Sony Xperia ZX Premium ja Volte

  • 19 December 2018
  • 5 kommenttia
  • 1 katselukerta

Hei,

 

Onko tietoa milloin VoLTE saadaan toimimaan myös Sony Xperia ZX Premiumille. Ruotsin puolellahan tuo näyttää jo olevan tuettujen laitteiden listalla.

 

https://www.telia.se/privat/telefoni/volte


5 kommenttia

Tervetuloa Yhteisöön! :)

Tiedustelin tarkemmin kyseisen mallin tilannetta VoLTE:n osalta ja tällä hetkellä aikataulua ei ikävä kyllä ole tiedossa.

Kunniamerkki +14

Hyvää huomenta ja tervetuloa keskustelemaan Yhteisöön @PeteAn! :smileyhappy:

 

Lisää keskustelua löytyy tästä blogista:

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/4G-puhe-seka-wifi-puhelut-ovat-nyt-taalla/ba-p/168205

 

Siellä on avattu hyvin aihetta ja lista viimeisimmistä VoLTE-palvelua tukevista puhelinmalleista Suomen Telialla. Kannattaa muistaa että Telia ei pelkästään vaikuta VoLTE-tukeen vaan tähän tarvitaan puhelimen valmistaja. Valmistajia ei tämä luonnollisesti kiinnosta vanhemmilla puhelinmalleilla sillä tietysti haluavat myydä uudemman puhelinmallin asiakkaille. Paljon vanhemmat puhelinmallit tulevat jäämään ilman tukea sillä se olisi suuri työ valmistajalta että operaattorilla lähteä testaamaan palvelua jokaisella mallilla ja varmistamaan toimivuus sen saralta. Pidetään kuitenkin peukut pystyssä! ?

 

 

 

Moi,

 

Ymmärrän kyllä että Telia ei vastaa laitteen tuesta. Se miksi kysyin VoLTE tuen saatuvuudesta johtuukin siitä että ko. malli on tuettu kyllä ruotsissa Telialla kuten alla oleva lista kertoo:

https://www.telia.se/privat/telefoni/volte

Näinollen luulisi, että samat laitteet saataisiin tuetuksi myös suomessa.

Mobil                                  VoLTE Wifisamtal

Sony Xperia XZx--
Sony Xperia Compactx--
Sony Xperia XZsx--
Sony Xperia XZ Premiumxx
Sony Xperia XZ1xx
Sony Xperia XZ1 Compactxx
Sony Xperia XZ2xx
Sony Xperia XZ2 Compactxx
Sony Xperia XZ3xx
SonyXperia XZ3 Compactxx
Sony Xperia XA2xx
Sony Xperia XA2 Ultraxx
Sony Xperia Xx--
Sony Xperia Z5x--
Sony Xperia Z5 Compactx--
Sony Xperia Z5 Premiumx--
Sony Xperia L2xx
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +17

Ruotsissa tuo palvelu julkistettiin jo aiemmin. Pitää muistaa, että Suomen ja Ruotsin Teliat ovat kuitenkin "eri" yhtiöt, ja kummallakin on omat mobilie coret yms. mobiiliverkon kilkkeet. Siksi myös tarjottavat palvelut vaihtelevat.

 

Ymmärrän hyvin, että tuo laitteen puuttuminen listalta harmittaa. Minulla on XZ1, eikä siinäkään tukea Telian VoLTE:lle ole. Samoin kuin jo iäkkäämpi Samsung Galaxy S6. Telia kun ei tosiaan yksin näistä päätä, vaan se menee yhteistyössä laitevalmistajan kanssa. Uskoisin, että ominaisuudet tuodaan niihin laitteisiin, joita verkossa on laskennallisesti eniten. Tuo vaatii aina testausta niin laitevalmistajalta kuin operaattorilta, joten ei ole sormien napsautus ominaisuuden verkkoon tuonti. Katkoksia kun ei saisi sattua.

 

Toivotaan, että Telialta voitaisiin kommentoida hieman syvällisemmin VoLTE-politiikkaa. :smileyhappy:


@PeteAn@  kirjoitti:

Hei,

 

Onko tietoa milloin VoLTE saadaan toimimaan myös Sony Xperia ZX Premiumille. Ruotsin puolellahan tuo näyttää jo olevan tuettujen laitteiden listalla.

 

https://www.telia.se/privat/telefoni/volte


Teemme VoLTE-testausta aktiivisesti eri laitevalmistajien kanssa ja Sonyn osalta tuettujen laitteiden joukossa on tällä hetkellä Sony Xperia XZ2 ja Sony Xperia XZ2 Compact. Uuden laitteen lisäämisestä valikoimaan päättää viime kädessä laitevalmistaja.

Vastaa