Laitelähettiläs Joonas testaa Gaming Crazy Days -pelitarvikkeita


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
 • Yhteisömanageri
 • 9908 kommenttia


 


Gaming Crazy Days on taas täällä! Myymme jälleen kasan pelituotteita alehintaan. Huomioithan, että tarjoustuotteita on saatavilla rajoitettu erä joten toimi nopeasti! Alehinnat ovat voimassa 18.10. asti.


 


***Kaupallinen yhteistyö @JoonasPNieminen & Telia Finland***


 


Laitelähettiläs-Joonas testaa jälleen kampanjan aikana muutaman pelitarvikkeen. Joonaksen testissä on tällä kertaa seuraavat tuotteet:


  • Logitech G PRO Nordic -pelinäppis

 • Logitech G PRO -langaton pelihiiri

 • Logitech PRO X Lightspeed -langattomat pelikuulokkeet

 • Samsung C27RG50 -27" pelinäyttö


Joonas julkaisee tämän viikon aikana arvostelut tässä ketjussa, aiempien arvosteluiden jatkoksi.


 


Tsekkaa kaikki tämän ketjun arvostelut läpi koska vaikka osa arvosteluista on edellisen kampanjan tarjouslaitteita viime kesältä niin osassa niistä on uudet tarjoukset päällä tämän viikon ajan. Tässä ketjussa on aiemmin arvosteltu seuraavat tuotteet:


  • Logitech G413 -pelinäppis 

 • Logitech G703 Lightspeed -pelihiiri 

 • Logitech G840 XL -hiirimatto 

 • Logitech G635 7.1 Surround Sound -pelikuulokkeet 

 • Acer KA272bi -pelinäyttö


 


Tilaa ketjusta hälytykset niin tiedät milloin tapahtuu, tsekkaa arvostelut, kysy ja kommentoi, peukuta jos tykkäsit.


 


👇>👇>👇>👇>👇>👇>


12 kommenttia

 

Heti alkuun täytyy sanoa, että yllätyin G413 näppiksen kompaktista koosta. Vaikka tässä on Numpad mukana niin leveyttä on vain 44,5cm. Edellisen näppikseni, Logitech G15:sta, rinnalla tämä näyttää pieneltä sillä G15 on todella leveä ja pitkä mikä vie paljon tilaa pöydälläni. Itselleni Numpad on ehdoton sillä yrittäjänä kirjoittelen paljon numerosarjoja ja teen laskutoimituksia. Olen huomannut että Numpadin käyttö nopeuttaa arkirutiinejani huomattavasti.

 

Nuorempana tuli myös pelattua paljon ja siksi minulta löytyykin jo ennestään paljon pelaamiseen liittyvää tavaraa. Pelasin Unreal Tournament 2004:sta (UT2k4) Euroopan parhaimpien pelaajien joukossa (pelimuotoina TDM, iCTF, 1on1 yms.), mutta nykyään pelaan Fortniteä semi-tosissaan. Myös lukuisia Half-Life modeja tuli pelattua kuten Day of Defeat, Front Line Force ja Counter-Strike minkä pelaamisen aloitin Beta 6.5:sta. Ymmärrän hyvän näppäimistön päälle ja kuinka se vaikuttaa pelaamiseen.

Logitech G413 tuntuu selkeältä ja nopealta. Tästä löytyy mekaaniset Romer-G™ Tactile -kytkimet missä on lyhyt 1,5mm painalluksen mitta. Näppäimet eroavat selkeästi toisistaan minkä tuntee sormillaan. Jos haluaa vielä lisää tuntumaa tärkeimpiin näppäimiin niin paketin mukana tulee karvan verran isommat ja kartiomaisesti syvennetyt näppäinhatut mitkä tuntuvat erilaisilta muihin näppäimiin verrattuna. Näitä erilaisia näppäinhattuja on 12-kappaletta (näppäimet 1, 2, 3, 4, 5, Q ,W, E, R, A, S ja D). Paketista löytyy myös kätevä irrotustyökalu millä näppäimen irroittaminen käy helposti.

 

 

 

Erillisiä makro-näppäimiä tästä ei löydy, mutta se on omalla kohdallani hyvä. En käyttänyt näitä edellisessä näppäimessänikään ja välillä tuli jopa vahingossa painettua Ctrl -näppäimen vieressä olevaa makroa kesken pelien. Logitech G HUB -ohjelmiston avulla pystyt uudelleenohjelmoimaan näppäimiä, tekemään makroja ja määrittämään esim. Windows -näppäimen pois käytöstä ollessasi Pelitilassa. Makrojen määrittäminen tosin rajautuu vain F1-F12 näppäimiin, eli et voi määrittää toimintosarjoja vaikkapa Q-näppäimeen.

 

G413 -näppäimistö on taustavalaistu. Tässä ei ole RGB-valoja. Carbon mallissa taustavalo on punainen ja Silver mallissa taustavalo on valkoinen. Kirkkautta pystyy säätämään FN-näppäimen avulla ja Logitech G HUB:n kautta taustavalon saa myös tasaisesti "hengittämään" tai syttymään audion mukaan. Itse pidän taustavalon kirkkautta noin puolivälissä. Kirkkaimmillaan taustavalo on omaan silmään todella hyökkäävä. Teen töitä paljon pimeässä kun muokkaan valokuvien ja videoiden värisävyjä kohdilleen. Pimeässä näyttöön ei muodostu heijastuksia ja näen sävyt paremmin. Pimeässä ollessa näppäimet olisi hyvä nähdä silloin tällöin ja siksi taustavalaistu näppis on minulle must.

 

 

Näppiksen alta löytyy myös kaapelointi mahdollisuudet hiirelle (U-mallinen ura) ja kuulokkeille (näppäimistön läpi menevä ura). Oma setuppini ei näitä tarvitse, mutta jollekulle toiselle tämä voi olla hyvä. Näppäimistön oikeasta takakulmasta löytyy myös USB 2.0 -läpivienti esim. muistitikulle tai hiirelle.

 

 

Yhteenveto:
+ kompakti koko
+ kestävän tuntuinen
+ nopeat kytkimet
+ taustavalo
+ näppäinääni
+ Logitech G HUB ominaisuudet

- ei RGB valoja
- rajattu makro ohjelmointi

 

Logitech G413 tuntuu ja näyttää hyvältä!

https://kauppa.telia.fi/kauppa/laitteet/tuote/Logitech-G413

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

Onko tuon ilmoitustaulun linkki tarkoutuksenmukaiseti niin, että jos sitä kautta haluaa lukea arvostelun niin pitää kirjautua sivuille. Kun en ole kirjautuneena sivuilla ja linkkaan ilmoitustalun viestiä niin en päässyt arvosteluja lukemaan ennen kuin kirjauduin,mutta viestien kautta pääsin normaalisti kaikki viestit lukemaan ilman kirjautumista.

 

Ajattelin vaan ,jos joku ihminen ketä ei ole yhteisön jäsen ja haluaa lukea arvostelun ja linkkaa ilmoitustaulun viestiä lukeakseen sitä niin tulee kirjautumissivu ja nyt vielä löytyy helposti ekoista viesteistä arvostelu,mutta kun tulee lisää viestejä niin joutuu alkaa etsimään sitä kun ei pääse ilmoitustaulun linkistä suoraan viestistä lukemaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

@peekotu@  kirjoitti:

Onko tuon ilmoitustaulun linkki tarkoutuksenmukaiseti niin, että jos sitä kautta haluaa lukea arvostelun niin pitää kirjautua sivuille.
Kiitos kun kerroit, minulla tuli pieni näppihärö linkin kanssa, nyt on korjattu. Eli ei, ei tarvitse olla jäsen tai kirjautunut päästäkseen lukemaan :)

 

Kun tuotteessa mainitaan "Lightspeed" niin pitihän sitä tehdä valomaalauksellinen kuvakin ?

 

Ensimmäistä kertaa uskalsin hypätä langattomien hiirien joukkoon pelikäytössä. Aiemmat kokemukset (matalamman hintaluokan) langattomista hiiristä ovat olleet kehnoja juurikin suuren viiveen takia. Teknologia on kehittynyt useamman vuoden aikana huimasti ja nyt näkee ammattipelaajienkin käyttävän langattomia hiiriä - niin miksipä ei sitä itsekkin ottaisi käyttöön!

 

 

Viive on olematon ja G703 HERO painii langallisten hiirien kanssa samassa sarjassa! Hiiri on kevyt jos sitä verrataan esimerkiksi Steelseries Rival 700 -langalliseen hiireen. Keveys mietitytti aluksi, että kuinka holtittomasti sitä alkaa huitomaan pelatessa kun olen tottunut painavampaan hiireen. Keveyteen kuitenkin tottui ja peleissä tähtäin alkoi löytämään oikeat paikat nopeasti. G703:n mukana tulee 10 gramman lisäpaino, minkä itse laitoin samantien sisään.

G703:ssa on todella hyvät painikkeet - middle mousea lukuunottamatta mihin palaan kohta uudestaan. Mouse 1 ja 2 painikkeet tuntuvat ja kuulostavat todella hyviltä. Feedbackin painalluksesta tuntee ja tämä mahdollistaa nopeiden näpyttelyiden teon esim. semi-auto firing mode aseilla. Sivuilla olevat painikkeet eivät tunnu materiaaliltaan yhtä hyviltä kuin muut painikkeet, mutta toimivat feedbackin osalta hyvin. DPI:n vaihtonapissa on sama materiaali kuin sivupainikkeissa, mutta tämä ei haittaa sillä tätä painiketta käytetään harvemmin kuin muita. Hiiren rulla on yksi parhaimmista mitä olen kokenut. Rulla pyörii helposti, askelten välitys on omaan makuun muy bueno ja rulla antaa sopivan feedbackin askelten välillä. MUTTA jostain syystä tämä erittäin onnistunut rulla on onnistuttu "pilaamaan" erittäin raskaalla middle mouse painikkeella minkä feedback on lähes olematon! ? Painamiseen tarvittava voima on reilusti suurempi verrattuna muihin painikkeisiin. Tupla-klikit middle mousella on erittäin hankalia suorittaa - voi olla että tähän tottuu ajan myötä, mutta tällä hetkellä tekisi mieli vaihtaa Fortniten PING-komentoa toiseen painikkeeseen.

 

Akun kesto on erittäin erittäin hyvä! Hiiri menee tovin hiljaisenelon jälkeen uni-tilaan ja herää liikuteltaessa. Hiirtä voi käyttää myös mukana tulevan USB-johdon kanssa jos pelkää akun loppuvan kesken pelisession. USB-johto on punottu, joten se ei ota samalla tavalla kitkaisesti kiinni kuin muovipintaiset piuhat. Hiirtä ladataan ja päivitetään USB-johdon kautta. Hiirtä voi ladata myös langattomasti POWERPLAY hiirimatolla. Testasin myös hiiren lähettimen kantamaa ja hiiri toimi jopa 5m päästä seinien lävitse!

 

 

Logitech G HUB:n kautta pystyt kattavasti ohjelmoimaan komentoja hiiren kaikkiin painikkeisiin. G703:sta löytyy myös RGB-valot ja näihin löytyy useita eri valotiloja. LIGHTSYNC:n avulla voit myös yhtenäistää kaikki tätä toimintoa tukevat Logitech laitteesi samaan valotilaan. Kätevää!

 

DPI asetuksien säätäminenkin on tehty todella helpoksi. Itse käytän vain kahta eri DPI tasoa ja Logitech G HUB:n kautta pystyin pudottamaan kaksi herkempää tasoa pois ja hienosäätämään jäljelle jääneet tasot omiin tarpeisiin sopiviksi. Käytän 800 DPI herkkyyttä päivittäisessä käytössäni, minkä avulla pystyn liikkumaan helposti kahden näytön sisällä. Jos jokin asia vaatii tarkempaa työskentelyä, vaihdan 400 DPI asetukseen - mikä toimii myös hyvänä sniper-modena tähdättäessä kauemmaksi. G703:ssa ei ole kiihdyttimiä tai liikkeen pehmennyksiä!

 

+ Erittäin sulava käytettävyys vaikka on kevyt

+ Pääpainikkeissa erinomainen feedback
+ Paras rulla mitä olen käyttänyt
+ Erittäin pitkäkestoinen akku
+ Logitech G HUB:n kautta tehtävät ohjelmoinnit ja DPI-säädöt

+ RGB-valot

- Middle mouse on erittäin raskas painaa

 

Logitech G703 HERO on erinomainen langaton pelihiiri - middle mousea lukuunottamatta ?

https://kauppa.telia.fi/kauppa/laitteet/tuote/Logitech-G703-Lightspeed

 

 

Vaikka olin mitannut työpöydältäni alueen Logitech G840 XL -hiirimattoa varten, sen koko yllätti varsinkin leveyden suhteen - mitä on huimat 90cm! Pituussuunnassa mittaa löytyy 40cm, joten työskentely pinta-alaa on reilusti! Hiirimatto on niin suuri, että jopa näppäimistön kanssa hiirelle jää 1,5x isompi alue edelliseen hiirimattooni verrattuna!

 

Hiirimatto rajaa työpöydälleni alueen minkä sisällä tapahtuu aktiivinen työnteko. Tämä pitää sisällään näppäimistön, hiiren ja muistiinpanot. Hiirimatto tuo myös esteettistä ryhdikkyyttä työpöydälleni. Hiirimaton ulkopuolelle rajaan ulkoiset kovalevyt ja kahvikupin. Olen sen verran old school kaveri, että tykkään välillä tulostaa käsikirjoituksia ja asiakkaiden kommentteja videoprojekteja varten. Pystyn työskentelemään tehokkaammin paperin ja kynän kanssa, varsinkin jos tämä pitää sisällään piirtämistä kuvakäsikirjoituksien muodossa. Olen monessa paikassa tottunut työskentelemään kolmen näytön kanssa (kuten YLE:llä) missä kaksi näyttöä on varattuna editointiohjelmille ja yhdessä on toimittajan tekemät muistiinpanot tai mainostuotannon käsikirjoitus. Kotitoimistossani paperi on minun kolmas näyttöni.

 

 

Takaisin hiirimattoon. Logitech sanoo tuotesivuillaan että hiirmaton pinta on suunniteltu tarkkuutta vaativaan suoritukseen mikä on ihanteellinen hiirten tunnistimille - suurillakin nopeuksilla. Omien kokemuksien myötä tämä pitää paikkaansa. Näppäimistökin pysyy hyvin paikoillaan. Pinta tuntuu erittäin laadukkaalta ja hyvällä tavalla erilaiselta kuin aiempi Steelseriessin hiirimattoni. Vanhalla hiirimatolla olikin jo sen verran käyttövuosia takana, että ranteen kohdalla oli jo pientä kulumaa missä hiiren tunnistin alkoi temppuilemaan.

 

Logitech G840 XL -hiirimatto on 3mm paksuinen ja siinä on todella jämptin oloinen kumipohja. Kumipohjan ja suuren pinta-alansa ansiosta tämä hiirimatto EI TAKULLA lähde liikkumaan kesken pelien! Hiirimatto ei rypisty ja sen saa rullattua helposti reppuun LAN-reissuja varten. Muista  tarkistaa, että mahtuuhan hiirimatto konepaikallesi ? sillä LANeilla on ennaltamäärätyt leveydet konepaikoille. Joillakin LANeilla on varattavana myös leveämpiä konepaikkoja!

 

 

Ainut huono asia mitä olen Logitech G840 XL -hiirimatosta löytänyt, on oikealla alakulmassa oleva Logitechin G -logo. Logo on materiaaliltaan kumimainen ja täten pinnaltaan tahmeahko mikä eroaa muusta hiirimaton pinnasta. Jos ranne, tai hiiri, käy tämän G -logon päällä - liike hidastuu suuremman kitkan takia. Pohdin hetken hiirimaton kääntämistä ympäri, jolloin G -logo menisi vasempaan ylänurkkaan pois hiiren käyttöalueelta. MUTTA koska hiirimatolla on niin valtava pinta-ala, hiiri on pysynyt kaukana G -logosta eikä täten ole häirinnyt pelaamista.

 

 

 

+ Laadukas

+ Valtava pinta-ala
+ Ei rypisty
+ Näppäimistö pysyy paikoillaan

+ Hiirimatto pysyy paikoillaan

- G -logon kumimainen materiaali oikeassa alakulmassa

 

Logitech G840 XL on valtava ja laadukas hiirimatto ?

https://kauppa.telia.fi/kauppa/laitteet/tuote/Logitech-G840-XL

 

 

Logitech G635 7.1 Surround Sound -pelikuulokkeet ovat malliltaan over-ear (aka around-ear) mikä peittää koko korvan sisälleen. Over-ear on mielestäni ainut ja oikea kuulokemalli pelikäyttöön. Over-ear takaa paremman fyysisen vaimennuksen ulkopuolisilta ääniltä ja suurempi koko mahdollistaa myös isompien elementtien käytön. Muilla kuulokemalleilla (in-ear & on-ear) ei ole näitä ominaisuuksia samassa paketissa. 

 

Pelikuulokkeet ovat isot, mutta eivät tunnu raskailta. Panta istuu mukavasti pään päällä ja kuulokkeet ovat helposti säädettävissä oman pään koon mukaan. Pannan sisällä on metallivahviste mikä pitää kuulokkeet hyvin kuosissa. Itselläni on muutamat pelikuulokkeet katkenneet juurikin muovisten pantojen takia - tämä G635:n metallivahvisteinen panta tuntuu todella jämäkältä!

 

Kuulokkeiden toiminnallinen puoli löytyy vasemmasta kuulokkeesta. Tämä pitää sisällään napit, liittimet, kytkimen, äänensäädön ja mikrofonin.

 

Mikrofoni on taitettuna (ja upotettuna) vasemmassa kuulokkeessa. Esillä ollessaan mikrofoni jää sivulle (eikä taitu suun eteen), mikä on hyvä sillä se eliminoi suoraan mikrofoniin tulevat kovat puhallukset. Kun mikrofonia ei käytä niin se pysyy hyvin piilossa eikä törrötä kiusallisesti osittain esillä kuten monissa muissa pelikuulokkeissa. Mikrofoni saa siis pisteet muotoilusta, mutta äänenlaatu ei ole mielestäni parhaimmasta päästä. Puheäänestä saa selvää ja se poistaa suurimmat taustamelut, mutta itse en käyttäisi tätä edes Skype-palavereissa. Videokuvaajana minulta löytyy kaapillinen paljon parempia mikrofoneja kuin tämä. Pelikäyttöön varmasti pätevä jos ei halua satsata erilliseen mikrofoniin.

 

Isot PRO-G™️ 50mm elementit takaavat selkeän äänen sekä korkeilla että matalilla taajuuksilla. Kuulokkeet voi liittää joko USB-kaapelilla tai 3.5mm audiopiuhalla. USB-kaapelilla tehty yhteys mahdollistaa äänensäädön kuulokkeista, Surround äänen ja muut Logitech G HUB:in lisäominaisuudet.

 

Logitech G HUB:n kautta löytyy paljon tuttuja muokkausvaihtoehtoja kuten muissakin Logitech G -sarjan tuotteissa: Lightsyncin kautta säädettävät RGB-valot ja vasemman kuulokkeen takana löytyvien nappien ohjelmointi. Kuulokkeille ominaiset äänitilan säädöt ja EQ (Equalizer) löytyvät myös.

 

Pidin siitä että äänensäätö löytyy kuulokkeesta eikä keskeltä piuhaa erillisen pötkylän kyljestä. Ohjelmoitavia nappeja on kolme ja äkkiseltään nämä tuntuvat liian samanlaisilta keskenään ja välillä minulla on hankaluuksia tunnistaa minkä napin päällä sormeni ovat. Vaikka napit ovat muotoiltu erotettaviksi niin omasta mielestäni tässä ei olla onnistuttu. Lisäksi tätä pakkaa on sekoittamassa alimmainen Mute -nappi ja ylimmäisenä oleva kytkin mistä valitset äänen sisääntulon joko USB:n tai 3.5mm liittimen kautta. Itse olisin lisännyt keskimmäiseen nappiin pienen pisteen mistä tietäisin olevani keskellä ja erottanut muut napit ja kytkimet fyysisesti kauemmaksi muista. Olisin käyttänyt myös erilaista muotoilua ja materiaaleja mitkä tuntuisivat erilaisilta kuin ohjelmoitavat napit.

 

Surround äänimaailma pitää erikseen kytkeä päälle ja aluksi tämä kuulosti tosi kaikuvalta verrattuna Stereo tilaan, mutta osasyyllisenä tähän oli Surround äänen tila mikä löytyy ROOM NAME valikon alta. GAMING vaihtoehto kuulostaa omaan korvaan luonnollisemmalta ja selkeämmältä, mitä suosittelenkin käytettäväksi mikäli haluaa pitää Surround äänitilaa käytössä.

 

Pelikäytössä Surround äänitila tuo äänien suunnat selkeästi esille vilkkaallakin pelikentällä, mikä mielestäni luo pientä etulyöntiasemaa stereoon nähden. Videoiden katselu (missä stereo äänet) ei miellyttänyt omaa korvaa Surround äänitilassa - eli jos katsot esim. YouTubea niin suosittelen laittamaan Surroundin pois päältä (ohjelmoin yhteen kuulokkeen nappiin Surround tilan on/off kytkimen juuri tätä varten). Elokuvien katselu, missä on Surround ääniraita, kuulostaa todella hyvältä!

 

Logitech G HUB:n käyttökokemus (näiden kuulokkeiden osalta) oli hieman buginen. Surround äänitilan testiä ei pystynyt suorittamaan toista kertaa kun olin tehnyt muutoksia asetuksiin. Minun piti käynnistää ohjelma aina uudestaan, että pystyin kuuntelemaan testin uusilla asetuksilla. Onneksi päivityksien jälkeen tämä bugi poistui ja pystyin kuulemaan erot eri asetuksien välillä paremmin kun testin pystyi kuuntelemaan heti tehtyjen muutoksien jälkeen. Nappien ohjelmoinnissa ja toimivuudessa oli myös bugeja mikä ilmeni siten, että välillä napit tekivät halutut toiminnot ja välillä ne eivät reagoineet lainkaan. Tätä ei ole vielä kokonaan korjattu, mutta uskon että tulevat ohjelmistopäivitykset tekevät nappien toimivuudesta vakaamman.

 

+ RGB-valot
+ Todella selkeä ääni kaikilla taajuuksilla

+ Erittäin miellyttävä Surround ääni elokuvia katseltaessa

+ Surround Sound tuo tarkkuutta äänien suuntaan vilkkaallakin pelikentällä 

+/- Mikrofoni

- Napit ja kytkimet tuntuvat samanlaisilta keskenään (hankala erottaa toisistaan)

- Hieman buginen Logitech G HUB käyttökokemus (korjattavissa tulevissa päivityksissä)

- Äänensäätö kuulokkeista, Surround Sound ja muut Logitech G HUB:n tuomat lisäominaisuudet ovat käytettävissä vain USB-yhteyden kautta

 

Pienistä käyttökokemus mutkista huolimatta - Logitech G635 7.1 Surround Sound -pelikuulokkeet kuulostavat todella hyviltä ja ovat erinomaiset pelikäytössä varsinkin Surround äänen kanssa.

https://kauppa.telia.fi/kauppa/laitteet/tuote/Logitech-G635-7-1-Surround-Sound-Gaming-Headset-USB

 

 

Pelaan pelejä ja käsittelen valokuvia, joten näyttöni tulisi soveltua molempiin osa-alueisiin. Selviääkö Acer KA272bi -pelinäyttö vaatimuksistani? Otetaan selvää! ?

 

Tuumia tässä näytössä on 27" kuten aloituskuvasta näkyy. Fyysistä pinta-alaa on roimasti enemmän jos verrataan minun edelliseen 22" näyttöön. Pikselimäärä pysyy samana (Full HD 1920x1080), mutta isompi fyysinen koko tuo näytön sisällön lähemmäksi. Tämä mahdollistaa tarkemman hienosäädön, sekä kuvien käsittelyssä että pelatessa, ilman että minun pitäisi nojata eteenpäin. Itse en koe 4K:ta tarpeelliseksi tämän kokoluokan näytöissä.

 

Näytön kirkkautta ja sävyjä voi säätää mielestäni kattavasti, mikä on hyvä valokuvien jälkikäsittelyssä kun kalibroidaan näyttöjä työtilan hallitsevan valon suhteen. Kalibroinnin avulla varmistetaan se että värit näyttävät siltä miltä niiden kuuluisikin näyttää. Kalibroinnit suoritetaan usein käyttäen erillisiä työkaluja mitkä kytketään kiinni tietokoneeseen ja mittari asetetaan näytön eteen analysoimaan tilassa olevaa valoa ja näytön värintoistoa. Näytössä on oletuksena päällä Super Sharpness mikä häiritsi itseäni todella paljon, varsinkin valokuvia käsiteltäessä. Onneksi tämän saa helposti pois päältä.

 

Acer KA272bi:ssä on IPS-paneeli mikä takaa näytölle erittäin laajan katselukulman (178º). Suuri katselukulma mahdollistaa hyvän värientoiston myös sivusta katsottaessa - esimerkiksi jos minulla on asiakas vieressäni katsomassa käsittelemiäni valokuvia.

 

Virkistystaajuus on 75 Hz mikä on valokuvien käsittelyyn enemmän kuin tarpeeksi, mutta pelimaailmassa se on OK tasolla. Virkistystaajuuden lisäksi pelaamisessa tärkeää on vasteaika joka tässä näytössä on 1 ms mikä on erittäin hyvä!

 

Näytön jalka on erittäin tukeva, mutta näyttöä voi liikuttaa vain muuttamalla pystysuunnan kulmaa (eli tilt-akseli). Onneksi suuri katselukulma mahdollistaa sivusta katsomisen ilman vääristyksiä sävyissä. Näytön takaa löytyy myös paikka VESA-kiinnikkeelle jolloin näytön voi kiinnittää vaikka seinään ja semmoiseen varteen mikä mahdollistaa liikuttamisen useampaan eri suuntaan. Näyttö on myös todella kevyt kokoonsa nähden!

 

Näytön muotoilu on tyylikkään pelkistetty. Vaikka Acer KA272bi luokitellaan pelinäytöksi - se ei huuda ulkomuodoltaan GAMER! mistä jotkut pelinäytöt mielestäni kärsivät. Tämän ansiosta Acer KA272bi -pelinäyttöä kehtaa pitää esillä myös toimistossa.

 

Näytön oikealta puolelta (takana) löytyy myös selkeästi tunnistettavat napit minkä avulla säätöjen tekeminen onnistuu hyvin.

 

+ Kevyt
+ 75 Hz

+ 1 ms vasteaika

+ IPS-paneeli (erittäin laaja katselukulma)

+ VESA-kiinnike mahdollisuus

+ Selkeät napit

- Näytön liikuttaminen vain TILT-akselilla

- Super Sharpness oletuksena päällä

 

Acer KA272bi -pelinäyttö soveltuu hyvin sekä pelaamiseen että valokuvien jälkikäsittelyyn.

https://kauppa.telia.fi/kauppa/laitteet/tuote/Acer-KA272bi-27-pelinaytto

Logitech G Pro mekaanisen näppäimistön arvostelu, tsekkaa video alta (julki 2020.10.12 klo 12:15):


 

Logitech G Pro mekaaninen näppäimistö Telian Kaupasta:
https://kauppa.telia.fi/kauppa/laitteet/tuote/Logitech-G-Pro-Nordic-pelinappaimisto

Logitech G Pro langattoman pelihiiren arvostelu, tsekkaa video alta (julki 14.10.2020 klo 09:15):

 

Avataan hieman tekstin muodossa myös tänne Yhteisöön 😁> ... Näppiksen osalta jäi hieman vajaaksi, pahoittelut.

 

Molempikätinen muotoilu tuo myös peukalonapit molemmille puolille hiirtä. Jos näitä ei käytä niin ne saa piiloon irrottamalla napit ja laittamalla tilalle tasaiset levyt. Nämä voi myös halutessaan deaktivoida GHUB-sovelluksen kautta.

 

Toinen iso ulkonäöllinen ero muihin hiiriin verrattuna on se, että DPI nappi rullan lähettyviltä on siirretty hiiren alle! Itse en tykännyt tästä muutoksesta, sillä käytän DPI nappia pelatessani. Jos kohde on kaukana ja minun pitää tähdätä pikselin tarkasti - vaihdan herkkyyttä pienemmälle (DPI 400) jolloin hienovaraisten liikkeiden tekeminen on helpompaa. Kun kohde on lähempänä niin vaihdan takaisin suurempaan herkkyyteen (DPI 800). Voi olla että suurin osa pelaajista ei käytä DPI nappia ollenkaan, joten DPI napin siirtäminen hiiren alapuolelle ei ole iso asia. Onneksi DPI vaihto-ominaisuuden saa ohjelmoitua peukalonäppäimeen, joten voin huoletta vaihtaa DPI:tä kesken pelin.

 

PRO-tason langaton hiiri on erittäin kevyt - vain 80 grammaa! Tämä on omaan makuun liian kevyt sillä olen tottunut raskaampiin hiiriin. Tykkään muutenkin käyttää hieman raskaampia työkaluja - miksi? Esimerkiksi tärinä kameroissa: Mitä raskaampi kamera, niin sitä sulavampana liikkeenä tärinä esiintyy kameran läpi katsottaessa. Tästä syystä kevyiden kännykkäkameroiden videot tärisevät herkemmin, koska näissä tärisevä liike on nopeampaa ja terävämpää. Nopeat liikkeet tuppaa menemään minulla helposti yli liian kevyellä hiirellä.

 

Kaikissa hiiren napeissa on erinomainen feedbacki, jopa Mouse 3:ssa eli rullan napissa. Kaksoisklikit rullan napilla onnistuu siis erittäin hyvin - kun taas G703 LIGHTSPEED hiiressä rullan nappi on todella paljon jäykempi muihin nappeihin verrattuna.

 

Lisää asiaa videolla 😁>


Logitech G Pro langaton pelihiiri Telian Kaupasta:
https://kauppa.telia.fi/kauppa/laitteet/tuote/Logitech-G-PRO-Wireless-Gaming-Mouse

Logitech G Pro X langattomien kuulokkeiden arvostelu, katso video alta (ajastettu 15.10.2020 klo 09:15):

 

Olen vältellyt langattomia kuulokkeita pitkään juurikin suuren viiven takia, mikä valitettavasti löytyy BLUETOOTH kuulokkeista. Onneksi nämä kuulokkeet käyttävätkin LIGHTSPEED teknologiaa mikä mahdollistaa lähes olemattoman viiveen! Nyt onnistuu pelaaminen ja videoiden leikkaaminenkin langattomasti!

 

Paljon muuta hyvää lisää videolta. Parannettaviakin asioita löytyy, kuten äänenlaatu mikrofonin signaalissa ja se että monikäyttöisyyttä on rajoitettu (ei langallista tai bluetooth mahdollisuutta kuunteluun). PC, PlayStation ja Xbox käyttöön erittäin pätevät kuulokkeet.


Logitech G Pro X langattomat kuulokkeet Telian Kaupasta:

https://kauppa.telia.fi/kauppa/laitteet/tuote/Logitech-G-Pro-X-Lightspeed-pelikuulokkeet

Samsung 27" 240 Hz kaarevan pelinäytön arvostelu, katso video alta (ajastettu 16.10.2020 klo 09:15):

 

 

G-sync, pieni vasteaika ja 240 Hz virkistystaajuus tekevät pelaamisesta erittäin sulavaa! Näytön kaarevuus luo myös immersiivisyyden tunteen pelien ja elokuvien parissa. Värit ja kontrastit toistuvat erittäin hyvin ja täten soveltuvat myös valokuvien muokkaamiseen ja videoiden värimäärittelyyn. Katselukulmatkin ovat erittäin hyviä!

 

Samsung 27" 240 Hz kaareva pelinäyttö Telian Kaupasta:
https://kauppa.telia.fi/kauppa/laitteet/tuote/Samsung-27-C27RG50-Curved-pelinaytto

Logitech G Pro Sarjan tuotteet jatkokäsittelyssä G HUB ohjelmiston ominaisuuksien kera, katso video alta: 

 

Kun käytössäsi on samaan ekosysteemiin kuuluvat tarvikkeet niin näiden toimivuus keskenään on paljon paljon kätevämpää. Itselläni oli aiemmin sekaisin Logitechiä, SteelSeriessiä yms. ja jos halusin kustomoida näitä tarvikkeita niin tällöin piti olla useampi eri ohjelma asennettuna ja tehdä muokkaukset näiden kautta erikseen omille laitteilleen... Nyt kun käytössäni on pelkästään Logitechin tuotteet niin esimerkiksi G-shift napin avulla saan vaihdettua makroja kätevästi normaali-käytön ja peli-käytön välillä!

 

Lightsync ominaisuus on myös kätevä kun haluaa synkronoida RGB-valot kaikkiin laitteisiin samanlaisiksi.

 

Onko teillä minkälaisia kokemuksia G HUB:n käytöstä?

Vastaa