Skip to main content

Lokakuulle saamme jälleen MTV Katsomoon monenmoista elokuvaa katsottavaksi! Esittelen tässä artikkelissa leffatarjonnasta parhaita paloja ja omia suosituksiani, jotka laitan itse ehdottomasti katselulistalle! 🙋🏼 Osa elokuvista on jo katsottavissa ja osa julkaistaan myöhemmin tämän kuun aikana. 

 

Tiesithän, että Telian liittymäasiakkaana pääset nauttimaan MTV Katsomon sarjoista ja leffoista etuhintaan!


Sisällysluettelo


Squaring the Circle: The Story of Hipgnosis 

Jo katsottavissa MTV Katsomo+ -tilauksella ja MTV:n maksukanavilla 
 

Genre: Dokumentit
Julkaisuvuosi: 2022
Kesto: 1 t 36 min
Ikäraja: K12
IMDb: 7.7

 

Squaring the Circle: The Story of Hipgnosis dokumenttielokuva kertoo Hipgnosis-nimellä työskennelleestä kaksikosta, Storm Thorgersoninsta ja Peter Christophersonista. Hipgnosis-tiimin ansioluettelosta löytyy musiikkihistorian legendaarisimpia levynkansia. He tekivät töitä muun muassa Paul McCartneylle, Pink Floydille ja Black Sabbathille. Dokumentin on ohjannut Anton Corbijn, jolla on itselläänkin meriittejä musiikkibisneksestä. Hän on tehnyt runsaasti musiikkivideoita, kuten Nirvanan Heart-Shaped Boxin ja Coldplayn Viva la Vidan
 

 

The Gentlemen 

Jo katsottavissa MTV Katsomo+ -tilauksella ja MTV:n maksukanavilla 
 

Genre: Toiminta, jännitys
Julkaisuvuosi: 2019
Kesto: 1 t 48 min
Ikäraja: K16
IMDb: 7.8

 

Guy Ritchien toimintaelokuvan tähtenä nähdään Matthew McConaughey. Kun Mickey Pearson päättää myydä marihuanabisneksensä Lontoossa, alkaa hurja taistelu hänen imperiuminsa hallinnasta. Mickey haluaa myydä toimintansa amerikkalaiselle Matthew Bergerille (Jeremy Strong), mutta East Endin gangsterit, kiinalainen kilpailija Dry Eye (Henry Golding) ja yksityisetsivä Fletcher (Hugh Grant) halajavat myös apajille. 
 


Rocky-leffoja  

Katsottavissa 10.10. klo 21 alkaen MTV Katsomossa ja MTV Sub:lla

Sylvester Stallonen ikoninen nyrkkeilijähahmo Rocky Balboa on ringissä MTV Katsomossa ja MTV Subilla lokakuussa. Rocky-elokuvista esitetään koko saaga!
 

Rocky

Genre: Draama
Julkaisuvuosi: 1976
Kesto: 2 t 
Ikäraja: K16
IMDb: 8.1


Rocky on vuonna 1976 julkaistu amerikkalainen urheiludraamaelokuva, jonka on ohjannut John G. Avildsen ja käsikirjoittanut pääosaa näyttelevä Sylvester Stallone. Elokuva kertoo Rocky Balboasta, vielä tuntemattomasta nyrkkeilijästä, joka saa harvinaisen mahdollisuuden otella maailman raskaan sarjan mestaria Apollo Creediä (Carl Weathers) vastaan. Rocky näkee tämän ottelun ainoana mahdollisuutenaan saavuttaa kunnioitusta ja menestystä.

Elokuva oli valtava menestys ja voitti kolme Oscar-palkintoa, mukaan lukien parhaan elokuvan palkinnon. Rocky on myös synnyttänyt useita jatko-osia ja siitä on tullut yksi kaikkien aikojen ikonisimmista urheiluelokuvista.

 

 

Rockyn uusintaottelu (Rocky II)

Genre: Draama
Julkaisuvuosi: 1979
Kesto: 1 t 59 min
Ikäraja: K16
IMDb: 7.3


Rocky II: Uusintaottelu on vuonna 1979 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen nyrkkeilyelokuva, joka on jatkoa vuonna 1976 ilmestyneelle elokuvalle Rocky. Sylvester Stallone on edelleen tämän elokuvan käsikirjoituksen ja pääosan takana, mutta nyt myös ohjaajana.

Elokuvassa Rocky Balboa, joka on juuri hävinnyt niukasti maailmanmestari Apollo Creedille (Carl Weathers), päättää lopettaa nyrkkeilyuransa vakavan silmävamman vuoksi. Apollo haluaa kuitenkin todistaa, että hänen voittonsa ei ollut sattumaa, ja haastaa Rockyn uusintaotteluun. Rocky suostuu lopulta haasteeseen, ja elokuva huipentuu heidän jännittävään kaksinkamppailuun.

Elokuvassa käsitellään hienoa teemoja kuten periksiantamattomuutta, itsensä ylittämistä ja henkilökohtaista kasvua. Se on saanut paljon kiitosta ja on yksi suosituimmista elokuvista Rocky-sarjassa.
 


Tiikerinsilmä - Rocky III

Genre: Draama
Julkaisuvuosi: 1982
Kesto: 1 t 39 min
Ikäraja: K16
IMDb: 6.8


Tiikerinsilmä – Rocky III on vuonna 1982 ilmestynyt Rocky-elokuvasarjan kolmas osa. Elokuvan käsikirjoituksen ja ohjauksen teki tässäkin osassa Sylvester Stallone, joka myös niin ikään esiintyi pääosassa Rocky Balboana.

Elokuvassa Rocky Balboa kohtaa uuden haastajan, Clubber Langin (Mr. T), joka on nälkäinen ja armoton vastustaja. Rocky menettää mestaruustittelinsä Langille ja joutuu kohtaamaan henkilökohtaisia sekä ammatillisia haasteita, mukaan lukien rakkaan valmentajansa Mickeyn (Burgess Meredith) kuoleman. Elokuvan hyvin tunnettu tunnuskappale on Survivor-yhtyeen Eye of the Tiger.
 


Rocky IV

Genre: Draama
Julkaisuvuosi: 1985
Kesto: 1 t 31 min
Ikäraja: K16
IMDb: 6.9


Rocky IV on vuonna 1985 julkaistu Rocky-elokusarjan neljäs osa. Sylvester Stallone jatkaa tässäkin osassa ohjaajana, käsikirjoittajana sekä pääosan esittäjänä. 

Elokuvassa Rocky Balboa kohtaa neuvostoliittolaisen nyrkkeilijän Ivan Dragon (Dolph Lundgren), joka on vastuussa henkilökohtaisesta tragediasta Rockyn elämässä. Elokuvassa on vahvoja kylmän sodan teemoja, ja se tunnetaan soittolistoilla kuulluista kappaleistaan, kuten Burning Heart ja Living in America.

Rocky IV oli suuri menestys lipputuloissa, keräten maailmanlaajuisesti noin 300 miljoonaa dollaria. Elokuva sai toisistaan eriäviä arvosteluja, mutta siitä on tullut 1980-luvun popkulttuurin ikoni. Vuonna 2021 elokuvasta julkaistiin ohjaajan versio nimeltä Rocky IV: Rocky vs Drago, joka sai osakseen positiivisia arvosteluja.
 


Rocky V

Genre: Draama
Julkaisuvuosi: 1990
Kesto: 1 t 44 min
Ikäraja: K16
IMDb: 5.4


Rocky V on julkaistu vuonna 1990 ja tämän osan on ohjannut John G. Avildsen ja käsikirjoittanut Sylvester Stallone, joka nähdään luonnollisesti myös edelleen elokuvan pääosassa. Muita rooleja tähdittävät muun muassa Talia Shire, Burt Young, Sage Stallone, Tommy Morrison ja Burgess Meredith.  Elokuva on siis jatkoa Rocky IV:lle ja viides osa Rocky-elokuvasarjassa.

Elokuvassa Rocky Balboa joutuu taloudellisiin vaikeuksiin ja päättää kouluttaa nuorta nyrkkeilijää Tommy Gunnia (Morrison) salilla, joka kuului aiemmin hänen valmentajalleen Mickey Goldmillille (Meredith). Rocky V sai vaihtelevia ja ei niin mairittelevia arvosteluja, ja sitä pidetäänkin sarjan heikoimpana osana. Suosion vähyydestä kertoo myös se, että elokuva tuotti maailmanlaajuisesti “vain” 119,9 miljoonaa dollaria, mikä teki siitä sarjan vähiten tuottaneen elokuvan.
 


Rocky Balboa 

Genre: Draama, toiminta
Julkaisuvuosi: 2006
Kesto: 1 t 42 min
Ikäraja: K12
IMDb: 7.1


Rocky Balboa on vuonna 2006 julkaistu varsinaisen Rocky-elokuvasarjan viimeinen osa ja tämänkin on käsikirjoittanut sekä ohjannut pääosaa näyttelevä Sylvester Stallone. Rockya seuranneiden Creed-spin-off-elokuvien keskushahmona on Rockyn edesmenneen ystävän Apollo Creedin poika Donnie Creed (Michael B. Jordan), mutta myös Rocky Balboa on mukana.

Elokuvassa Rocky Balboa on jo 60-vuotias ja eläköitynyt nyrkkeilijä, joka pyörittää pientä italialaista ravintolaa Philadelphiassa. Hän suree vaimonsa Adrianin kuolemaa ja kamppailee henkilökohtaisten ongelmien kanssa, joista yksi on hänen suhde poikaansa Robertiin (Milo Ventimiglia). Rocky päättää palata kehään vielä kerran, kun hänet haastetaan näytösotteluun nuoren ja itsevarman nyrkkeilijän Mason “The Line” Dixonin kanssa (Antonio Tarver).

Elokuva sai positiivisia arvosteluja kriitikoilta, jotka kehuivat erityisesti Stallonen käsikirjoitusta ja näyttelijäsuoritusta sekä elokuvan tunteellista syvyyttä. Se menestyi myös taloudellisesti, tuottaen maailmanlaajuisesti 156 miljoonaa dollaria.
 


Midnight in Paris 

Katsottavissa 10.10. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella ja MTV:n maksukanavilla 
 

Genre: Komedia, draama
Julkaisuvuosi: 2011
Kesto: 1 t 30 min
Ikäraja: S
IMDb: 7.6

 

Tämä romanttinen draamakomedia sijoittuu Pariisiin ja käyttää kaupunkia keskeisenä elementtinä. Midnight in Paris kertoo kirjoituskammosta kärsivästä uransa alussa olevasta kirjailijasta, joka sukeltaa unelmiensa Pariisiin sen öisillä kaduilla. Elokuvassa nähdään muun muassa Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kathy Bates ja Michael Sheen.

Elokuvan on ohjannut Woody Allen, joka kuvaa Pariisin maisemia rakkaudella ja kauneudella. Allen tuo Pariisin valoineen ja tunnelmineen katsojan käden ulottuville, ja elokuva on täynnä vanhan ajan romantiikkaa ja fantasiaa. Midnight in Paris on kevyttä ja hurmaavaa Allenia, joka jättää katsojalleen hyvän mielen.
 


​​​​The Kids Are Alright 

to 10.10. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella ja MTV:n maksukanavilla 
 

Genre: Draama, komedia
Julkaisuvuosi: 2010
Kesto: 1 t 42 min
Ikäraja: K16
IMDb: 7.0


Mia Wasikowska ja Josh Hutcherson esittävät sisaruksia Jonia ja Laseria, jotka ovat syntyneet keinohedelmöityksellä. Heidän äiteinään toimivat lesbopari Nic (Annette Bening) ja Jules (Julianne Moore). Kun Joni täyttää 18, Laser yllyttää häntä ottamaan yhteyttä heidän biologiseen isäänsä, Pauliin (Mark Ruffalo).

Paul on boheemi ja menestyvä yrittäjä, jonka saapuminen perheen elämään tuo esiin pitkään tukahdutettuja jännitteitä. Nic kokee Paulin uhkaksi asemalleen perheenpäänä, kun taas Jules ja lapset ihastuvat Paulin charmiin.

Elokuva käsittelee perhesuhteiden monimutkaisuutta ja identiteetin etsintää. Näyttelijäsuorituksissa Annette Bening loistaa kontrollifriikkinä Nicinä, ja Mark Ruffalo on erinomainen huithapelina Paulina. Mia Wasikowska tekee kypsän roolisuorituksen Jonina, ja Josh Hutchersonin Laser-hahmo tuo elokuvaan oman säväyksensä.

Elokuvan ikäraja saattaa tuntua liioitellulta, sillä sen rajan asettamat kohtaukset ja huumeidenkäyttö ovat melko peiteltyjä sekä humoristisia. Elokuva on lämminhenkinen draama, joka käsittelee vakavia teemoja kevyellä ja viihdyttävällä otteella.

Lisa Cholodenkon ja Stuart Blumbergin käsikirjoitus on tasapainoinen sekoitus arjen komiikkaa ja tunteikuutta joka ei tarjoa valmiita ratkaisuja, vaan antaa katsojille vapauden muodostaa omat mielipiteensä hahmoista. Elokuva on ollut Oscar-ehdokkaana parhaasta elokuvasta.
 


Myrskyluodon Maija 

Katsottavissa 19.10. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella 
 

Genre: Draama
Julkaisuvuosi: 2024
Kesto: 2 t 44 min
Ikäraja: K12
IMDb: 8.1


Anni Blomqvistin samannimiseen romaaniin perustuva elokuva sijoittuu 1800-luvun Ahvenanmaan saaristoon. 17-vuotias Maija (Amanda Jansson) avioituu vasten tahtoaan kalastajamies Jannen (Linus Troedsson) kanssa. Elämä Myrskyluodolla on täynnä haasteita ja Maijasta kasvaa lujatahtoinen ja itsenäinen nainen, joka ei pelkää tarttua toimeen. Maijalla ja Jannella on vahva yhteys, sekä ajan myötä syventynyt rakkaus. Tämä elokuva on esitelty tarkemmin omassa artikkelissaan, jonka voit lukea täältä

 


Beck: Inferno 

TV-ensi-ilta katsottavisa 21.10. klo 21 MTV Katsomo ja MTV Sub:lla 
 

Genre: Jännitys
Julkaisuvuosi: 2023
Kesto: 1 t 33 min
Ikäraja: K16
IMDb: -

 

Beck-ryhmä saa tutkittavaksi tapauksen, jossa kahden lapsen isä on murhattu huoltoasemalla. Josef (Martin Wallström) on hyllytetty turvallisuuspoliisijupakan jäljiltä. Beck-sarjan elokuvista on aiemmin tehty kooste, ja tästä Infernosta voit lukea tarkemman esittelyn täältä

 


Beck: Umpikuja 

TV-ensi-ilta katsottavissa 28.10. klo 21 MTV Katsomossa ja MTV Sub:lla
 

Genre: Jännitys
Julkaisuvuosi: 2024
Kesto: 1 t 28 min
Ikäraja: K12
IMDb: -

 

Beck-ryhmä tutkii tunnetun rikollisen murhaa. Mies osallistui joskus suureen ryöstöön. Tapaus saa pian poliisin kannalta dramaattisen käänteen. Tämäkin Beck-sarjan osa on esitelty aiemmin täällä Yhteisössä ja esittelyn voit lukea täältä

 



Löysitkö poiminnoista jotain katsottavaa, jota myös suosittelisit muillekin? 🙂👌


Lue myös

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa