Ratkaistu

ALV prepaid liittymissä

  • 29 December 2022
  • 2 kommenttia
  • 68 katselukertaa

Kunniamerkki +1

Olen ladannut prepaid liittymääni useaan otteeseen ja olen saanut niistä kuitit sähköpostiini.

 

Nyt kun selasin kuitteja huomasin, että kun lataan saldoa, esim. 10€ tai 20€ on kuitilla ALV 0%. Kun ostin rajattoman surffauspaketin on kuitilla eritelty ALV 24%. Johtuuko tämä ajatuksena siitä, että kun lataan saldoa, en vielä ole ostanut mitään ja näin en ole maksanut myöskään ALV:tä. Eikö kuitenkin kaikki saldolla ostettavat palvelut ole ALV 24%, eli sen voisi jo eritellä saldokuitilla, jotta ALV:n voi vähentää normaalisti. Nyt en pysty vähentämään ALV:tä saldolla ostetuista kuiteista, vaikka kaikista se on varmasti mennyt saldoa veloitettaessa.

 

Kuka osaa kertoa miten tämä ALV toimii?

icon

Ratkaisu jäseneltä irritus 29 December 2022, 18:42

Katso alkuperäinen viesti

2 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Johtuuko tämä ajatuksena siitä, että kun lataan saldoa, en vielä ole ostanut mitään ja näin en ole maksanut myöskään ALV:tä.

Kyllä, juuri näin. Prepaidin saldo on monikäyttöarvoseteli. Näiden arvonlisävero muodostuu vasta, kun arvoseteliä käytetään, eli esimerkiksi soitettaessa puhelu.

vero.fi Arvoseteleiden arvonlisäverotuksesta

Eikö kuitenkin kaikki saldolla ostettavat palvelut ole ALV 24%

Valitettavasti ei. Palvelutekstiviesteillä ja mobiilimaksulla on, ainakin teoriassa, mahdollista maksaa muutakin kuin telepalveluita. Esimerkiksi bussilipun arvonlisävero on 10 % ja ajalla 1.1. – 30.4.2023 0 %.

Nyt en pysty vähentämään ALV:tä saldolla ostetuista kuiteista, vaikka kaikista se on varmasti mennyt saldoa veloitettaessa.

Kun Telia ei toimita prepaid-liittymästä puheluerittelyä eikä käytetystä saldosta arvonlisäveroerittelyä, voit pitää kirjaa prepaid-liittymän käytöstä ja kirjoittaa tositteet itse. Näinhän toimittiin ennen mm. pelkällä osoittimella varustettujen pysäköintimittareiden sekä postimerkkiautomaattien kanssa.

Kirjanpitolaki 2 luku 5 § Tosite: Milloin kirjauksen perusteeksi ei saada ulkopuolisen antamaa tositetta, kirjaus tulee todentaa kirjanpitovelvollisen itsensä laatiman ja asianmukaisesti varmennetun tositteen avulla.

Hyödynnä tietojen keruussa esimerkiksi puhelimen loki-ominaisuutta.

Kunniamerkki +1

Kiitos erittäin paljon hyvin yksityiskohtaisesta vastauksesta ja varsinkin tuosta yksityiskohtaisesta kuvauksesta kirjanpidon käsittelystä. 

Vastaa