen Prinssi -elokuvassa Lordi Voldemort onnistuu kiristämään otettaan yhä enemmän ja enemmän taikamaailmasta, ja lähettääkin kuolonsyöjiksi nimitettyjä tukijoitaan Lontooseen tekemään tuhojaan. Tylypahkassa taikajuomien oppitunnilla oppilaat joutuvat lainaamaan vanhoja oppikirjoja. Harrylle jää varsin kulunut ja huonokuntoinen kirja, joka on kuulunut kirjauksien mukaan puoliveriselle prinssille. Kirjaan on kirjoitettu lisäyksiä, jotka saavat Harryn loistamaan oppitunneilla. Kuka on puoliverinen prinssi, ja miksi hän antaa Harrylle ohjeita ja neuvoja tehtäviin? Elokuvassa Harrylle myös selviää, että kukistaakseen Voldemortin lopullisesti, hänen tulee etsiä ja löytää hirnyrkkejä. Hirnyrkit voivat olla asioita tai esineitä, jotka Voldemort on piilottanut. Hän on jakanut osan sieluaan niihin ja tehnyt niiden avulla itsestään kuolemattoman.Kaksiosaisessa Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset -elokuvassa etsitään ja tuhotaan hirnyrkkejä, jotta Voldemort vihdoin saadaan kukistettua. Viimeisissä elokuvasarjan osissa on luvassa paljon toimintaa, yllätyksiä ja kauhunkin hetkiä. Mitä esimerkiksi käy, kun selviää että itse Harry Potter on yksi Hirnyrkeistä. Uhrautuuko Harry koko muun kansan puolesta?


  


Lue lisää: 


 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa