Skip to main content
Ratkaistu

Miksi numerooni tulee turhia soittoja?

  • 12 July 2024
  • 3 kommenttia
  • 116 katselukertaa

Mulla oli aikaisemmin vuosia salainen nro kännyssä. Viime vuonna sitten halusin sen salaisen nroni julkiseksi tietystä syystä. Ei tullut noita mainosoittoja silloin eikä huijaussoittoa.
Mihinkään en näihin vastaa, kun en kuule. Tutut tietää, että mulle ei kannata soittaa. Huijausoittoja ulkomailta on muutama tullut ja joutaa heti estoon. Nyt sitten tän vuoden puolella on tullut kerran kk mainossoittoja, viimeksi tänään.

Kysynkin uteliaana, miten nämä kotimaiset mainossoittajat löytävät mun kännyn puhelinnroni?
Eikö voi mitenkään kännykällä estää näiden mainossoittajien soittoja muulla tavoin kuin estolla?

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Yksi mahdollisuus on se, että arpovat läpi kaikkia mahdollisia puhelinnumeroyhdistelmiä. Toinen on se, että numerosi on joskus ollut jossain lehtitilauksessa, kilpailussa tai joku on vahingossa laittanut numerosi sellaiseen. Minulle on soittanut Kouvolan Sähkölaitos tämän tästä, vaikka heiltä markkinoinnin olen kieltänytkin. Selvisi, että ovat saaneet numeroni Asiakastiedolta. Tarkistin kerran Asiakastiedolta omat luottotietoni jne. tiedot. Todennäköisesti tuolloin olin antanut suostumuksen markkinointiin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +8

Jos numerosi on numerotiedotuksessa julkinen, niin sieltähän sen saa. Niin yksittäiset henkilöt kuin puhelinmyyjätkin.

Käyttäjätaso 2

Kiitos vastauksista. Edelleen siis laitan nroni estoon, kun en vastaa puheluihin. Kun en vastaa soittoihin  kuulovammani takia, niin turhaan yrittävät. Kerran yksikin soitti neljä kertaa päivän aikana alkuvaiheessa kun salasuuden poistin. Sitten tajusin kännyssä olevan estotoiminto ja sinne ne turhat soittajat joutuvat koko ajan. Ulkomaiset nrot joutuvat heti estoon, olipa tekstari tai puhelu. Kivaa…. DNA myös yritti tällä viikolla soittaa ja olikin uusi tapa ellei huijaus? puhelimen soidessa, näkyi ilmoitus myös, että jotain lyhyesti, verkkoon liittyvä soitto… joten kaikenlaista.

Vastaa