MMS- ja internet asetukset


Terve

 

Mummon puhelimeen ei tullut mms-viestit joten hain siihen asetukset telian ohjeiden mukaisesti. Samalla tuli kuitenkin myös uudet internet asetukset. Kyseessä on joku vanha nokian peruspuhelin, josta en löytänyt asetuksista mahdollisuutta ottaa pakettidataa pois päältä. Onko vaaraa että mummoni puhelinlasku kasvaa nyt huomaamattomasti satasiin, vaikka hän ei internettiä käytäkkään, kun asetukset on nyt kunnossa. 


10 kommenttia

Mikähän tuo vanhan Nokian malli on? Jos asetusta pakettidatan poiskytkennälle ei ole, ainahan voit sieltä internet asetuksista muuttaa apn:n (oletuksena internet) joksikin muuksi ei käytössä olevaksi, niin ei data kulje eikä tule yllätyslaskua. Älä koske niihin mms asetuksiin, jos niiden halutaan kuitenkin toimivan.

 

Lisäksi datan käyttö on mahdollista estää operaattorin toimesta kokonaan (omilta sivuilta myös), vaikuttaako se sitten myös mms viestien toimivuuteen en osaa sanoa.

Kyseessä siis joku ei älypuhelin perus nokia, missä kuitenkin internet selain, mutta käsittääkseni pelkkä gprs. Eihän näissä pitäisi olla edes mitään taustadataa mikä ruksuttaisi huomaamatta.. Lisäksi en löytänyt mistään apn ja dns asetuksia mitkä olisin nollannut. Oli vain valikko jossa oli yhdyskäytävien nimet, sonera internet, sonera wap ja nyt tämä uusi telia internet. Mistään en päässyt katsomaan mitä  pitävät sisällään. Vaihdoin sen tuohon sonera internet jonka oletan sen olleen ennenkuin tilasin uudet asetukset. Jos ei ennenkään ole sillä tullut laskua niin ei pitäisi nytkään?

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +17

@tilasto kirjoitti:

 

Lisäksi datan käyttö on mahdollista estää operaattorin toimesta kokonaan (omilta sivuilta myös), vaikuttaako se sitten myös mms viestien toimivuuteen en osaa sanoa.


Itse olin vanhempien liittymästä ottanut mobiilidatan kokonaan pois, niin eipä MMS-viestit tulleet perille asti. Kuitenkin kuvien hakeminen vaatii mobiilidatan käyttöä, ja jotenkin vaikka menee MMS APN:n kautta, niin tuo totaalisesti blokkaa koko dataliikenteen.

 

Kovasti helpottaisi, jos osaisit kertoa, mikä laitteen malli on. Yleensä jossain takakannessa se lukee ja jos kurkkaa akun alle, on jossain päin RM-xxx tunnus, josta viimestään käy malli ilmi. Ota huomioon, että PIN-koodi pitää tietää, jos laitteen sammuttaa (siltä varalta, jos se ei ole tiedossa/muistissa, ettei tule ikävää yllätystä).

 

Kaikista vanhimmissa puhelimissa kun ei ole moniajoa eikä noissa S30, S40 käyttiksellä varustetuissakaan, ei mikään oikein taustalla voi ruksuttaa laskua. Jos ei ole ennenkään dataa kulkenut, niin miten sitä nytkään alkaisi kulkemaan? Kyllä jostain kautta pääsee vaikka poistamaan nuo yhteyspisteet, niin eipä laskua voi tulla.

Kunniamerkki +16

Telian omilta sivuilta tai asiakaspalvelusta (maksullinen kai) voi pyytää kokonaan liittymälleen internet eston niin ei siitä voi laskuttaa, toki tämä estää MMS:n mutta en tajua mitä tekee nykyään niilläkään... SMS:t ja puhelut toimivat tällöin toki

edit: poisto

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +17

@olkitu kirjoitti:

Telian omilta sivuilta tai asiakaspalvelusta (maksullinen kai) voi pyytää kokonaan liittymälleen internet eston niin ei siitä voi laskuttaa, toki tämä estää MMS:n mutta en tajua mitä tekee nykyään niilläkään... SMS:t ja puhelut toimivat tällöin toki


Vanhoissa puhelimissa ei ole pikaviestimiä, joten MMS on varsin toimiva tekniikka, joka ei ole riippuvainen mistään sovelluksesta tai tekniikasta, joka vain lakkaisi toimimasta. Pidän sitä erittäin käyttökelpoisena ratkaisuna tilanteissa, joissa ei ole tarvetta muunlaiselle käytölle.

 

Joskus ei ole vain hyvä vaihtaa vanhaa ja uskollista taikka sellaista, jonka käyttö on opittu ja on hallussa. :smileywink:

Kyllä mms viesteillä vielä paikkansa on. Kaikilla ei ole käytössä whatsappia tai muuta sovellusta. Mms viesti menee varmemmin perille, jokaisella todennäköisemmin puhelin joka niitä tukee kuin esim whatsapp.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +18

Hei Keke15!

Sanot mummollesi ettei paina puhelimessa numeroa nolla kovin pitkään, sillä vanhat Nokialaiset menevät sillä internettiin. Muuten ei pitäisi tulla huimia summia, vaikka puhelimessa onkin gprs mahdollisuus. Viestiasetukset kannattaa tallentaa puhelimeen. Ja jos arveluttaa puhelinlaskun suuruus niin Omilla Sivuilla voi asettaa rajoituksia liittymälle (vaikka maksuton saldovahti tai maksullinen saldorajoitus '3€/kk), kun on kirjautunut sinne Telia tunnuksilla.

Minun isällä on esim. Nokia 6233 puhelin ja siinäkin on vain gprs mahdollisuus sekä viesti-ja internetasetukset on tallennettuna puhelimeen. Isä käyttää pääasiassa puhelinta vain soittamiseen, mutta siihen tulee silloin tällöin mms-viestejä. Puhelinlasku on silti ollut tosi kohtuullinen.

Kunniamerkki +10

sama nokkela e-51 ja edelleen herjaa ettei tähän muka voi lähettää mms/web/ asetuksia. Laitoin DNA:n simmin joka

myös prepaid. Tilasin asetukset ja homma toimii 100%. Mikä lie häikkä Telialla tässä, vai hylkiikö vaan vanhaa.

Kunniamerkki +12

MMS-asetukset toimivat myös vanhemmissa puhelimissa @Keke15, mikäli liittymässä on sallittu sen liikenne. Lisäksi meidän kautta saadut asetukset ovat yleisimmille malleille valmiiksi provisioitu. Toki voi poikkeuksia löytyä mallikohtaisesti, ettei kaikkia löydy ja sen takia vaatii manuaaliset asetukset. Kannattaa olla tästä Häiriöilmoitusten puolelle yhteydessä, niin näkee lähemmin liittymän estot, jos liittymänhallinta näyttää hyvältä Minun Teliassa. 

 

 

Vastaa