peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
51432 Jäsentä
148925 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

4G-puhe sekä wifi-puhelut ovat nyt täällä

Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

4G-puhe sekä wifi-puhelut ovat nyt täällä

Hae mukaan VoLTE ja VoWiFi -pilottiin.jpg

 

*****

 

Edit 6.11.2018

Pilotti on päättynyt ja palvelu on siirtynyt tänään tuotantovaiheeseen eli Telia 4G-puhe on tästä päivästä alkaen automaattisesti kaikkien asiakkaidemme käytettävissä, joilla on yhteensopiva puhelin ja palvelut mahdollistava liittymä. Telia Wifi-puhelut saat käyttöön kun kirjaudut sisään osoitteessa telia.fi ja kytket palvelun päälle.

 

Telia 4G- ja wifi-puheluiden kanssa yhteensopivat mallit löydät tästä blogista. Päivitämme taulukkoa sitä mukaa kun uusia yhteensopivuus on malleittan rakennettu ja testattu.

 

Kiitos kaikille testaajille!

 

*****

 

 

Sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus päästä ensimmäisten joukossa testaamaan Telia 4G -puhetta sekä Telia Wifi-puheluita. Jos käytössäsi on joku näistä puhelimista:

 

 • Huawei P20
 • Huawei P20 Pro
 • Nokia 1
 • Nokia 3.1
 • Oneplus 6
 • Samsung Galaxy A7
 • Samsung Galaxy A8
 • Samsung Galaxy J3 (2017)
 • Samsung Galaxy J4+
 • Samsung Galaxy Note 9
 • Samsung Galaxy S8 tai S8+
 • Samsung Galaxy S9 tai S9+
 • Samsung Galaxy Xcover 4
 • Sony Xperia XZ2 tai XZ2 Compact

ja olet kiinnostunut tuotetestaamisesta sekä kerrot mielelläsi havainnoistasi muille niin ilmoittaudu mukaan pilottitiimiin täyttämällä tämän jutun lopusta löytyvä ilmoittautumislomake.

 

Haku on käynnissä koko syksyn ajan ja uusia malleja tulee koko ajan lisää

 

Yllä oleva listaus on ajantasainen lista yhteensopivista laitteista. Uusia malleja tulee syksyn aikana koko ajan lisää joten jos sinulla ei ole juuri nyt yhteensopivaa puhelinta niin seuraa tätä blogia (tai tilaa tästä itsellesi muistutus sähköpostiin*) niin tiedät, mitä malleja milloinkin tulee pilottiin mukaan ja ilmoittaudu testaajaksi sen jälkeen.

 

Mikä on Telia 4G-puhe

 

Palvelu, jonka takaa löytyy termi VoLTE eli Voice over LTE. VoLTE on matkapuhelinverkon sekä matkapuhelimien ominaisuus, jolla puhelut soitetaan 4G-verkon kautta. Tällä hetkellä puhelut kulkevat verkossamme 2G- tai 3G-verkon kautta.

 

VoLTE:n hyödyt pähkinänkuoressa:

 

 • Puhelut yhdistyvät nopeammin
 • Voit käyttää nettiä samaan aikaan kun puhut puhelua. Voit esim. tarkistaa netistä yritysten yhteystiedot tai aukioloajat samalla, kun puhut puhelua. Tai, jos puhelimesi on hotspottina vaikka tabletille, nettiselailu ei katkea puhelun ajaksi tablet-laitteessa
 • Se mahdollistaa myös Telia Wifi-puheluiden soittamisen

 

Mikä on Telia Wifi-puhelu

 

Tämän palvelun taustalla on termi VoWiFi joka tarkoittaa sitä, että puhelu kulkee perinteisen matkapuhelinverkon sijasta wifi-verkossa. VoWiFi tuo helpotusta erityisesti tilanteisiin, joissa puhelimen sisäkuuluvuus on huono. Jos kotonasi tai toimistollasi on huono kuuluvuus mutta sieltä kuitenkin löytyy wifi-verkko niin voit soittaa ja vastaanottaa puheluita sen kautta. VoWiFi:n avulla voit soittaa puheluita wifi-verkon kautta, kotimaan hinnalla myös ulkomailla ollessasi.

 

Jotta voit soittaa Telia Wifi-puheluita sinulla tulee olla myös Telia 4G-puhe käytössäsi.

 

Telia 4G-puhe ja Telia Wifi-puhelut mahdollistavat siis sen, että voit soittaa ja vastaanottaa puheluita sekä 4G- että wifi-verkoissa. Ja sen ansiosta voit soittaa puheluita paikoissa, joissa se ei kenties aikaisemmin onnistunut.

 

Nyt pilotoimme palveluita kanssasi

 

Olemme testanneet näitä sisäisesti jo hyvän aikaa ja nyt haluaisimme viimeistellä ne kanssasi. Haluamme kuulla, miten palvelut toimivat siellä missä sinä käytät puhelintasi, niissä tilanteissa joita kohtaat päivittäin ja tilanteissa, joissa tarvitset puhelinta sekä sen nettiä. Hyödynnämme kokemuksiasi ja havaintojasi palvelun viimeistelyssä ennen sen varsinaista lanseerausta.

 

Pilottia käydään täällä Yhteisössä, suljetussa pilottiosiossa. Tulet löytämään osiosta tarvittavat ohjeet joilla pääset aloittamaan palveluiden testaamisen. Jaamme pilottiosiossa myös kaikki havainnot ja kokemukset testattavien palveluiden suhteen, yhdessä muiden testaajien sekä meidän tuotetiimin asiantuntijoiden kanssa. Jos käy niin, että törmäät ongelmiin niin saat apua pilottiosion kautta, asiantuntijoiltamme sekä myös muilta testaajilta.

 

Huomioithan nämä

 

1) Telia 4G-puhe sekä Telia Wifi-puhelut ovat betavaiheessa olevia palveluita ja niissä on muutama rajoitus. Ne eivät ole yhteensopivia seuraavien palveluiden kanssa:

 

 • Multi-SIM
 • Saldosopimus
 • Kamu
 • Perhe
 • Puhelumaksun siirto
 • Kaksoiskortti

Jos liittymässäsi on yksi tai useampi yllä mainituista palveluista, poistamme ne liittymästäsi jotta voit osallistua pilottiin.

 

Lisäksi, jos liittymässäsi ei ole estoa viihdepuheluille sekä -viesteille ja mobiilimaksamiselle niin kytkemme liittymääsi nämä estot päälle.

 

2) Pilotin päätyttyä sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

 

 • Halutessasi voit jäädä 4G-puheen ja Wifi-puheluiden käyttäjäksi pilotin jälkeenkin. Tässä tapauksessa emme kytke yllä mainittuja palveluita takaisin vaan voit tehdä sen halutessasi itse myöhemmin (4G-puhe ja Wifi-puhelut ovat tulevaisuudessa yhteensopivia yllä mainittujen palveluiden kanssa, aikataulu vielä tällä hetkellä avoin)
 • Jos et halua jatkaa 4G-puheen ja Wifi-puheluiden käyttäjänä pilotin jälkeen, kytkemme ennen pilottia poistamamme palvelut takaisin päälle sekä poistamme kytkemämme estot viihdepuheluille, -viesteille ja mobiilimaksamiselle, jos liittymässäsi ei ollut ko. estoja ennen pilottia

3) Telia 4G-puhe sekä Telia Wifi-puhelut ovat pilotin aikana normaalihintaisia. Toisin sanoen, jos liittymäsi kuukausimaksuun sisältyy puheluita niin voit käyttää minuutit pois soittaen tavallisia puheluita tai 4G-puhe/Wifi-puheluita. Tai, jos liittymässäsi puhelut veloitetaan käytön mukaan, pilottipuhelut ovat samanhintaisia kuin muutkin puhelut.

 

Edellytykset pilottiin hakevalle testaajalle

 

 • Sinulla on käytössäsi soveltuva matkapuhelin

 • Sinulla on mahdollisuus osallistua tuotetestaamiseen syksyn 2018 ajan. Voit halutessasi lopettaa testaamisen milloin haluat
 • Sinulle on ok, että poistamme liittymästäsi mahdolliset testaamisen estävät palvelut
 • Olet Telia Yhteisön jäsen. Jos et ole vielä niin liity mukaan ja ilmoittaudu testitiimiin
 • Kerrot aktiivisesti havainnoistasi ja kokemuksistasi täällä Telia Yhteisössä, pilottia varten perustettavassa osiossa
 • Käytät pilotin aikana puhelintasi kuten tähänkin asti mutta siinä mielessä eri tavalla, että nyt voit käyttää nettiä myös puheluiden aikana ja soitat puheluita kenties paikoissa, joissa se ei ollut aikaisemmin mahdollista

 

Testaajana saat

 

 • Eturivin paikan päästä testaamaan uutta, markkinoille tulevaa palvelua
 • Suoran yhteyden Telian tuotekehitykseen, mahdollisuuden vaikuttaa uusiin lanseerattaviin palveluiin

 

Otamme uusia testaajia mukaan koko syksyn ajan

 

Lisäämme pilottiin uusia testaajia mukaan viikottain. Ilmoittautumisen jälkeen, seuraavana keskiviikkona saat täällä Yhteisössä yksityisviestin, joka sisältää ohjeet testaamisen aloittamiseksi.

 

Myös yhteensopivia laitteita tulee syksyn aikana koko ajan lisää. Jos sinulla ei ole juuri nyt yhteensopivaa puhelinta niin seuraa tätä blogia ja näet ja mitä malleja syksyn aikana tulee lisää. Ilmoittaudu mukaan sitten, kun yhteensopivuus puhelimellesi on rakennettu.

 

Hae mukaan testaajaksi

 

<<< linkki poistettu >>>

 

Kiitos jo etukäteen osallistumisestasi. Nähdään pilotissa.

 

Telia 4G-puhe sekä Telia Wifi-puhelut -tuotetiimin puolesta,

 

Tero

 

---

 

*Yhteisön jäsenä voit tilata itsellesi hälytykset tästä artikkelista näin:

 

1) Kirjaudu sisään Yhteisöön ja avaa tämä artikkeli

2) Klikkaa artikkelin oikeassa yläreunassa olevaa hammasratasta ja valitse valikosta "Tilaa"

3) Jatkossa, aina kun artikkelia päivitetään tai siihen tulee uusia kommentteja niin saat siitä tiedon siihen sähköpostiin, joka on liitetty Telia Yhteisöön rekisteröitymisesi yhteydessä

 

86 Kommentit
Yhteisömanageri

Haku käynnistyi juuri, teksti on draftattu jo vähän aikaisemmin Hymiö Onnellinen

Seuraamassa menoa

Toivottavasti palvelu tulee nopeasti käyttöön kun testilaiteryhmä on noin laaja. 

Kommentaattori

Hyvä homma, mutta ei tukilistalla iPhoneja täälläkään Hymiö Surullinen

Data-Jehu 2018

Voi olla, ettei Applea pienet markkinat  vaa kiinnosta tai Telia ei ole valmis maksamaan voitelurahoja. @PeteLi varmasti pystyy avaamaan hieman enemmän syitä siihen, miksi ei Applea mukana tässä nähdä.

Asiantuntija

Laitevalikoima tulee tässä matkan varrella monipuolistumaan ja testejä muistakin laitteista on käynnissä. Tämä on siitä kinkkinen palvelu, että jokaiselle laitevalmistajalle ja mallille tehdään testit käytännössä malli kerrallaan.

 

Applen suhteen aikataulu on tällä hetkellä täysin avoin eli iPhonet eivät toistaiseksi ole palvelun piirissä.

Kommentaattori

Jooh, no en ole pidättämässä hengitystä Hymiö Erittäin onnellinen Elisallakin nähtiin, että niitä ei sinne listalle ole saatu vaikka pitkään on palvelu ollut olemassa.

 

Luulen, että syynä on @Purnipsi n arvelemat jutut. Odotin pilottia, että näkee saako noita palveuita täältäkään Applen tuotteisiin. No eipä siinä, elisan liittymää käyttäessä niitä olisi enemmän tarvinnut, nyt yhteisverkon piirissä joten varsinaista tarvetta ei ole, vaikka olisi ollut mukava testailla.

Data-Jehu 2018

@nistop Yksi kaveri asuu Virossa ja ainakin siellä meni iäisyys, että sikäläinen Telia sai VoLTE/VoWIFI:n käyttöön Applen tuotteissa. Kaikki on kuulemma siellä ollut kiinni Applen hitaudesta, eikä niinkään Teliasta. Noh, tätä ei Telia varmaan voi kommentoida, mutta ei se Apple kovin mukautuva tai ketterä firma vaikuta olevan. Ehkä Applella ei vain ole kiinnostusta tarjota palvelua pienille markkinoille vs Amerikan tai Keski-Euroopan markkinat.

Uusi keskustelija
"Lisäksi, jos liittymässäsi ei ole estoa viihdepuheluille, viesteille ja mobiilimaksamiselle niin kytkemme liittymääsi nämä estot päälle." Tarkoitetaanhan tuossa viihdepuheluita ja -viestejä, ei viihdepuheluita ja viestejä? Tämä toistui sen verta monta kertaa, etten enää ole varma.
Yhteisömanageri

Hyvä kun lähdit varmistamaan @SUPERHAMSTERI. Tässä on kyse siis estoista viihdepuheluille sekä viihdeviesteille. Tavalliset puhelut ja viestit toki toimivat Hymiö Onnellinen Muokkaan kirjoitusasun kaikkialle samanlaiseksi.

Yhteisömanageri

Tiedoksi kaikille, että liittymä, johon kytketään Telia 4G-puhe sekä Telia Wifi-puhelut, tulee olla perinteinen laskutusliittymä. Prepaid ei siis ole yhteensopiva nyt testattavien palveluiden kanssa. Myöhemmin kyllä mutta ei tosiaan tässä vaiheessa.

Vakiokalustoa*

Kaksi muuta isoa operaattoria Suomessa on ottanut jo VoLTE:n ja VoWIFI:n käyttöön. Miksi Telia aloittaa vasta nyt testamaan ja tosi suppealla laitevalikoimalla?

Velho
@jansaa80 Missä on tietoa DNA:n VoLTE-palvelusta? Ainakaan en ole nähnyt missään julkista tietoa kuin venyneestä pilotista jossa oli pari Samsungia ja Sony:n laitteita.
Vakiokalustoa*

Tieto on peräisin dna asiakaspalvelusta ja myyntipalvelusta monen henkilön kertomana. Kuulemma dna 4G rajaton liittymissä ainakin. Käytännössä ei ole asiaan varmistusta.

Vakiokalustoa*

Asiaa dnalta vielä varmistin. DNA Super 4G Rajaton sisältää ominaisuuden. Muut liittymät tulee jossain vaiheessa, "lähiviikkoina". Lukee liittymän kuvauksessa: sisältää wifi-puheominaisuuden.

Uusi keskustelija

Tää olis niin mua varten tää testaus. Josko saisin puheripuliani hoidettua kun wifin kautta pääsis höpötteleen. Isäntä on jo toisen firman kautta soitellu ja pakko sanoo et kateus vähän iskee ku hänen puhelimesta jotain kuuluukin eikä pätki. 

Vakiokalustoa*

Dnalla on jo useampi liittymä jossa volte ja vowifi. Ens viikolla kuulemma lisää. Telialta kerrottiin minulle myös, ettei vanhempiin puhelimiin tule voltea eikä vowifiä. Esimerkiksi minun xz1 compact ei tule saamaan tukea, koska on "vanha" puhelin.

Data-Jehu 2018

@jansaa80 jos tosiaan xz1 compact osalta paikkansa pitää, niin 8kk välein pitää näemmä puhelin uusia, jos niinkin perusjutun kuin VoLTE ja VoWIFI haluaa käyttöön. Kyllä tuo ainakin joitain asiakasryhmiä karsii kilpailijan leiriin. Se lienee kai myös ainoa keino saada kelkan suunta muuttumaan.

Vakiokalustoa*

Joo niin sanottiin. Kuulemma s8 ja xz2 on ne "vanhimmat" ja tästä eteenpäin uudempia lisätään. Dnalla on tuki xz1 compact:lle ja myös elisalla. Ostin puhelimeni vasta ja huomaan että telialle se on liian vanha saadakseen palvelua. Numeronsiirto on menossa dnalle, sieltä saa näköjään rahalle paremmin vastinetta tässä asiassa. Asun yhteisverkon alueella, joten verkossa ei juuri häviä.

Uusi jäsen

Äh, melko noloa. Elisalla jo pitkään ollut VoLTE ja VoWifi, ja toimii minun Sony XZ Premiumilla mainiosti. Dealbreaker ainakin osaltani.

Kommentaattori

Perus Teliaa, että monopoli rokkaa ja kavereille rajatut testit menossa. Olisiko suljettu betatestiryhmä mitään, jossa voisi koekaniinia toimia useampi? 

Velho

 @sevk_ Kyllä varmasti haetaan useampiakin sinne ryhmään tietysti. Ei tässä pilotissa ole mitään hyötyä jos vain muutama haetaan kun halutaan kokemuksia asiakkailta. Samantien hakisivat omasta kaveripiiristä vaikka testaajan - eli kyllä uskon että haetaan aika suurta porukkaa mukaan niin saadan kaikki ongelmatkin paremmin selvitykseen mikäli on ennen lanseerausta sitten kaikille. 

 

@jansaa80 Näyttää että DNA:lla menee joku vikaan tota menoa jos laittelee VoLTE-palveluita käyttöön mitä ei tiedoteta asiakkaille Hymiö Onnellinen Siitä ei yleensä seuraa hyvää - en ainakaan mitään virallista ole kuullut että DNA:lla VoLTE-palvelut olisi tarjolla. Pilottikin vei DNA:lla vuoden ainakin... Hiljaiselta on kuulunut sen rintamalta. 

 

Näin se yleensä mennyt VoLTE/VoWIFI-palvelun osalta muoilla (ulkomaalaisilla) teleoperaattoreilla että vanhat laitteet eivät tule saamaan asetuksia, sillä nämä tietysti pitää testata ja toimittaa konfiguraatiot valmistajan OTA-päivityksen mukana. Yleensä tämä tietysti kustantaa varmasti jotakin, eihän sitä ilmaiseksi tehdä. Mikäli lähdetään vanhoja malleja tukemaan niin sielä löytyy vaikka kuinka pitkälle laitteita mihin VoLTE:n saa päälle kunhan vaan syöttää asetuksia. 

 

Usein vielä operaattoreilla ollut että vain omissa myydyissä puhelimissa tämä palvelu toimii. VoLTE:han ollut pitkään Amerikassa käytössä. 

 

Toisaalta tämä on vähän tyhmästi tehty systeemi, että yksitellen lähdetään testaamaan joten suurinosa malleista tulee aina jäämään ulkopuolelle. Testaus on hidasta ja tietysti tarjotaan tuoreille malleille ja uusia tulee ikkunoista ja ovista sisälle niin miksi vaivaantua vanhoja mallejakin vielä testattamaan... Se ei tuota uutta rahaa operaattorille eikä valmistajalle.

Vakiokalustoa*

Tuolla dnan sivuilla lukee puhelinliittymien kohdalla, että wifi-puhelu.

Velho

@jansaa80 Kappas Hymiö Onnellinen Mutta ei toikaan kerro mitä laitteita tukee vaikka liittymä tukee... Että sieläkin varmasti rajallinen liittymävalikoima. 

 

Mutta enempää tietoa en löytänyt eikä ohjeistusta palveluun käyttöönotossa ja mitkä laitteet tukevat. Ilmeisesti tässä tarkoituksena että kysellään seuraavaksi aspasta kaikki kun tietoa ei sivulla ole. 

 

Tohon voisi uskoa ne Pilotissa testatut ja uudemmat Sonyn sekä Samsungin puhelinmallit eli:

 

 • Samsung Galaxy S6 ja S6 Edge 
 • Sony XZ ja XZs

Sitten näistä varmaan uusimpiin versioihin asti voisi olla tukea.

Asiantuntija

Muutamia tarkennuksia kysymyksiin.

 

VoLTE:sta keskusteltaessa on äärettömän tärkeää muistaa, että kyseessä on teknologia, jossa on kaksi tasa-arvoisen tärkeää elementtiä. Laite ja verkko. Vaikka operaattorin puolelta laitettaisiin VoLTE kaikille liityymille päälle, siitä ei ole iloa, jos tse laite ei sitä tue. Kun testaukset on tehty laitevalmistajan kanssa loppuun, ominaisuus tulee käyttöön ohjelmistonpäivityksen kautta. Näin ollen joidenkin valmistajien suhteen tuki saattaa myöhemmin tulla myös vanhemmille mailleille, mutta usein tietystä malleista eteenpäin kaikkiin uudempiin malleihin.

 

Vielä kerran muistutuksena, että laitevalikoima tulee ilman muuta kasvamaan, mutta tässä pilottivaiheessa käytössä on vain valikoidut laitteet.

 

@jansaa80tapaukseen vielä palatakseni, valitettavasti emme voi luvata, että kyseiseen malliin olisi VoLTE tukea tulossa. Priorisoimme työjärjestyksessä sellaisia valmistajia ja malleja, joita on myös eniten asiakkaidemme käytössä. Tuo XZ1 compact ei valitettavasti ole nyt tällä hetkellä tuettavien laitteiden listalla.

 

Olemme saaneet kritiikkiä siitä, että miksi asiat kestävät ja nyt vasta testataan. Emme halua tuoda mitään ulos puolivalmiina ja asetamme laadun aikataulun edelle. Lisäksi haluamme, että lanseerauksessa on tarpeeksi tuettuja laitteita, jotta mahdollisimman moni pystyy palvelua myös hyödyntämään. Siksi tässä vaiheessa ollaan vasta pilotoimassa. Teemme kovasti töitä yhdessä laitevalmistajien kanssa, jotta pian saadaan selvästi toivottu palvelu mahdollisimman monen käyttöön.

Vakiokalustoa*

Puhelimeni on xz1 compact.

 

No asiakashan on telian mielestä väärässä: "Hommaa uusi puhelin niin me palvelemme sinua. Sinun pari kuukautta vanha puhelimesi on auttamatta liian vanha verkkoomme."

 

No viempä siis rahani muualle.

Uusi jäsen

Melko *******estä jos jokainen operaattori sorvaa samoille laitteille erilaisia konfiguraatioita. Tuskin noissa muuttuu muut asiat kuin (oletettavasti) SIP-palvelimen yhteysosoite, pakettimuotoisesta datastahan tässä on kyse. Elisakaan ei kysellyt luurin tyyppiä kun liittymääni Wifi-puhelut kytkettiin päälle.

Yhteisömanageri

Tässä ei ole kyse siitä, saako juuri XZ1 Compactiin nyt pilotissa VoLTEa ja VOWifiä, onhan muitakin valmistajia ja malleja jotka ovat tässä vaiheessa ulkopuolella. Nimenomaan tässä vaiheessa.

 

Kuten todettua niin nyt starttaamme pilotilla, tällä kokoonpanolla. Ja kun pilotti on ohi ja muutoinkin niin lisää malleja tulee kyllä palvelun piiriin.

 

Itse odotan tukea iPhonelle Hymiö Onnellinen

Velho

@Modulator Toki voi päälle kytkeä liittymään - ei siinä mitään ongelmaa mutta ei se toimi mikäli puhelimessa ei ole asetuksia. Ne ovat tallennettu puhelimeen ja valmistaja ne sielä OTA-päivitysten avulla sitten syöttää. Oikeastaan tuo Endpoint on standardin mukainen yleensä ja näyttäisi  Teliallakin olevan ettei ole ihan spesiaalitapaus mutta pääsääntöisesti jokainen puhelinmalli vaatii asetukset erikseen valmistajalta. 

 

ja vaikka olisi asetukset niin ei toimi ellei operaattori salli tätä verkossa. Ennen tätä testataan useimmiten että toimii - Siitäpä iso soppa aikaiseksi kun ei puhelut toimi. 

 

Minäkin odotan tukea iPhonelle, saas nähdä tuleeko sitä iPhone SE puhelimelle kuten Norjassa ja Virossa on Telialla 🤔 toivottavasti 🤗

Yhteisömanageri

Ilmoittautuminen on päättynyt, kiitos kaikille ilmoittautuneille. Palaamme vielä tänään myöhemmin asiaan, lähetämme pilottitiimille ohjeet joiden avulla testaaminen käynnistyy tänään Hymiö Onnellinen

Seuraamassa menoa

 Koskas mahtaa pilotista kuulua lopullista aikataulua tai jotain välikommenttia. Vai onko Volte vaan ilmaan heitettyjä lupauksia?

Velho

@Untski Itse mukana pilotissa ja eteni toiseen vaiheeseen, joka jatkuu syksylle asti. Silloin ainakin kiinnostaa mitä uusia laitteita tulisi saataville. Hienosti toimii minun Sony:lläni puhelut, joten uskosin että syksyllä sitten tulisi saataville kaikille.  

Seuraamassa menoa

@olkitu Toisessa pilottivaiheess ei tainnut tulla lisää laitteita testiin? @

Velho

@Untski Samoilla laitteilla - mutta nyt kun kesälomakausi niin varmaan syksymmällä tulee sitten enemmän laitteita testiin ja varmaan sitten pian tuotantoon - tätä toivoisi sitten.

Seuraamassa menoa

Screenshot_20180717-210328.jpg

 

OnePlus on tuonut volte tuen Op6 laitteelle. Kaipa tämä vielä laajenee 

Yhteisömanageri

Hyviä uutisia, pilotti laajenee ja haemme lisää testaajia!

 

Tällä hetkellä 23.8.2018 yhteensopivat puhelimet ovat:

 

 

 • Huawei P20 **uusi**
 • Huawei P20 Pro **uusi**
 • Oneplus 6 **uusi**
 • Samsung Galaxy A8 **uusi**
 • Samsung Galaxy S8 tai S8+
 • Samsung Galaxy S9 tai S9+ **uusi**
 • Sony Xperia XZ2 tai XZ2 Compact

Haku on nyt auki koko syksyn joten otamme mukaan uusia testaajia syksyn ajan. Myös yhteensopivia puhelimia tulee syksyn aikana lisää. Jos sinulla ei ole juuri nyt yhteensopivaa puhelinta niin seuraa tätä blogia (tai tilaa tästä itsellesi muistutus sähköpostiin) niin tiedät, mitä malleja milloinkin tulee pilottiin mukaan ja ilmoittaudu testaajaksi sen jälkeen 😎

 

Yhteensopivuudesta Applen puhelimien kanssa ei ole tällä hetkellä uutta tietoa, tulevaisuus on niiden suhteen avoinna.

Uusi keskustelija

Onko telia pääsemässä 2010 luvulle🙄. Esim elisalla on 4G puhelut arkista ja te testaatte😣. Mulle se on ihan sama kummalla soitan, en oo huomannu mitään eroa niissä. Kaiken lisäksi säälittävä laite rajoitus tuossa. 

Yhteisömanageri

@Markus9 pakkohan uudet asiat on aina testata etukäteen, eihän niitä kylmiltään voi ulos laittaa 😙

 

Eri operaattoreilla eri asiat menee eri aikaan, eikai tässä sen kummempaa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eiks je? Laitteita tulee koko ajan lisää, jostainhan se on aloitettava.

Uusi keskustelija

@TeroRe on joo, mutta pienellä laite kapasiteetilla, vain uusimmat ja kalliimmat. Ei edes tämän vuoden alun Huawei p smart ole listassa, eli en pääse testaamaan. Ja hyvä tota on testata nyt, kun Elisa muutaman vuoden päästä rupee varmasti testaamaan 5G puheluita

Yhteisömanageri

@Markus9 luithan jutun ajatuksella; uusia laitteita tulee lisää ja 23.8. listaus oli tuo mikä jutussa mainittu. Myös edullisen pään puhelimia on tulossa.

 

Se, että me testaamme nyt 4G-puheluita ei liity meidän 5G-strategiaan mitenkään Hymiö Onnellinen Ollaan me muuten 5G:tä testailtu jo, täällä niistä juttua —> https://www.telia.fi/5g

Vakiokalustoa*

Onneksi Dnalla VoLTE ja Vowifi toimii myös vanhemmilla ja halvemmilla laitteilla. Myös tuo Huawei P Smart toimii.

Data-Jehu 2018

DNA:lla palvelu on jo julkaistu, mutta Telialla yhä testissä. Se on huomattava ero. Uskoisin, että kun homma lähtee vauhtiin saadaan monia uusia laitteita VoLTE/VoWIFI -tuen piiriin.

Yhteisömanageri

Eilen otimme taas uuden joukon testaajia sisään. Seuraava kerta jälleen viikon päästä keskiviikkona Hymiö Onnellinen

Yhteisömanageri

Eilen testiryhmä kasvoi taas uusien testaajien myötä.

 

Tänään kasvoi myös tuettujen laitteiden määrä kun listalle tuli edullisen pään puhelin Samsung Galaxy J3 (2017). Lista on nyt siis pilotissamme (tilanne 6.9.2018) seuraava:

 

 • Huawei P20
 • Huawei P20 Pro
 • Oneplus 6
 • Samsung Galaxy A8
 • Samsung Galaxy J3 (2017)
 • Samsung Galaxy S8 tai S8+
 • Samsung Galaxy S9 tai S9+
 • Sony Xperia XZ2 tai XZ2 Compact
Kommentaattori

Nokia 7 plussan jos otatte testiin, niin täältä löytyy yksi innokas testaaja vaikka heti Hymiö Onnellinen

Yhteisömanageri

@vahtmestar nokialaisia odotellaan mekin saapuvaksi Hymiö Onnellinen

Uusi keskustelija

Jännä vieläkin että Huawei p smart ei ole listassa ja tuskin tuleekaan 🤔 ei halpa, mutta perus hintainen

Tutustumassa
Rekisteröitynyt*

Kaverilla(elisa) on jo Nokiat listalla, ei voi olla näin vaikeaa, pitäsköhän palata takaisin "kotimaiseen" Kyseessä kuitenkin on aika vakio android siinä missä nuo muut on bloatwaretettuja laitteita/ kaiken näköistä silmäkarkki tingeltangeli käyttöliittymää. Luulisi että tämän kokoinen putiikki panostaa, mut hei jengiähän potkitaan tasaseen tahtii ulos ja ulkoistetaan tuotekehitys kiinaan/intiaan/unkariin jne.

 

Mutta mm. Nokia 8 asetuksista saa laitettua päälle VoLTE/VoWIFI puhelut, kunhan vaan Telia sen sallisi liittymässä. Eli asetukset peliin niin 8:lle niin saan ne päälle sieltä toisaalta, laite kun ei anna sitä tehdä ennenkuin "verkko sitä tukee"

 

 

 

Velho
@Megado Vaikka Elisalla olisi VoLTE-palvelu käytössä Nokian puhelimilla. Asetukset puhelimiin toimittaa siis HMD, joka kehittää Nokian nykyisiä Android-laitteita. Olen ymmärtänyt että tämä on tulossa kyllä kunhan saavat testit tehtyä. Parempi varmistaa etukäteen että toimii oikein eikä tule ongelmia myöhemmässä vaiheessa. Liittymässä ei ole estoja laitekohtaisesti, mutta vaatii että laitevalmistaja toimittaa päivityksen mukana operaattorikohtaiset asetukset. Ensiksi näitä testaavat laitevalmistaja sekä operaattori, joten tämä on luonnollisesti vähän hidasta...