Ratkaistu

Miksi Mobiilivarmenne vaatii iPhonella niin monta painallusta?

  • 25 May 2023
  • 11 kommenttia
  • 429 katselukertaa

Kunniamerkki +3

Kuten otsikko sanoo: Miksi Mobiilivarmenne vaatii iPhonella niin monta painallusta?
Linkin palstalta löytyy esimerkkikuvat:
https://www.matkapuhelinfoorumi.fi/threads/paljon-yleisiä-kysymyksiä-iphonesta.63805/page-312#post-1059929655

icon

Ratkaisu jäseneltä Villemu 29 May 2023, 07:02

Katso alkuperäinen viesti

Aihe on suljettu kommenteilta.

11 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Tuo on kyllä aika “ärsyttävä” ominaisuus jos näin voi sanoa. Itselläkin iPhone ja iWatch liitettynä eSIM:illä toisiinsa ja epäilen suuresti sen johtuvan jotenkin tästä liitosta (tämä siis vain oma arvio). Laitoin kuitenkin viestiä eteenpäin mobiilivarmenteesta vastaavalle taholle niin katsotaan saadaanko parempaa vastausta. Palataan tänne sitten uudemman kerran. 

Kunniamerkki +3

Ei liity Apple Watchiin eikä eSIMiin, koska itselläni ei kumpaakaan käytössä ja Mobiilivarmenne tekee silti tuota. 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +4

iPhonen ominaisuus että tulee nuo ilmoitukset kun varmenneviestejä lähetetään kun Volte on käytössä.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

Oli sama ominaisuus mikä ärsytti itseäni ja täältä kuulin , että on ominaisuus niin pakko se oli vaan tottua siihen ettei olut vika.  Mutta nyt huomasin kun oli tullut iOS17 päivitys niin tämä ongelma on korjaantunut ja ei tule enää ylimääräisiä painalluksia ainakaan itselläni, toivottavasti muut mallit( iphone 11 itsellä) toimii samoin., ja kyllä varmaan pitäisi. Oli ärsyttävää toimintaa , mutta toimi kuitenkin aikaisemmin myös, nyt vaan paremmin ja kuten pitää.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Oli pakko testata ja minulla kyllä tulee edelleen yhtä paljon painalluksia kuin ennenkin 😀 Eli tulee edelleen ne kaksi (turhaa) kuittausta siitä, että puhelin lähetti viestin.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

Turhaan sitten hehkutin korjausta. Harmi, kun tietenkin oletin sen olevan käyttöjärjestelmän ominaisuus  eikä itse puhelimen😣. Toivotaan muiden puhelimienkin sitten tuon toiminnan ottamisen tavaksi( tai oliko vaan yksikertaisesti minulla joku puhelimen hyvä päivä ja päätti hoitaa helpolla minua ajatellen😂). Seurataan asiaa.

 

Tästä huomaa tuon digitekniikan ongelman, vaikka joku korjaus toimii toiselle ja pitäisi olla identtinen toiminta ympäristö niin ei toimi silti toiselle samalla lailla, ota noista sitten aina selvää.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Minulla on omassa iPhonessa 17.0.1 -versio, voisiko tuolla olla jotain vaikutusta, en tiedä. Näköjään 17.0.2 on tullut jo, pitääpä laittaa se asentumaan.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

Minulla juuri tuo 17.0.2

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Eipä tilanne muuttunut tuollakaan versiolla, yhtä monta viestiä edelleen tulee.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

Onpa harmi, olisi mielenkiintoista tietää miksi näin, mutta jää varmaan mysteeriksi applen puolelta. Saa nähdä jos joku muu huomaa ketjun aiheen niin tuleeko muilta samanlaista huomiota. Silloin se ei olisi enää ominaisuus iphoneissa vaan jonkin näköinen virhe kun jollain toimii ja joillain ei(  kun taas tähän asti kaikilla toiminut samalla lailla, tietenkin taas voi olla laite kohtaista, eikä käyttöjärjestelmä kohtaista, tai onko volte käytössä tai ei, en tiedä, mutta voisiko tämäkin tähän vaikuttaa. Minulla volte käytössä).

 

Onneksi kuitenkin toimii, sehän tärkeintä, ei ne ylimääräiset painallukset haitannut kun oli vaan pakko tottua.

 

PS tähän välillä myös kiitos Telialle siitä, että mobiilivarmenne on ilmainen( koska tässä yksi kilpailuvaltti muihin). Kuten tuolla toisessa ketjussa noita hintatietoja ja toimintatapaa arvostelin ja myös muille menoa harkitsin( vielä teen pitkäjänteistä työtä parhaimmaksi tilanteeksi itselleni, 19.11 vasta hinta muuttuu, aikaa on tarkkailla hintoja ja palveluja) niin täytyy ottaa huomioon jos muualla on hinta halvempi niin ei kannata ihan muutaman euron takia vaihtaa koska muilla mobiilivarmenne maksaa sitten 1,99. Ja kun se on hyvä palvelu ja haluaa pitää, koska joskus voi olla paljonkin käyttöä, niin alennus hinta voikin tulla tuon takia melko samaksi. Toivottavasti en tosiaan jinxannut tätä ilmaista mobiilivarmennusta nyt.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

No se ilo ei kauan kestänyt itsellänikään. Nyt kun käytin mobiilivarmennetta niin palasi samaan vanhaan toimintatapaan. Yhden kerran pääsin iloisesti käyttämään sitä oikein kuten kuuluu, mutta vika( tai ominaisuus) palasi tännekin😣. On se näköjään vaikeaa saada korjatuksi( tai parantaa käyttökokemusta) tai tuntuu vaan kun Suomen alue ja mobiilivarmenne niin pieni osa vaan niin ei sitä Applella jakseta turhaan korjata kun kerran toimii.