Kirjaudu verkkoon?


Hei ongelma on tämmöinen että kotimaassa mobiilidata toimii moitteetta mutta kun norjanpuolelle siirtyy niin heti rupeaa herjaamaan tämmöistä (kuva)

 

Sama on taphtunut aijeminkin kun vaihdoin simkortin uuteen mutta nyt ei ole muuttunut simkortti vaan vain yhtenä päivänä ei vain suostunut enää menemään nettiin ulkomailla ja tässä tapauksessa norjassa.

 

Viimeksi kun asian kanssa painin niin ongelma ratkesi vain tilaamalla uuden simkortin

Ratkaisuita koitettiin hakea useista paikoista kuten :

-irroita simkortti ja anna puhelimen olla suljettuna 10min (ei auttanut)

-simkortti kytkettiin uudelleen käyttöön telian toimesta (ei auttanut)

-vaihdoin simkortin toisen laitteen kanssa ristiin niin silloin toimi normaalisti mutta kun palautti simkortit oikeisiin laitteisiin niin ongelm jatkui..

 

Onko nyt siis niin että laitteessani on vika vai onko vika simkortissa...? 

 

Ärsyttää kun aina pitää roikottaa tablettia mukana että saa jaettua netin kun norjassa kulkee


7 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Hei Kolkkani!Noin äkkipäiten katsoen tulis mieleen, että onko sinun puhelimessasi joku dataroaming esto päällä?Mikä puhelin sinulla on? Jos kaverin puhelimessa toimi, niin se viittais silloin puhelimeen.https://youtu.be/jhU2-6TNW0kTuossa videossa on opastusta estojen poistoon omilla sivuilla ja eri puhelimissa :)

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

@Kolkkani kirjoitti:


Hei ongelma on tämmöinen että kotimaassa mobiilidata toimii moitteetta mutta kun norjanpuolelle siirtyy niin heti rupeaa herjaamaan tämmöistä (kuva) Sama on taphtunut aijeminkin kun vaihdoin simkortin uuteen mutta nyt ei ole muuttunut simkortti vaan vain yhtenä päivänä ei vain suostunut enää menemään nettiin ulkomailla ja tässä tapauksessa norjassa. Viimeksi kun asian kanssa painin niin ongelma ratkesi vain tilaamalla uuden simkortinRatkaisuita koitettiin hakea useista paikoista kuten :-irroita simkortti ja anna puhelimen olla suljettuna 10min (ei auttanut)-simkortti kytkettiin uudelleen käyttöön telian toimesta (ei auttanut)-vaihdoin simkortin toisen laitteen kanssa ristiin niin silloin toimi normaalisti mutta kun palautti simkortit oikeisiin laitteisiin niin ongelm jatkui.. Onko nyt siis niin että laitteessani on vika vai onko vika simkortissa...?  Ärsyttää kun aina pitää roikottaa tablettia mukana että saa jaettua netin kun norjassa kulkee


Hei @Kolkkani ja tervetuloa Yhteisöön! Liitteessä olevan kuvan mukaan sinulla olisi EU internet päällä ja tuota se herjailee. Auttaakko jos laitat puhelimen asetuksista EU internet -täpän pois päältä? Jos sellainen asetus puhelimessa on, se löytyy kohdasta Asetukset >> Mobiiliverkko >> EU-internet.

Laite on Xperia Z3 ja roaming asetukset yms muut asetukset on koluttu moneen otteeseen läpi ja tuloksetta..

Merja olet osin oikeassa tuon euinternetin suhteen mutta nyt muodostuu ongelma että sitä ei pysty vaihtamaan mihinkään muuhun vaan se heittää aina heti takaisin tuohon euinternetiin..

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@Kolkkani kirjoitti:


Laite on Xperia Z3 ja roaming asetukset yms muut asetukset on koluttu moneen otteeseen läpi ja tuloksetta..Merja olet osin oikeassa tuon euinternetin suhteen mutta nyt muodostuu ongelma että sitä ei pysty vaihtamaan mihinkään muuhun vaan se heittää aina heti takaisin tuohon euinternetiin..


@Kolkkani tarkistatko puhelimen asetuksista seuraavan:Asetukset > ... Lisää > Matkapuhelinverkko > Tukiasemien nimet (huom.! asetusvalikko voi poiketa) Yhteysosoitteet-sivulla pitäisi löytyä oletuksena "SONERA Internet" (tai vastaanlainen) ja APN "internet".Jos siellä ei ole..

  1. Poista osoite täppäämällä ensin asetussivulle (:-valikko oikeassa yläkulmassa)


  2. Palauta verkkoasetukset oletusasetuksiin Yhteysosoitteet-sivulla (:-valikko oikeassa yläkulmassa)


  3. Lähetä viesti ASETUKSET numeroon 15400 (0€) ja tallenna ne. Lisätietoa täältä. Vaihtoehtoisesti voit tilata ne "Langaton verkko ja verkot" (... Lisää) -sivulla "Internet-asetukset"-kohdasta, jos sellainen löytyy.


Hox jonkin moista edistystä... muutin käsin ne euinternetin palvelinaseukset vastaamaan sonera internettiä niin rupesi toimimaan.. saapa nähdäkuinka kauan......

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@Kolkkani kirjoitti:


Hox jonkin moista edistystä... muutin käsin ne euinternetin palvelinaseukset vastaamaan sonera internettiä niin rupesi toimimaan.. saapa nähdäkuinka kauan......


Juuh, älä käytä ollenkaan "euinternet" APN-yhteysosoitetta vaan "internet". Mieluummin poista koko yhteysosoite luettelosta. Sitten vaan roaming-tila päälle siellä ulkomailla :smileyhappy:  

Jeps. Pelkkä "internet" APN kentässä niin toimii moitteettomasti, ja sit kun ei ole vaan dataroaming esto päällä niin homma rullaa.:smileyhappy:

Vastaa