Hybrid laajakaista ja pelaaminen

  • 27 March 2020
  • 4 kommenttia
  • 25 katselukertaa

Itselläni on tuo Telia hybrid 100mb laajakaista ja pelailen lähes päivittäin tietokoneella. Ongelmana on se, että yhteys ei meinaa riittää. Tiedän että hybridi ei ole paras mahdollinen vaihtoehto pelaamiseen mutta asuntooni ei ole tällä hetkellä saatavilla mitään muuta.

Onko jollain kokemusta tästä ja osaisi neuvoa pystyykö sieltä hybridin asetuksista muokkaamaan säätöjä jotenkin että yhteys olisi hieman parempi?

Esimerkkinä 20gb päivitystiedosto peliin kestää ladata useita tunteja kun latausnopeus on 1.4-1.9mb/s


4 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +13

@kalfreds@  kirjoitti:


Itselläni on tuo Telia hybrid 100mb laajakaista ja pelailen lähes päivittäin tietokoneella. Ongelmana on se, että yhteys ei meinaa riittää. Tiedän että hybridi ei ole paras mahdollinen vaihtoehto pelaamiseen mutta asuntooni ei ole tällä hetkellä saatavilla mitään muuta.Onko jollain kokemusta tästä ja osaisi neuvoa pystyykö sieltä hybridin asetuksista muokkaamaan säätöjä jotenkin että yhteys olisi hieman parempi?Esimerkkinä 20gb päivitystiedosto peliin kestää ladata useita tunteja kun latausnopeus on 1.4-1.9mb/s


Tervetuloa @kalfreds lämpimästi Telia Yhteisöön keskustelemaan ja lukemaan kanssamme ajankohtaisista asioista!  Kyselit Hybridin nopeudesta pelaamisessa, eli kannattaa huomioida se, käytätkö nettikaapelia hybridin ja tietokoneen välillä, mitä tässä tapauksessa suosittelen.  Mitä yhteysnopeutta saat siinä tapauksessa, kun se on nettikaapelilla kiinni? Entä langattomana?  Langattoman verkon ohjeita saat klikkaamalla linkkiä, mitä siinä kannattaa ottaa huomioon ja esim. muuttaa asetuksia kanavan ja taajuuden osalta. 

Nettikaapeli on tietenkin kiinni ja yhteysnopeus vaihtelee 9-20Mbps välillä ja uploadi 5-10Mbps välillä.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +13

@kalfreds@  kirjoitti:


Nettikaapeli on tietenkin kiinni ja yhteysnopeus vaihtelee 9-20Mbps välillä ja uploadi 5-10Mbps välillä.


Onko johto modeemin ja seinäpistokkeen välillä mahdollisimman lyhyt? Toki ei päästä ihmeisiin, mikäli 4G-verkko on kapasiteetiltaan ruuhkainen ja lähtönopeus on matala kiinteän kaistan osalta.  Mobiiliverkon osalta voi tarkastella tulevia parannuksia tästä

Ihan mielenkiinnosta kysyn, mikä tuo kiinteä laajakaista tässä hybridissä on? Ja millaisia lukemia se antaa nopeustestissä? Downstream/Upstream/Ping?

Vastaa