Kuka soitti? -palvelu

  • 11 December 2014
  • 8 kommenttia
  • 573 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Onko tuo otsikossa mainittu palvelu poistettu valikoimista kun ei tunnu löytyvän omilta sivuilta?

Tosin tuolta omilta sivuilta ei tunnu löytyvän ja eikä ottamaan käyttöön muitakaan palveluita kuten esimerkiksi Taskunetti liittymän. Sillä itselläni on tai siis oli toisessa liittymässä Pikkunetti palvelu.

Mutta tässä viime vuoden joulukuussa satuin löytämään eräästä liikkeestä täysin korkkaamattoman Nokia E7 puhelimen, jota aloin viime vuonna etsimään pitkään kunnes lopulta tärppäsi.

Nykyisin tämä puhelin on haluttua tavaraa etenkin fyysisen näppäimistön takia, joka "hakkaa" mennen tullen kosketusnäytöllä kirjoitetun tekstin. Varsinkin jos kirjoittaa pitkiä tekstejä.

Laitoin tietenkin tämän SIM kortin (jossa on/oli pikkunetti) tähän E7 puhelimeen.
Mutta harmittelin sitä, että vuotta aikaisemmin luovuin Taskunetistä siirtyen Pikkunettiin (sen takia kun pari vuotta sitten otin Saunalahden mokkulan verkon maksinopeudella ja rajattomalla datakatolla).

Harmittelin siis todella pitkään, että 300Mt paketti verkon maksiminopeudella (taskunetti) olisi nyt tarpeen tähän E7 puhelimeen. Kun alkuun tekstiviestillä piti tilata aina uusi 40Mt paketti. Sillä kun paketti tulee täyteen niin nopeus putoaa 3G:stä (WCDMA/HSPA) -nopeudesta GPRS nopeudella.

Sitten tässä joitakin aikoja menin Sonera liikkeeseen kysymään asiaa kun 67-vastaajapalvelua ei pysty kytkemään päälle netin kautta tähän kyseiseen liittymään.
Myyjä kytki sitten liikkeessä tämän palvelun päälle. Olin myyjän vieressä katsellen samalla kuvaruutua ja huomasin sattumalta, että mitä ihmettä kun näytöllä näkyi nykyinen pikkunetti liittymä kytkettynä ja alempana oli Taskunetti liittymä. Kysyin myyjältä, että onko tuo taskunetti kytkettävissä päälle. Myyjä totesi myöntävästi. Sanoin tietenkin heti, että otetaan tuo taskunetti myös käyttöön.

Ja nyt näin ollen minulla on Nokia E7 puhelimessa 300 Mt paketti ja verkon maksinopeudella.
Voin todeta, että tämä pakettimäärä riittää vallan mainiosti kuukaudessa siihen mitä katson sähköpostit ja verkkopankin sekä vähän muuta.

Täytyy vaan todeta näin lopuksi, että ei sitä kannata aina juosta noitten uusien liittymien perässä sillä muuten saattaa menettää joitakin hyviä ja (vanhoja) että toimivia palveluita. 🙂

8 kommenttia

Hei jarith69!

Kuka Soitti? -palvelun myynti on päättynyt syksyllä 2012 joten sen vuoksi sitä ei löytynytkään Omilta Sivuilta. Ne asiakkaat joilla palvelu on vielä voimassa voivat tietenkin käyttää sitä normaalisti.

Myös taskunetin, pikkunetin ja muiden vanhojen nettipakettien uusmyynti on päättynyt viime vuoden elokuussa. Sen jälkeen kyseisiä palveluita ei ole ollut mahdollista vaihtaa liittymälle. Tässä sinun tapauksessasi on nyt tapahtunut jotain todella omituista koska kytkentä on tehty ja se on onnistunut. Jos ns. "vanhoihin" liittymiin tehdään jotain muutoksia, tulee palvelu valita aina Sonera Sopiva -valikoimasta.
Hei Melina

Onpas todella ikävä juttu, että tämä kyseinen Kuka soitti? -palvelun myynti on lopetettu. Sonera voisi kyllä ottaa tämän palvelun uudestaan käyttöön.
Sen takia, että tämä on *todella* hyödyllinen palvelu.
Otetaan esimerkki:

Sinulla on kännykkä kokonaan suljettu. Sillä joissakin paikoissa vaaditaan kännykän kokonaan sulkemista. Ja nyt jos joku yrittää soittaa tällä välin sinulle mutta ei viitsikkään jättää vastaajaan viestiä. Mutta kun laitat kännykän päälle, niin saatkin tekstiviestin, että kuka tai siis mistä puhelinnumerosta (numero ei saa olla salainen) sinuun on yritetty ottaa yhteyttä.

Että ei ollenkaan mikään tarpeeton palvelu. 🙂
Harmittaa vain etten silloin aikoinaan ottanut tähän toiseenkin Sonera liittymää tätä palvelua. :(

Mitä taas tulee tuohon taskunettiin niin minun kohdalla se onnistu. Ja tästä on minulla kirjallinen sopimus "taskussa".
Niin ja minulla *ei* ole mitään Sonera Sopiva liittymää vaan paljon vanhemmat liittymätyypit molemmissa kännyköissä.
Kuten totesin aikaisemmassa viestissä, että ei kannata aina juosta uusien liittymien perässä sillä muuten saattaa menettää joitain hyviä ja vanhoja palveluita. Minulla on esimerkiksi toisessa liittymässä sellainen ominaisuus, että voin PIN koodilla vaihdella puhelimen erilaisia estoja (esim. puhelu, data, tekstiviesti) päälle ja pois päältä niin paljon kuin sielu sietää. Tosin tämäkin maksoi aikoinaan "maltaita" vanhassa mummonrahassa 156 markkaa. :D

Mutta jokainenhan saa juosta täysin vapaasti uusien liittymien perässä riippumatta operaattorista. 🙂
Hei jarith69 !

Laitetaanpa viestisi palautteena eteenpäin tuotesuunnitteluun. Palveluita kehitetään koko ajan, uusia tuodaan ja vanhat poistuvat joko kokonaan tai sitten niistä tehdään uudenlaisia versioita - eihän sitä tiedä, vaikka saisimme markkinoille vielä Kuka Soitti -palveluva vastaavan tuotteen. 🙂
..........
Hei Jan89! Kiitos viestistäsi. Selvittelemme tuotesuunnittelun puolelta onko Vastaaja-palveluumme tulossa muutoksia ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.
Minna- kirjoitti:
Selvittelemme tuotesuunnittelun puolelta onko Vastaaja-palveluumme tulossa muutoksia ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.


Sain ilmoituksen, että kuka soitti palvelu lopetetaan kokonaan 15.12.2014. Tämäkö on nyt se "tuotesuunnittelun" tulos? Joudun pitämään paljon puhelintani kiinni, joten en voi jättää puhelinta auki tätä varten.

Kuuntelin äsken Sonera Vastaajan läpi ja sieltä ei löytynyt Numeroviesti-palvelua http://www.tele.fi/aina+apunasi/apu+tuki/liittyma+ja+palvelut/vastaaja/soittikohan+joku/

Onko palvelu tulossa Soneran liittymiin ja jos on, mikä on päivämäärä koska se tapahtuu? Tele Finlandin ja Saunalahden vastaajassa kyseinen ominaisuus näyttää olevan.
..........
Hei kaikki keskustelijat!

Nimimerkki Jan89 on oikeassa kirjoittaessaan uudistuvasta Sonera Vastaaja-palvelusta. Asiakkaillemme lähetetään asiasta tiedote laskujen mukana sekä tekstiviestinä ilmoitus, kun uudistunut Vastaaja-palvelu on käytössä.

Vastaa