Katseluvinkit

Telia Play Vuokraamon syyskuun uutuuselokuvat

  • 11 September 2023
  • 0 kommenttia
  • 68 katselukertaa
Telia Play Vuokraamon syyskuun uutuuselokuvat
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Syyskuu ja pimeät illat lähestyvät, mikä tarkoittaa täydellistä aikaa uppoutua sohvan nurkkaan leffojen ja muun viihteen ääreen. Syyskuussa Telia Playn Vuokraamo täydentyykin jälleen uusilla vuokraelokuvilla! Palveluun saapuu syyskuun aikana mm. Gerard Butlerin tähdittämä toimintaleffa Kandahar, hauska komedialeffa No Hard Feelings, uusin Transformers-leffa Transformers: Rise of the Beasts, mysteeritrilleri Hypnotic sekä Disneyn rakastetun klassikon live action -versio The Little Mermaid.

Kuun puolessavälissä Vuokraamoon saapuu myös suuren suosion saavuttanut Barbie-elokuva. Elokuva julkaistaan Telia Play -palvelussa 12.9. Barbiesta on tehty oma esittelynsä, sen voit lukea Yhteisön artikkelista.

Otahan käyttöösi maksuton Telia Play -sovellus ja tutustu kuukauden elokuvauutuuksiin. Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen veloituksetta (koskee alle 8,80 € -hintaisia vuokraelokuvia).

HOX! Elokuvien hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta ylöspäin. Premium-elokuvat ovat uunituoreita leffoja, jotka ovat samaan aikaan myös elokuvateattereissa katsottavissa ja siksi vuorahinta on niissä korkeampi.

Tutustutaanpa nyt tarkemmin mitä elokuvia syyskuu tuo tullessaan! :) 

 

Sisällysluettelo:

 

Aftersun - päivämme auringossa

 

Vuokrattavissa jo nyt

IMDB: 7.7

Genre: Draama

Ikäraja: K7

Kesto: 1 h 42 min

 

Aftersun – päivämme auringossa on Charlotte Wellsin debyyttielokuva, joka kertoo tarinan isästä ja tyttärestä, jotka lähtevät yhdessä lomamatkalle Turkkiin. Elokuva sijoittuu 1990-luvulle ja käsittelee vanhemmuutta, muistojen ohimenevyyttä ja aikuiseksi kasvamista. Päärooleissa nähdään Paul Mescal ja Frankie Corio, joiden välillä on vahva kemia.

Elokuva seuraa eronneen isän (Paul Mescal) ja hänen 11-vuotiaan tyttärensä Sophien (Frankie Corio) matkaa Turkkiin. Vaikka he nauttivat yhdessäolosta, aurinkoisista päivistä ja uima-altaasta, matkaa varjostaa selittämätön melankolia. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin aikuinen Sophie muistelee matkaa ja yrittää ymmärtää paremmin isäänsä ja heidän välistä suhdettaan.

Elokuvan vahvuuksiin kuuluvat pääosaesittäjien upeat roolisuoritukset sekä Charlotte Wellsin ohjaus ja käsikirjoitus. Elokuva käsittelee muistoja ja muistin epäluotettavuutta taitavasti, ja se antaa katsojalle mahdollisuuden ymmärtää tarinaa eri tavoin. Aftersun on saanut paljon kiitosta ja kiinnostusta elokuvakriitikoilta sekä katsojilta. Elokuva on voittanut myös palkintoja eri elokuvafestivaaleilla, 

Elokuvan tarina perustuu osittain ohjaaja Charlotte Wellsin omiin kokemuksiin, ja se käsittelee myös mielenterveysongelmien varjostamaa vanhemmuutta. Elokuva on herättänyt paljon keskustelua sen monisävyisestä ja henkilökohtaisesta lähestymistavasta aiheisiinsa.

Aftersun – päivämme auringossa on vaikuttava draamaelokuva, joka on saanut ansaittua huomiota. Se tarjoaa syvällisen ja koskettavan katselukokemuksen, joka jättää katsojan pohtimaan muistoja, perhettä ja elämän kulkua.

 

 

Kandahar

 

Vuokrattavissa jo nyt (Premium-elokuva)

IMDb: 6.0

Genre: Trilleri, Toiminta

Ikäraja: K16

Kesto: 1 h 59 min 

 

Kandahar on toimintatrilleri, jossa seurataan CIA-agentti Tom Harrisin (Gerard Butler) vaarallista peitetehtävää Iranin ydinaseohjelman tuhoamiseksi. Kun hänen peiteidentiteettinsä ja tehtävänsä paljastuvat, Harris joutuu taistelemaan tiensä ulos vihollisalueelta Afganistanissa yhdessä afgaanitulkin kanssa. Heidän tehtävänään on päästä Kandahariin evakointipaikalle samalla, kun heitä jahtaavat vihollisen eliittijoukot ja ulkomaiset vakoojat.

Elokuvan ohjaajana toimii Ric Roman Waugh, joka on aiemmin työskennellyt yhdessä Gerard Butlerin kanssa elokuvassa Angel Has Fallen. Waugh ja Butler ovat yhdessä tuottaneet myös katastrofielokuvan Greenland. Kandahar lupaa katsojilleen perinteistä toimintaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita keskellä Lähi-idän konfliktialuetta.

Elokuvan juonessa on monia erikoisia juonenkäänteitä ja toimintaa täynnä olevia kohtauksia. Gerard Butler on vakiintunut toimintatähti, ja hänen roolinsa CIA-agentti Tom Harrisina tuo mukanaan vanhan koulukunnan toimintaelokuvan elementtejä.

 

 

No Hard Feelings 

 

Vuokrattavissa jo nyt (Premium-elokuva)

IMDb: 6.4

Genre: Komedia, Romantiikka

Ikäraja: K12

Kesto: 1 h 43 min

 

Elokuvan No Hard Feelings päähenkilö on Maddie, jota näyttelee Jennifer Lawrence. Maddie on talousvaikeuksissa ja joutuu ottamaan epätavallisen työtarjouksen vastaan: hänen tehtävänään on deittailla 19-vuotiasta Percyä (Andrew Barth Feldman), jonka vanhemmat ovat huolissaan hänen seksuaalisesta kokemattomuudestaan ennen yliopistoon lähtöä. Vaikka elokuvan alkuasetelma kuulostaa hävyttömältä ja oudolta, se tarjoaa paljon hulvattomia tilanteita ja komediaa.

Andrew Barth Feldman tekee vaikuttavan tulokkaan roolin nuorena Percynä. Hänen ja Jennifer Lawrencen kemiat toimivat erinomaisesti yhteen. Elokuvassa korostetaan erityisesti nuoren Percy-hahmon ujoutta ja kokemattomuutta.

No Hard Feelings on komedia, joka tarjoaa paljon naurua. Pääosanäyttelijöiden suoritukset erottuvat positiivisesti. Yleisesti ottaen elokuva on viihdyttävä, vaikka sen lähtökohta herättääkin keskustelua ja kohua. Elokuva alkaa räväkästi ja tarjoaa paljon hulvattomia tilanteita, se ottaa myös kantaa ylisuojelevaan vanhemmuuteen. Koko tarina heijastaa sitä, miten vanhempien yritykset suojella lapsiaan ja ohjata heidän elämäänsä voivat joskus olla yliampuvia.

 

 

Transformers: Rise of the Beasts

 

Vuokrattavissa jo nyt

IMDBb: 6.1

Genre: Toiminta, Sci-Fi, Seikkailu

Ikäraja: K12

Kesto: 2 h 7 min

 

Transformers: Rise of the Beasts on uusi toimintaelokuva, joka sijoittuu 1990-luvulle ja esittelee uudenlaiset Transformers-hahmot, Maximalit. Elokuvassa Autobotit ja Maximalit liittoutuvat taistellakseen Maan puolesta. Elokuvan pääosissa ovat Anthony Ramos ja Dominique Fishback.

Elokuva on mukava lisäys Transformers-saagaan. Arvosteluissa on kerrottu Transformers-elokuvasarjan olleen epätasainen vuosien varrella, mutta "Rise of the Beasts" edustaa tässä muutosta. Elokuvia ei enää tuoteta samalla massalla, mikä tuo siihen raikkaamman tunnelman. Elokuvan kepeä tyyli sopii hyvin Transformers-elokuviin. Anthony Ramosin esittämä Noah-hahmo nähdään mielenkiintoisena ja hänestä toivotaan jopa seuraavaa sarjan keskeistä ihmishahmoa.

Elokuvan tarina alkaa tyypillisestä asetelmasta, kun Maximalit joutuvat pakenemaan tuhoa omalta planeetaltaan Maahan. Pahikset esitellään uhkaavasti, mikä lisää jännitystä tarinaan. Elokuvassa on paljon toimintaa, ja visuaalisesti se on vaikuttava, kuten aiemmatkin Transformers-elokuvat. Erityisesti uusien Maximal-hahmojen ulkonäkö on onnistunut. Elokuva hyödyntää 1990-luvun aikakauden tunnelmaa ja musiikkia hyvin, mikä lisää nostalgiaa.

 

 

Hypnotic

 

Katsottavissa 11.9.

IMDb: 5.5

Genre: Toiminta, Trilleri

Ikäraja: K16

Kesto: 1 h 33 min

 

Hypnotic on toimintajännityselokuva, joka kertoo tarinan rikostutkija Danny Rourkestä (Ben Affleck), joka etsii epätoivoisesti kadonnutta tytärtään. Samalla hän joutuu tutkimaan merkillistä pankkiryöstöjen sarjaa, jotka näyttävät taipuvan todellisuutta muuttaviksi tapahtumiksi. Rourke alkaa epäillä kaikkea ja kaikkia ympärillään, kunnes hän saa apua lahjakkaalta meediolta nimeltä Diana Cruz (Alice Braka).

He lähtevät yhdessä jahtaamaan vaarallista aavemaista hahmoa, jonka he uskovat tietävän tyttären kohtalon. Rourke joutuu matkallaan kohtaamaan yllättäviä ja vaarallisia tilanteita, jotka saavat hänet kyseenalaistamaan perustavanlaatuiset totuudet maailmasta, johon hän on tottunut.

Elokuva seuraa Rourken ponnisteluja selvittääkseen tyttärensä kohtalon ja ratkaistakseen mysteerin pankkiryöstöjen takana. Tarina sisältää elementtejä hypnoosista ja yliluonnollisista tapahtumista, jotka lisäävät elokuvaan mysteeriä ja jännitystä.

 

 

How to Blow Up a Pipeline

 

Vuokrattavissa 18.9.

IMDb: 7.0

Genre: Draama, Trilleri

Ikäraja: K16

Kesto: 1 h 44 min

 

How to Blow Up a Pipeline on Daniel Goldhaberin ohjaama ekotrilleri, joka perustuu Andreas Malmin samannimiseen kiistanalaiseen kirjaan. Elokuva seuraa Teksasin autiomaassa nuorten ympäristöaktivistien ryhmää, joka on turhautunut ilmastopolitiikan hitauteen ja he päättävät ryhtyä väkivaltaisiin toimiin öljyputkensabotaasin muodossa.

Päähenkilöt ovat joukko nuoria, jotka saapuvat yhteen autioon rakennukseen suunnitellakseen ja toteuttaakseen öljyputken räjäyttämisen. Elokuva kertoo heidän taustoistaan ja motivaatioistaan takaumien kautta, säilyttäen samalla jännityksen ja mielenkiinnon.

Elokuvan tarina herättää keskustelua ilmastotoiminnan pasifismista ja ehdottaa sabotointia osaksi ilmastoaktivismia. Vaikka elokuva esittää voimakkaan näkökulmansa, se ei saarnaa eikä moralisoi, vaan antaa katsojien pohtia omia näkemyksiään.

How to Blow Up a Pipeline on painostava ja intensiivinen elokuva, joka yhdistää erinomaiset näyttelijäsuoritukset, taitavan kuvauksen ja vahvat hahmot. Se herättää ajatuksia ilmastoahdistuksesta ja saattaa innostaa katsojia pohtimaan omaa suhdettaan ympäristökriisiin.

 


The Little Mermaid

 

Vuokrattavissa 19.9.

IMDb: 7.2

Genre: Romantiikka, Lapset, Perhe, Musiikki

Ikäraja: K12

Kesto: 2 h 15 min

 

The Little Mermaid - Pieni merenneito on yksi Disney-klassikoista, alun perin vuonna 1989 julkaistu animaatioelokuva. Se perustuu Hans Christian Andersenin samannimiseen satuun ja kertoo tarinan Ariel-nimisestä nuoresta merenneidosta, joka on kiinnostunut ihmisten maailmasta ja haaveilee elämästä maan päällä. Ariel asuu merenpohjassa isänsä, kuningas Tritonin valtakunnassa, mutta hän unelmoi pääsevänsä ihmisten maailmaan.

Elokuvan juoni lähtee liikkeelle, kun Ariel pelastaa ihmis-prinssin Erikin hukkumiselta ja rakastuu häneen. Merenneitojen yhteisössä on kuitenkin sääntö, joka kieltää heitä olemaan tekemisissä ihmisten kanssa. Ariel tekee sopimuksen ilkeän merinoidan Ursulan kanssa ja vaihtaa hänen avullaan pyrstönsä jaloiksi ja saa mahdollisuuden elää ihmisten maailmassa, mutta menettää äänensä.

Alkuperäinen animaatioelokuva on tunnettu kauniista musiikistaan ja lauluistaan, jotka ovat osa sen vetovoimaa. Elokuvassa Ariel laulaa ikonisen Part of Your World -kappaleen, ja mukana on muitakin huomattavia musiikkiesityksiä, kuten Under the Sea.

Pieni merenneito on ollut suosittu ja rakastettu elokuva, ja se on osa monien lapsuudenmuistoja. Disney päätti tehdä siitä live-action -uusintaversion, jossa näyttelijät esiintyvät oikeina hahmoina. Elokuvan uudelleenfilmatisointi toi mukanaan monia odotuksia ja keskustelua etenkin pääosanäyttelijän valinnasta.

Uuden Pienen merenneidon pääosassa nähdään Halle Bailey Arielina, ja elokuvan on ohjannut Rob Marshall. Elokuvaan lisättiin myös joitakin uusia hahmoja ja lauluja, mutta se pyrkii säilyttämään alkuperäisen tarinan hengen. 

 

 

BlackBerry

 

Vuokrattavissa 28.9.

IMDb: 7.4

Genre: Draama, Komedia

Ikäraja: K12

Kesto: 2 h

 

BlackBerry on elokuva, joka kertoo tositarinan ensimmäisen älypuhelimen nopeasta noususta ja katastrofaalisesta tuhosta. Elokuva keskittyy erityisesti BlackBerry-laitteiden kehityksen alkuvaiheisiin ja niihin henkilöihin, jotka olivat mukana tämän teknologisen vallankumouksen käynnistämisessä. Päähenkilöinä ovat Mike Lazaridis ja Jim Balsillie, jotka yhdistivät voimansa luodakseen laitteen, josta he uskoivat tulevan maailmanlaajuinen menestys.

Mike Lazaridis oli luova keksijä, kun taas Jim Balsillie oli taitava myyntimies. He yhdistivät taitonsa ja visioivat laitteen, joka toimi älykkäänä puhelimena ja viestintävälineenä, ja se nousi nopeasti suosioon niin julkkisten kuin liikemaailman keskuudessa. BlackBerry-laitteille oli tunnusomaista fyysinen näppäimistö, joka teki tekstiviestien ja sähköpostien kirjoittamisesta helppoa ja tehokasta.

BlackBerry-laitteiden suosio oli valtava, mutta älypuhelinten vallankumous saavutti heidät huipulla. Erityisesti Apple iPhone mullisti älypuhelinten käsitteen kosketusnäytöllä ja laaja-alaisilla sovelluksilla, ja tämä merkitsi haastetta BlackBerrylle. Kilpailu älypuhelinmarkkinoilla oli armotonta, ja BlackBerry joutui taistelemaan säilyttääkseen asemansa.

Elokuvassa on sekä huumoria että draamaa, kun se seuraa näiden kahden yrittäjän matkaa ideasta huippusuosituksi älypuhelimeksi ja sen nopeaa laskua. Tarina heidän menestyksestään ja epäonnistumisestaan tarjoaa mielenkiintoisen näkymän teknologian maailmaan ja siihen, kuinka nopeasti innovaatiot voivat muuttaa markkinoita.

Päähenkilöinä Jay Baruchel ja Glenn Howerton tekevät näyttelijäsuoritukset, jotka herättävät nämä historialliset hahmot eloon. Elokuva BlackBerry on viihdyttävä ja opettavainen katsaus älypuhelinmaailman varhaisiin päiviin.
 

 

Lue myös: 


 

 

 

 

 

 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa