Netin käyttö ulkomailla (Malta)

  • 28 November 2017
  • 3 kommenttia
  • 74 katselukertaa

Palattiin äsken Maltalta. Meillä on vaimon kanssa samanlaiset Telia -liittymät, joissa on 5 GB  4 G dataa. Itselläni on iPhone 7 plus ja vaimolla Honor -puhelin. Vaimon puhelin käytti GO mobilen 4 G verkkoa ja datan nopeus oli ab 40-50 Mbps. Itselläni puhelin käytti Vodafonen 3 G verkkoa ja aivan eri lukemilla. Ihan mielenkiinnosta mittailin nopeuksia liikkuessamme Gozolla ja Maltalla pari viikkoa. Erot olivat melko suuret puhelimiemme data-nopeuksilla. Itselläni kun nopeus putosi Vodafonen verkossa download 0.20 Mbps ja uoload 0.10 Mbps, ping 189 ja vaimo surffasi GoMobilen verkossa 40-50 nopeudella, niin siinä vaiheessa etsin omasta puhelimesta GOmobilen-verkon manuaalisesti, jolloin nopeus nousi samoihin lukuihin kuin toisessa puhelimessa. 

Yritin nyt etsiskellä Telian sivuilta seuraavaa ulkomaanmatkaa silmälläpitäen, kenen verkossa Telia toimii eri Euroopan maissa, mutta en löytänyt. Voiskos joku jeesata, että mistä nämä tiedot löytyyvät...Telian sivuilta löytyy tieto, "Ulkomailla Telian liittymä etsii automaattisesti käyttöönsä parhaan mahdollisen sopimusverkon". Ilmeisesti tarkoittanee tuolla "parhaalla verkolla" Telialle parasta, ehkä edullisinta verkkoa Telialle, mutta asiakkaan kannalta huonointa ja hitainta vaihtoehtoa. Koko sen ajan minkä puhelimeni oli automaattisesti tuossa "parhaassa verkossa", se oli 3 G verkossa, jossa nopeus oli kymmenen kertaa huonompi kuin GOmobilen verkossa. 

Mistäköhän teidän sivuiltanne löytyisi lista verkoista eri maissa, joita voisi tarvittaessa hyödyntää. Gomobilen verkon uskalsin valita sen vuoksi, että vaimon puhelin liittyi siihen automaattisesti.


3 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Telian hinnoittelu on ymmärtääksen EU/ETA alueella tietyssä maassa sama roamingoperaattorista riippumatta. No joku poikkeus saattaa olla.  Minäkään en löytänyt listaa eri maissa toimivista roamingoperaattoreista , mutta koska hinta ei ratkaise , niin sitten vain siellä kohdemaassa puhelimeen manuaalinen verkkohaku päälle ja kokeilemaan mikä toimii parhaiten.

 

https://www.telia.fi/asiakastuki/liittymat/ulkomailla

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Itsekin samaa listaa etsin, Telian mulle mukaan sitä ei oli eikä tule. Aspa kai kertoo tarkemmat tiedot pyydettäessä.


 


Veikkaan että telialla on Maltalla useammalle operaattorille roaming sopimus, kaikille ei välttämättä ole 4g lisenssiä. Puhelin sitten valinnut sen, jonka signaali ollut sattumalta voimakkaampi.. veikkaan näin.


 

Nämä vastaukset selvensivät asiaa, myös siltä osin, että turha etsiä mitään operaattorilistaa....Useampi operaattori siinä listassa oli kun sen GOmobilen siitä valitsin. Aiemmilla matkoilla Saksassa ja Espanjassa kesällä nopeudet olivat todella hyvät. Varsinkin Saksassa Telekomin verkossa data kulki tosi liukkaasti. Täytyy tosiaan tehdä se, että jos nopeus takkuaa, niin ei muuta kuin etsii manuaalisesti parhaimman verkon kyseiseltä alueelta. Kiitoksi vastauksista.

Vastaa