Miksi 4G Ei toimi Ruotsissa Teliaksi muuttumisen jälkeen?


Moro yhteisöläiset! 

 

Reissaan työn takia pohjoismaissa jatkuvasti, ja täällä mentiin seuraavalla kokoonpanolla viimeiset pari vuotta:

-Windows Phonessa SIM kortti, jossa Sonera Sopiva jätti -liittymä opengate palvelulla.

-Huawei B593 reitittimessä rinnakkaiskortti puhelimen liittymään, eli samoilla "hilppeillä" opengatea myöten

 

Kaikki on toiminut loistavasti, kunnes tuli tämä yhdistyminen, ja muuttuminen Teliaksi. Päivitin liittymäni siihen tykeimpään vain netistä -liittymään, varmistaen vielä asiakaspalvelusta, että mikään ei muutu käytännössä, ei opengate ym. jutut, mutta sen jälkeen ei ole reititin suostunut Ruotsin verkkoon yhdistämään, kuin ihan lyhyeksi ajaksi satunaisesti. Tälläkin hetkellä tuossa ikkunalla puhelin ja reititin vierekkäin, niin puhelimessa täysi LTE+ verkko, ja reititin ei edes löydä ruotsin verkkoa. Ja joo, ei kiitos mitään linkkejä helppijuttuihin tai muihin, koska kaikki perusasiat on kunnossa ja toiminut viimeiset pari vuotta. Juuri äsken resetoin reitittimen. Tanskan verkko sensijaan toimii hyvin, koska olin siellä juuri alkuviikon. Mikä mättää?


8 kommenttia

Helou Seahyena.

 

Löysin Yhteisöstä tämmöisen postauksen: https://yhteiso.telia.fi/t5/Puhelinliittymat-ja-mobiilinetti/Network-moden-pakotus-ei-enaa-toimi/m-p/148094#M7994 .

 

^ tuohon viitaten kannattaa kokeilla ilmeisesti vaihtaa reitittimen asetuksista APN:ssa olevan "opengate" tilalle "yhteyspiste". Saattaa ratkoa ongelmia asian suhteen.

 

Mikäli reitittimessä on mahdollista valita operaattoria manuaalisesti, kannattaa sitäkin tietenkin kokeilla.

Pitäisi kyllä "opengate"-APN:llä toimia. Mutta jos vaihdat APN:n -> "internet", pelaako silläkään?

Kiitos vastauksesta, mutta toi ei ollu mun ongelma, etten saisi lukittua taajuuksia. Kokeilin kuitenkin yhteyspiste -APN:ää enkä saanu sitä toimimaan ruotsissa enkä puolassa ollenkaan.


@Pekka_Koo kirjoitti:

Pitäisi kyllä "opengate"-APN:llä toimia. Mutta jos vaihdat APN:n -> "internet", pelaako silläkään?


Kokeilin, ja sillä lähti heti pelittämään. Tosin sillähän ei oo julkinen ip, josta maksan kokoajan, ja jota myöskin tarvitsen. Äsken toimi hyvin pari tuntia normi opengate -APN, mutta sitten yhtäkkiä lennosta katkes eikä mitään yhteyttä enää, ei edes löytynyt koko verkkoa, ennenkun vaihdoin APN toi internet. Yhteyden katketessa ja hävitessä kokonaan jälleen kerran vieressä olevassa puhelimessa täysi LTE verkko. 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +13

@Seahyena rinnakkaisliittymää ei kannattaisi käyttää reitittimissä. Rinnakkaiskortin käyttäminen laitteessa, jolla käytetään vain nettiyhteyttä (esim. tablet tai wlan-modeemi) Multi-SIM saattaa aiheuttaa virhetilanteita puhe- ja viestiliikenteelle. Emme suosittele Multi-SIMiä tällaiseen käyttöön emmekä voi taata tuotteen toimivuutta.

 

Opengate on tuossa se APN, mitä käytetään. Se, miksi ei Telian verkossa toimi netti, niin tarvitsisi testauksia. Voi olla, että heillä on estetty tämän toiminta (multi-SIM). Kyseessä on kuitenkin roamingverkko ja emme näe sitä syytä tähän suoraan.

Ei liity millään tavalla mihinkään multi-sim juttuun. Mukana kulkee firman liittymä ja ihan samat ongelmat siinä. Uusimpana tosiaan toi älytön ping sitten ku viimeinkin pääsee verkkoon. Tänään puolen päivän aikaan kokeilin ensimmäisen kerran, sitten 18.00 alkaen tähän hetkeen asti monta kertaa CMD pingtestillä niin kokoajan on ollu 350-410ms pingit. Ja seuraavalle nokkelalle vastaukseksi että ei liity mitenkään mihinkään mun laitteisiin vaan juurikin tasan siihen kun päivitin liittymän vanhasta täydellisesti toimivasta 50Gb rajoitetusta liittymästä tähän mahtavaan uuteen rajattomaan. Melkoinen sissi saa olla joka tällä vetää edes 5 gigaa täyteen. Mietin kauan aikaa että mikähän ku.etus on tossa jos päivittää liittymän. Varmuuden vuoksi soitin vielä asiakaspalveluun ja tenttasin sitä kloppia puoli tuntia ettei nyt vaan mikään sitten muutu muu kuin että netin käytön rajotus poistuu, koska oon yli puolet elämästäni tämän netin varassa. No hän siinä vakuutteli että ihan sama liittymä ja samalla tavalla toimii kuin tähänkin asti. No, muuten hyvä mutta kertaakaan ei oo hyvin vielä toiminut sen jälkeen missään päin ruotsia. Voin kuulkaas kertoa, että tämä paluu ajassa taaksepäin ei oo ihan niin nostalgista tänä päivänä, kun kaikki asiat pitää hoitaa netissä. 

joo ei toimi sitte vähääkään.... puhelin pelittää, mutta toi huawy b593 ei sitte ,itenkään...

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

@KAUKOSET1967@  kirjoitti:


joo ei toimi sitte vähääkään.... puhelin pelittää, mutta toi huawy b593 ei sitte ,itenkään...


Onhan verkkovierailu/roaming sallittu asetuksista? Varmista myös kokeilemalla samaa liittymää esim. puhelimella, että onko vika Huaweissa vai liittymässä (jos puhelinliittymä eri).

Vastaa