Katseluvinkit

Suositut koko perheen jouluelokuvat Telia Play Vuokraamossa

  • 13 December 2021
  • 0 kommenttia
  • 117 katselukertaa
Suositut koko perheen jouluelokuvat Telia Play Vuokraamossa
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Joulun aika on monelle se hetki vuodesta kun on aika hengähtää, rauhoittaa päivät touhuilta ja viettää aikaa läheisten sekä ystävien kanssa. Mikäs sen mukavampaa onkaan kuin istahtaa porukalla sohvalle, ja nauttia jouluherkkuja sekä katsella tuttuja ja tuntemattomia, hauskoja ja tunteita herättäviä elokuvia! 😀 Koostimme tähän blogiin vuosien varrelta suosituimpia elokuvia, joita katsellaan yhä uudelleen ja uudelleen - kyllästymättä! 😁

 

Vuokraamon löydät Telia Play -palvelusta. Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, onnistuu niiden käyttöönotto näppärästi Minun Telian kautta. Ja hei, saat myös ensimmäisen leffavuokrauksesi maksutta! 😁


Sisällysluettelo
 

 

Artturi Joulu - Joulupukin poika

 

Julkaisuvuosi: 2011

Genre: komedia, animaatio, spesiaali
Ikäraja: 7
Kesto: 1h 37min

 

Miten Joulupukki pystyy jakamaan miljardeja lahjoja maailman joka kolkkaan vain yhdessä illassa? Tietenkin miljoonapäisen tonttuarmeijan ja Pohjoisnavan jään alle kätketyn huipputeknisen hallintajärjestelmän avulla! Miten ihmeessä yksi lapsi on sitten päässyt unohtumaan tämän suunnattoman operaation keskellä? Unohdus uhkaa särkeä Joulupukin nuoren Artturi-pojan uskon joulun taikaan. 

 

Luvassa on tarina, jossa on kaikki jouluisen klassikon ainekset – koomisesti koheltava perhe ja sankarin viittaa kaposille harteilleen sovitteleva Artturi, jonka on suoritettava loppuun kiireellinen tehtävä, ennen kuin jouluaatto on ohi… 

 

Artturi Joulu – joulupukin poika on yhdysvaltalais-englantilaisena yhteistyönä valmistunut animaatioelokuva. Sen on ohjannut Sarah Smith, ja suomi-dubbauksen ohjaajana toimi Antti L. J. Pääkkönen.

 

Esittelijä: @Katjane 

 

 

Frozen – Huurteinen seikkailu

 

Julkaisuvuosi: 2013

Genre: animaatio, komedia, musikaali, seikkailu, fantasia
Ikäraja: 7
Kesto: 1h 42min
 

Frozen – huurteinen seikkailu on vuonna 2013 ensi-iltansa saanut Disneyn animaatioelokuva. Elokuvan innoittajana on toiminut H. C. Andersenin kirjoittama Lumikuningatar-satu.

 

Animaatioelokuva Frozen - Huurteinen seikkailu kertoo tarinan ikuisen talven vallassa olevasta maasta. Elokuvan päähenkilöt ovat prinsessasiskokset Anna ja Elsa. Elsalla on kyky taikoa jäätä ja lunta, mutta hän ei osaa hallita taikavoimiaan ja eristäytyy muusta maailmasta. Anna joutuu lyöttäytymään yhteen karskin vuoristolaisen, Kristoffin kanssa, ja yhdessä he lähtevät etsimään Annan siskoa, Elsaa, jonka hyiset voimat ovat syösseet maan jäisen kirouksen valtaan. Vastassaan kylmyys, oudot peikot ja taikavoimat he matkaavat luonnonvoimia uhmaten pelastamaan kuningaskuntaa tuholta. 

 

Frozen - Huurteinen seikkailu sisältää sydämet sulattavaa huumoria, mahtavia hahmoja - kuten kesyn Sven-poron ja Olaf-lumiukon - ja koskettavaa musiikkia.  Elokuvan suomenkielisessä versiossa hahmoja ääninäyttelevät Saara Aalto ja Katja Sirkiä. Tämä taianomainen elokuva on palkittu Parhaan animaation Golden Globe -palkinnolla ja parhaan animaatioelokuvan Oscar-palkinnolla. 

 

Pääset lukemaan aiemmista julkaisuistamme lisää tästä Frozen 1:stä sekä myös sitä vuonna 2019 seuranneesta  Frozen 2:sta.

 

Esittelijä: @Katjane 

 

 

Ice Age – Jäätikön sankarit

 

Julkaisuvuosi: 2002

Genre: animaatio, komedia, seikkailu, komedia, lapset
Ikäraja: 7
Kesto: 1h 16min


Ice Age – jäätikön sankarit on yhdysvaltalainen tietokoneanimaatioelokuva. Jääkauden sarastuksessa 20.000 vuotta sitten, kohtalo saattoi yhteen kolme hyvin erilaista otusta: Sidin, hölösuisen ja hassun laiskiaisen, Manfredin, äreähkön mammutin ja Diegon, pahanilkisen sapelihammastiikerin. Juro mammutti Manfred, hölmö laiskiainen Sid ja kiero sapelihammaskissa Diego yrittävät toimittaa pienen ihmislapsen takaisin heimonsa pariin.

 

Elokuvassa seurataan seurueen matkaa pohjoiseen, jossa etsitään ihmisheimoa. Diego kuitenkin yrittää saada yksinäisestä Manfredista ruokaa laumalleen, ja tarjota lapsen tapettavaksi lauman johtajalle Sotolle. Tässä ihastuttavassa tietokoneanimaatiossa vilahtaa myös usein huono-onninen maaorava Jyrsis, joka yrittää piilottaa tammenterhoa, ja onnistuu joka kerta hukkaamaan sen. 

 

Elokuva kertoo ystävyydestä, toisten auttamisesta ja välittämisestä, kun laumasta tulee tulevaisuuden ainoa toivo.

 

Esittelijä: @Katjane 

 

 

Itse ilkimys

 

Julkaisuvuosi: 2010

Genre: animaatio, komedia, seikkailu
Ikäraja: 7
Kesto: 1h 31min

 

Valkoisten aitojen ja kukkivien ruusupensaiden ympäröimällä onnellisella esikaupunkialueella on musta talo ja sen kuollut nurmikko. Naapurit eivät tiedä, että talossa on suuri salainen piilopaikka. Siellä asuu pienen kätyriarmeijan ympäröimä Gru, joka iloitsee kaikesta inhottavasta. Hän suunnittelee maailmanhistorian suurinta ryöstöä: konnamainen Gru, Itse ilkimys, aikoo varastaa Kuun taivaalta!

 

Aseistautuneena kutistus- ja jäädytyssäteillä sekä maassa että ilmassa kulkevilla taisteluajopeleillä hän kukistaa kaikki, jotka asettuvat tielle, kunnes hän tapaa kolme pientä orpotyttöä. He näkevät Grussa jotain mitä kukaan muu ei ole koskaan nähnyt: potentiaalisen isän. Maailman kauhein konna on juuri kohdannut suurimman haasteensa: kolme pikkutyttöä nimeltä Margo, Edith ja Agnes. 

 

Esittelijä: @Katjane 

 

 

Joulupuu on kärvennetty

 

Julkaisuvuosi: 1989

Genre: spesiaali, komedia, lapset
Ikäraja: 7
Kesto: 1h 37min

 

Joulupuu on kärvennetty on vuonna 1989 ensi-iltansa saanut komediaelokuva. Se kertoo Clark Griswoldista, joka yrittää järjestellä kiireisenä jouluaskareitaan, sillä perheen luokse on tulossa liuta sukulaisia juhlimaan joulua. Clark Griswold vannoo, että hänen perheensä tulee viettämään kaikkien aikojen hauskimman, vanhan kunnon perhejoulun. Mutta kaikki ei menekään aivan niin kuin hän toivoo. Clark ei ole ehtinyt edes hakea joulukuusta eivätkä jouluvalotkaan ole vielä kaunistamassa talon ulkoasua. Kiireissään Clark ei voi säästyä kommelluksilta. 

 

Elokuvan on ohjannut Jeremiah S. Chechik ja käsikirjoittanut John Hughes. Pääosissa ovat Chevy Chase, Beverly D’Angelo ja Randy Quaid.

 

Esittelijä: @Katjane 

 

 

 

Joulutarina

 

Julkaisuvuosi: 2007

Genre: spesiaali, draama, fantasia, lapset
Ikäraja: S
Kesto: 1h 23min

 

Joulutarina on Juha Wuolijoen ohjaama koskettava koko perheen jouluelokuva, tarina siitä kuinka Joulupukista tuli Joulupukki. Kaikki alkaa vuosisatojen takaa eräästä joulusta, jolloin pieni Nikolas-poika menettää perheensä. Nikolas kasvaa syrjäisessä Lapissa huolehtivaisten kyläläisten ottopoikana, mutta vasta erakoituneen puusepän Iisakin ankarassa opissa hänestä varttuu kaikkien rakastama maailman tunnetuin henkilö - Joulupukki.

 

Elokuva pohjautuu Juha Wuolijoen, Marko Leinon ja Aku Louhimiehen alkuperäistarinaan. Pääosissa näyttelevät Hannu-Pekka Björkman, Otto Gustavsson, Kari Väänänen, Minna Haapkylä ja Mikko Leppilampi.  

 

Esittelijä: @Katjane 

 

 

Painajainen ennen joulua

 

Julkaisuvuosi: 1993

Genre: animaatio, spesiaali, fantasia, komedia, draama
Ikäraja: 12
Kesto: 1h 13min

 

Painajainen ennen joulua on yhdysvaltalainen stop motion -animoitu mahtava, tummasävyinen musikaali- ja fantasiaelokuva. Se kertoo tarinan Halloween-kaupungin arvostetusta ja muualla kovasti kammotusta kurpitsakuninkaasta Jack Skellingtonista, joka on kyllästynyt hirviökaupunkiinsa ja halloweeniin. Hän osuu kerran Joulu-kaupunkiin ja ihastuu paikkaan sekä juhlaan niin kovasti, että päättää korvata halloweenin joululla. Halloween-kaupungin kummajaiset auttavat häntä valmisteluissa, mutta kukaan ei ymmärrä oikeastaan koko touhun merkitystä.

 

Elokuvan hahmot, tarinan ja maailman on luonut Tim Burton, joka on toiminut myös toisena tuottajana. Vauhdikas ja upean näköinen stop motion-animaatio on silmille iloksi koko leffan ajan. Sen visuaalinen ulkoasu saa aikaan epätodellisen tunteen - kuin olisi astunut mielikuvitukselliseen satumaalaukseen, joka elää. Toinen elokuvan vahvimmista lenkeistä on musiikki. Danny Elfmanin sävellykset sopivat elokuvan ilmeeseen täydellisesti, ja tekevät osansa luodakseen sen uniikin tunnelman. Elokuva sai kaksi Saturn- (paras fantasiaelokuva ja paras musiikki) ja kaksi Annie-palkintoa. Lisäksi se oli muun muassa Oscar-ehdokkaana erikoistehosteistaan ja Golden Globe -ehdokkaana musiikistaan.

 

Esittelijä: @Katjane 

 

 

Sing

 

Julkaisuvuosi: 2016

Genre: komedia, musikaali, animaatio, lapset
Ikäraja: 7
Kesto: 1h 43min

 

Sing on yhdysvaltalainen hyvän mielen musiikilla maustettu animaatioelokuva ja täynnä laulun riemua. Elokuva kertoo siitä, miten jokainen meistä voi löytää sisältään tähden! Pääosassa on Buster Moon, tyylikäs koalaherra, joka johtaa parhaat päivänsä nähnyttä teatteria. Buster on ikuinen optimisti — ja myönnettäköön, ehkä pienoinen lurjus — joka rakastaa teatteriaan yli kaiken, ja on valmis tekemään mitä vain pelastaakseen sen. Palauttaakseen hiipuvan konserttisalin entiseen loistoonsa hän päättää järjestää maailman mahtavimman laulukilpailun! Viisi kilpailijaa nousee ylitse muiden: hyräilevä huijarihiiri, ujo ramppikuumeesta kärsivä norsu, 25 pikkuporsaan pahnueen rättiväsynyt äiti, rikollisperheestään eroon pyrkivä nuori gangsterigorilla sekä piikkisika, joka haluaa karistaa ylimielisen poikaystävän kintereiltään ja ryhtyä soolouralle. Jokainen heistä saapuu Busterin pakeille uskoen lujasti, että tämä tilaisuus voi mullistaa koko elämän. 

 

Sing lainaa juonikuvioihinsa ja hahmoihinsa aineksia tositelevision kykykisoista ja klassisesta backstage-musikaalista, jossa lavan tapahtumien lisäksi seurataan myös kuhinaa kulisseissa. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Garth Jennings. Elokuvassa on myös hahmojen englanninkielisten ääninäyttelijöiden, kuten Tori Kellyn (Meena), Taron Egertonin (Johnny), Scarlett Johanssonin (Ash), Seth McFarlanden (Mike), Reese Witherspoonin ja hänen duoparinsa Nick Krollin (Gunnar), esittämää musiikkia.

 

Esittelijä: @Katjane 

 

 

Up – kohti korkeuksia

 

Julkaisuvuosi: 2009

Genre: komedia, animaatio, seikkailu
Ikäraja: 7
Kesto: 1h 42min

 

Up - kohti korkeuksia kertoo Karl Fredricksonista, 78-vuotiaasta eläkkeelle jääneestä ilmapallokauppiaasta, joka päättää viimein toteuttaa unelmansa ja lähteä seikkailemaan. Hän matkustaa Etelä-Amerikkaan, Paratiisiputouksille. Karl lähtee vauhdikkaaseen seikkailuun tuhansien ilmapallojen lennättämällä talollaan. Jo hyvän matkaa leijailtuaan hän yllättäen huomaa, että mukaan on salaa hivuttautunut myös hänen pahin painajaisensa: rasittavan avulias ja sinisilmäinen 8-vuotias partiopoika nimeltä Rasmus. Niin tämä yllättävä parivaljakko joutuu huimaan seikkailuun ja saa uusia ystäviä, kuten puhuvan koiran ja lentokyvyttömän linnun. Karl, joka on jumissa viidakossa Rasmuksen kanssa, tajuaa, että elämän suurin seikkailu ei välttämättä ole sellainen, miksi hän sen kuvitteli!

 

Elokuva oli kriitikoiden ja katsojien ylistämä suurmenestys, ja se oli jopa ehdolla parhaan elokuvan Oscar-palkinnosta, mihin on pystynyt vain kaksi muuta animaatiota: Kaunotar ja hirviö (Beauty and the Beast - 1991) ja Toy Story 3 (2010)! Parhaan elokuvan pystiä Up - kohti korkeuksia ei saanut, mutta onnistui voittamaan parhaan animaatioelokuvan ja parhaan musiikin palkinnot.

 

Esittelijä: @Katjane 

 

 

Yksin kotona 1-5

 

Julkaisuvuosi: 1990-2012

Genre: komedia, lapset
Ikäraja: 7
Kesto: 89-120 minuuttia

 

Yksin kotona -elokuvat muistaa varmaan enemmistö meistä. Nyt jo nelikymppinen ja tuolloin kouluikäinen näyttelijäpoika Macalay Culkin astui julkisuuden valokeilaan tämän elokuvasarjan ensimmäisten osien myötä. Elokuvia yhdistää kolmososaa lukuun ottamatta se, että ne sijoittuvat joulun pyhiin.

 

Ensimmäisessä osassa perhe on lähdössä lomamatkalle ja unohtavat yhden lapsista kotiin. Siellä alkaa sattua ja tapahtua jos jonkinlaista joulun pyhinä Kevin-pojan toimesta. Toisessa osassa Kevin joutuu lentokentällä eksyksiin muusta perheestä päätyen yksin New Yorkiin, ja pojalla sattuu onnekseen ja isänsä epäonneksi olla luottokortti mukaan. Kolmososassa naapurin täti on lentokentällä sekoittanut kassit tuoden Pikku-Alexille pohjoiskorealaisen terroristijärjestön  arvokkaan sirun sisältävän leikkiauton. Se aiheuttaa naapurustoon varsinaisen korealaisrynnäkön tutkimaan taloja ja etsimään sirua. Neljännessä osassa Kevin päätyy jouluksi isänsä uuden naisystävän kartanolle. Siellä hän saa vihiä suunnitellusta murrosta, johon on osallistumassa talon omaa palvelusväkeä. Viidennessä osassa perheen pojat joutuvat viettämään yön yksin ja heidän mielestään talossa ilmiselvästi kummittelee. Niinpä pojat alkavat viritellä kummituksille ansoja.

 

Esittelijä: @AaTanja 

 

 

 

Viiru ja Pesonen - paras joulu ikinä

 

Julkaisuvuosi: 2016

Genre: koko perheen elokuva
Ikäraja: sallittu
Kesto: 1 h 19 min

 

Viiru ja Pesonen - paras joulu ikinä kertoo siitä kuinka Viirun ja Pesosen kotona valmistelut ovat täydessä vauhdissa. Molemmat ovat vakuuttuneita siitä, että tästä joulusta tulee paras ikinä, mutta kaikki meneekin pieleen. Pesonen loukkaa jalkansa kuusenhakureissulla, ja näin ollen ei voikaan hoitaa jouluvalmisteluita, ja kuusi jää saamatta. Muiltakaan kommelluksilta ei vältytä, kun kanatkin alkavat lakkoilemaan. Viiru alkaa lopulta huolestumaan, että juhlapyhä on peruttava kokonaan, ja suunnittelee siksi omat juhlat.

 

Viiru ja Pesonen on suositun ruotsalaiskirjailija Sven Nordqvistin luoma lastenkirjoissa esiintyvä parivaljakko. Viiru on laikukas raitahousuinen puhuva katti, jonka omistaja on vanhempi poikamies Pesonen. He asuvat maatilallaan, jossa Viirun lisäksi on kotieläiminä muun muassa puhuvia kanoja.

 

Telia TV Vuokraamosta löydät myös toisenkin tämän kaksikon jouluaiheisen elokuvan - Viiru ja Pesonen joulupuuhissa.

 

Esittelijä: @AaTanja 

 

 

 

Ailo - pienen poron suuri seikkailu

 

Julkaisuvuosi: 2018

Genre: dokumenttielokuva
Ikäraja: sallittu
Kesto: 1 h 15 min

 

Muutama vuosi sitten julkaistu upea luontoelokuva Ailo - pienen poron suuri seikkailu seuraa Lapin satumaisissa maisemissa pienen Ailo-poron ja ohessa myös muiden pohjoisen erämaan muiden eläinten elämää läpi vuodenaikojen, tuulten ja tuiskujen, yöttömien öiden ja kaamoksen. Elokuvan tekijät Marko Röhr ja Teemu Liakka tunnetaan upeista luontokuvauksistaan Pohjolan luonnossa. Tunnetuimpia heidän elokuvistaan on Metsän tarina (2012) ja Järven tarina (2016). Juuri nyt on saanut ensi-iltansa teattereissa odotettu Tunturin tarina. Näiden lisäksi he ovat tehneet yhdessä Vantaan Sinfoniaorkesterin kanssa elokuvan Luontosinfonia. Löydät kaikki nämä Telia TV Vuokraamosta, toki uusinta Tunturin tarinaa joudumme tovin vielä sinne odottamaan.

 

Löydät laajemman esittelyn Ailosta täällä Yhteisössä aiemmin julkaistusta jutustamme.

 

Esittelijä: @AaTanja

 

 

 

Muumien taikatalvi

 

Julkaisuvuosi: 2017

Genre: animaatio
Ikäraja: sallittu
Kesto:  1 h 12 min

 

Muumien taikatalvi - talvi on tullut ja on aika käydä talviunille. Nuuskamuikkunen jättää Muumilaakson tapansa mukaan talveksi. Muumipeikko ei kuitenkaan halua unille, vaan nähdä ja tutkia tätä erilaista vuodenaikaa. Kylmyyttä ja pimeyttä. Hän huomaa tuota pikaa, että aivan kuin ilmassa olisi jonkin ihmeellisen odotusta. Onko joku tulossa käymään, Joulu-niminen kauan odotettu vieras? Muumipeikko saa oppia paljon ennenkokematonta joulun ajasta.

 

Muumien taikatalvi perustuu Tove Janssonin vuonna 1957 ilmestyneeseen Taikatalvi-kirjaan. Muumien tapaan tämä 60 vuotta kirjan ilmestymisestä eli vuonna 2017 julkaistu elokuva on sekin lämminhenkinen, huumorilla höystetty sekä ajatuksia herättävä tarina. Se kertoo niin ystävyydestä kuin talven seikkailuista, ja on toteutettu nukkeanimaationa ollen tyyliltään ihastuttavan nostalginen. 

 

Esittelijä: @AaTanja

 

 

 

Onko näistä jokin sinun jouluperinteisiin kuuluva elokuva, joka on katsottava vuosittain? Mukavia leffahetkiä sinulle! 📺 

 

Lue myös:

 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa