Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

 

drive-in-theater-5150065_1280.jpg

 
Lokakuu suorastaan vetää puoleensa katsomaan leffoja! Aivan kuin kalenterista olisi vapautunut erityistä leffa-aikaa enemmän kuin pitkään aikaan. Tokihan tämä aika tulee myös hyödyntää, ja siksipä tässä hyviä poimintoja kuluvan kuukauden uutuuksista Telia TV Vuokraamossa
 
Jos et ole vielä ottanut käyttöön  Telia TV -tunnuksia, voit hankkia ne nyt maksutta ja saat ensimmäinen leffavuokrauksen meidän piikkiin! 
 
Artikkelin sisällysluettelo:
 

Cruella

 

Vuokraamossa: jo katseltavissa

Ikäraja: K12

Kesto: 136 minuuttia

Genre: draama, komedia

 

Cruella on Graig Gillespien ohjaama rikoskomedia, joka kertoo pahamaineisesta ja muodikkaasta pahiksesta Cruella de Vilistä. Elokuva sijoittuu 70-luvun Lontooseen ja sen muotimaailmaan, kun punk rock -vallankumous oli valloillaan. Cruellan roolissa nähdään Oscar-voittaja Emma Stone ja hän herättää Cruellan eloon aivan ennennäkemättömällä ja unohtumattomalla tavalla. Leffaa tähdittää Stonen lisäksi kaksinkertainen Oscar-voittaja Emma Thompson, joka nähdään paronitar von Hellmanin roolissa. Elokuvassa nähdään paljon upeita muotiluomuksia sekä pukuloistoa, ja leffan puvustuksesta vastaakin kaksinkertainen Oscar-voittaja Jenny Beavan.

 

Omapäinen ja muotia rakastava orpo Estella on ollut erikoinen jo lapsesta saakka. Estella ystävystyy kahden nuoren varkaan, Jasperin (Joel Fry) ja Horacen (Paul Walter Hauser) kanssa, ja yhdessä he onnistuvat rakentamaan itselleen elämän Lontoon kaduilla toisistaan huolta pitäen. Estella haluaa tulla muotisuunnitelijaksi, mutta rikollinen, kaduilla asuva nuori ei ole muotitalojen ensimmäinen vaihtoehto. Pian kuitenkin Estella saa keploteltua itselleen työn porvariston suosimassa muotitalossa, ja hän herättää muotilegenda paronitar von Hellmanin huomion. Paronitar palkkaa Estellan vaatesuunnittelijaksi omaan pajaansa. Eräänä päivänä paronittaresta kuitenkin paljastuu karu totuus, jonka johdosta Estellan kostonhimoinen alter ego Cruella tulee esiin.

 

Arvostelija: @HannaMarikaL 

 

 

Every Breath You Take

 

Vuokraamossa: jo katseltavissa

Ikäraja: K16

Kesto: 105 minuuttia

Genre: trilleri, draama


Every Breath You Take on uhkaava psykologinen trilleri psykiatri Phillip Clarkista (Casey Affleck), jonka ura vaarantuu, kun yksi hänen potilaistaan riistää itseltään hengen. Kun Clark kutsuu potilaan eloonjääneen veljen (Sam Claflin) kotiinsa tapaamaan vaimoaan (Michelle Monaghan) ja tytärtään, hänen perhe-elämänsä riistäytyykin yllättäen käsistä.

 

Leffan tuotannon taustat ovat vähintäänkin kiinnostavat, sillä ne ulottuvat aina yhdeksän vuoden taa. Miehitys on vaihtunut niin näyttelijöiden kuin ohjaajankin osalta useampaan otteeseen. Lopulta elokuvan pääsi ohjaamaan Vaughn Stein

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 

No Man of God

 

Vuokraamossa: jo katseltavissa

Ikäraja:  K16

Kesto: 100 minuuttia

Genre: draama

 

No Man of God -elokuvasta tekee mielenkiintoisen se, että se on tositapahtumiin perustuva amerikkalainen rikosmysteeri. Sarjamurhaaja Ted Bundy on tuomittu kuolemaan sähköiskulla, ja hän kehittää oudon ja monimutkaisen suhteen FBI-agentti Bill Hagmaierin kanssa samalla kertoen tälle yksityiskohtaisesti hirvittävistä rikoksistaan.

 

No Man of Godin maailman ensi-ilta oli Tribeca -elokuvajuhlilla 11. kesäkuuta 2021. Sen on ohjannut Amber Sealey ja käsikirjoittanut C. Robert Cargill salanimellä Kit Lesser. Elokuvan pääosissa nähdään Elijah Wood, Luke Kirby, Aleksa Palladino ja Robert Patrick. Tarina kertoo Bundyn ja Hagmaierin välisistä keskusteluista vuosilta 1984-1989.

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 

iN THE hEIGHTS

 

Vuokraamossa: jo katseltavissa

Ikäraja: S

Kesto: 143 minuuttia

Genre: draama, romantiikka, toiminta

 

In the Heights on amerikkalainen musikaalidraama, joka perustuu Quiara Alegría Hudesin ja Lin-Manuel Mirandan saman nimiseen lavamusikaaliin. Leffan on ohjannut Jon M. Chu ja käsikirjoituksesta vastaa Hudes. Miranda on säveltänyt ja sanoittanut musikaalin, ja elokuvassa kuullaan niin hiphoppia kuin latinomusiikkiakin. Elokuva sai ensi-iltansa kesäkuussa, mutta alun perin se piti nähdä valkokankailla viime vuonna. Vaikka In the Heightsia jouduttiin jonkin aikaa odottamaan, lunastaa se kuitenkin lupaukset ja tempaa mukaansa.

 

1900-luvulla Karibiasta ja muualta Latinalaisesta Amerikasta saapui maahanmuuttajia Manhattanille paremman elämän ja taloudellisten mahdollisuuksien toivossa. Niin tekivät myös Usnavi de la Vegan (Anthony Ramos) isä, joka on sittemmin kuollut ja naapurin matriarkka Abuela Claudia (Olga Merediz). Usnavi työskentelee lähikaupassaan New Yorkin Washington Heightsin kaupunginosassa. Usnavin juuret ovat Dominikaanisessa tasavallassa ja hän unelmoikin paluusta takaisin kotimaahansa. Lähikaupan vakioasiakkaana käy kaunis Vanessa (Melissa Barrera), johon Usnavi on ihastunut. Hyppää mukaan musiikin, hauskanpidon ja romantiikan maailmaan ja ota selvää, tuleeko Usnavin unelmasta totta.

 

Arvostelija: @HannaMarikaL 

 

 

Monsters of Man

 

Vuokraamossa: 11.10.

Ikäraja: K16

Kesto: 131 minuuttia

Genre: toiminta, scifi, trilleri

 

Robotiikkayritys tekee yhteistyötä korruptoituneen CIA-agentin kanssa laittomassa sotilasoperaatiossa. Siinä pudotetaan neljä prototyyppirobotia epäiltyyn huumeiden valmistusleiriin kultaisessa kolmiossa Aasiassa. Kuusi lääkäriä todistavaa viattoman kylän raa'an teurastuksen ja joutuvat tappavaan kissa ja hiiri -leikkiin, kun he joutuvat seuraavaksi kohteiksi.

 

Elokuvan on ohjannut Mark Toia. Hän on alkujaan menestynyt mainosvalokuvaaja, ja pian hänen asiakkaansa kannustivat häntä siirtämään visuaalisen näkemyksensä TV-mainosten ohjaamiseen. Sittemmin hän on siirtynyt täyspitkien elokuvien ohjaamiseen tuohon niihin taiteellisuutta ja draamaa.  Monsters of Manin rooleissa nähdään Neal McDonough, Brett Tutor ja Jose Risette. 

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 

Needle in a Timestack

 

Vuokraamossa: 15.10.

Ikäraja: K16

Kesto: 112 minuuttia

Genre: romantiikka, sci-fi

 

Todellisen rakkauden sanotaan olevan ääretöntä, mutta Needle in a Timestack hämärtää käsitystä siitä, kuinka pitkälle rakkaudessa voi mennä.

 

Elokuva kertoo pariskunnasta, joka kamppailee avioliittonsa säilyttämiseksi maailmassa, jossa aikamatkailu on mahdollista, ja missä menneisyys ja nykyisyys vaihtelevat jatkuvasti. Nick (Leslie Odom Jr.) ja Janine (Cynthia Erivo) elävät onnellisessa avioliitossa, kunnes Janinen entinen aviomies Tommy (Orlando Bloom) sotkee ​​ajankulkua yrittäen repiä pariskunnan erilleen. Kun Nickin muistot katoavat, hänen on päätettävä, mitä hän on valmis uhraamaan, jotta voi pitää - tai päästää irti - kaikesta, mitä rakastaa.

 

Elokuvan on ohjannut 12 Years of Slave -elokuvasta Oscar-palkittu käsikirjoittaja John Ridley. Elokuvan juoni mukailee Robert Silverbergin vuonna 1966 julkaistua novellikokoelmaa.

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 

 

Here Today

 

Vuokraamossa: 18.10.

Ikäraja: K12

Kesto: 117 minuuttia

Genre: komedia, draama

 

Kun veteraani komedia -kirjailija Charlie Burnz (Billy Chrystal) tapaa New Yorkin katulaulajan Emma Paygen (Tiffany Haddish), he muodostavat lähtökohtaisesti epätodennäköisen, mutta hilpeän ja koskettavan ystävyyden, joka potkaisee sukupolvien välisen kuilun syrjään ja joka määrittelee uudelleen rakkauden ja luottamuksen merkityksen.

 

Charlie on suositun komedian käsikirjoittaja, ja tapaa Emman lounaalla, jolle Emma on voittanut huutokaupassa tapaamisen Charlien kanssa. Emma päätyy sairaalaan saatuaan äyriäislounaasta allergisen reaktion. Charlie saattaa Emman ensiapuun, ja päätyy siellä jopa pistämään lääkettä Emman pakaraan. Emma kun on esitellyt henkilökunnalle Charlien olevan hänen isäpuolensa. Tästä saa alkunsa heidän ystävyytensä ja yhteinen erikoinen ja erityislaatuinen taival, jossa ei ole sijaa sukupolvien väliselle kuilulle tai muillekaan normeille.

 

Elokuvan nähneet lupaavat, että tulet nauramaan, itkemään ja rakastumaan tapaan, jolla Billy Crystal ja Tiffany Haddish herättävät elämän merkityksellisyyden henkiin. 

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 

Poika varjoista

 

Vuokraamossa: 25.10.

Ikäraja: K16

Kesto: 153 minuuttia

Genre: trilleri

 

Tanskalainen trilleri perustuu Jussi Adler-Olsenin saman nimiseen romaaniin, joka kertoo rikostutkija Carl Mørckistä (Ulrich Thomsen) ja osasto Q:sta. Hänen johdollaan avataan jo suljettu tutkinta, joka koskee pedofiliasta syytettyä virkamies William Starkia (Karl-Oskar Olsen). 

 

Martin Zandvlietin ohjaama elokuva kertoo siitä, kuinka poliisi on pidättänyt Tanskan rajalla nuoren itäeurooppalaisen pojan nimeltä Marco (Lobus Olàh), jolla on Starkin passi. Uudet johtolangat auttavat Mørckiä selvittämään järjestelmällistä kehitysapurahakorruptiota sekä kammottavaa murhaa.  Selvitellessään tapausta Carl Mørck joutuu kiertelemään Kööpenhaminan katuja päätyen yhä syvemmälle sekä rikolliseen alamaailmaan että finanssialan ytimeen.

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 
 
Lue myös:
 
AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Vuokraamon-lokakuun-uutuudet/ba-p/229608
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.