2G/3G/4G tukiasemien sijainnit kartalle

  • 8 January 2015
  • 25 kommenttia
  • 10625 katselukertaa

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Monesti kysytään missä siis on tukiaseman sijainti täälä. Netissä on useita ratkaisuja ja minä ainakin käytän tätä: http://www.cellmapper.net/. Tämä vaatii Android sovelluksen siis ladattavaksi älypuhelimeen. Toinen on http://opensignal.com/ mutta jostain syystä ei oikein tahdo päivittyä kartalle, muuten hyvä. 

 

Lataa apin puhelimeen, ota puhelimesta GPS käyttöön (ei Googlen sijaintipalvelua) ja sovelluksen asetuksista määrittää:

 

* Enable Instant Upload

 

 

Sitten puhelin taskuun ja kiertämään hieman ympyrään muutaman neliökilomerin alueella... riippuen alueesta. Kaupungista riittää siis kortteli ja sitten syrjäseudulla voi joutuu kiertämään hieman suuremman lenkin. 

 

Varmista että puhelimesi saa GPS yhteyden. Cell List sivulla näkyy siis "Satelite Locked" lukumäärä kuinka monta sateliitti yhteyttä puhelin saa. Mahdollisimman monta kun saa niin sijaintisi saadaan tarkemmin sekä tukiaseman sijainti kartalle. Kuvankaappausta ottaessani olin sisätilassa joten en saanut GPS yhteyttä. 

 

 

Varmista että samassa välilehdessä on -XX dBm luku sillä jos ei ole niin sovellus ei toimi oikein puhelimessasi. Tämä ongelma saattaa johtua jos olet ottanut käyttöön Use new Android 4.2 Cell ID API sovelluksen asetuksista.

 

Tukiaseman päivittyy sitten automaattisesti kartalle: http://www.cellmapper.net/map

 

 

 

Tämä kartta silti on arvio joten ei se ihan siinä ole missä kartta näyttää... Mutta auttaa esimerkiksi 4G suuntaa antennin suuntaamisessa todella paljon. 


25 kommenttia

Koska kaikilla ei ole Android-puhelinta, olisi operaattoreilta hyvää asiakaspalvelua kertoa tukiasemien sijainti- ja taajuustiedot. Nythän kerrotaan kysyjälle "kellonajalla" tukiaseman suunta ja etäisyys, muttei tukiaseman osoitetta, jonka jokainen pystyy saatujen tietojen perusteella kuitenkin pättelemään. :smileyfrustrated:

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Näinhän asiat ovat ettei niitä kerrota... 

 

Lisäksi maastokartoista voi päätellä ja jos on vesitorni lähellä niin siitäkin... Nehän ovat yleisiä paikkoja jonne operaattorit tukiasemansa pistävät. Ainakin nyt kun tässä olen skannannut noita niin pitäisi oikeasti kertää siis ympyrää. Muuten ei tule oikein tarkkoja sijanteja.

 

Applen laitteelle toimii tuo Opensignal sovellus jotenkin... En ole kokeillut mutta ei tahdo päivittää tietokantaa, joten hyödyt siitä jotenkin itse.

 

Olisi toivottavaa että hankkisivat sovelluksen ja päivittäisivät tonne kartalle... Tekisi muille palveluksen. Sovelluksen siis käyttö kuluttaa aika paljon akkua!

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Uudistettu ja parempi ohje täältä: https://www.taisto.org/index.php?title=Cellmapper

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Cellmapperistä tulossa pian suomenkielinen käännösversio. Tämä toteutetaan yhteystyössä kehittäjän kanssa. 

 

Cellmapperissä eilen oli käyttökatko palvelimissa, josta varmaan sai lisätietoa Cellmapperin Google Plussasta: https://plus.google.com/communities/101488064885764774600

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Cellmapperistä julkaistu suomennettu versio, voi ladata heti Google Play:stä: https://play.google.com/store/apps/details?id=cellmapper.net.cellmapper (itse käytän silti englannin kielistä versiota, suomennettuna ei ihan toimi)...

 

Cellmapperiin on mahdollisuus lisätä tarkempia tietoja tukiaseman sijainnista, esim linkki Google Maps kartalle, Street View tai omia kuvia... ym... tietoa... Esimerkkinä kuvassa Soneran 4G Turussa... 

 

 

Kuvaan on lisätty tarkempi sijainti missä tämä tukiasema on. Välillä Cellmapperiin ei saa tarpeeksi tarkkoja sijainteja. Voit jättää minulle yksityisviestinä tukiaseman sijainnin, taajuuden ja muut tiedot ja voin lisätä ne Cellmapperiin. Jos olet ahkera Cellmapperin käyttäjä, niin pyydä itsellesi tunnukset täältä: https://plus.google.com/communities/101488064885764774600. Sinne voi jättää myös vikailmoitukset ym... (vain englanniksi)... 

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Cellmapperistä on kyselty taajuuksien perään sekä täälä klaanissa. Se on nyt mahdollista selvittää Cellmapperistä suoraa kun on sovellusta käytetty alueella ja tukiaseman näkyy kartalla.

 

Esimerkkinä Soneran 4G Turun Linja-autoaseman tukiasema: 

 

 

 

Näet tuolta Cell 11, Cell 21, Cell 32... Nämä ovat 1800Mhz verkossa olevia sektoreita... 

 

 

Lisäksi vertailun vuoksi Turun Paattisilla sijaitseva tukiasema, jossa on varmasti 800Mhz taajuus, eli sektorit 12, 22, 32.

 

Tiedot on laitettu kehittäjälle joten pitäisi varmaan tulla kartalle suoraan näkyviin lähiaikoina ja mahdollistaa suodatuksen... 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

 

Kehittäjän kanssa tehtiin yhteystyötä ja saatiin nyt Cellmapperiin Bands filtterin jolla voit rajata minkä taajuuksien tukiasemat näkyvät kartassa. Suosittelen ottamaan Unknown vaihtoehdon pois käytöstä koska suurin osa näistä tukiasemista ovat ns. haamutukiasemia. Puhelimet ovat ilmoittaneet jostain syystä väärän Sector ID:n  tai jotakin muuta.

 

Tämä toimii nyt Soneran ja DNA:n 4G LTE verkoissa. Elisan 4G:tä ei ole toistaiseksi ainakaan. Johtuen siitä että Sector ID tietoa ei pystytä vahvistamaan.

Tuohon voisin sen verran todeta, että Elisa antaa tietoja mastojensa paikoista ja mihin päin ne on suunnattu ja muuta erittäin mielenkiintoista tietoa. Kun marssii Elisan liikkeeseen ja kysyy, että minne päin heidän mastot on suunnattu kun antaa vain kotiosoitteensa. Itse kävin tässä joitakin aikoja sitten Elisan liikkeessä kysymässä heidän mastojen sijainteja niin myyjä käänsi monitorin minuun päin. Ja annoin osoitteen niin näytöllä oli Elisan mastot sijoitettuna kartalle ja vielä nuolet, että minne ne mötikät on suunnattu (nuo nuolet pitää tietenkin ajatella kartiomaisesti). Ja kun myyjä vei hiiren kursorin maston päälle niin tuli luettelo jossa oli todella mielenkiintoista tietoa (edellyttää tietenkin, että ne tiedot eivät ole ihan täyttä hepreaa).

Kyllä Elisalla on periaatteessa samanlainen suhtautuminen asiakkaalle annettaviin tietoihin eli kerrotaan pyydettäessa taajuus, mihin ilmansuuntaan antenni kannattaa suunnata ja paljonko sinne on matkaa, mutta ilmeisesti jonkun ElisaShopitin myyjä ottaa vähän omia vapauksia asiakkaan eduksi.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Juu, Elisan liikkeestä saa tietoa mutta en saanut Cellmapperin kartalle syynä se että sama sector id jostain syystä koko maassa. Miten erotan tukiasemat keskenään? 

 

Olen ollut Elisan asiakkaana ennen ja kysellyt Elisalta sijainteja. Elisalla juuri sielä myymälässä pääsee näkemään kantaako. Ja suuntaukset... On silti hieman typerää marssia tollaisen tiedon takia myymälään. 

 

Cellmapperissä ei onnistu. Jos joku muu keksii miten tunnistat ne niin jakakaa tieto minullekkin.

 

 

Eli Elisalla on Sector ID 1, 2, 3 koko maaassa LTE verkossa. Teen itse parhaani tunnistaakseen nuo kartalla mutta kuten sanoin jo ettei onnistu oikein. Tiedättekö jo miten tuo Cellmapper nyt filtteröi 800Mhz jsa 1800Mhz taajuudet? Eli se toimii sillä tavalla että havaitsin että 800Mhz verkoissa on selkeästä samat Sector ID:t ja 1800Mhz samat. Elisalla on molemmissa verkoissa sama Sector id joten ei niitä aleta tunnistamaan yksitellen. Tässä kuva Turun keskustassa ja nyt valitsin Elisan tukiaseman Turun linja-autoaseman läheltä. Taitaa olla oikeasti Elisa talon katolla.

 

 

Toisen valitsin Turun Tortinmäestä jossa on varmasti jo 800Mhz verkon alue. 

 

 

Sitten taas otin ihan sokkona Keiteleeltä tukiaseman. Olisi veikkaus että 800Mhz...

Sitten yksi Oululta itäänpäin, varmasti 800Mhz luulisihan...

 

 

ja lopuksi Helsingin Huopalahdesta jossa on ainakin 1800Mhz verkko.

 

 

Kaikissa samat Sector ID:t jotka vahvistinkin laatikoilla.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

ja lisäys Soneran LTE verkko... huomaa ero...

 

Soneran tukiasema suoraan Helsingin keskustasta. Huomaa Cell ID 11, 21, 31 eli 1800Mhz verkko.

 

 

Ja Kärkkölän 800Mhz tukiasema suoraan kartalla... 

 

 

 

Katsokaa itse ja vertailkaa. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Taajuus livenä vain rootatuissa Samsung puhelimissa (alkuperäinen rom) on mahdollista. Custom rom ei ole mahdollinen. Field test modessa pitäisi pystyä näkemään. 

 

Tässä koodi, jolla voi nähdä Samsungeissa tuon taajuuden.

 

*#*#4636#*#*

 

Cellmapper Betassa tulee pian mobiili karttaan tulee taajuudet näkyviin myös... 

 

Halukkaat voi liittyä Betaan:

 

https://play.google.com/apps/testing/cellmapper.net.cellmapper

 

Yhteisö:

 

https://plus.google.com/communities/101488064885764774600

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Uusi ominaisuus: Nyt voit korjata tukiaseman sijaintia käsin. Eli voi siirtää tukiasemaa itse oikealle kohdalle jos Cellmapper ei näytä oikein. 

 

Lisätietoa: https://plus.google.com/+IvanZupan/posts/dhbCQLhSVsR

 

 

1. Klikkaa siirrettävää tukiasemaa.

2. Kirjaudu sisään "Click here to log in"

 

 

3. Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana (salasana ei piiloutunut ainakaan kirjoitusvaiheessa, laitettu palaute kehittäjälle). Jos sinulla ei tunnusta, valitse rekisteröidy. Tähän käy sama tunnus kuin sovelluksen käyttäjät sivulle. Tähän ei kelpaa Cellmapper Wiki tunnus ja salasana.

 

4. Kun olet kirjautunut niin voit vetää tukiasemaa oikealle sijainnille. Sivusto pyytää vahvistuksen ja ilmoittaa jos tukiaseman sijainnin päivitys on onnistunut.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

LTE-A kehitystä Cellmapperiin!

 

Tarvittaisiin LTE-A tukeva Android joka näyttäisi että on LTE-A verkossa. Samsung taisi näyttää 4G+. Jos joku pystyisi ottamaan tästä tietoa ja laittamaan niin kehittäjän kanssa mahdollistetaan erikseen tuon LTE-A:n näkyminen tuola Cellmapperissä. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Androidissa siis pitää näkyä LTE-A / 4G+ merkintä erikseen.


 


Esimerkki näkymä minun laitteestani (Ei tukea LTE-A:lle mutta LTE on)


 


https://i.imgur.com/QCgVGrt.png


 


Eli jos näkyy LTE-A tai 4G+ yms... niin on mahdollista tukea Cellmapperissä LTE-A verkkoa.


 


Eli pitäisi olla:


 


Mobile Network Type: LTE-A

 


 


 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Nostepaan vielä tätä ketjua ylös kun vielä lukijoita näyttää olevan.


 


* Uusittu ohje Taistowikissä: https://www.taisto.org/Cellmapper


* Murobbs foorumi toimii hyvänä kanavana jos ongelmia sovelluksen käytössä: http://murobbs.muropaketti.com/threads/cellmapper-cellular-tower-map.1237362


 


Minulle voi lähettää kaikkea kysyttävää tähän sovellukseen. Kannattaa seurata yleisen ongelman osiota https://www.taisto.org/Cellmapper/Bugs jos sattuisi puhelin malli olla sielä. Korjataan jatkuvasti sovelluksen ongelmia.


 


Lisäksi kannattaa ennen kuin kysyt lukea UKK läpi, sielä saattaisi olla ratkaisu kysymykseesi: https://www.taisto.org/Cellmapper/FAQ

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Cellmapping (Unofficial Cellmapper) sovellus Windows Phone 10:lle on nyt Beta vaiheessa. Betaan voi ilmoittautua Murobbs:ssä: http://murobbs.muropaketti.com/posts/1716581684/


 


WP sovellus vaatii 1GB RAMin toimiakseen, suositus on 2GB. Lisäksi pitää olla kehittäjätila käytössä.


 


Ominaisuuksia:


 


* Taajuuksien tallentaminen


* Näyttö pois päältä


* Naapurisolut

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

@olkitu kirjoitti:

Cellmapping (Unofficial Cellmapper) sovellus Windows Phone 10:lle on nyt Beta vaiheessa. Betaan voi ilmoittautua Murobbs:ssä: http://murobbs.muropaketti.com/posts/1716581684/


 


WP sovellus vaatii 1GB RAMin toimiakseen, suositus on 2GB. Lisäksi pitää olla kehittäjätila käytössä.


 


Ominaisuuksia:


 


* Taajuuksien tallentaminen


* Näyttö pois päältä


* Naapurisolut
Ilmoittautuminen siirretty tänne: http://murobbs.muropaketti.com/threads/cellmapping-cellmapper-client-windows-puhelimille-beta.1274567/


 

Kuin luotettava toi Cellmapperin maston sijainti on? Katsoin sen lisäksi kahdella muulla Android sovelluksella, ne näyttää tolpan monta kilometriä sivuun Cellmapperin sijainnista. Nim antenneja suuntaamassa.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

@Osku@  kirjoitti:

Kuin luotettava toi Cellmapperin maston sijainti on? Katsoin sen lisäksi kahdella muulla Android sovelluksella, ne näyttää tolpan monta kilometriä sivuun Cellmapperin sijainnista. Nim antenneja suuntaamassa.


 Pääasiassa luotettettava tai luotettavin sovellus mielestäni. Voin katsoa vaikka alueesi tilannetta jos laitat linkin. 

https://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=91&type=LTE&latitude=60.56068170818216&longitude=24.934871792793274&zoom=13.170171459239752&showTowers=true&showTowerLabels=true&clusterEnabled=true&tilesEnabled=true&showOrphans=false&showNoFrequencyOnly=false&showFrequencyOnly=false&showBandwidthOnly=false&DateFilterType=None&showHex=false&showVerifiedOnly=false&showUnverifiedOnly=false&showLTECAOnly=false&showENDCOnly=false&showBand=0&showSectorColours=true

Toi tolppa. Tietty voihan sitä mennä katsomaan. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

@Osku@  kirjoitti:

https://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=91&type=LTE&latitude=60.56068170818216&longitude=24.934871792793274&zoom=13.170171459239752&showTowers=true&showTowerLabels=true&clusterEnabled=true&tilesEnabled=true&showOrphans=false&showNoFrequencyOnly=false&showFrequencyOnly=false&showBandwidthOnly=false&DateFilterType=None&showHex=false&showVerifiedOnly=false&showUnverifiedOnly=false&showLTECAOnly=false&showENDCOnly=false&showBand=0&showSectorColours=true

Toi tolppa. Tietty voihan sitä mennä katsomaan. 


Näyttäisi kyllä olevan ihan oikeassa kohdassa mutta paikan päällähän se näkee tarkalleen että on oikeassa. Sektoritkin ovat ihan loogisesti piirtyneet. 

On se siellä ?

Kunniamerkki

Onko Cellmapperissa mahdollisuutta lisätä kuvaa kys. tukiasemasta? Jotenkin id:tä klikkaamalla, tietää kuitenkin solut ja niiden sektorit jne.

 

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Onko Cellmapperissa mahdollisuutta lisätä kuvaa kys. tukiasemasta? Jotenkin id:tä klikkaamalla, tietää kuitenkin solut ja niiden sektorit jne.

 

 

Add Data valinnan kautta voi Wikiin lisätä tietoja, myös kuvia.

 

Vastaa