Esittely

Logitech G Pro X Superlight -pelihiiren esittely ja unboxaus

  • 29 July 2022
  • 0 kommenttia
  • 232 katselukertaa
Logitech G Pro X Superlight -pelihiiren esittely ja unboxaus
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Vuoden 2020 lopulla Logitech julkaisi G Pro X Superlight -pelihiiren. Nyt miltei kaksi vuotta myöhemmin hiirtä pidetään edelleen yhtenä parhaimmista pelihiiristä kilpailulliseen pelaamiseen. Pelihiiren näkeekin miltei jokaisen ammattilaispelaajan kourassa. Artikkelissa käyn läpi pelihiiren ominaisuudet ja kerron käyttökokemuksistani. Lisäksi artikkelin lopusta löytyy pelihiiren unboxaus.

 

Muotoilu

 

G Pro X Superlight noudattaa samaa symmetristä muotoilua kuin aiempi G Pro Wireless -malli. Hiiren korkeus on 4 cm, pituus 12,5 cm ja leveyttä löytyy 6,35 cm. Kyseessä on siis keskikokoinen hiiri, jonka puolesta se sopii monelle eri käden koolle. Superlightin symmetrinen muotoilu on myös erittäin turvallinen valinta, sillä se sopii mille tahansa käsiotteelle, oli kätesi sitten iso tai pieni. Hiiren oikean puoleiset näppäimet on poistettu painon pudottamisen vuoksi. Tämä ei haittaa käyttökokemusta lainkaan, mutta on erittäin tärkeää huomioida jos olet vasen kätinen. Itse pidän erittäin paljon hiiren pinnasta. Hiirestä on helppo pitää kiinni ja ote tuntuu erittäin tukevalta. Hiiren runko on myös vahva, eikä hiiri taivu edes kovemmasta puristuksesta.

 

Paino

 

Alle 63 gramman painollaan Superlight on markkinoiden kevyimmästä päästä, oli kyse sitten langallisesta tai langattomasta hiirestä. Superlight kykenee vielä tekemään tämän ilman hunajakenno -rakennetta. Lisäksi jos et tahdo pitää usb-tikun kotelon suojaa hiiren pohjassa, saat sen irrottamalla hiirestä noin 60 grammaisen. Hiiren painopiste on saatu hyvin tasaiseksi, hiirtä nostaessa se ei keiku lainkaan vaan pysyy suorassa. Pelatessa hiiren paino tuntuu erinomaiselta. Paino ei aiheuta hiirtä käyttäessä juuri lainkaan vastusta hiiren liikkeisiin, vaan hiiri tuntuu käytännössä käden "jatkeelta".

 

Näppäimet ja kytkimet

 

Logitech kertoo parantaneensa klikkien kytkimiä uusiin kestävämpiin versioihin, eli aiemmassa mallissa esiintynyttä "double clicking" ongelmaa ei pitäisi uudessa mallissa ilmaantua. Klikkauksen tuntuma on kevyt ja nopea, mutta kuitenkin napakka. Huomiona mainitsen kuitenkin, että molemmat vasen ja oikea hiiren näppäin hieman antaa periksi ja "levittää" kytkimiä painalluksen alla. Käyttökokemukseen tämä ei kuitenkaan vaikuta mitenkään. Kuten aiemmin mainitsinkin, oikeanpuoleiset sivunäppäimet on otettu pois. Myös vasemmanpuoleisia näppäimiä ei ole mahdollista enään ottaa pois tai vaihtaa erilaisiin kuin aiemmassa mallissa. Tämä on muutettu todennäköisesti, jotta hiirelle saataisiin mahdollisimman kevyt paino aikaiseksi. Itse kuitenkin pidän hiiren näppäimien tuntumasta. Ne ovat erittäin nopeita painaa ja aktivoitumisen tuntee helposti. Hiiren rulla on hieman jämäkkä, mutta kuitenkin helppo aktivoida. Rullaa pyöräyttäessä jokaiselle tasolle on tehty tuntuma, joka tekeekin rullan käytöstä varman tuntuista.

 

Akku ja sensori

 

Superlightin akun kesto on määritelty noin 70 tunnin pituiseksi. Miinuksena mainittakoon, että Superlight käyttää vieläkin microUSB-kaapelia, eikä siihen ole päivitetty USB-C vaihtoehtoa. Hiirtä joutuu kuitenkin lataamaan todella harvoin pitkän akun keston takia, joten microUSB-johto ei mielestäni ole suuri miinus. Hiiren sensori on myös saanut päivitystä. Uusi sensori tukee jopa 25 tuhannen DPI-arvoa ja takaa lyhyen viiveen.

 

 

Ohjelmisto ja valaistus

 

Superlightin RGB-valaistusta on karsittu isolla kädellä painon vähentämiseksi. Logitech logo on nykyään valon sijaan maalattu ja kolmen miniledin sijaan hiiressä on enää yksi ledi, joka ilmoittaa ensin akun määrän, ja sitten DPI-asetuksen eri värien avulla. DPI-arvoa voit säätää Logitech G Hub -sovelluksen avulla. Hiireen on mahdollista tallentaa 5 valmista profiilia, joiden ansiosta et tarvitse tietokoneelle sovellusta pyörimään taustalle. Jos otat siis hiiren mukaan esimerkiksi laneille tai assemblyille, niin se toimii samoilla asetuksilla kuin kotona.

 

Lisätarvikkeet

 

Hiiren pakkauksen mukana tulee lisätarvikkeita, joiden avulla hiirtä on mahdollista muokata enemmän omaan makuun sopivaksi. Lisätarvikkeita ovat grippiteipit, joilla hiiren pintaa voidaan muuttaa tarraavammaksi. Mukana tulee myös toinen pohjakotelo, jossa on PTFE-jalakset liimattu kiinni. Pohjallinen lisää hiirimattoa koskevaa pinta-alaa sekä tietenkin liukuvalla PTFE pohjallisella olevaa pinta-alaa, jonka avulla voidaan vähentää kitkaa hiiren ja maton välillä.

 

Käyttökokemus

 

Noin kuukauden käyttökokemuksen jälkeen pelihiirestä ei jää paljolti muuta kuin hyvää sanottavaa. Hiiren muotoilun vuoksi se istuu käteen kuin nakutettu miltei heti. Noin 60 gramman paino erottuu selkeästi edukseen, vaikka aiemmin itselläni on ollut 80 grammaa painava hiiri päivittäisessä käytössä. PTFE-jalakset tuntuivat aluksi hieman karheilta, mutta muutaman päivän käytön jälkeen ne olivat "ajettu sisään", jonka jälkeen tuntuma oli erittäin positiivinen yllätys. Liukuma tuntuu erittäin pehmeältä ja nopealta, mutta kuitenkin pitäen hiiren liikkeet varmoina. Kuukauden käytön jälkeen hiiri on tarvinnut vain yhden latauskerran, eli luvattu 70 tunnin käyttöaika on lunastettu kunnialla. Vaikka pelihiiri ei kaipaa latausta usein, olisi silti suotavaa nähdä näinkin kalliissa hiiressä USB-C -liitäntä. Tämän pois jättäminen saattaa osaksi johtua myös siitä, että on yritetty minimoida kaikki hiiren painoa lisäävät elementit. Lisätarvikkeista mainitsisin, että tarrateipit tuntuivat hyviltä, mutta hiiren oman pinnan ollessa erittäin hyvä pidoltaan, koin tarrateipit tarpeettomiksi. Myös PTFE-jalaksella varustettu kotelonpohja ei tuntunut lisäävän liukumaa, vaan lähinnä lisäsi pelihiiren painoa. Hiiren kytkimet ovat nopeat ja miellyttävät käyttää, näistä ei siis ole lainkaan moitittavaa. Sivunäppäimet ovat hieman "pehmeät", eli aktivointi voisi tuntua selkeämmin, mutta tästä huolimatta pidän niiden nopeasta tuntumasta.

 

Tekniset tiedot:

 

Akku/Paristo Anturi Liitettävyys tekniikka Ominaisuudet
Tyyppi: Litiumpolymeeri Logitech HERO - anturi Langaton/kaapeli PTFE-jalakset
Kesto: Noin 70 tuntia 100-25k DPI, 1000hz raporttisuhde, 400 ips:n seurantanopeus Logitech LIGHTSPEED -vastaanotin ARM-prosessori 32 Bit, paino 63g

 

 

 

Oletko itse aikeissa ostaa Superlightin? Jos sinulla jäi kysyttävää pelihiirestä, niin kommentoi se alle!

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa