Vuokraamon marraskuun uutuudet

  • 12 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 16 katselukertaa

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15


 


Marraskuussa nähdään taas paljon uusia leffoja Telia TV Vuokraamossa. Luvassa on komediaa, draamaa, jännitystä ja myös lapsille kivaa katsottavaa. Kaiva siis leffaherkut kaapista, hyppää perheen kanssa sohvalle, vuokraa leffa ja elokuvailta voi alkaa!


 


Jos sinulla ei vielä ole Telia TV -tunnuksia, ota ne saman tien käyttöösi maksutta. Muistathan, että ensimmäinen leffavuokraus on maksuton!


 


Artikkelin sisällysluettelo:


 


Space Jam: Uusi legenda


Paavo Pesusieni vapaalla jalalla


A Taste of Hunger


Fast & Furious 9


Croodit: Uusi aika


Jungle Cruise


Snake Eyes: G.I. Joe Origins


Stillwater


 Space Jam: Uusi Legenda


 


Vuokraamossa: jo katseltavissa


Ikäraja: K7


Kesto: 110 minuuttia


Genre: Sci-fi, komedia


 


Heinäkuussa 2021 ensi-iltansa saanut Space Jam: Uusi Legenda tuo yhteen koripallotähti LeBron Jamesin sekä Looney Tunes -hahmot. Tämän komedian on ohjannut Malcolm D. Lee ja käsikirjoituksesta vastaavat Juel Taylor, Tony Rettenmaier, Keenan Coogler sekä Terence Nance. Leffassa nähdään paljon tuttuja Looney Tunes -hahmoja mm. Väiski Vemmelsääri, Repe Sorsa, Tipi ja Sylvesteri, Putte Possu sekä alkuperäistä Space Jamia varten luotu Lola Vemmelsääri. Elokuvasta voit bongata myös esimerkiksi DC Comicsin hahmoja, Harry Potteria, Riiviöitä, Game of Thronesia ja paljon muuta.


 


Jamesin nuorempi poika Dom ei ole kiinnostunut koripallon pelaamisesta isänsä tavoin, vaan hän haluaa suunnitella videopelejä. Eräänä päivänä James ottaa Domin mukaansa Warner Brosin palaveriin, jossa ilkeä tekoäly AI-G Rytmi ottaa Domin panttivangikseen. Jotta James voisi pelastaa Domin, tulee hänen perustaa koripallojoukkue ja kilpailla sen kanssa AI-G Rytmin joukkuetta vastaan. Jos Jamesin joukkue voittaa, vapauttaa AI-G Domin. James lähetetään hylättyyn Tune maailmaan, jossa hän tapaa Väiski Vemmelsäären. Yhdessä Väiskin kanssa he lähtevät huikealle seikkailulle. Saako James koottua joukkueen kasaan, pystyvätkö he voittamaan ottelun ja onnistuuko Le Bron pelastamaan poikansa?


 


Arvostelija: @HannaMarikaL 


  Paavo Pesusieni vapaalla jalalla


 


Vuokraamossa: jo katseltavissa


Ikäraja: K7


Kesto: 91 minuuttia


Genre: Animaatio, komedia, seikkailu


 


Vuonna 2020 ensi-iltansa saanut tietokoneanimaatioelokuva on varma valinta kaikille Paavo Pesusieni -faneille. Se perustuu Paavo Pesusieni -animaatiosarjaan sillä erotuksella, että merten hallitsija on tässä leffassa Neptunuksen sijasta Poseidon. Eräänä päivänä Paavon paras ystävä, hänen elämänsä tärkein asia, lemmikkietana Kari siepataan. Rapupiiraiden teko saa jäädä, ja Paavo lähtee yhdessä Patrik meritähden kanssa hurjalle pelastusretkelle kauas Tangalasta. He päättävät yhdessä tuumin auttaa pinkkikilpistä kaveriaan. Apuna toimivat myös tietysti Jalmari, tutkijaorava Sanna, johtaja Rapu sekä ilkeä Plankton. Pelastusretkellä Paavo kohtaa muun muassa Atlantiksen kuninkaan Poseidonin, tämän apuri Kanslerin sekä Seremoniamestarin. Koska kyseessä on tietokoneanimaatio, nähdään elokuvassa piirroshahmojen lisäksi oikeitakin ihmiskasvoja. Yksi niistä on näyttelijä Keanu Reeves, joka esiintyy Paavoa ohjeistavan risukierijän roolissa. Elokuva on täynnä vauhtia, värejä, pöljää menoa, energisyyttä, seikkailua ja hilpeitä hetkiä. Se on ehdoton piristysruiske, mitä jokainen meistä varmasti kaipaa. Lisämaininnan saa myös elokuvan musiikki. Siitä vastaavat nimittäin Steve Mazarro ja elokuvamusiikin kuningas Hans Zimmer.


 


Arvostelija: @Merja_J 


  A Taste of Hunger


 


Vuokraamossa: jo katseltavissa


Ikäraja: K12


Kesto: 104 minuuttia


Genre: Draama, romantiikka


 


A Taste of Hunger on tanskalainen romanttinen draama, jonka ohjauksesta vastaa Christoffer Boe. Elokuvan on käsikirjoittanut Boe yhdessä Tobias Lindholmin kanssa. Pääosissa nähdään Katrine Greis-Rosenthal ja Nikolaj Coster-Waldau. Coster-Waldau on varmasti meille monelle tuttu Game of Thronesista Jaime Lannisterin roolista. A Taste of Hunger pureutuu kriisiytyvän parisuhteen myllerryksiin ja siihen, miten konflikteista selviää.


 


Maggie (Greis-Rosenthal) ja Carsten (Coster-Waldau) ovat avioliitossa, heillä on kaksi ihanaa lasta sekä oma gourmet-ravintola Kööpenhaminassa. Pariskunta on työlleen omistautuneita ja pelkästään oma ravintola ei riitä heille. Perfektionistinen sekä menestyksennälkäinen Maggi ja Carsten haluavat saada ravintolalleen Michelin-tähden. He ovat valmiita uhraamaan paljon ja ruoka-annosten raaka-aineita ja esillepanoa hiotaan viimeistä yksityiskohtaa myöten. Virheitä tekeville annetaan potkuja. Pariskunnan elämään tulee kuitenkin särö, kun Carsten saa nimettömän kirjeen, jossa kerrotaan hänen vaimonsa rakastavan jotain toista.


 


Arvostelija: @HannaMarikaL 


  Fast & Furious 9


 


Vuokraamossa: 15.11.


Ikäraja: K12


Kesto: 143 minuuttia


Genre: Toiminta


 


Fast & Furious -elokuvasarjan yhdeksäs osa oli kesän kassamagneetti hurjilla katsojaluvuillaan. Enkä ihmettele, jos on katsonut kaikki aiemmat sarjan leffat, on myös tämä ehdottomasti nähtävä. Itsekin kuulun Fast & Furious -sarjan faneihin, joten olin paikalla heti ensi-iltana.


 


Yhdeksännessä osassa Dom Toretto (Vin Diesel) on vetäytynyt syrjäiseen paikkaan viettämään hiljaista kotielämää yhdessä Lettyn ja poikansa Brianin kanssa. He kuitenkin tietävät että vaikka elämä olisi kuinka rauhallista, aina jossain heitä odottaa vaara. Ja niin käy myös tällä kertaa. Tuttu jengi palaa jälleen yhteen pysäyttääkseen koko maailmaa uhkaavan juonen, jonka takana on erittäin taitava ja nerokas salamurhaaja. Murhaajaksi paljastuu Domin veli Jakob (John Cena), joka esitellään nyt ensimmäistä kertaa leffasarjan historiassa. Veljesten välillä vuosikaudet piinannut kateus eskaloituu ihan uusiin sfääreihin ja perheen todellinen merkitys joutuukin todelliselle koetukselle.


 


Fast & Furious 9 ohjaajana toimii Justin Lin, joka ohjasi sarjat 3-6. Tänä aikana leffasarjasta tuli maailmanluokan menestys. Tämänkertainen leffa on tuttuun tyyliin täynnä nopeita autoja, vauhtia, henkeä salpaavia kohtauksia ja upeita tehosteita. Leffan musiikki saa myös allekirjoittaneelta kiitosta. Kannattaa laittaa niin sanotusti ”volumet kaakkoon” leffaa katsoessa.   


 


Arvostelija: @Merja_J 


  Croodit: Uusi aika


 


Vuokraamossa: 15.11.


Ikäraja: K7


Kesto: 95 minuuttia


Genre: Lapset, perhe


 


Croodit: Uusi aika sai ensi-iltansa kesällä 2021. Alun perin elokuvan piti ilmestyä jo vuonna 2017, mutta ohjaajan ja elokuvastudion vaihduttua leffaa päästiin kunnolla tekemään vasta loppuvuodesta 2017. Tämän animaation on ohjannut Joel Crawford ja käsikirjoituksesta vastaavat Dan Hageman, Kevin Hageman, Paul Fisher sekä Bob Logan. Alkuperäisinä ääninäyttelijöinä kuullaan mm. Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds ja Peter Dinklage. Suomenkielisinä ääninä ovat mm. Iina Kuustonen, Anna Puu, Maija-Liisa Peuhu ja Jon-Jon Geitel.


 


Croodit tarvitsevat uuden kodin, joten he lähtevät yhdessä sellaista etsimään. Pian perhe löytääkin suojaisan paratiisin, joka on täynnä luonnon antimia. He kohtaavat kuitenkin ongelman, sillä paikalla asuu jo toinen perhe, Parempaiset. Parempaiset ovat evoluutiossa Croodeja edellä sillä he asuvat puumajassa, heillä on ihmeellisiä keksintöjä sekä satoisia viljelyksiä. Croodit ja Parempaiset päätyvät kuitenkin asumaan yhdessä, mutta kaikki ei suju aivan ongelmitta. Kun kaikki alkaa mennä pieleen, joutuvat perheet poistua kodin suojista, sillä uusi uhka on heitä vastassa. Selviävätkö Croodit ja Parempaiset, ja löytyykö yhteinen sävel?


 


Arvostelija: @HannaMarikaL 


  Jungle Cruise


 


Vuokraamossa: 18.11.


Ikäraja: K12


Kesto: 122 minuuttia


Genre: Toiminta, seikkailu, komedia


 


Disneyn hittielokuva Jungle Cruise sai ensi-iltansa heinäkuussa 2021, ja elokuva perustuu samannimiseen Disney Parks -puistojen nähtävyyteen. Seikkailuelokuvassa on hieman Indiana Jones ja Pirates of Caribbean fiilistä, sillä erotuksella että pääosassa on vauhdikkaammista elokuvista tuttu Dwayne Johnson yhdessä Emily Bluntin kanssa. Dwayne esittää näsäviisasta kipparia Frank Wolffia, joka asustaa Amazon-joen varrella tiikerinsä kanssa. Lily Houghton (Emily Blunt) on puolestaan naistutkija, jonka isä etsi jo aikoinaan parantavia voimia kantavaa ikiaikaista puuta Amazonin alueelta. Lily joutuu käyttämään veljeään asiamiehenään etsiessään tutkimusretkikuntaa Amazonille ja on varma että hän pystyy löytämään puun mystisen nuolenkärjen avulla. Lily saapuu apujoukkoineen Lontoosta Amazonille, ja palkkaa Frankin viemään hänet jokea alas ränsistyneellä La Quila -aluksella. Parivaljakko kohtaa matkallaan monenlaisia vaaroja ja yliluonnollisia voimia, jotka vaanivat tiheässä sademetsässä. He saavat peräänsä muun muassa saksalaisen prinssin (Jesse Plemons) sekä lähes 400-vuotiaita kirottuja espanjalaisia konkistadoreja. Kadonneen puun salaisuuksien paljastuessa koko ihmiskunnan kohtalo päätyy vaakalaudalle.

Kävin itse katsomassa Jungle Cruisen leffateatterissa heti ensimmäisten joukossa ja tykkäsin siitä kovasti. Seikkailuelokuvat ovat lähellä sydäntäni, ja tämäkään ei tuottanut pettymystä. Hauskalla huumorilla höystetyssä leffassa oli tarpeeksi vauhtia, vaarallisia tilanteita ja naurettaviakin kohtauksia. Näyttelijävalinnat osuivat mielestäni nappiin, ja pääosien esittäjät hoitivat hommansa erinomaisesti. Erityismaininta jälleen elokuvan musiikista. Siitä vastaa James Newton Howard, joka on tuttu myös Nälkäpeli sekä Batman Dark Knight -elokuvien soundtrackeilta.


 


Arvostelija: @Merja_J 


  Snake Eyes: G.I. Joe Origins


 


Vuokraamossa: 22.11.


Ikäraja: K12


Kesto: 81 minuuttia


Genre: Toiminta, seikkailu


 


G.I. Joe on sotilaallinen scifi-toimintaelokuvasarja, joka perustuu Hasbron samannimisiin hahmoihin ja sarjakuvakirjasarjaan. Leffasarjaan kuuluu yhteensä kaksi aiemmin julkaistua elokuvaa ja Snake Eyes on siis sarjan kolmas elokuva, joka sai ensi-iltansa loppukesällä 2021. Snake Eye (Henry Goulding) jää orvoksi, kun hänen isänsä murhataan. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin hänestä on kasvanut lahjakas ja tappava taistelulajien taitaja, joka haluaa kostaa isänsä kuoleman. Salatakseen henkilöllisyytensä hän kutsuu itseään nimellä Snake Eye. Vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen hänet hyväksytään muinaiseen japanilaiseen Arashikage-klaaniin pelastettuaan klaanin perijän hengen. Snake Eyes saa ninjasoturin koulutuksen ja klaani tarjoaa soturille kodin, jota hän on kaivannut jo pitkään. Menneisyys ei kuitenkaan jätä soturia rauhaan, ja salaisuudet alkavat paljastua. Snake Eyen uskollisuus ja kunnia joutuvat koetukselle ja vaarana on läheisimpien ystävien menettäminen. Vauhdikkaan ja toiminnantäyteisen leffasarjan neljäs elokuva on huhupuheiden mukaan viritteillä, joten jatkoa on siis vielä luvassa.


 


Arvostelija: @Merja_J 


  Stillwater


 


Vuokraamossa: 29.11.


Ikäraja: K16


Kesto: 139 minuuttia


Genre: Draama, trilleri


 


Tom McCarthyn ohjaama rikosdraama Stillwater kertoo Oklahomalaisesta työttömästä Bill Bakerista. Bakerin roolissa nähdään monille tuttu näyttelijä Matt Damon. Muissa pääosissa on Abigail Breslin, Camille Cottin ja Deanna Dunagan. Leffa sai ensi-iltansa heinäkuussa 2021 ja sen käsikirjoituksesta vastaa ohjaaja McCarthy yhdessä Marcus Hincheyn, Thomas Bidegainin sekä Noé Debrén kanssa.


 


Öljynporauslautalla työskennellyt Bill matkustaa Ranskaan Marseilleen tapamaan tytärtään Allisonia (Abigail Breslin), joka on joutunut vankilaan murhan takia. Allisonia syytetään hänen kämppiksensä murhasta ja hän on istunut jo viisi vuotta vankilassa. Allison vakuuttaa syyttömyyttään ja Bill koittaakin saada tyttärensä vapaaksi. Pian Bill kuitenkin huomaa, että tehtävä ei ole niin helppo kielimuurin, kulttuurierojen sekä Ranskan monimutkaisen oikeusjärjestelmän vuoksi. Jos Allison ei ole murhaaja, niin kuka sitten? Saako Bill etsittyä totuuden ja tuotua sen julki?


 


Arvostelija: @HannaMarikaL 


  


Lue myös: 


 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa